Informatie over het automerk Aston Martin

Wanneer je wel meer zou willen weten over het automerk met de naam Aston Martin ben je hier echt helemaal op de goede plek! Je kan in dit artikel namelijk een hoop informatie vinden die (in ieder geval in enige maten) betrekking heeft tot dit automerk. Zo kan je in dit artikel bijvoorbeeld van alles lezen over de auto’s die de Aston Martin naam dragen. In dit artikel staat verder ook nog onder andere een hoop informatie over de geschiedenis van deze autobouwer. Kortom, je kan dus echt van alles over Aston Martin te weten komen wanneer je dit artikel inderdaad gaat door lezen. Vandaar dat ik je zeker kan aanraden om dit artikel door te nemen wanneer je geïnteresseerd bent in Aston Martin.

 

Algemene informatie over Aston Martin

Zoals je mogelijk al weet is Aston Martin oorspronkelijk gezien een Britse autobouwer. Aston Martin is immers ontstaan in Engeland. Het is echter zo dat Aston Martin inmiddels toch al wel een hele tijd een autosoort is die eigenlijk wel over (zo’n beetje) de gehele wereld bekendheid heeft weten te vergaren. Je vindt Aston Martin auto’s mede hierdoor ook echt op een hele hoop verschillende plekken van de wereld. Deze auto’s kunnen bijvoorbeeld wel eens in Nederland en België gezien worden op de openbare autowegen.

Zo is het bijvoorbeeld zo dat er in maar liefst meer dan 50 verschillende landen officiële auto dealerships te vinden zijn die de auto’s van Aston Martin verkopen! Het is dus zeker niet zo dat Aston Martin een autosoort is die alleen maar bekendheid heeft in zijn land van herkomst. Je kan hierdoor wel stellen dat Aston Martin een internationale autobouwer is. Deze autobouwer is dan ook sowieso erg groot, en heeft veel succes. Je kan daarom stellen dat Aston Martin een automerk is dat zijn zaakjes goed op orde heeft! Deze autobouwer behoort namelijk zeker weten tot de aller grootste en bekendste autobouwers die op de wereld te vinden zijn.

Het is overigens zo dat de auto’s die worden geproduceerd door Aston Martin in principe behoren tot het hogere segment van de auto industrie. Hieruit kan je concluderen dat Aston Martin hoogstaande auto’s produceert. Het is dan ook niet heel erg gek dat Aston Martin een automerk is dat over de gehele wereld bekendheid heeft weten op te bouwen.

De auto’s van Aston Martin worden over het algemeen dus bestempeld als erg luxe auto’s. Verder kunnen deze auto’s doorgaans ook nog eens erg indrukwekkende prestaties leveren. Vandaar dat de auto’s die door dit automerk worden geproduceerd dus behoren tot de exclusievere auto’s die bestaan. Dit betekent overigens ook dat het zeker niet voor iedereen is weggelegd om de eigenaar te worden van een (nieuwe) Aston Martin auto. Aan deze auto’s hangt namelijk in principe een vrij hoog prijskaartje waar zeker niet iedereen aan kan voldoen. Hierdoor worden de auto’s van Aston Martin vaak gezien als statussymbool. Vandaar dat het ook niet heel erg gek is dat er door de jaren een hoop invloedrijke mensen zijn geweest waarvan het bekend is dat zij de eigenaar waren of nog steeds zijn van ten minste één Aston Martin auto.

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat Aston Martin van origine een Engels automerk is. Het is dan ook niet zo vreemd dat het hoofdkantoor van de onderneming die verantwoordelijk is voor dit automerk in het Verenigd Koninkrijk zit gevestigd. Dit hoofdkantoor bevindt zich namelijk in het Engelse plaatje met de naam Gaydon. In dit opzicht kan je dus ook wel stellen dat Aston Martin een echt Engels automerk is. Op deze manier houdt deze autobouwer immers een connectie met zijn moederland. Verder is Aston Martin overigens een automerk die op de dag van vandaag nog op meerdere andere manieren is verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Het is dan ook niet zo gek dat Aston Martin heden ten dage nog steeds een erg bekend automerk is binnen het Verenigd Koninkrijk! Het Verenigd Koninkrijk is dan ook als een soort ‘thuismarkt’ overigens sowieso erg belangrijk voor dit automerk. Zo kan je bijvoorbeeld relatief veel auto’s van Aston Martin terug vinden op vele wegen binnen het Verenigd Koninkrijk. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen kan je deze auto’s echter ook op de wegen van een hoop andere landen terug vinden. Het is echter niet te ontkennen dat Aston Martin tegenwoordig nog steeds een automerk is die een sterke connectie heeft met Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk. Zo werken er bijvoorbeeld ook veel mensen in Engeland voor Aston Martin.

