Wil je wel meer over Lancia te weten komen? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over Lancia. Wanneer Lancia iets is dat je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om door te lezen. Door dit te doen kan je immers allerlei informatie te zien krijgen die met Lancia te maken heeft. Je zou na dit artikel te hebben doorgenomen dan ook op een goede manier over Lancia geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over Lancia

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik nu graag nog redelijk aan het begin van dit artikel algemene informatie die met Lancia te maken heeft wil gaan bespreken. Ik vind dit immers een mooie inleiding voor dit artikel! Zo zou ik immers bijvoorbeeld als het goed is moeten kunnen verduidelijken wat Lancia nou eigenlijk voor iets is voor de mensen die dit nu aan het lezen zijn en hier nog niet van op de hoogte zijn.

Lancia is overigens in principe een automerk. Wanneer het over Lancia gaat wordt er dus in principe over auto’s gesproken. Het is dan ook niet zo gek dat er tal van mensen interesse in Lancia hebben. Auto’s zijn immers in tal van situaties ontzettend waardevol. Dit geldt ook zeker voor de auto’s van Lancia. Het is immers zo dat dit automerk tal van auto’s ontwikkeld heeft die een hoop te bieden hebben.

Verder is het trouwens zo dat Lancia oorspronkelijk een Italiaans automerk is. Dit automerk heeft zich inmiddels echter al ver buiten de Italiaanse landsgrenzen verspreid. Lancia is immers over eigenlijk de gehele wereld wel bekend. Op de dag van vandaag is Lancia dan ook een internationaal automerk. Het hoofdkantoor van Lancia is tegenwoordig overigens wel nog steeds terug te vinden in Italië. Dit hoofdkantoor bevindt zich namelijk in de Italiaanse stad Turijn. Onder andere op deze manier is Lancia dus nog steeds sterk met Italië verbonden.

 

De geschiedenis van Lancia

Ik wil je nu verder ook graag nog meer gaan vertellen over de geschiedenis van Lancia. Het kan immers leuk zijn om meer over deze desbetreffende geschiedenis te weten te komen wanneer Lancia iets is dat je wel interesseert! Door deze desbetreffende geschiedenis beter te leren kennen ga je Lancia en zijn auto’s namelijk als het goed is beter leren begrijpen.

De geschiedenis van Lancia gaat trouwens vrij ver terug. Ik wil je nu echter eerst nog gaan vertellen over een aantal gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan voordat Lancia officieel werd opgericht maar deze desbetreffende oprichting mogelijk hebben gemaakt. Zo wil ik je nu namelijk gaan vertellen over de vader van de oprichter van Lancia. Dit was verder overigens een man met de naam Cavalier Giuseppe Lancia. Cavalier Lancia begon al op jonge leeftijd zo richting het einde van de 19e eeuw met een bedrijf dat met etenswaren te maken had. Door middel van dit bedrijf ging hij uiteindelijk zaken doen in het Zuid-Amerikaanse land Argentinië. Hier werd hij erg succesvol. Uiteindelijk koos Cavalier Lancia er voor om terug te gaan naar Italië en hier een gezin te gaan stichten. In het jaar 1881 werd dan ook Vincenzo Lancia geboren in de buurt van Turijn. Vincenzo Lancia zou verder later verantwoordelijk zijn voor de oprichting van het bedrijf dat bekend staat om de Lancia auto.

Het is verder zo dat Vincenzo Lancia al vroeg interesse in technologie en specifiek de destijds opkomende auto ontwikkelde. Toen in Italië in het jaar 1899 het automerk Fiat werd opgericht begon hier hij dan ook al snel te werken en kreeg hij hier een belangrijke functie. Zo was Vincenzo Lancia namelijk bijvoorbeeld actief als testrijder bij dit automerk. Bij Fiat leerde Vincenzo Lancia verder Claudio Fogolin kennen. Met Claudio Fogolin richtte Vincenzo vervolgens in het jaar 1906 de onderneming ‘Lancia & C. Fabbrica Automobili’ op. Dit is de onderneming die verantwoordelijk is geweest voor het ontstaan van de Lancia auto. Zoals je verder waarschijnlijk al wel door hebt is het dus zo dat de Lancia auto de naam draagt van de persoon die de belangrijkste rol heeft gespeeld in het ontstaan van deze desbetreffende autosoort.

