Ben je opzoek naar informatie die met Porsche te maken heeft? Lees dan snel verder!

Het is zo dat dit artikel die je nu aan het doornemen bent over Porsche gaat. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interessant vindt is het dus een goed idee om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Je zou nadat je dit artikel hebt doorgenomen immers in principe goed over Porsche geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie die gerelateerd is aan Porsche

Ik wil nu graag nog redelijk aan het begin van dit artikel wat algemene informatie die met Porsche te maken heeft gaan bespreken. Op deze manier hoop ik immers bijvoorbeeld duidelijk te kunnen gaan maken waar het nou eigenlijk echt precies over gaat wanneer er over Porsche gesproken wordt. Er bestaat immers een mogelijkheid dat je hier nog niet van op de hoogte bent wanneer je dit nu leest. Dit is uiteraard niet bepaald ideaal wanneer dit inderdaad het geval is.

Wanneer er over Porsche gesproken wordt gaat het trouwens in principe over een automerk. De auto’s van Porsche worden verder doorgaans tot het hogere segment gerekend. Deze auto’s zijn dus vrij luxueus en tevens doorgaans vrij sportief. De meeste mensen vinden het dan ook een genot om in een Porsche auto te rijden, en kunnen deze auto’s sowieso algeheel gezien wel waarderen. Vandaar dat ik er dus toe heb besloten om dit artikel over Porsche te gaan schrijven.

Het is verder overigens zo dat het automerk Porsche oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Inmiddels is dit automerk echter al jaren ontzettend internationaal. Zo zijn de auto’s van Porsche eigenlijk wel over de gehele wereld bekend, en het is tevens zo dat deze auto’s zo goed als overal verkocht worden. Kortom, Porsche is de Duitse landsgrenzen al lang ontgroeid. Het is echter zo dat het hoofdkantoor van Porsche wel nog steeds in Duitsland is terug te vinden. Dit desbetreffende hoofdkantoor staat namelijk in de Duitse stad Stuttgart. Porsche is dus wel nog steeds nauw aan Duitsland verbonden. Zo speelt dit land bijvoorbeeld verder nog een belangrijke rol in het productieproces van veel van de Porsche auto’s die op de dag van vandaag gemaakt worden.

 

De geschiedenis van Porsche

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van Porsche. Het kan immers erg leuk zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen. Dit is zeker het geval wanneer je Porsche en zijn auto’s wel interessant vindt. Op deze manier leer je Porsche en zijn auto’s immers in principe beter kennen.

Het is overigens ook zo dat Porsche door de jaren heen zeker wel een interessante geschiedenis heeft weten op te bouwen waar een hoop over valt te vertellen dat in ieder geval wat mij betreft het bespreken waard is. Vandaar dat ik deze desbetreffende dingen nu dus ook daadwerkelijk wil gaan benoemen.

Dat Porsche inderdaad een geschiedenis heeft waar wel dingen over valt te vertellen komt verder onder andere doordat deze geschiedenis inmiddels al ver terug gaat. Porsche heeft er dus al flink wat tijd voor gehad om zijn geschiedenis op te bouwen. Het is namelijk zo dat de onderneming die verantwoordelijk is voor de Porsche auto in het jaar 1931 is opgericht. In dit jaar werd deze onderneming namelijk opgericht door een meneer met de naam Ferdinand Porsche in de Duitse stad Stuttgart. De Porsche auto draagt dus de naam van de man die verantwoordelijk is geweest voor het ontstaan van deze autosoort. Verder is het zoals je al eerder hebt kunnen lezen zo dat het hoofdkantoor van Porsche in Stuttgart staat. Dit automerk is hier dus ook opgericht. Deze desbetreffende stad is dus erg belangrijk voor Porsche.

Het is verder overigens wel zo dat Porsche in 1931 zelf nog geen auto’s maakte. Deze onderneming hield zich echter al wel bezig met auto’s. Ferdinand Porsche ondersteunde door middel van deze onderneming namelijk bijvoorbeeld andere autobouwers als consultant, en hielp hij hun zo bij de ontwikkeling van hun auto’s. Zo heeft hij in deze periode onder andere nauw samengewerkt met Volkswagen[LINK]. Het is zelfs zo dat Ferdinand Porsche mede verantwoordelijk is geweest voor het tot stand komen van de oorspronkelijke uitvoering van de Volkswagen Kever, en deze auto is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest succesvolle auto’s aller tijden. Ook was Ferdinand Porsche betrokken bij de ontwikkeling van de vroege Formule 1 auto’s van bijvoorbeeld Mercedes[LINK]. Nog voordat de eerste Porsche auto het levenslicht zag had de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van deze auto’s dus al wel zeker enige status binnen de auto industrie.

Uiteindelijk duurde het verder niet heel lang voordat men zich bij Porsche ook ging richting op de productie van eigen auto’s. In het jaar 1939 werd er bij deze onderneming namelijk al gewerkt aan de ontwikkeling van een Porsche auto. De productie van de eerste echte volwaardige Porsche auto moest echter nog even wachten. In deze periode brak namelijk de Tweede Wereldoorlog los, en hier was Duitsland hevig bij betrokken. Hierdoor ging men bij Porsche zich in deze periode dus ook richten op de productie van oorlog gerelateerde voertuigen. Hier was in deze periode namelijk veel meer behoefte aan. Zo werden er in deze periode namelijk bijvoorbeeld tanks ontworpen door Porsche.