Dit geldt trouwens ook sowieso in aardig veel andere landen. Zoals je ook al hebt kunnen lezen is Aston Martin namelijk een grote en bekende autobouwer, en is deze over zo’n beetje de gehele wereld actief. Deze autobouwer heeft dan hierdoor in een hoop verschillende landen mensen voor zich werken. Er zijn immers duizenden mensen die in dienst zijn bij Aston Martin. Vandaar dat Aston Martin ook belangrijk is als werkgever! Dit is dus een andere belangrijke functie van Aston Martin, en dit is dan ook zeker in ieder geval één van de redenen dat Aston Martin echt een erg belangrijk bedrijf is. Er zijn namelijk dus vele mensen die in ieder geval voor een groot deel afhankelijk zijn van deze onderneming. Mede hierdoor kan je dus wel concluderen dat Aston Martin een belangrijke autobouwer is. Er zijn dus echt meerdere factoren die aanduiden dat Aston Martin wel een autobouwer is die behoort tot de belangrijkste autobouwers van de gehele wereld. Vandaar dat ik ook besloten heb om dit artikel over Aston Martin te gaan schrijven

Op de dag van vandaag gaat de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de auto’s die de Aston Martin naam dragen trouwens door het leven als ‘Aston Martin Lagonda Global Holdings plc’. Aston Martin Lagonda Global Holdings plc is dus de volledige en officiële naam van dit bedrijf. De meeste mensen kennen deze volledige naam van deze onderneming echter niet eens, tenzij ze toch zeer bekend zijn met de auto’s die de Aston Martin naam dragen. Simpelweg ‘Aston Martin’ kan dan ook wel worden gezien als de merknaam van dit bedrijf. Onder deze naam is dit bedrijf namelijk bij verreweg de meeste mensen bekend. Simpelweg ‘Aston Martin’ is echter dus niet de officiële naam van het bedrijf die verantwoordelijk is voorde productie van Aston Martin auto’s.

Het is overigens zo dat Aston Martin Lagonda Global Holdings plc vrij recentelijk een beursgenoteerd bedrijf is geworden. Dit betekent dat er dus aandelen van deze onderneming op de beurs worden verhandeld. Hierdoor kan in principe zo’n beetje iedereen in ieder geval voor een deel van deze onderneming in bezit krijgen. Zoals je al hebt kunnen lezen is het nog niet heel erg lang zo dat Aston Martin Lagonda Global Holdings plc een bedrijf is waarvan aandelen worden verhandeld op de effectenbeurzen. De beursgang van dit bedrijf heeft immers plaats gevonden aan het eind van het jaar 2018. Het is trouwens wel zo dat niet alle aandelen van Aston Martin op de beurs worden verhandeld. Ongeveer een kwart van alle aandelen van Aston Martin Lagonda Global Holdings plc zijn namelijk destijds bij de beursgang van dit bedrijf naar de beurs gebracht. Aston Martin Lagonda Global Holdings plc is dus niet volledig een beursgenoteerd bedrijf. Het is op de dag van vandaag echter dus wel gewoon mogelijk om aandelen van Aston Martin Lagonda Global Holdings plc te kopen. Op deze manier kan je in ieder geval voor een deel eigenaar worden van deze autobouwer. Wanneer je echt enorm van Aston Martin houdt en veel vertrouwen hebt in deze autobouwer kan het mogelijk een goed idee zijn om dit inderdaad te doen! Je kan hier namelijk bijvoorbeeld mogelijk (veel) geld mee verdienen. Voor Aston Martin fanaten is het dus leuk dat de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van dit soort auto’s beursgenoteerd is!