Nadat Lancia & C. Fabbrica Automobili werd opgericht in 1906 kwam deze onderneming vervolgens al snel met zijn eerste auto. In het jaar 1907 introduceerde deze onderneming namelijk de Lancia Alfa. Op een later punt van dit artikel kan je overigens nog meer over deze auto lezen. Het is verder zo dat de onderneming in kwestie vervolgens snel verder groeide. Zo werden er vanaf 1910 bijvoorbeeld al Lancia auto onderdelen naar de Verenigde Staten geëxporteerd om hier auto’s van te gaan bouwen. Lancia was toen dus al internationaal actief. Ook bracht deze onderneming nog nieuwe auto’s uit. Lancia bracht in 1908 namelijk bijvoorbeeld al zijn tweede auto de Lancia Dialfa op de markt. Over deze auto kan je verder ook op een later punt van dit artikel nog meer lezen. In het jaar 1915 bracht Lancia verder zijn eerste truck genaamd de Lancia Jota uit.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog hield Lancia zich verder voornamelijk bezig met het produceren van voertuigen voor het Italiaanse leger. Nadat de Eerste wereldoorlog tot zijn einde was gekomen gingen ze bij Lancia trouwens gewoon weer verder met waar ze zich bij deze onderneming voor het uitbreken van deze oorlog mee bezig hielden.

Vervolgens sloeg in het jaar 1937 het noodlot toe, en Vincenzo Lancia kwam te overlijden door een hartaanval. Dit resulteerde er in dat zijn zoon Gianni Lancia en zijn vrouw Adele Miglietti Lancia aan het roer kwamen te staan bij deze onderneming in kwestie. Ze schakelde ook een man met de naam Vittorio Jano in om bij Lancia te komen werken, aangezien Vittorio Jano al mooie resultaten had weten te boeken in dienst van Alfa Romeo. Op deze voet gingen ze dus verder bij Lancia. Er werden onder dit nieuwe leiderschap overigens ‘gewoon’ nog nieuwe innovatieve auto’s door Lancia uitgebracht.

Uiteindelijk kwam Lancia in het jaar 1956 trouwens in handen van de Pesenti familie. Nadat Gianni Lancia erg had ingezet op het ontwikkelen van raceauto’s die na initiële successen op de lange termijn niet bijster succesvol waren ging het financieel gezien namelijk niet al te goed met Lancia, waardoor hij en zijn moeder dus besloten om deze onderneming te verkopen in 1956. Dit deden zij destijds echter dus aan de Presentie familie, en hierdoor werd een meneer genaamd Carlo Pesenti degene die Lancia leidde.

Het is overigens zo dat Lancia niet ontzettend lang in de handen van Pesenti familie geweest. In het jaar 1969 werd Lancia namelijk overgenomen door Fiat. in de periode hiervoor leed Lancia namelijk flinke verliezen. Onder de vleugel van Fiat wist Lancia echter de weg naar boven weer te vinden. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat Lancia onder Fiat grote successen wist te boeken in het rally racen in de jaren 70 van de vorige eeuw. Lancia bracht ook nog meerdere nieuwe auto’s op de markt. Op deze manier ging Lancia de rest van de vorige eeuw gewoon verder.

Ook in de huidige eeuw ging men bij Lancia verder waarmee ze inmiddels al erg lang bezig waren bij deze autobouwer. Het is echter alleen wel zo dat Fiat in het jaar 2007 gereorganiseerd werd. Dit resulteerde er in dat het Lancia merk een tijd lang stilstond. Er werden dus nog amper Lancia auto’s gemaakt in deze periode. Op de dag van vandaag gebeurt dit echter wel gewoon weer. Zo heeft men bij Lancia tegenwoordig net zoals veel andere moderne automerken het vizier volledig gericht op de productie van elektrische auto.

 

Lancia auto’s

Verder is het zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over een aantal van de door Lancia geproduceerde auto’s die er zijn. Het is namelijk erg goed mogelijk dat je deze desbetreffende auto’s wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit artikel die in het teken van Lancia staat terecht bent gekomen. Dat ik je niet over werkelijk elke Lancia auto wil gaan vertellen heeft verder trouwens in principe met name te maken met dat er tal van verschillende Lancia auto’s bestaan. Dit artikel zou hierdoor namelijk dus vrij langdradig gaan worden wanneer ik wel al deze desbetreffende auto’s zou gaan bespreken.