Ook na de Tweede Wereldoorlog waren er trouwens nog steeds lastige tijden voor Porsche. De nasleep van deze oorlog was namelijk zeker in Duitsland erg groot. Zo werd Ferdinand Porsche in 1945 namelijk bijvoorbeeld gearresteerd op verdenking van eventuele oorlogsmisdaden die hijmogelijk gepleegd zou hebben. Uiteindelijk werd hij echter nooit veroordeeld. Ferdinand Porsche heeft echter wel 20 maanden lang vast gezeten. In deze periode ging trouwens werken aan de ontwikkelen van een nieuwe Porsche auto, samen met zijn zoon Ferry Porsche. Op deze manier kwam in het jaar 1948 de eerste echte volledige Porsche auto tot leven. Dit was verder trouwens de Porsche 356. Je kan op een later punt van dit artikel overigens nog meer over deze desbetreffende auto lezen. Niet heel lang nadat de Porsche 356 verscheen overleed Ferdinand Porsche trouwens. Hij kwam namelijk in 1951 te overlijden.

De productie van de Porsche 356 ging verder overigens niet zonder horten of stoten. Zo waren er in de periode dat deze auto geproduceerd wordt door de Tweede Wereldoorlog namelijk nog allerlei tekorten op het gebied van bepaalde materialen. Mede hierdoor is het zo dat men bij Porsche intensief samenwerkte met Volkswagen, aangezien ze door middel van hun oprichter nog een sterke connectie met deze autobouwer hadden. Volkswagen was verder destijds al een stuk groter dan Porsche waardoor ze Porsche dus uitstekend konden ondersteunen bij de productie van hun auto’s. Uiteindelijk begon de productie van de Porsche auto toch goed op gang te komen, en deze auto’s vielen eigenlijk ook gelijk wel in de smaak bij de consument. Op deze manier wist Porsche dus verder te groeien en zichzelf door te ontwikkelen. Zo werden er bijvoorbeeld niet lang nadat de Porsche 356 was uitgebracht ook nog andere auto’s op de markt gebracht door dit automerk. Vervolgens ging Porsche op deze voet verder.

Het is trouwens ook zo dat het niet heel erg lang duurde voordat Porsche ook mooie successen wist te behalen binnen de autosport. Op deze manier werd de naam en faam van Porsche alleen nog maar groter. Zo wist Porsche namelijk bijvoorbeeld mooie resultaten te boeken op het circuit door middel van de Porsche 550 Spyder die in het jaar 1953 door deze automaker geïntroduceerd werd.

Uiteindelijk braken de jaren 60 van de 20ste eeuw aan, en dit zou een erg belangrijke en toonaangevende periode gaan worden voor Porsche. In deze periode bracht Porsche namelijk bijvoorbeeld de Porsche 911 uit, wat waarschijnlijk hun meest iconische auto ooit is. In deze periode was Porsche overigens nog steeds een familiebedrijf. Porsche werd destijds namelijk geleid door Ferry Porsche, wie zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen de zoon was van de oprichter van Porsche. Inmiddels was ook de zoon van Ferry Porsche en dus de kleinzoon van de oprichter Ferdinand Porsche intensief bij Porsche betrokken. Deze zoon is namelijk bijvoorbeeld verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de Porsche 911. De zoon van Ferry Porsche is overigens vernoemd naar zijn opa, en heette dus ook Ferdinand Porsche.

In de jaren die volgenden bleef Porsche verder eigenlijk gewoon op dezelfde voet doorgaan. Zo werden er bijvoorbeeld nog tal van nieuwe auto’s door deze autobouwer op de markt gebracht, terwijl Porsche auto’s ook prima resultaten wisten te behalen tijdens officiële races. Er vonden wel nog een aantal mutaties plaats in de top van Porsche. Deze autobouwer kreeg namelijk een aantal keer een nieuwe bestuursvoorzitter. Dit had allemaal echter geen al te grote gevolgen op de manier waarop men bij Porsche hun zaken afhandelde. De structuur en cultuur van deze onderneming waren immers al voor vele jaren gevormd. Het is alleen wel dus zo dat Porsche op deze manier steeds minder een familiebedrijf werd. Deze autobouwer werd namelijk niet meer geleid door personen die onderdeel waren van de Porsche familie. Porsche was echter wel nog altijd grotendeels in handen van deze familie.

Ook in de huidige eeuw bleef Porsche zichzelf verder ontwikkelen. Zo werden er aan het begin van deze eeuw namelijk bijvoorbeeld een grote en geavanceerde nieuwe productie faciliteit door Porsche geopend waardoor dit automerk door kon blijven groeien. Er zijn in deze eeuw dan ook nog tal van nieuwe auto’s door Porsche ontwikkeld en op de markt gebracht. Verder is het overigens tevens zo dat er in de 21ste eeuw meerdere veranderingen hebben plaatsgevonden binnen Porsche op zakelijk gebied. Zo is Porsche in het jaar 2009 namelijk samengevoegd met Volkswagen, nadat Porsche eigenlijk al sinds zijn ontstaan een goede connectie had gehad met deze autobouwer. Verder is het zo dat Porsche in het jaar 2022 naar de beurs is gebracht. Uiteindelijk is Porsche zo dus uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op dag van vandaag kennen.