Door de jaren heen zijn de auto’s van Aston Martin overigens echt op een hele hoop verschillende plekken te zien geweest. Dit is één van de redenen dat Aston Martin een erg bekend automerk is. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere verschillende films gemaakt waarin door Aston Martin geproduceerde auto’s in te zien zijn. Er bekende voorbeelden hiervan zijn overigens vele James Bond films. De Aston Martin auto’s die in een hoop verschillende delen van deze wereldberoemde filmreeks te zien zijn spelen namelijk vaak een vrij prominente rol in deze films. Het is namelijk zo dat het karakter met de naam James Bond (die de hoofdpersoon is in deze films) vaak rondrijdt in een auto van Aston Martin. Dit is zeker iets dat Aston Martin veel bekendheid heeft opgeleverd! Het is namelijk zo dat James Bond een filmreeks is die echt door miljoenen mensen wordt gevolgd en wordt bekeken.

Verder zijn de auto’s van Aston Martin buiten een hoop verschillende James Bond films trouwens ook nog in een hoop andere (bekende) mediaprojecten te zien geweest. Je kan dus wel stellen dat de auto’s van Aston Martin binnen de cultuur een belangrijke status hebben. Dit zegt verder overigens sowieso een hoop over de algehele status van dit soort auto’s.

 

De geschiedenis van Aston Martin

Aston Martin is een autobouwer die door de jaren heen een bijzondere en interessante geschiedenis heeft weten op te bouwen. Er is namelijk erg veel gebeurd in de geschiedenis van dit automerk. Er valt dus zeker wel het een en ander te vertellen over de geschiedenis van Aston Martin. Je hebt al eerder in dit artikel trouwens al het een en ander kunnen lezen over de geschiedenis van Aston Martin. Zo heb je bijvoorbeeld al kunnen lezen waar deze autosoort ontstaan is. Het is immers zo dat je al hebt kunnen lezen over dat Aston Martin een automerk is dat ontstaan is in Engeland.  De oprichting van Aston Martin vond overigens plaats in de wereldberoemde stad Londen die in Engeland te vinden is. Het is overigens zo dat deze oprichting zich heeft afgespeeld in het jaar 1913. Deze oprichting heeft dus al langer dan een eeuw geleden plaatsgevonden. Dit is vrij lang geleden, aangezien de (persoons)auto sowieso eigenlijk nog helemaal niet al te lang bestaat. Aston Martin is dan ook een automerk dat veel verschillende periodes in de auto industrie heeft meegemaakt. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat er vrij veel valt te vertellen over de geschiedenis van dit automerk! Daarom wil ik dit nu ook daadwerkelijk gaan doen.

Er zijn trouwens meerdere verschillende personen (op een prominente manier) betrokken geweest bij het ontstaan van Aston Martin in het jaar 1913. Aston Martin is namelijk eigenlijk ontstaan op het initiatief  van twee verschillende mannen. Deze autobouwer is immers ontstaan op initiatief van Robert Bamford en Lionel Martin. Toen Lionel Martin en Robert Bamford in het jaar 1913 samen een onderneming begonnen bestond het automerk Aston Martin echter overigens nog niet direct. De onderneming die (even) later zou leiden tot het ontstaan van dit automerk werd alleen al wel opricht in dit jaar. In 1913 hielden Robert Bamford en Lionel Martin zich echter alleen nog maar bezig met het verkopen van (Engelse) auto’s met de naam Stinger. Lionel Martin en Robert Bamford waren dus sowieso twee mannen met passie voor auto’s. Ze hadden zelfs zoveel passie voor dit vervoersmiddel die destijds bezig was met zijn opmars dat Robert Bamford en Lionel Martin uiteindelijk besloten om ook zelf auto’s te gaan bouwen. Dit is een erg belangrijke ontwikkeling geweest die uiteindelijk heeft geleid tot het ontstaan van het inmiddels legendarische automerk Aston Martin. Het is overigens wel zo dat de onderneming die Lionel Martin en Robert Bamford destijds startte nog geen Aston Martin heette, en de auto’s die door deze twee mannen werden geproduceerd droegen dus ook nog niet de Aston Martin naam. Destijds werden deze auto’s namelijk uitgebracht onder de naam ‘Bamford & Martin’.