 

Auto’s die op dit moment door Lancia geproduceerd worden

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik nu als eerste auto’s van Lancia wil gaan bespreken die op dit moment door dit automerk verkocht worden. Dit zijn immers in ieder geval op het moment van het schrijven van dit artikel de meest relevante Lancia auto’s die er zijn. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze auto’s te weten te komen wanneer de Lancia auto je wel interesseert. Zoals je net al eerder hebt kunnen lezen heeft de productie van Lancia auto’s echter een tijdje stil gestaan. Het is dan ook zo dat er nu op het moment van het schrijven van dit artikel eigenlijk maar 1 auto door Lancia geproduceerd wordt. Dit is namelijk de Lancia

Lancia Ypsilon

De Lancia Ypsilon is een kleine en compacte auto. Het is dan ook zo dat deze auto met name bedoeld is voor gebruik in de stad. In drukke steden is immers doorgaans niet al te veel ruimte, waardoor een auto met de afmetingen van de Lancia Ypsilon in zo’n soort omgeving goed tot zijn recht komt. Zo zou je bijvoorbeeld niet al te veel problemen moeten hebben met het parkeren van een Lancia Ypsilon aangezien je deze auto prima in kleine krappe parkeerplekken kwijt kan.

Verder is het overigens zo dat de Lancia Ypsilon oorspronkelijk al vrij lang geleden geïntroduceerd is. De productie van de Lancia Ypsilon is namelijk van start gegaan in het jaar 1995. Er zijn inmiddels dan ook al door de jaren heen meerdere verschillende uitvoeringen van de Lancia Ypsilon uitgebracht door Lancia. Het is immers zo dat er 3 verschillende generaties van de Lancia Ypsilon bestaan. De eerste generatie van de Lancia Ypsilon is namelijk tussen 1995 en 2003 geproduceerd, waarna de tweede generatie van deze auto tussen 2003 en 2011 in productie is geweest en de derde generatie van deze auto is sinds 2011 in productie. Doordat er zoveel verschillende varianten van de Lancia Ypsilon bestaan is het verder lastig om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen. Deze kunnen immers erg afwijken per uitvoering van deze auto.

 

Auto’s die in het verleden door Lancia geproduceerd zijn

Ik wil je nu ook nog meer gaan vertellen over auto’s die in het verleden door Lancia geproduceerd zijn. Deze desbetreffende auto’s zijn er immers in principe verantwoordelijk voor dat Lancia uiteindelijk is uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen. Het kan dus zeker leuk zijn om meer over deze auto’s te weten te komen wanneer Lancia je wel interesseert.

Lancia Beta

De Lancia Beta is een auto die tussen de jaren 1972 en 1984 door Lancia geproduceerd is. Hierdoor is dit de eerste Lancia auto die op de markt is gebracht nadat dit automerk eigendom van Fiat was geworden. Er zijn in deze periode verder tal van uitvoeringen van de Lancia Beta uitgebracht. Verder is het zo dat de Lancia Beta een auto is die doorgaans tot de middenklasse gerekend wordt. Deze auto was dus niet heel erg simpel, maar ook niet heel erg luxueus in de periode dat deze geproduceerd werd. Verder is het zo dat deze auto aanvankelijk erg populair was.

Zoals je net ook al hebt kunnen lezen is het overigens zo dat de Lancia Beta de eerste Lancia auto is die onder Fiat is uitgebracht. Vandaar dat er ook voor is gekozen om deze auto de Lancia Beta te noemen. Het is immers zo dat de eerste auto van Lancia de Fiat Alfa heette. Door de Lancia Beta deze desbetreffende naam te geven liet Fiat dus als het ware weten dat dit een nieuw begin voor Lancia was. Beta en Alfa zijn namelijk de eerste twee letters uit het Griekse alfabet.

 

Lancia Kappa

Een andere auto die in het verleden door Lancia is geproduceerd waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Lancia Kappa. Deze auto wordt verder ook wel de Lancia K genoemd. De Lancia Kappa is overigens voor het eerst aan het grote publiek vertoond tijdens de autoshow van Parijs die in het jaar 1994 in deze stad georganiseerd werd. Verder is het zo dat de Lancia Kappa tussen de jaren 1994 en 2000 door Lancia geproduceerd is. Althans, in het jaar 1919 had Lancia ook al een auto onder de Lancia Kappa naam uitgebracht maar deze auto laat ik nu buiten beschouwing.