 

Porsche auto’s

Er bestaat een erg grote mogelijkheid dat je wel interesse hebt in de auto’s van Porsche wanneer je hier bij dit artikel die in het teken van Porsche staat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik nu dus een aantal van deze desbetreffende auto’s wil gaan bespreken. Dat ik je niet over elke Porsche auto wil gaan vertellen heeft verder overigens met name te maken met het feit dat er veel verschillende soorten Porsche auto’s bestaan. Wanneer ik deze werkelijk allemaal zou gaan bespreken zou dit artikel dus echt zeer langdradig worden.

 

Auto’s die nu door Porsche geproduceerd worden

Ik wil je nu graag ten eerste meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die op het moment van het schrijven van dit artikel door Porsche geproduceerd worden. Dit zijn immers dus in principe in ieder geval op dit moment de meest relevante Porsche auto’s die er zijn. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen wanneer de Porsche auto je wel interesseert.

 

Porsche 718

De eerste Porsche auto die op dit moment in productie is waar ik je graag meer over wil gaan vertellen is de Porsche 718. Dit is immers een auto die zeker wel het een en ander te bieden heeft. Deze auto wordt dan ook al een flinke periode geproduceerd. De productie van de Porsche 718 is immers van start gegaan in het jaar 1996. Inmiddels zijn er dan ook al tal van verschillende uitvoeringen van de Porsche 718 uitgebracht. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er 4 verschillende generaties van deze desbetreffende auto bestaan. Niet elke Porsche 718 is dus precies hetzelfde. Net zoals vele andere auto’s van Porsche is de Porsche 718 overigens een sportwagen. Vandaar dat deze auto dus ook net zoals de meeste sportwagens zitplaatsen voor maximaal 2 personen heeft.

Het is verder trouwens zo dat de Porsche 718 ook nog andere namen heeft. De Porsche 718 is namelijk een nieuwe naam voor de automodellen van Porsche die ook wel bekend staan / stonden als de Porsche Boxter en de Porsche Cayman. Deze desbetreffende auto’s heten nu echter dus de Porsche 718 Boxter en de Porsche 718 Cayman. Verder is het overigens zo dat er in1958 tot 1962 ook al een auto door Porsche geproduceerd werd die de Porsche 718 genoemd werd. Dit is dus de originele Porsche 718, en deze auto werd door dit automerk ingezet op het circuit. Wanneer er wordt gesproken over de huidige Porsche 718 gaat het echter dus over een variant van de Porsche Boxter of de Porsche Cayman. Hiervoor stonden deze auto’s verder ook nog bekend als de Porsche 982. Deze moderne varianten van de Porsche 718 zijn overigens wel vernoemd naar de originele uitvoering van deze auto.

 

Porsche Taycan

Ook de Porsche Taycan is nog een Porsche auto die op dit moment geproduceerd wordt waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. De Porsche Taycan is immers een bijzondere Porsche auto. Het is namelijk zo dat dit de eerste echt volledig elektrische Porsche productie auto is. Het is dan ook mogelijk dat de Porsche Taycan een voorbode is van de Porsche auto van de toekomst. Net zoals vele andere autobouwers heeft Porsche immers al aangeven dat de zich meer op de productie van elektrische auto’s willen gaan richten. Hier is de Porsche Taycan dan ook een mooi voorbeeld van.

De Porsche Taycan is overigens dus een erg moderne auto. Het is dan ook zo dat deze auto nog niet al te lang in productie is. Deze productie is namelijk in het jaar 2019 van start gegaan. In het jaar 2015 was echter al wel de eerste concept versie van deze desbetreffende auto onthuld tijdens de autoshow van Frankfurt die in dit jaar in deze Duitse stad plaats vond. De Porsche Taycan is dan ook redelijk lang ontwikkeling geweest. Vervolgens werd de productieversie van de Porsche Taycan trouwens onthuld tijdens de Frankfurt autoshow van 2019. Ondanks dat de Porsche Taycan nog niet zeer lang in productie is zijn er verder overigens al wel meerdere verschillende uitvoeringen van deze auto uitgebracht.

De naam va de Porsche Taycan is trouwens tot stand gekomen door de 2 Turkse woorden ‘tay’ en ‘can’ samen te voegen, en deze beide woorden betekenen samen iets in de richting van ‘levendig jong paard’. Verder is het zo dat de Porsche Taycan gebruikt wordt als safety car in de Formule E.

 

Porsche 911

Ik wil je nu verder ook graag nog meer gaan vertellen over de legendarisch Porsche 911! Wanneer het over Porsche auto’s gaat mag deze auto immers zeker niet ontbreken. De naam van de Porsche 911 wordt trouwens in principe uitgesproken als negen elf in plaats van negenhonderd elf.

Je hebt al eerder in dit artikel trouwens kunnen lezen dat de Porsche 911 in de jaren 60 van de 20ste eeuw is geïntroduceerd. Deze desbetreffende auto wordt namelijk sinds 1964 door Porsche geproduceerd. Deze auto is inmiddels dus al vele decennia lang in productie. Het is dan ook niet zo gek dat er door de jaren heen tal van verschillende uitvoeringen van deze desbetreffende auto zijn uitgebracht. Zeker niet elke Porsche 911 is dus exact hetzelfde. Hierdoor is het overigens ook lastig om je meer over de specificaties van de Porsche 911 te vertellen, aangezien deze nogal kunnen verschillen per uitvoering. Het is trouwens wel zo dat eigenlijk elke versie van de de Porsche 911 een zogenaamde 2+2 auto is. Dit is een auto met twee stoelen voorin, en ook nog twee enigszins kleinere stoelen op de achterbank. Verder is het zo dat eigenlijk wel elke uitvoering van de Porsche 911 maar 2 deuren heeft.

