McLaren
Ben je opzoek naar informatie die over McLaren gaat? Lees dan snel verder!
Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over McLaren. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Je zou nadat je dit artikel door hebt genomen namelijk op een goede manier over McLaren geïnformeerd moeten zijn.
Algemene informatie over McLaren
Ik wil je nu graag nog enigszins aan het begin an dit artikel meer gaan vertellen over algemene dingen die met McLaren te maken hebben. Zo hoop ik namelijk bijvoorbeeld een beter beeld te kunnen creëren bij McLaren voor de mensen die dit nu aan het lezen zijn en eigenlijk nog niet al te veel over McLaren afweten.
Het is verder overigens zo dat McLaren in principe gewoon een naam is. Deze naam verwijst in dit artikel verder echter naar een automerk. McLaren is namelijk een automerk dat oorspronkelijk afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk. Dit is verder een automerk dat bekend staat om zijn sportwagens. McLaren is dus zeker geen gewoon automerk. De auto’s die door deze autobouwer geproduceerd worden zijn dan ook erg exclusief.
Ondanks dat McLaren oorspronkelijk afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk is het verder trouwens zo dat de McLaren auto eigenlijk over de gehele wereld wel bekend is. Dit zegt natuurlijk een hoop! Dit toont immers in principe aan dat de McLaren auto een hoop te bieden heeft. Anders zou deze autosoort nooit zo bekend zijn geworden. Het is verder overigens zo dat het hoofdkantoor van McLaren nog wel in het Verenigd Koninkrijk terug te vinden is. Dit hoofdkantoor staat namelijk in Engeland. Het is dan ook zo dat de thuismarkt van McLaren nog altijd belangrijk is voor dit automerk. Op de dag van vandaag is McLaren dus echter wel over de gehele wereld (op een succesvolle manier) actief. De officiële volledige naam van de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de McLaren auto is overigens McLaren Automotive
De geschiedenis van McLaren
Verder is het zo dat ik nu de geschiedenis van McLaren uitgebreider wil gaan gaan bespreken. Het kan immers erg leuk zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen wanneer de McLaren auto en de onderneming die verantwoordelijk voor deze desbetreffende auto’s is je wel interesseren! Zo leer je dit automerk immers in principe beter kennen.
Het is overigens zo dat McLaren nog een redelijk jonge autobouwer is. Dit automerk bestaat dus nog niet zo lang. Er vallen toch meer dan genoeg interessante dingen over de geschiedenis van McLaren te vertellen. Deze geschiedenis is verder ook redelijk ingewikkeld. Vandaar dat ik dit nu dus inderdaad meer wil gaan vertellen over deze geschiedenis. Zo hoop ik de geschiedenis van het automerk McLaren immers voor je te kunnen verduidelijken.
McLaren als automerk bestaat trouwens offcieel sinds het midden van de jaren 80 van de 20ste eeuw. Destijds is deze autobouwer namelijk opgericht door een meneer met de naam Ron Dennis. De geschiedenis van McLaren gaat eigenlijk echter toch wel verder terug dan dit. Deze geschiedenis begint namelijk eigenlijk al bij een meneer met de naam Bruce McLaren die in het jaar 1937 in Nieuw Zeeland geboren werd. Zoals je kan zien is de McLaren auto dan ook naar Bruce McLaren vernoemd. Ik wil je nu daarom meer gaan vertellen over wie Bruce McLaren is. Wanneer je dit beter begrijpt snap je namelijk als het goed is de geschiedenis van de McLaren auto ook beter.
Zoals je net al hebt kunnen lezen is het zo dat Bruce McLaren geboren is in Nieuw Zeeland. Hier werd hij geboren als kind van ouders die een garage hadden. Het is dus zo dat Bruce McLaren al van kleins af aan aan auto’s werd bloot gesteld. Het is dan ook niet zo gek dat hij al op jonge leeftijd druk met auto’s in de weer was. Zo begon hij op zijn 15e al met het deelnemen aan officiële races, en het werd al snel duidelijk dat Bruce een getalenteerde coureur was, aangezien hij ook al gelijk races wist te winnen.