Van de moderne uitvoering van de Lancia Kappa zijn tussen 1994 en 2000 trouwens tal van verschillende varianten op de markt gebracht. Wanneer je al deze verschillende varianten van de Lancia Kappa op één hoop gooit zijn er verder in totaal 117.216 exemplaren van deze auto geproduceerd.

 

Lancia Aurelia

Ook de Lancia Aurelia is nog een andere Lancia auto waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. Dit is immers wat mij betreft een interessante auto die ook zeker in meerdere verschillende opzichten van belang is geweest voor Lancia. Het is trouwens zo dat de Lancia Aurelia tussen 1950 en 1958 is geproduceerd. In deze periode zijn er meerdere verschillende varianten van de Lancia Aurelia gemaakt. Verder is het zo dat er in totaal 18.201 exemplaren van de Lancia Aurelia gemaakt zijn. Deze auto is verder overigens vernoemd naar een belangrijke weg uit het Romeinse rijk.

De Lancia Aurelia is verder de auto geweest waarmee Lancia zijn debuut heeft gemaakt in het rally racen. Dit was verder zeker niet zonder succes. Door middel van de Lancia Aurelia heeft Lancia namelijk meerdere podiumplekken weten te bemachtigen tijdens tal van belangrijke races. Verder is het overigens zo dat de Lancia Aurelia is terug te zien in een aantal bekende films, en ook in bepaalde Kuifje strips. Het is dus zo dat de Lancia Aurelia een belangrijke rol heeft gespeeld in het vergroten van de naamsbekendheid van Lancia.

 

Lancia Flavia

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat de Lancia Flavia een andere Lancia auto is waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. Zo wil ik je namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Lancia Flavia (in zijn tijd) een vrij dure en luxueuze auto was. Toch is het zo dat er maar liefst 105.848 exemplaren van de Lancia Flavia geproduceerd zijn, wat vrij veel is voor een auto uit deze klasse. Dit is natuurlijk iets dat veel zeggend is. Het is immers zo dat dit goed aantoont dat de Lancia Flavia zeker wel het een en ander te bieden heeft.

De productie van deze desbetreffende auto heeft verder overigens plaats gevonden tussen de jaren 1961 en 1975. De eerste 10 jaar gebeurde dit overigens onder de Lancia Flavia naam, en van 1971 tot 1975 werd deze auto geproduceerd onder de naam Lancia 2000. Er zijn dus meerdere verschillende varianten van deze desbetreffende auto uitgebracht door Lancia. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld varianten van de Lancia Flavia met een hard dak, terwijl je ook een cabrioletversie van deze auto hebt.

 

Lancia Montecarlo

Wanneer het over auto’s die in het verleden door Lancia geproduceerd zijn gaat mag de Lancia Montecarlo natuurlijk niet ontbreken. Dit is immers een erg iconisch Lancia model. Het is verder overigens zo dat de Lancia Montecarlo een sportwagen is. Er zijn dan ook tal van races door middel van de Lancia Montecarlo gereden, en dit is niet zonder successen gebeurd.

Verder is het overigens zo dat de Lancia Montecarlo geproduceerd werd tussen 1975 en 1978, en vervolgens weer even tussen 1980 en 1981. Er zijn destijds meerdere verschillende varianten van deze auto uitgebracht. In totaal zijn er verder 7.595 exemplaren van de Lancia Montecarlo gemaakt. Deze auto staat trouwens ook wel bekend als de Lancia Scorpion. De Lancia Montecarlo is verder overigens ook in meerdere bekende films te bewonderen.

 

Lancia Musa

Verder is de Lancia Musa nog een andere auto waar ik je nu graag meer over wil gaan vertellen. Deze desbetreffende auto wordt doorgaans verder geclassificeerd als MPV. Dit staat voor Multi Purpose Vehicle. Wanneer je dit vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalt betekent dit iets in de richting van ‘voertuig voor meerdere doeleinden’. De Lancia Musa is dan ook een auto die in tal van situaties van pas kan komen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er 5 personen tegelijkertijd in deze auto passen. Je kan ook aardig wat goederen door middel van deze auto vervoeren. Verder is het zo dat de Lancia Musa redelijk toch redelijk compact is.