Er zijn verder door de jaren heen overigens al werkelijk honderdduizenden exemplaren van de Porsche 911 geproduceerd, wat een erg uitzonderlijk aantal is voor een auto uit deze prijsklasse. Dit geeft dus goed aan hoe iconisch de Porsche 911 wel niet is. Deze auto is namelijk al ontzettend lang in stijl, ondanks dat er door de jaren heen niet al te veel aan het uiterlijk van deze autosoort veranderd is. Er zijn maar weinig andere auto’s waarover dit ook gezegd kan worden.

Aangezien de Porsche 911 net zoals eigenlijk elke Porsche auto een sportieve auto is zijn er door de jaren heen trouwens tal van officiële races door middel van de Porsche 911 gereden. Tijdens een aantal van deze races heeft de Porsche 911 uitstekende resultaten weten te behalen. De Porsche 911 is dus ook een auto die zich zelf goed staande kan houden op het circuit.

 

Porsche Cayenne

Verder is de Porsche Cayenne nog een andere auto die op dit moment door Porsche wordt geproduceerd waar ik je nog meer over wil gaan vertellen. Ook dit is immers zonder twijfel een Porsche auto die een hoop te bieden heeft. Verder is het ook zo dat de Porsche Cayenne een vrij aparte Porsche auto is. Ondanks dat deze auto zeker een sportief karakter heeft is de Porsche Cayenne namelijk een SUV in plaats van een sportwagen. SUV staat overigens voor sports utility vehicle, en dit zijn auto’s die zich goed staande kunnen houden op off road wegen. Dit zijn dus auto’s die doorgaans bijvoorbeeld vrij hoog boven de weg liggen. Dit is ook het geval bij de Porsche Cayenne. Kortom, de Porsche Cayenne verschilt dus aardig veel van de meeste Porsche auto’s. Deze auto is echter wel net zo stijlvol als eigenlijk elke andere Porsche auto.

De Porsche Cayenne wordt overigens sinds het jaar 2002 door Porsche geproduceerd. Inmiddels zijn er verder 3 verschillende generaties en tal van verschillende uitvoeringen van deze auto uitgebracht. Er zijn overigens op de dag van vandaag wanneer je alle versies van de Porsche Cayenne bij elkaar optelt al honderden duizenden exemplaren van deze auto gemaakt. Je kan dus wel stellen dat de Porsche Cayenne een succesvol automodel is, en dit zegt natuurlijk een hoop. Dit toont immers goed aan dat deze auto dingen te bieden heeft.

 

Porsche Panamera

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik nu verder nog meer over de Porsche Panamera wil gaan vertellen. Zo wil ik je namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de productie uitvoering van deze auto ooit onthuld is tijdens de editie van de autoshow van Shanghai uit het jaar 2009. Dit is tevens het jaar waarin de productie van deze auto van start is gegaan. Inmiddels wordt de Porsche Panamera dus al redelijk lang geproduceerd. Er zijn inmiddels dan ook al 2 generaties van de Porsche Panamera op de markt gebracht. De oorspronkelijke uitvoering van de Porsche Panamera is trouwens ontworpen door Michael Mauer. Verder is het trouwens zo dat de Porsche Panamera, zeker voor een Porsche auto redelijk groot is. Er zouden dan ook in principe met gemak 4 personen tegelijkertijd in deze auto moeten kunnen passen. De naam van de Porsche Panamera is overigens afgeleid van de Carrera Panamericana, wat een bekende race is.

 

Porsche Macan

De laatste auto die op dit moment door Porsche wordt geproduceerd waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Porsche Macan. Dit is overigens een SUV. De Porsche Macan is dan ook als het ware het kleinere broertje van de Porsche Cayenne. De Porsche Macan is immers een stukje kleiner dan de Cayenne. Deze auto is tevens goedkoper. Verder is het zo dat de Porsche Macan na de Porsche Cayenne geïntroduceerd is. De Porsche Macan wordt immers sinds het jaar 2014 geproduceerd door Porsche. Er zijn verder inmiddels al meerdere verschillende uitvoeringen van de Porsche Macan uitgebracht, al zit deze auto momenteel nog in zijn eerste generatie. Porsche heeft echter al wel de tweede generatie van de Porsche Macan aangekondigd. Verder is het overigens zo dat het woord ‘macan’ in de Indonesische taal ‘tijger’ betekent. Deze desbetreffende auto is verder overigens ontworpen door Michael Mauer.

 

Auto’s die in het verleden door Porsche geproduceerd zijn

Verder wil ik je nu ook graag nog meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die vroeger door Porsche geproduceerd zijn. Deze desbetreffende auto’s zijn er immers in principe voor verantwoordelijk geweest dat Porsche uiteindelijk is uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen. Dit zijn dus alleen al hierom boeiende auto’s. Vandaar dat ik het dus zeker de moeite waard vind om een aantal van de auto’s uit het verleden van Porsche te gaan bespreken.