Vervolgens vertrok Bruce McLaren in het jaar 1958 naar Engeland om zijn race carrière hier voor te gaan zetten. Hier sloot Bruce McLaren zich aan bij een Formule 1 team met de naam Cooper Cars. Dit bleek voor beide een goede samenwerking te zijn, want Bruce wist al gelijk in zijn eerste jaar met dit relatief kleine team een Grand Prix te winnen. Hij deed dit trouwens toen hij slechts 22 jaar oud was, waardoor hij op moment de jongste winnaar van een Formule 1 race ooit werd. Vervolgens bleef Bruce McLaren nog tal van jaren voor Cooper Cars rijden tijdens Formule 1 races. Zo won hij door de jaren heen nog meerdere andere Grand Prixs voor Cooper Cars.
In de tussentijd reed hij ook nog andere races voor andere teams. Bruce McLaren won namelijk bijvoorbeeld de editie van de prestigieuze race 24 uur van Le Mans die in het jaar 1966 georganiseerd werd voor het Amerikaanse automerk Ford[LINK]. Door al deze mooie resultaten die Bruce McLaren wist te behalen als coureur werd hij verder een bekend, succesvol en invloedrijk persoon.
Vandaar dat Bruce McLaren instaat was om zijn eigen raceteam genaamd McLaren Motor Racing op te richten in het jaar 1963. Bruce wist immers ook zeker wel het een en ander af van racen. Door middel van McLaren Motor Racing werden er vervolgens trouwens raceauto’s gebouwd. Op deze manier is de McLaren auto dus eigenlijk ontstaan. In het jaar 1965 kwam McLaren overigens met een eigen Formule 1 auto. In deze periode richtte men zich dan ook met name op het ontwikkelen en produceren van raceauto’s voor het circuit in plaats van sportwagens die bedoeld waren voor de openbare weg.
Verder is het zo dat in het jaar 1970 Bruce McLaren kwam te overlijden tijdens een auto ongeluk terwijl hij een testrit aan het maken was. Vervolgens kabbelde McLaren Motor Racing nog een aantal jaren verder waarna dit raceteam zich in het jaar 1980 samenvoegde met het raceteam van Ron Dennis. Nadat deze twee ondernemingen waren samengevoegd ging men bij McLaren trouwens gewoon verder met het bouwen van uitstekende en innovatie racewagens. In deze periode ging McLaren zich ook steeds meer richten op de productie van (gelimiteerde) productieauto’s. In het jaar 1985 werd namelijk McLaren Cars opgericht als zijtak van het McLaren raceteam. Op deze manier is dus uiteindelijk de McLaren auto waar dit artikel zich op focust tot stand gekomen.
In de huidige eeuw ging McLaren Cars verder met het uitbrengen van auto’s. Zo werd er aan het begin van deze eeuw namelijk bijvoorbeeld in samenwerking met het Duitse automerk Mercedes-Benz een auto op de markt gebracht. In het jaar 2010 werd McLaren Cars verder omgedoopt tot McLaren Automotive. Hierna zijn er nog een aantal nieuwe auto’s door dit automerk uitgebracht, en zodoende is McLaren Automotive dus uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.
McLaren auto’s
Het is zo dat McLaren auto’s zeer bijzondere auto’s zijn die een hoop te bieden hebben. Vandaar dat ik er dus ook toe heb besloten om dit artikel over McLaren te gaan schrijven. Waarschijnlijk zijn deze desbetreffende auto’s en je interesse hierin tevens de reden dat je al tot op dit punt van dit huidige artikel terecht gekomen bent. Ik wil nu daarom graag nog meer gaan vertellen over door McLaren geproduceerde auto’s! Er bestaat immers dus een goede mogelijkheid dat je dit soort informatie wel op prijs blijkt te kunnen stellen.