De Lancia Musa is overigens tussen de jaren 2004 en 2012 geproduceerd. Er zijn in deze periode 238.324 exemplaren van deze auto gemaakt. Ook is het zo dat er door Lancia (en dus eigenlijk door Fiat) in deze periode meerdere verschillende uitvoeringen van de Lancia Musa op de markt zijn gebracht.

 

Lancia Flaminia

De Lancia Flaminia is ook nog een auto die in het verleden door Lancia geproduceerd is waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. Dit was in de periode dat deze auto geproduceerd werd trouwens een uiterst luxe auto. In deze tijd was dit dan ook de aller duurste auto die door Lancia gemaakt werd. Het gaat hierbij overigens om de periode 1957 tot 1970. Dit is immers de periode waarin de Lancia Flaminia in productie geweest is. Deze auto is dus aardig lang in productie geweest. In deze periode zijn er verder 12.633 exemplaren van de Lancia Flaminia gemaakt. Ook is het zo dat men bij Lancia in deze periode meerdere verschillende varianten van de Lancia Flaminia heeft uitgebracht. De Lancia Flaminia is verder vernoemd naar een weg uit het Romeinse rijk.

 

Lancia Stratos

Een andere auto die in het verleden door Lancia is geproduceerd waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen is de Lancia Stratos. Dit is immers in ieder geval wat mij betreft zeker wel een interessante auto die het een en ander te bieden heeft. De Lancia Stratos is namelijk een sportwagen. Het is zo dat dit eigenlijk altijd wel auto’s zijn die het een en ander te bieden hebben. Sportwagens worden er immers voor gemaakt om indrukwekkende prestaties te kunnen leveren. Op deze manier onderscheiden dit soort auto’s zich dus van de meeste andere auto’s.

Het is verder overigens zo dat de Lancia Stratos specifiek gemaakt is voor het rally races. Binnen deze vorm van racen heeft de Lancia Stratos dan ook vele mooie resultaten weten te behalen. Zo heeft de Lancia Stratos namelijk bijvoorbeeld het rally wereldkampioenschap 3 jaar achter elkaar gewonnen in de jaren 70 van de 20ste eeuw. Dit belangrijke rallyrace kampioenschap werd namelijk in 1974, 1975 en 1976 door middel van de Lancia Stratos gewonnen. Er zijn verder echter ook nog tal van andere prestigieuze races door de Lancia Stratos gewonnen. Kortom, de Lancia Stratos is dus een auto die Lancia vele successen heeft opgeleverd.

De Lancia Stratos is trouwens tussen de jaren 1973 en 1978 geproduceerd door Lancia, en in deze periode zijn er in totaal zo rond de 490 exemplaren van deze auto gemaakt. Verder is het overigens zo dat de Lancia Stratos is ontworpen door een meneer met de naam Marcello Gandini. Het is verder zo dat de Lancia Stratos net zoals de meeste sportwagens voorzien is van 2 deuren en zitplekken voor 2 personen. Aan de onderkant van dit artikel is overigens een afbeelding te zien waarop een Lancia Stratos staat afbeeld. Wanneer je wel meer over de uiterlijke kenmerken van deze desbetreffende auto te weten zou willen komen is het dus een goed idee om door te scrollen!

 

Lancia Aprilia

Het is zo dat de Lancia Aprilia nog een andere Lancia auto is die vroeger door deze desbetreffende autobouwer gemaakt is waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. De Lancia Aprilia werd in zijn tijd overigens met name gezien als een ruime gezinsauto. Het gaat hierbij overigens om de jaren 1937 en 1949. Dit is immers de periode waarin de Lancia Aprilia geproduceerd is. In deze periode zijn er verder 27.636 exemplaren van de Lancia Aprilia gemaakt. Er zijn in deze periode ook meerdere uitvoeringen van de Lancia Aprilia uitgebracht. Verder is het trouwens zo dat de Lancia Aprilia de aller laatste auto is waar de oprichter van Lancia, Vincenzo Lanzia aan gewerkt heeft. In dit opzicht kenmerkt de Lancia Aprilia dus het einde van een periode bij Lancia.