 

Porsche 914

De eerste Porsche auto die op dit moment niet meer door deze autobouwer geproduceerd wordt maar waar ik je toch graag nog meer over wil gaan vertellen is de Porsche 914. Dit is namelijk in ieder geval wat mij betreft zeker wel een auto die het bespreken waard is. Net zoals zo veel Porsche auto’s biedt de Porsche 914 trouwens zitplekken aan maximaal 2 personen. Deze auto is dan ook voorzien van 2 deuren waarmee er in deze auto gestapt kunnen worden. Verder is het overigens zo dat de Porsche 914 een targa dak heeft. Auto’s die zo’n soort dak hebben zijn als het ware een halve cabriolet. Dit dak kan namelijk gedeeltelijk verwijderd worden, waardoor eigenlijk alleen het gedeelte waar de stoelen van zo’n auto zich bevinden geen dak meer heeft. Een auto met een targa dat is dus geen volledig open auto.

Verder is het overigens zo dat Porsche het automerk is geweest dat het targa dak ooit geïntroduceerd heeft. Dit gebeurde verder trouwens zo’n beetje in de periode dat de Porsche 914 uitkwam. De eerste Porsche met targa dak werd namelijk in 1966 geïntroduceerd, terwijl de productie van de Porsche 914 in 1969 van start is gegaan. Verder is het zo dat de Porsche 914 tot in het jaar 1979 in productie is gebleven. In deze periode zijn er verder 118.978 exemplaren van deze auto gemaakt, verspreid over meerdere verschillende varianten.

Aangezien Porsche intensief heeft samengewerkt met Volkswagen bij de productie van de Porsche 914 is het trouwens zo dat deze auto ook wel bekend staat onder namen die dit aanduiden. Zo wordt er namelijk bijvoorbeeld wel eens verwezen naar de Porsche 914 als de VW-Porsche 914. Ook wordt deze auto wel eens de Volksporsche of VoPo genoemd.

Het is ook zo dat Porsche 914 de naam voor zichzelf heeft weten te maken binnen de autosport. Zo zijn er namelijk bijvoorbeeld varianten van deze auto die officiële races winnend heeft weten af te sluiten, terwijl de Porsche 914 ook gebruikt werd als de aller eerste safety car ooit binnen de Formule 1.

 

Porsche 924

Verder is de Porsche 924 nog een andere auto uit de geschiedenis van Porsche waar ik je nog meer over wil gaan vertellen. Zo wil ik je nu namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Porsche 924 geproduceerd werd tussen de jaren 1976 en 1988. In deze periode zijn er meerdere verschillende varianten van de Porsche 924 gemaakt, en in totaal zijn er zo’n 150.000 exemplaren van deze desbetreffende auto geproduceerd. Uiteindelijk is de Porsche 924 dus een redelijk verkoopsucces geworden, ondanks dat de verkoop van deze auto aanvankelijk maar traag opgang kwam. Deze auto is verder ooit ontworpen door de Nederlander Harm Lagaaij. Mede door hem is het overigens zo dat de Porsche 924 een 2 + 2 auto is geworden. Ondanks dat de Porsche 924 een sportieve auto was heeft deze auto dus ook enige praktische eigenschappen. Net zoals zoveel Porsche auto’s is de Porsche 924 overigens ook ingezet tijdens officiële races.

 

Porsche 356

Ik wil je nu zoals je mogelijk al wel door hebt graag nog meer over de Porsche 356 gaan vertellen! Ondanks dat je al eerder in dit artikel het een en ander over deze auto hebt kunnen lezen vind ik het namelijk een goed idee om deze auto nu nog uitgebreider te gaan bespreken. Deze auto is immers ontzettend belangrijk geweest voor het Porsche merk. De Porsche 356 is namelijk zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen de eerste echte productie auto ooit van dit automerk geweest. Het is dan ook zo dat de Porsche 356 lang geleden in productie is gegaan. De productie van de Porsche 356 is immers in het jaar 1948 van start gegaan. Vervolgens is de Porsche 356 tot in 1965 in productie gebleven. Deze auto is dus vrij lang geproduceerd door Porsche. Ondanks dat dit hun eerste echte auto was had de Porsche 356 dan ook al flink wat succes. Verder is het overigens zo dat er tussen 1948 en 1965 tal van verschillende varianten van de Porsche 356 zijn uitgebracht. Zo had de oorspronkelijke uitvoering van de Porsche 356 namelijk een hard dak, terwijl er later ook cabrio varianten van deze auto zijn uitgebracht. In totaal zijn er verder zo’n 76.000 exemplaren van de Porsche 356 gemaakt.

De Porsche 356 is verder trouwens net zoals eigenlijk elke Porsche auto een auto met een sportief karakter. Net zoals vele sportwagens is de Porsche 356 dan ook voorzien van zitplekken voor maximaal 2 personen, en 2 deuren waarmee er in deze auto gestapt kan worden. Verder is het zo dat de Porsche 356 een auto is die tijdens tal van officiële races heeft mee gereden. Tijdens deze desbetreffende races heeft de Porsche 356 verder ook zeker tal van successen weten te boeken. Mede hierdoor is deze auto en hiermee ook het Porsche merk dus wereldberoemd geworden.