McLaren 570S
De eerste McLaren auto waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de McLaren 570S. Net zoals eigenlijk elke McLaren auto heeft deze desbetreffende auto namelijk zeker wel het een en ander in zijn mars. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over de McLaren 570S te weten te komen. Verder is het zo dat de McLaren 570S net zoals eigenlijk elke door McLaren geproduceerde auto een sportwagen is. Vandaar dat deze auto dus net zoals bij vrijwel elke sportwagen het geval is zitplaatsen biedt voor maximaal 2 personen.
Het is overigens zo dat de McLaren 570S voor het eerst aan het grote publiek is vertoont tijdens de autoshow van New York die in het jaar 2015 in deze wereldberoemde stad plaats vond. De productieversie van de McLaren 570S is verder tussen de jaren 2015 en 2021 door McLaren geproduceerd. In deze periode zijn er verder meerdere verschillende varianten van de McLaren 570S uitgebracht. Hierdoor is het dus enigszins lastig om je meer te vertellen over de specificaties van de McLaren 570S. Deze zijn immers verschillend per uitvoering van deze desbetreffende auto.
De originele uitvoering van de McLaren 570S is echter voorzien van een motor met een vermogen van 562 paardenkracht. Hierdoor is deze desbetreffende auto instaat om in slechts 3,2 seconden vanuit totale stilstand naar 100 kilometer per uur te kunnen accelereren. Deze oorspronkelijke uitvoering van de McLaren 570S kan verder een topsnelheid van 328 kilometer per uur behalen.
McLaren M6A
Een andere McLaren auto waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de McLaren M6A. Dit is verder een auto die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor gebruik tijdens officiële races. Deze desbetreffende auto werd namelijk ontwikkeld door McLaren voor hun deelname aan de Canadian-American Challenge Cup van het jaar 1967. Bruce McLaren is verder zelf overigens nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de McLaren M6A. Er zijn echter ook nog tal van andere personen geweest die mee hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de McLaren M6A. Deze desbetreffende editie van de Canadian-America Challenge Cup van 1967 waar de McLaren M6A voor ontwikkeld werd is verder overigens gewonnen door Bruce McLaren die destijds dus in de McLaren M6A reed.
Verder is het zo dat de McLaren M6A ook nog in tal van andere races gebruikt is buiten de editie uit 1967 van de Canadian-American Challenge Cup om. Zo zijn er namelijk bijvoorbeeld een aantal exemplaren van deze auto verkocht aan particulieren die door middel van deze auto mee hebben gedaan aan officiële races. Het is trouwens ook zo dat er 2 exemplaren van de McLaren M6A gemaakt zijn die waren toegestaan op de openbare weg. Een van deze exemplaren werd door Bruce McLaren gebruikt als zijn persoonlijke vervoersmiddel.
McLaren Artura
Ook de McLaren Artura is nog een McLaren auto waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. Deze auto heeft immers bijvoorbeeld vrij bijzondere kenmerken. Het is namelijk zo dat de McLaren Artura een hybride auto is. Dit betekent dat deze auto voorzien is van een verbrandingsmotor, én een elektrische motor. De meeste auto’s die tot nu toe door McLaren zijn uitgebracht hebben verder alleen maar een verbrandingsmotor. Je ziet de laatste jaren echter dat de focus van autobouwers steeds meer aan het verplaatsen is naar de productie van elektrische auto’s. De McLaren Artura is dan ook mogelijk een soort tussenstap voordat de eerste echt volledige elektrische McLaren auto gaat worden uitgebracht. Verder is het overigens dan ook zo dat de McLaren Artura een auto is die nog recentelijk geïntroduceerd is door McLaren. Deze desbetreffende auto is immers sinds het jaar 2021 in productie.
Dat McLaren inderdaad wel plannen lijkt te hebben om in de toekomst nog meer auto’s uit te gaan brengen die elektrisch rijden kan je trouwens terug zien aan de naam van de McLaren Artura. De naam van de McLaren Artura is namelijk tot stand gekomen door de Engelse woorden ‘art’ en ‘future’, die overigens ‘kunst’ en ‘toekomst’ betekenen in de Engelse taal met elkaar te combineren.