 

Lancia Gamma

Nog een andere Lancia auto die in het verleden door Lancia geproduceerd is die ik door middel van dit artikel wil gaan bespreken is de Lancia Gamma. Dit is overigens een vrij ruime auto. Dit is verder tevens een vrij luxe auto. In zijn tijd was de Lancia Gamma dan ook het topmodel van Lancia. Hierbij gaat het trouwens om de jaren 1976 tot 1984. Dit is immers het tijdsbestek waarin deze desbetreffende auto in productie was. Er zijn in deze periode verder meerdere uitvoeringen van deze auto uitgebracht. In totaal zijn er verder 22.062 exemplaren van de Lancia Gamma gemaakt. De Lancia Gamma is overigens geïntroduceerd tijdens de wereldberoemde autosalon van Genève. Het is namelijk zo dat de Lancia Gamma voor het eerst in het openbaar is tentoongesteld tijdens de editie van deze autoshow die in het jaar 1976 in deze desbetreffende stad georganiseerd werd. Verder is het trouwens zo dat de Lancia Gamma net zoals tal van andere Lancia auto’s een naam heeft die verwijst naar een letter uit het Griekse alfabet.

 

Zeldzame Lancia auto’s

Ook is het zo dat ik nu graag nog even een aantal zeldzame Lancia auto’s wil gaan benoemen door middel van dit artikel. Door hun zeldzame status hebben deze desbetreffende auto’s namelijk zeker wel iets speciaals. Vandaar dat het dus leuk en interessant kan zijn om meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Lancia Alfa

Het is zo dat je al eerder in dit artikel het een en ander hebt kunnen lezen over de Lancia Alfa. Zoals je waarschijnlijk al wel door hebt is het echter zo dat ik nu nog meer over deze auto wil gaan vertellen. Het is immers zo dat dit zeker wel een zeldzame auto is. De Lancia Alfa is immers zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen de eerste auto die ooit door Lancia is uitgebracht. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat deze auto inderdaad zeldzaam is. De Lancia Alfa is namelijk dus erg lang geleden geïntroduceerd en geproduceerd. Het is dan ook zo dat de productie van de Lancia Alfa alleen maar in het jaar 1908 heeft plaatsgevonden. Deze auto is dus helemaal niet lang in productie geweest, en is ook nog eens geproduceerd in een periode waarin de productieprocessen van auto’s lang niet zo geavanceerd waren als tegenwoordig het geval is. Kortom, al met al is het dus erg logisch dat de Lancia Alfa een zeldzame auto is.

De Lancia Alfa is verder overigens door Vincenzo Lancia voor de wereld onthuld tijdens de autoshow van Turijn in het jaar 1908. Verder is het zo dat deze auto is voorzien van een motor met 28 pk en een gewicht heeft van 700 kilo. Hierdoor is de Lancia Alfa instaat om een snelheid van zo’n 90 kilometer per uur te behalen. De Lancia Alfa is dus vrij rap voor een auto uit dit tijdperk. Deze auto is dan ook deels als raceauto ontwikkeld. Verder is het trouwens zo dat de Lancia Alfa oorspronkelijk de Lancia Tipo 51 heette, maar later is deze naam dus veranderd naar Lancia Alfa. In de tijd dat de Lancia Alfa geproduceerd werd zijn er trouwens meer dan 100 exemplaren van deze auto geproduceerd. Hoeveel er hiervan op de dag van vandaag nog over zijn is echter in ieder geval voor zover ik weet niet duidelijk. Het is echter in ieder geval wel zeker dat de Lancia Alfa uiterst zeldzaam is.

 

Lancia Epsilon

Ook de Lancia Epsilon is nog een zeldzame Lancia auto waar ik je nu graag meer over wil gaan vertellen. Het is verder overigens zo dat deze auto tussen de jaren 1911 en 1912 geproduceerd is door Lancia. Er zijn in deze periode 357 exemplaren van deze auto geproduceerd. Hier zijn er op de dag van vandaag echter natuurlijk nog een stuk minder van over. Verder is het overigens zo dat deze 357 exemplaren van de Lancia Epsilon niet allemaal hetzelfde waren. Er zijn destijds namelijk meerdere verschillende uitvoeringen van deze auto geproduceerd. Ook is het zo dat de Lancia Epsilon aanvankelijk bekend stond als de Lancia 20/30 HP of de Lancia Tipo 58. Later heeft deze auto echter dus de Lancia Epsilon naam gekregen. Het is overigens zo dat de Lancia Epsilon voorzien is van een motor met een vermogen van 60 pk, waardoor deze auto instaat is om een topsnelheid van zo’n 115 kilometer per uur te kunnen behalen.