 

Porsche 944

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik je ook nog meer wil gaan vertellen over de Porsche 944. Dit is immers nog een andere auto uit het verleden van Porsche waar wat mij betreft zeker wel het een en ander boeiends over valt te vertellen. Vandaar dat ik dit nu ook daadwerkelijk wil gaan doen. Ik ben verder waarschijnlijk trouwens niet de enige die de Porsche 944 een boeiende auto vind. De Porsche 944 behoort namelijk tot een van de aller succesvolste auto’s uit de geschiedenis van dit automerk. Er zijn dan ook in totaal ruim 160.000 exemplaren van de Porsche 944 gebouwd, wat vrij veel is voor een auto uit deze klasse. Deze exemplaren zijn verder tussen 1982 en 1991 geproduceerd. Dit is immers de periode dat de Porsche 944 in productie is geweest. Verder is het overigens zo dat er in deze periode tal van uitvoeringen van de Porsche 944 zijn uitgebracht. De oorspronkelijk Porsche 944 is verder trouwens ontworpen door de Nederlander Harm Lagaaij.

De Porsche 944 is verder overigens een sportwagen. Deze auto heeft dus 2 deuren, en biedt zitplaatsen aan maximaal 2 personen. Verder is het zo dat de Porsche 944 ook tijdens tal van officiële races gebruikt is, en hier ook vele successen heeft weten te behalen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere racekampioenschappen door middel van de Porsche 944 binnengehaald.

 

Porsche 928

Een andere auto uit het verleden van Porsche waar ik je nog meer over wil gaan vertellen is de Porsche 928. Ook dit is immers zeker een belangrijke auto geweest voor dit automerk. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat de Porsche 928 in zijn tijd het meest toonaangevende model was dat Porsche op de markt had. De Porsche 928 is dan ook een sportieve auto die verder veel luxe biedt. Het is daarom zo dat de Porsche 928 doorgaans wordt geclassificeerd als een grand tourer. Dit is een term die ervoor wordt gebruikt om auto’s mee aan te duiden die een sportief karakter hebben maar waarmee je tevens op een comfortabele en algeheel prettige manier lange afstanden mee af kan leggen.

De Porsche 928 is overigens redelijk lang in productie geweest. Deze auto is namelijk tussen de jaren 1977 en 1995 door Porsche geproduceerd. In deze periode zijn er verder tal van verschillende uitvoeringen van de Porsche 928 uitgebracht. Hierdoor is het dus lastig om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen. Deze verschillen immers per uitvoering. Van alle uitvoeringen van de Porsche 928 bij elkaar zijn in totaal trouwens 61.056 exemplaren gemaakt. Ondanks dat de Porsche 928 was gemaakt met oog op het op een goede manier kunnen afleggen van lange afstanden door middel van deze auto is de Porsche 928 trouwens ook regelmatig op het racecircuit gebruikt. Hier kon deze auto zichzelf verder op een prima manier staande houden.

 

Zeldzame Porsche auto’s

Ik wil nu verder nog specifiek meer aandacht gaan besteden aan een aantal zeldzame Porsche auto’s. Deze desbetreffende auto’s hebben door hun zeldzaamheid namelijk sowieso wel iets speciaals. Vandaar dat het dus leuk en interessant kan zijn om meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen.

 

Porsche 550 

De eerste zeldzame Porsche auto waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Porsche 550. Je hebt verder overigens al eerder in dit artikel het een en ander over deze desbetreffende auto kunnen lezen. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al eerder in dit artikel kunnen lezen over hoe Porsche successen op het circuit heeft weten te behalen door middel van de Porsche 550. De Porsche 550 is dan ook een raceauto. Deze auto is dus niet gemaakt voor gebruik op de openbare weg. Het is dan ook niet heel gek dat er niet al te veel exemplaren van de Porsche 550 zijn gemaakt. De Porsche 550 is immers dus geen productie auto. In totaal zijn er verder trouwens 90 exemplaren van de Porsche 550 gemaakt. Deze exemplaren zijn verder tussen de jaren 1953 en 1956 door Porsche 550 geproduceerd. Hierdoor is de Porsche 550 overigens de aller eerste auto van Porsche geweest die door dit automerk specifiek ontwikkeld is met oog op racen. De Porsche 550 is verder een cabriolet, waardoor deze auto ook wel bekend staat als Porsche 550 Spyder. De term spyder wordt immers regelmatig gebruikt voor auto’s zonder dak.

Het is verder overigens natuurlijk belangrijk wat voor soort prestaties de Porsche 550 op de weg neer kan zetten aangezien dit een race auto is. Vandaar dat het dus ook maar goed ook is dat de Porsche 550 voor een auto uit zijn tijd uitstekende prestaties kan leveren. Het is dan ook zo dat er tal van officiële races door de Porsche 550 gewonnen zijn. Zo won deze auto namelijk bijvoorbeeld de eerste race waar deze auto aan mee deed. Dit was verder trouwens de Nurburgring Eifel Race van het jaar 1953. Ook nog andere prestigieuze races zoals bijvoorbeeld de Carrera Panamericana en de 24 uur van Le Mans zijn door de Porsche 550 gewonnen. Aangezien de Porsche 550 zo’n gelimiteerde auto is en deze auto ook nog eens zo’n rijke historie heeft is deze auto op de dag van vandaag trouwens miljoenen waard. Zo werd er in 2018 namelijk nog een Porsche 550 verkocht voor ruim 5 miljoen in Amerikaanse dollars. =