Verder is het overigens zo dat de elektromotor en de verbrandingsmotor waarvan de McLaren Artura verzien is tezamen instaat zijn om 671 pk te genereren. Deze auto weegt verder 1395 kilo wanneer hier niks in zit, waardoor de McLaren Artura instaat is om van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te accelereren in 2,9 seconden, waarna deze auto in totaal 8,3 seconden door kan accelereren naar de 200 kilometer per uur. De McLaren Artura kan verder een topsnelheid van 330 kilometer per uur behalen.
McLaren GT
Verder is de McLaren GT nog een andere door McLaren geproduceerde auto waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. Zoals de naam van de McLaren GT al aangeeft is het trouwens zo dat dit een grand tourer is. Dit wordt immers vaak afgekort tot simpelweg GT. Een grand tourer is verder een benaming voor auto’s die een sportief karakter hebben maar er ook voor geschikt zijn om op een comfortabele manier lange afstanden mee af te kunnen leggen. Dit soort auto’s zijn over het algemeen dus wat ruimer en luxer dan echte pure sportwagens. Zo heeft de McLaren GT namelijk bijvoorbeeld ook relatief veel ruimte voor bagage ten opzichte van vele andere McLaren auto’s.
Ondanks dat de McLaren GT een grand tourer is kan deze desbetreffende auto verder toch nog zeker wel echt uitstekende prestaties leveren. Zo is de McLaren GT namelijk bijvoorbeeld instaat om in 3,2 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur toe te gaan, terwijl deze auto een topsnelheid van 327 kilometer per uur heeft wanneer deze (naar boven toe) wordt afgerond. Dit alles is verder mogelijk omdat de McLaren GT een motor heeft die 612 paardenkracht kan leveren.
De McLaren GT is trouwens voor het eerst aan het grote publiek onthuld tijdens de wereldberoemde autoshow van Genève die in het jaar 2019 in deze Zwitserse stad plaats vond. Dit is verder tevens het jaar waarin de McLaren GT in productie gegaan is. Verder is het overigens zo dat de McLaren GT ontworpen is door een meneer met de naam Robert Melville.
McLaren Senna
Het is zoals je mogelijk al wel door hebt zo dat de McLaren Senna nog een andere McLaren auto is waar ik meer over wil gaan vertellen. Dit is immers zeker een bijzondere auto. Zo is het namelijk zo dat de McLaren Senna zelfs voor een door McLaren geproduceerde auto erg exclusief is. Van te voren is namelijk besloten dat er slechts 500 exemplaren van de McLaren Senna gemaakt zouden gaan worden, verspreid over meerdere verschillende varianten van deze auto. Elke uitvoering van de McLaren Senna is dus enorm zeldzaam. Verder is het overigens zo dat de productie van de McLaren Senna in het jaar 2018 van start is gegaan. Deze auto werd dan ook voor het eerst tentoon gesteld tijdens de autoshow van Genève in 2018.
Zoals je misschien al wel was opgevallen is het trouwens zo dat de McLaren Senna vernoemd is naar de legendarische Braziliaanse coureur Ayrton Senna. Dit is een eerbetoon van McLaren aan deze coureur voor de vele mooie resultaten die hij voor het Formule 1 team van McLaren heeft weten te behalen. Het is immers zo dat Ayrton Senna maar liefst 35 Formule 1 races heeft gewonnen als coureur voor McLaren.
McLaren 12C
De McLaren 12C is nog een andere McLaren auto waar ik meer over wil gaan vertellen. Zo wil ik je nu namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de McLaren 12C tussen de jaren 2011 en 2014 door McLaren geproduceerd is. Aanvankelijk werd deze auto trouwens eerst de McLaren MP4-12C genoemd, maar dit is uiteindelijk versimpeld naar slechts McLaren 12C. Verder is het overigens zo dat de McLaren 12C de aller eerste productieauto van McLaren is die echt geheel door McLaren zelf ontwikkeld is. Alle auto’s die hiervoor door McLaren op de markt waren gebracht waren namelijk in ieder geval voor een klein deel in samenwerking met een andere partij ontwikkeld. De McLaren 12C is dus bijvoorbeeld ook voorzien van een motor die door McLaren zelf gemaakt is. Het is verder zo dat de McLaren 12C ontworpen is door een man met de naam Frank Stephenson.