 

Lancia Lambda

Een andere nog zeldzame Lancia auto waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Lancia Lambda. De Lancia Lambda was in zijn tijd overigens niet eens een heel zeldzame auto. Er zijn namelijk toen de Lancia Lambda in productie was naar alle waarschijnlijkheid zo rond de 13.000 exemplaren van deze auto gemaakt. Het is echter zo dat er maar liefst 9 verschillende series of varianten van de Lancia Lambda gemaakt zijn, waardoor eigenlijk elke variant van deze auto wel zeldzaam was, en dit is op de dag van vandaag al helemaal het geval. Van al deze verschillende series zijn namelijk destijds maar honderden of maximaal iets van duizend exemplaren gemaakt. Verder is het zo dat de Lancia Lambda in productie was tussen 1922 en 1931. Op de dag vandaag zijn er dus ook zeker vele exemplaren van de Lancia Lambda die niet meer bestaan. Kortom, de Lancia Lambda is tegenwoordig zeker een zeldzame auto.

 

Lancia Rally 037

De Lancia Rally 037 is de laatste zeldzame Lancia auto waar ik je nu door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen. Zoals de naam van de Lancia Rally 037 eigenlijk al een beetje verraad is het trouwens zo dat deze auto ontwikkeld is voor het rally racen. Hier is deze auto dan ook veel voor gebruikt, en hier heeft deze auto tevens uitstekende resultaten weten te behalen. Dit gebeurde overigens in het begin tot het midden van de jaren 80 van de 20ste eeuw. De Lancia Rally 037 werd namelijk in het jaar 1982 geïntroduceerd door Lancia. Deze auto is verder tot het jaar 1985 gebruikt in het rally racen. Er zijn in deze periode verder zo’n 200 exemplaren van deze auto uitgebracht. Verder is het overigens ook zo dat de Lancia Rally 037 een auto is die nog vele andere namen heeft. Zo staat deze desbetreffende auto namelijk bijvoorbeeld ook nog bekend als de Lancia Tipo 151, Lancia-Abarth #037 of Simpelweg de Lancia 037.

 

In een door Lancia geproduceerde auto gaan rijden

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel in een Lancia auto zou willen rijden wanneer je tot op dit punt van dit artikel die het teken van deze autosoort staat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik je nu dus meer wil gaan vertellen over wat voor soort mogelijkheden er eventueel zouden kunnen zijn om dit te realiseren. Dit kan verder overigens op meerdere verschillende manieren. Zo is het namelijk bijvoorbeeld onder andere zo dat Lancia auto’s op meerdere verschillende plekken gehuurd kunnen worden. Op deze manier kan je dus in ieder geval voor een korte periode in een door Lancia geproduceerde auto gaan rijden.

Ook is het mogelijk om in een door Lancia geproduceerde auto te kunnen gaan rijden door zo’n soort auto aan te gaan schaffen. Je bent nadat je een Lancia auto gekocht hebt namelijk in principe de eigenaar van zo’n desbetreffende auto. Vandaar dat je dan dus zelf kan gaan bepalen of er wel of niet in zo’n auto gereden wordt.

Het is tevens nog mogelijk om in een Lancia auto te kunnen rijden door deze te leasen. Verder is het overigens zo dat het leasen van een auto in feite gewoon het huren van zo’n soort desbetreffende auto voor een wat langere periode is. Wanneer je een (Lancia) auto huurt krijg je deze namelijk in principe sowieso wel maanden en mogelijk zelfs jaren tot je beschikking.

Verder kan je misschien (ook) wel in een Lancia auto gaan rijden door iemand te kennen die in het bezit is van zo’n auto. Zo’n persoon vindt het dan immers mogelijk geen probleem om deze desbetreffende auto eens aan je uit te lenen. Het is echter natuurlijk zo dat dit een manier is om in een Lancia auto te kunnen gaan rijden waarbij je helemaal afhankelijk bent van andere mensen. Hierdoor is dit doorgaans dus ook geen al te serieuze optie om inderdaad in een Lancia auto te kunnen gaan rijden.