 

Porsche 906

Een andere zeldzame Porsche auto waar ik je nog meer over wil gaan vertellen is de Porsche 906. Dit is immers buiten zijn zeldzame status om zeker een bijzondere auto! Het is namelijk zo dat de Porsche 906 een echte raceauto is die ook legaal op de openbare weg mag rijden. De Porsche 906 staat verder overigens ook wel bekend als de Carrera 6. Er zijn van deze auto verder in totaal maar 50 exemplaren gemaakt. De productie van deze desbetreffende exemplaren heeft verder trouwens plaats gevonden in het jaar 1966. Aangezien de Porsche 906 een race auto is heeft deze auto overigens een ontzettend laag gewicht. Deze auto weegt namelijk slechts 580 kilo. De Porsche 906 is verder instaat om een topsnelheid van 280 kilometer per uur te behalen.

Aangezien de Porsche 906 een raceauto is zou je er niet gek van op moeten kijken wanneer je hoort dat deze desbetreffende auto op meerdere instanties is ingezet op het circuit. Hier heeft de Porsche 906 verder ook tal van prima resultaten weten te behalen. Er zijn immers meerdere verschillende officiële races gewonnen door middel van de Porsche 906.

 

Porsche 959

Het is zo dat de Porsche 959 nog een andere auto is uit het verleden van Porsche waar ik je graag nog meer over wil gaan vertellen! Dit is immers wat mij betreft zeker wel een bijzondere en indrukwekkende auto die het bespreken waard is. Deze auto is verder ook erg zeldzaam. Er zijn in totaal namelijk 342 exemplaren van de Porsche 959 gemaakt. De kans dat je de Porsche 959 een keer tegenkomt op de openbare weg is dus erg klein. Deze desbetreffende exemplaren van de Porsche 959 zijn verder trouwens geproduceerd tussen de jaren 1986 en 1993. Er zijn in deze periode overigens een aantal verschillende uitvoeringen van deze auto gemaakt.

Verder is het zo dat toen de Porsche 959 in 1986 op de markt kwam dit de aller snelste productie auto was die ooit was uitgebracht. De oorspronkelijke uitvoering van de Porsche 959 is verder overigens instaat om een topsnelheid van 317 kilometer per uur te behalen. Dit was destijds verder sowieso een van de meest technologisch geavanceerde auto’s ooit. De Porsche 959 is dan ook een uitzonderlijk exotische sportwagen. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze auto tal van bekende eigenaren heeft gehad. Verder is het zo dat deze uitvoering van de Porsche 959 ontworpen is door een meneer met de naam Helmuth Bott.

 

Porsche 904

Ook de Porsche 904 is nog een zeldzame auto uit het verleden van Porsche 904 waar ik je nog meer over wil gaan vertellen. Deze desbetreffende auto staat verder overigens ook wel bekend als de Porsche Carrera GTS. Verder is het overigens zo dat de Porsche 904 een zeer sportieve auto is. Deze auto kan dan ook zeker worden aangeduid als echte race auto. Deze auto is dan ook in tal van instanties tijdens officiële races gebruikt. Tal van deze desbetreffende races zijn verder door de Porsche 904 gewonnen. De Porsche 904 was en is echter ook een straat legale productie auto. De productie van de Porsche 904 heeft verder plaats gevonden tussen 1964 en 1965, en in deze periode zijn er 120 exemplaren van deze auto verkocht. Aangezien de Porsche 904 een raceauto is heeft deze auto trouwens 2 deuren, en zitplaatsen voor maximaal 2 personen.

 

In een door Porsche geproduceerde auto gaan rijden

Het is zo dat het rijden in een Porsche auto echt ervaren kan worden als een genot. Er zijn dan ook veel mensen die graag in ieder geval wel eens in zo’n soort auto zouden willen gaan rijden. Vandaar dat ik nu meer ga vertellen over hoe dit eventueel te realiseren zou kunnen zijn. Er zijn overigens in theorie meerdere verschillende manieren waarop dit mogelijk zou kunnen zijn.

Zo is het immers bijvoorbeeld mogelijk om in een auto van Porsche te gaan rijden door deze te gaan huren. Dit soort auto’s worden namelijk op meerdere verschillende plaatsen verhuurd. Het huren van een Porsche is verder doorgaans je beste mogelijkheid wanneer je slechts voor een korte periode in zo’n soort auto zou willen rijden. Dan is dit immers over het algemeen de voordeligste optie.

Verder is het tevens zo dat je een door Porsche gehuurde auto op bepaalde plekken kan leasen. Het leasen van een (Porsche) auto is verder in principe het huren hiervan voor een langere periode. Wanneer je een auto least krijg je deze namelijk eigenlijk sowieso wel meerdere maanden en in tal van gevallen zelfs langer dat een jaar tot je beschikking.

Je kan natuurlijk ook in een Porsche gaan rijden door zo’n auto aan te gaan schaffen. Wanneer je een Porsche auto gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar van, waardoor je dan dus zelf kan besluiten of je wel of niet in zo’n desbetreffende auto wil gaan rijden. Het kopen van een Porsche auto gaat je echter in principe wel sowieso in een keer een flink bedrag kosten. Vandaar dat het kopen van een Porsche dus helaas zeker niet voor iedereen is weggelegd.