Verder is het overigens zo dat de McLaren 12C een vermogen heeft van 608 pk. Hierdoor is deze auto instaat om vanuit stilstand de 100 kilometer per uur te behalen in slechts iets van 3 seconden. Deze auto in kwestie is verder instaat om een topsnelheid van rond de 330 kilometer per uur te behalen.
McLaren Elva
Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat de McLaren Elva nog een andere McLaren auto is waar ik nu door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen. De McLaren Elva is immers een zeer bijzondere auto! Vandaar dat ik het dus leuk vind om deze auto te gaan bespreken door middel van dit artikel. Het is overigens bijvoorbeeld zo dat de McLaren Elva een volledig open auto is. De meeste exemplaren van deze auto hebben dus geen eens een voorruit. Hierdoor vertoont de McLaren Elva veel overeenkomsten met echte racewagens. Vandaar dat vele bestuurders van een McLaren Elva er ook voor kiezen om een racehelm te dragen wanneer ze in deze auto rijden. Dat de McLaren Elva inderdaad een open auto is komt trouwens doordat de inspiratie voor deze auto lag bij de raceauto’s die door Bruce McLaren ontwikkeld zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw. De persoon die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de McLaren Elva is trouwens Robert Melville.
De productie van de McLaren Elva is verder overigens van start gegaan in 2020, en uiteindelijk is er besloten om maar 149 exemplaren van deze auto te gaan maken. Deze exemplaren worden verder verdeeld over meerdere varianten van deze desbetreffende auto. Zo is er namelijk bijvoorbeeld zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen een variant van de McLaren Elva die wel voorzien is van een voorruit. Op sommige plekken van de wereld is het immers verplicht dat auto’s die op de openbare weg rijden een voorruit hebben.
McLaren Speedtail
Verder is ook de McLaren Speedtail nog een McLaren auto waar ik door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen. Ook dit is immers een erg bijzondere McLaren auto waar zeker wel het een en ander over valt te vertellen. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat de McLaren Speedtail uiterst zeldzaam is. McLaren heeft van te voren namelijk besloten om maar 106 exemplaren van deze desbetreffende auto te gaan maken. De productie van de McLaren Speedtail is verder van start gegaan in het jaar 2020.
Het is overigens zo dat de McLaren Speedtail zelfs voor een McLaren auto echt razend snel is. Deze auto heeft dan ook echt ontzettend veel vermogen. Het is namelijk zo dat de motor van de McLaren Speedtail over maar liefst 1036 pk beschikt. Deze auto weegt verder 1430 kilo. Hierdoor kan de McLaren Speedtail een topsnelheid van 403(!) kilometer per uur behalen.
McLaren F1
Wanneer het over McLaren auto’s gaat kan de McLaren F1 natuurlijk niet ontbreken. Dit is immers misschien wel de meest iconische McLaren auto aller tijden. De McLaren F1 is dan ook de aller eerste McLaren auto geweest die bedoeld was voor gebruik op de openbare weg. Met deze auto is het dus allemaal begonnen wanneer het over McLaren productie auto’s gaat. In dit opzicht is de McLaren F1 dus erg belangrijk geweest voor de McLaren auto is zijn geheel.
De bouw van de McLaren F1 was trouwens aanvankelijk het idee van een meneer met de naam Gordon Murray. Uiteindelijk kreeg hij Ron Dennis (de eigenaar van McLaren) zo ver om dit project door te laten gaan. Zo is McLaren zich dus gaan focussen op het maken van productie auto’s, en de rest is geschiedenis. Gordon Murray heeft verder overigens ook zeker een belangrijke rol gespeeld in het ontwerpen en ontwikkelen van de McLaren F1. Hier waren verder echter ook nog wel meerdere andere mensen bij betrokken.