 

Lancia in de autosport

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik nu nog meer wil gaan vertellen over de rol van Lancia in de autosport. Dit is immers een belangrijk iets voor het automerk Lancia. Ondanks dat je al eerder in dit artikel het een en ander hebt kunnen lezen over de activiteiten van Lancia in de autosport vind ik het dus een goed idee om je hier nu nog meer over te gaan vertellen!

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over de successen van Lancia in het rally racen. Dit is dan ook de tak van de autosport die ongetwijfeld het aller belangrijkste is voor Lancia. Lancia heeft echter ook nog in andere onderdelen van de autosport deelgenomen. Zo is Lancia een tijdje actief geweest in de Formule 1, wat volgens vele de belangrijkste racecompetitie te wereld is. In deze racecompetitie heeft Lancia verder ook mooie successen weten te behalen. Lancia auto’s wisten in de jaren 50 van de vorige eeuw namelijk 2 Formule 1 races te winnen en verder ook nog 10 podiumplaatsen te bemachtigen. Verder is het zo dat Lancia pole positions en snelste rondes wist te realiseren tijdens Formule 1 evenementen.

Toch was het avontuur van Lancia in de Formule 1 echter maar van korte duur. Nadat Lancia in het jaar 1954 was toegetreden tot de Formule 1 trokken zij zich hier in 1955 al weer uit terug. De voornaamste redenen hiervoor waren dat het financieel gezien niet al te best ging met Lancia in deze periode, terwijl ook hun coureur Alberto Ascari overleed tijdens een testrit in zijn vrije tijd. Al met al zag men bij Lancia dus geen perspectief meer binnen de Formule 1 waardoor ze er toe besloten om hun Gran Prix auto aan Ferrari te verkopen. Ferrari wist door middel van deze auto trouwens nog wel het Formule 1 seizoen van het jaar 1956 te winnen.

Ook in races waar sportwagens gebruikt worden heeft Lancia mooie resultaten weten te behalen. Het is echter zo dat het rally racen wel zonder twijfel het succesvolste autorace onderdeel is wanneer het op Lancia aan komt. In deze vorm van racen behoort Lancia namelijk tot de meest succesvolle autobouwers aller tijden. Vandaar dat Lancia dus sterk met het rally racen verbonden is.

 

Tot slot

Het is zo dat dit artikel die in het teken van Lancia staat richting zijn einde aan het gaan is. Inmiddels is er namelijk echt al heel veel over Lancia en de Lancia auto verteld in dit artikel. Er valt hierdoor in ieder geval voor zover ik weet niet meer iets over Lancia te vertellen dat nog iets aan dit artikel zou kunnen toevoegen. Daarom voel ik er dus ook maar weinig voor om dit artikel nog heel veel langer te gaan maken.

Ik wil je echter alleen wel heel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde breng. Het is immers zeer goed mogelijk dat er hier op deze website nog wel meerdere andere artikelen terug te vinden zijn die je wel blijkt te kunnen waarderen. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo zou het bijvoorbeeld zeker mogelijk kunnen zijn dat je het artikel die onderdeel van deze website is die over Alfa Romeo gaat ook wel op prijs kan stellen. Alfa Romeo is immers net zoals Lancia een Italiaans automerk dat zeker wel het een en ander te bieden heeft. Kortom, Alfa Romeo en Lancia zijn dus vergelijkbare onderwerpen. Vandaar dat het zeker niet ondenkbaar is dat je dit desbetreffende artikel over Alfa Romeo inderdaad wel op prijs kan stellen wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

Ook het artikel die hier op deze website staat en over Maserati gaat zou mogelijk nog een ander artikel kunnen zijn die je wel kan waarderen. Maserati is immers nog een andere Italiaanse autobouwer die bekend staat om zijn prima auto’s. Vandaar dat ik je nu graag nog even wilde laten weten over dat er hier op deze website een artikel staat die over Maserati gaat. Je kan dit immers dus mogelijk wel op prijs stellen.

 

Lancia afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een Lancia Stratos te zien. Vandaar dat ik het dus wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Lancia gaat.