Een andere manier waarop je eventueel in een door Porsche geproduceerde auto zou kunnen gaan rijden is door iemand (persoonlijk) te kennen die zo’n soort auto heeft. Er bestaat immers natuurlijk een mogelijkheid dat zo’n persoon het geen probleem vindt om je in deze desbetreffende Porsche auto te laten rijden. Dit is echter natuurlijk in de praktijk geen manier van het rijden van een Porsche auto waar je vanuit kan gaan. Je bent hierbij immers geheel afhankelijk van andere personen.

 

Porsche in de autosport

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over de betrokkenheid van Porsche binnen de autosport. Zoals je misschien wel door hebt is het echter zo dat ik je hier nu graag nog meer over wil gaan vertellen. De desbetreffende raceactiviteiten van Porsche zijn namelijk een belangrijk onderdeel van deze autobouwer. Porsche maakt immers veelal sportieve auto’s, en staat hier ook om bekend. Vandaar dat het dus belangrijk voor deze autobouwer is dat hun auto’s goede resultaten weten te behalen op het circuit wanneer deze auto’s racen tegen de auto’s van hun concurrenten.

Het is verder overigens zo dat Porsche door de jaren heen in meerdere verschillende takken van de autosport actief is geweest, of op de dag van vandaag nog steeds actief is. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat Porsche op het moment van het schrijven van dit artikel de recordhouder is wanneer het gaat over overwinningen van de wereldberoemde race genaamd de 24 uur van Le Mans. Ook races zoals de Rally Monte Carlo, Indy 500, Targa Florio en de Carrera Panamericana zijn nog andere bekende races waar Porsche (zeker niet zonder enige successen te boeken) aan heeft meegedaan.

Verder is het ook zo dat Porsche actief is geweest binnen de Formule 1, wat volgens vele de aller belangrijkste racecompetitie is. Aanvankelijk startte Porsche echter in de Formule 2. Zoals de naam van deze racecompetitie eigenlijk al wel aangeeft is het zo dat dit een competitie onder de Formule 1 is. Dit gebeurde verder aan het einde van de jaren 50 van de vorige eeuw. In het jaar 1961 deed Porsche echter ook mee aan de Formule 1, maar dit was zonder al te veel succes aangezien ze hiervoor de auto gebruikte die ze ook in de Formule 2 hadden ingezet, en deze was inmiddels vrij gedateerd. Toch wist een Porsche auto in het jaar 1962 de Grand Prix van Frankrijk te winnen. Na het einde van dit Formule 1 seizoen trok Porsche zich echter terug uit deze competitie vanwege de hoge kosten.

In het jaar 1983 keerde Porsche echter weer terug in de Formule 1, maar dit keer slechts als motorbouwer. De auto’s die voorzien waren van een Porsche motor wisten in deze periode verder uitstekende resultaten te behalen op het Formule 1 circuit. Zo werden er toen bijvoorbeeld tal van grand prixs door auto’s met een Porsche motor gewonnen. Zo rond het einde van de jaren 80 van de 20ste eeuw stopte Porsche echter een tijdje als motorbouwer voor Formule 1 teams, om vervolgens in het jaar 1991 weer terug te keren. Dit maal was de Porsche motor echter geen succes. Vandaar dat Porsche na 1991 ook al zijn activiteiten in de Formule 1 stopzette. Nadat er recent nog geruchten waren dat Porsche misschien weer terug zou keren als motorleverancier in de Formule 1 is dit echter tot op het heden nog niet gebeurd.

 

Tot slot

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat dit artikel die je nu aan het doornemen bent richting zijn einde aan het gaan. Er is namelijk inmiddels al een hele hoop in dit artikel besproken dat met Porsche te maken heeft, en het bespreken van Porsche is mijn voornaamste doelstelling geweest bij het schrijven van dit artikel. Aangezien er nu dus in ieder geval voor zover ik weet niets interessants meer over Porsche te vertellen dat echt nog wat aan dit artikel zou kunnen toevoegen ben ik dit artikel nu dan ook aan het afronden.

Voordat ik dit huidige artikel echt helemaal tot zijn einde ga laten komen wil ik je overigens wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden! Het is namelijk erg goed mogelijk dat er hier op deze website nog wel meerdere andere artikelen zijn terug te vinden die je wel interessant vindt. Het kan daarom immers dus prettig en leuk zijn om meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Zo zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je het artikel die over Audi gaat en hier op deze website staat wel blijkt te kunnen waarderen. Audi is immers ook een van origine Duits automerk die veelal auto’s produceert die tot dezelfde orde behoren als Porsche auto’s. Kortom, Audi en Porsche zijn dus vergelijkbare onderwerpen waardoor het zeker niet ondenkbaar is dat je Audi wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

Ook het artikel die onderdeel is van deze website die in het teken van Lamborghini staat zou misschien nog wel een ander artikel kunnen zijn die je op prijs kan stellen. Lamborghini is immers net zoals Porsche een automerk dat bekend staat om zijn sportieve auto’s.

 

Porsche auto afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een Porsche auto te zien.. Vandaar dat ik het dus wel gepast vond om deze afbeelding aan dit artikel toe te voegen. Dit artikel staat immers in het teken van dit soort auto’s.