Het is overigens zo dat de McLaren F1 is geproduceerd tussen de jaren 1989 en 1998. Er zijn in deze periode 106 exemplaren van deze desbetreffende auto gemaakt, verspreid over meerdere verschillende uitvoeringen. Verder is het trouwens zo dat de McLaren F1 een bijzonder interieur heeft. De bestuurdersstoel van deze auto bevindt zich namelijk precies in het midden van deze auto. Hierachter zitten verder nog 2 andere stoelen. Het is dus mogelijk om met 3 personen tegelijkertijd in de McLaren F1 te rijden, wat erg uniek is voor zo’n snelle sportwagen.
Ondanks dat de McLaren F1 de aller eerste productie auto van McLaren was heeft deze auto verder ook mee gedaan aan meerdere verschillende officiële races, en dit is niet zonder succes gebeurd. Zo wist de McLaren F1 namelijk bijvoorbeeld de wereldberoemde race genaamd de 24 uur van Le Mans in het jaar 1995 te winnen. Het ging hierbij overigens wel om een speciale racevariant van de McLaren F1.
Dat de McLaren F1 het inderdaad goed heeft gedaan in de autosport hoeft echter geen verassing te zijn. Deze auto behoorde in zijn tijd namelijk tot een van de aller snelste productieauto’s ooit. De McLaren F1 heeft dan ook een vermogen van 627 pk en een gewicht van slechts 1125 kilo. Hierdoor kan deze auto in maar 3,2 seconden vanuit stilstand de 100 kilometer per uur behalen. Deze desbetreffende auto is verder instaat om een topsnelheid van zo’n 386 kilometer per uur aan te tikken.
McLaren 650S
Ook de McLaren 650S is verder nog een andere McLaren auto waar ik even specifiek aandacht aan wil gaan besteden door middel van dit artikel. Zo wil ik je nu bijvoorbeeld vertellen over dat de McLaren 650S tussen de jaren 2014 en 2017 door McLaren geproduceerd is. Deze auto werd verder net zoals tal van andere McLaren auto’s onthuld tijdens een editie van de autoshow van Genève. Het gaat hierbij om de editie van het jaartal 2014. De McLaren 650S is verder net zoals nog meerdere McLaren auto’s ontworpen door Frank Stephenson. Er zijn trouwens tussen 2014 en 2017 tal van verschillende uitvoeringen van de McLaren 650S uitgebracht. Niet elke McLaren 650S is dus precies hetzelfde.
Het is verder overigens zo dat het getal 650 in de naam van de McLaren 650S staat voor het aantal pk dat de motor van deze auto heeft. De McLaren 650S kan namelijk 650 pk leveren. Verder is het zo dat de S in de naam van deze auto staat voor ‘Sport’.
McLaren 720S
Een andere McLaren auto waar ik nog meer over wil gaan vertellen is de McLaren 720S. Zoals de naam van de McLaren 720S al een beetje doet vermoeden is het overigens zo dat dit de opvolger is van de McLaren 650S waar je net hierboven al het een en ander over hebt kunnen lezen. Waar de productie van de McLaren 650S in het jaar 2017 beëindigd werd is de productie van de McLaren 720S dan ook in dit jaar gestart. Toch is het overigens zo dat er veel aan de McLaren 720S vernieuwd is ten opzichten van de McLaren 650S. De McLaren 720S is uiteindelijk trouwens tot 2022 in productie gebleven. De McLaren 720S is overigens voor het eerst onthuld aan de consument tijdens de autoshow van Genève van 2017.
Er zijn tussen 2017 en 2022 verder tal van verschillende varianten van de McLaren 720S uitgebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten van de McLaren 720S uitgebracht die bedoeld waren voor gebruik op het circuit in plaats van de openbare weg. Doordat er meerdere verschillende varianten van de McLaren 720S zijn uitgebracht is het verder ingewikkeld om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen, aangezien deze per uitvoering verschillen.
McLaren P1
De laatste McLaren waar ik je nu door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is de McLaren P1. Ook dit is namelijk in ieder geval wat mij betreft zeker wel een auto die het bespreken waard is. Dit is immers zeker wel een auto die het een en ander te bieden heeft. De McLaren P1 is overigens een hybride auto. Deze auto heeft dus zowel een verbrandingsmotor en een elektrische aandrijving. Verder is het zo dat de McLaren P1 een erg zeldzame auto is. In totaal zijn er namelijk maar 439 exemplaren van deze auto gemaakt. Deze exemplaren zijn trouwens tussen 2013 en 2015 geproduceerd, en zijn ook nog eens verspreid over meerdere verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld een uitvoering van de McLaren P1 waar maar een exemplaar van bestaat.
In een door McLaren geproduceerde auto gaan rijden
Er bestaat tevens ook een goede mogelijkheid dat je wel geïnteresseerd bent in het gaan rijden van een auto die door McLaren geproduceerd is wanneer je tot op dit punt van dit artikel terecht bent gekomen. Het rijden in dit soort auto’s is immers eigenlijk altijd wel een spektakel. Vandaar dat ik nu dus meer wil gaan vertellen over hoe het rijden in een McLaren auto eventueel gerealiseerd zou kunnen worden. Het is echter overigens wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat McLaren auto’s vrij kostbaar en exclusief zijn. Vandaar dat het dus (helaas) zeker niet voor iedereen is weggelegd om zomaar in een McLaren auto te kunnen gaan rijden.
Een van de manieren waarop je in een door McLaren geproduceerde auto zou kunnen gaan rijden is verder trouwens natuurlijk door zo’n soort auto aan te gaan schaffen. Nadat je een McLaren auto hebt aangeschaft ben je hier immers de eigenaar van, waardoor je dan dus in principe gewoon zelf bepaald wanneer je in zo’n auto gaat rijden. Aangezien er aan eigenlijk elke McLaren auto een hoog prijskaartje hangt kunnen echter maar weinig mensen daadwerkelijk zo’n soort auto gaan kopen om hier dan vervolgens dus in te kunnen gaan rijden.
Verder kan je ook nog (tijdelijk) in een McLaren auto gaan rijden door deze te huren. Dit kan zeker een goede optie zijn wanneer je graag eens in een McLaren auto zou willen gaan rijden! Het kort huren van een McLaren auto is namelijk in principe vele malen goedkoper dan het aanschaffen van zo’n auto. Dit is dus voor de meeste mensen een stuk beter te betalen.
Je zou eventueel verder nog in een door McLaren geproduceerde auto kunnen gaan rijden door deze te gaan leasen. Het leasen van een auto is verder in principe het huren van zo’n soort auto voor een langere periode. Wanneer je een auto least krijg je deze namelijk doorgaans wel meerdere maanden en mogelijk zelfs meerdere jaren tot je beschikking. Aangezien McLaren auto’s niet al te gebruikelijke auto’s zijn kan je deze verder overigens zeker niet overal leasen. Er zijn echter zeker wel leasemaatschappijen terug te vinden die McLaren auto’s door middel van leasecontracten aanbieden. Ook dit zou dus nog een interessante optie kunnen zijn om inderdaad een McLaren auto te kunnen gaan rijden.
Het is tevens nog mogelijk om in een McLaren auto te gaan rijden door iemand te kennen die de eigenaar van zo’n soort auto is die het geen probleem vindt om deze auto eens aan je uit te lenen. Dit is echter natuurlijk een manier van het rijden van een McLaren auto waarbij je echt geheel afhankelijk bent van andere personen. Hierdoor is dit dus geen manier van het rijden van een McLaren auto waar je vanuit kan gaan.
McLaren in de motorsport
Ik wil je nu graag nog meer gaan vertellen over de connectie tussen McLaren en de autosport. Het is namelijk zo dat de autosport activiteiten van McLaren echt ontzettend belangrijk zijn voor deze autobouwer. Hier heb je al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al kunnen lezen over dat het automerk McLaren is voortgekomen uit een raceteam. Vandaar dat het dus niet zo vreemd is dat de motorsport inderdaad erg van belang is voor de McLaren auto. Dit zit namelijk in principe verweven in het DNA van deze autosoort.
Het is trouwens zo dat de voornaamste focus van McLaren bij de Formule 1 ligt. Dit is dan ook volgens de meeste mensen de aller belangrijkste tak van motorsport. Vandaar dat het dus veelzeggend is dat McLaren door de jaren heen tal van grote successen in de Formule 1 heeft weten te behalen. Het is immers zo dat dit bijvoorbeeld aantoont dat ze bij McLaren wel weten hoe ze snelle auto’s kunnen bouwen die instaat zijn om uitmuntende prestaties op het asfalt te leveren.
Je kan overigens zelfs wel stellen dat McLaren behoort tot de meest succesvolle Formule 1 teams aller tijden. McLaren heeft namelijk op het moment van het schrijven van dit artikel al richting de 200 Formule 1 races gewonnen, en is ook al meerdere malen als kampioen van het gehele klassement geëindigd. Dit geldt zowel voor het coureurs én constructeurs klassement. Verder is het zo dat McLaren behoort tot de aller oudste Formule 1 teams die op de dag van vandaag nog actief zijn. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het namelijk zo dat het raceteam van McLaren al sinds het jaar 1963 bestaat. In het jaar 1966 werd verder eerste Formule 1 race door McLaren gereden. De eerste Grand Prix die door dit team gewonnen werd is trouwens de Grand Prix van België uit het seizoen van het jaar 1968.
De Formule 1 is echter niet de enige racecompetitie waarin McLaren actief is geweest. McLaren heeft zich door de jaren heen namelijk ook nog op tal van andere vormen van racing gericht. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over de successen van McLaren in de Canadian-American Challenge Cup, die doorgaans de Can-Am Cup genoemd wordt. Ook de 24 uur van Le Mans, de Indianapolis 500 en IndyCar zijn nog andere voorbeelden van bekende races waaraan McLaren (met veel succes) aan heeft mee gedaan.
Op de dag van vandaag is McLaren verder ook actief binnen het elektrische autoracen. Zo is McLaren namelijk bijvoorbeeld sinds 2022 actief in de Formule E, wat de elektrische variant van de Formule 1 is. Ook Extreme E is nog een racecompetitie voor elektrische auto’s waar McLaren aan deelneemt. Kortom, de McLaren naam is dus echt op tal van plekken binnen de autoracesport terug te vinden.
Tot slot
Dit artikel die over de McLaren auto gaat is richting zijn einde aan het gaan. Er is namelijk inmiddels echt al een hele hoop over dit desbetreffende automerk verteld in dit artikel. Hierdoor is het dus in ieder geval voor zover ik weet zo dat er op dit punt niet echt meer iets over McLaren valt te vertellen dat echt nog iets aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Daarom ben ik dit desbetreffende artikel nu ook richting zijn einde aan het brengen.
Voordat ik dit huidige artikel helemaal beëindig wil ik je overigens wel nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com kunnen worden teruggevonden. Het is namelijk erg goed mogelijk dat er hier op deze website nog meerdere andere artikelen zijn terug te vinden die je wel interessant blijkt te vinden. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!
Zo is het namelijk bijvoorbeeld zeker mogelijk dat je ook wel het artikel die over Ferrari gaat en hier op deze website kan worden terug gevonden op prijs blijkt te kunnen stellen. Ferrari is namelijk net zoals McLaren een automerk die bekend staat om zijn uitmuntende sportwagens. Het is dus zeker goed mogelijk dat je interesse in Ferrari hebt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen. Ferrari en Mclaren zijn immers dus onderwerpen die goed met elkaar vergeleken kunnen worden.
Ook het artikel die over Aston Martin gaat zou mogelijk nog een ander artikel van deze website kunnen zijn die je wel kan waarderen. Aston Martin is namelijk ook een autoproducent die voornamelijk auto’s met en sportief karakter produceert die oorspronkelijk afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk. Aston Martin en McLaren vertonen dus zeker overeenkomsten met elkaar.