Naar alle waarschijnlijkheid produceerde Lionel Martin en Robert Bamford hun aller eerste auto trouwens in het jaar 1915. In 1915 is namelijk in ieder geval de aller eerste geregistreerde auto geproduceerd door Robert Bamford en Lionel Martin. Hierna konden ze echter niet echt doorpakken hierop, aangezien zowel Robert Bamford en Lionel Martin allebei werden opgeroepen om mee te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Het is dan ook niet zo gek dat de productie van Aston Martin auto’s tijdens de Eerste Wereldoorlog stil lag. Dit weerhield Lionel Martin en Robert Bamford er echter uiteindelijk niet van om na de Eerste Wereldoorlog de draad weer op te pakken er verder te gaan met het ontwikkelen en bouwen van auto’s. Het is alleen wel zo dat er niet al te veel auto’s van Aston Martin zijn geproduceerd voor (en kort na) de Eerste Wereldoorlog. Destijds was het bouwen van een auto namelijk nog echt een heel ingewikkeld proces. In deze periode waren de materialen die gebruikt worden bij de bouw van auto’s verder ook schaars. Deze autobouwer in kwestie is dan ook pas echt uitgegroeid tot een grote (internationale) naam nadat de twee wereldoorlogen die in de vorige eeuw hebben plaatsgevonden waren beëindigd.

Buiten Lionel Martin en Robert Bamford om zijn er door de jaren heen overigens sowieso ook nog een hele hoop andere mensen geweest die een belangrijke rol hebben vertolkt in de geschiedenis van Aston Martin. Het is echter wel zo dat Lionel Martin en Robert Bamford in principe kunnen worden gezien als de grondleggers van deze autobouwer. Bij Robert Bamford en Lionel Martin is het namelijk uiteindelijk allemaal echt begonnen! Vandaar dat deze twee mannen dus ook echt sleutelfiguren zijn binnen de geschiedenis van Aston Martin. Dit is dan ook de reden dat ik je door middel van dit artikel graag wilde vertellen over Lionel Martin en Robert Bamford.

Ondanks dat Robert Bamford en Lionel Martin allebei worden gezien als de oprichters van het automerk Aston Martin is het trouwens niet zo dat allebei deze mannen een even grote rol hebben gehad in de geschiedenis van deze onderneming. Robert Bamford verliet deze onderneming namelijk in het jaar 1920. Het is dan ook zo dat Robert Bamford geen al te grote rol heeft gespeeld in de naoorlogse activiteiten van Aston Martin. Verder is het zo dat ook Lionel Martin niet al te lang betrokken zou blijven bij deze onderneming die destijds nog steeds bekend stond als Bamford & Martin. Ondanks dat Lionel Martin wel nog verder ging met deze onderneming nadat Robert Bamford deze achter zich had gelaten in het jaar 1920 is het namelijk zo dat het deze tijd niet al te goed ging met deze onderneming. Op zich is dit natuurlijk niet heel erg vreemd, aangezien het destijds sowieso erg roerige tijden waren. Europa was in deze periode namelijk een enorme puinhoop door de Eerste Wereldoorlog die hier in deze periode had plaats gevonden en grote schade had opgeleverd aan dit continent.

Hierdoor waren er destijds dan ook maar weinig mensen die geld hadden om te besteden aan een auto. Dit was al helemaal het geval aangezien een auto destijds echt nog werkelijk een enorm luxe product was, en dit dus nog geen gebruikelijk vervoersmiddel was (in ieder geval niet tot op de hoogte waarop dit tegenwoordig het geval is). Vandaar dat het dus niet zo raar is dat Bamford & Martin rond het jaar 1924 in de financiële problemen terecht is gekomen. Dit resulteerde er vervolgens in dat Lionel Martin in het jaar 1925 genoodzaakt was om deze onderneming te verkopen. Deze autobouwer is dus eigenlijk redelijk kort in handen geweest van de mannen die verantwoordelijk zijn geweest voor ontstaan hiervan. Toch zijn Robert Bamford en Lionel Martin zonder twijfel personen die een glorieuze rol hebben verdiend in de geschiedenis van deze onderneming. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen zou deze geschiedenis immers nooit tot stand zijn gekomen zonder deze twee personen.

Nadat Lionel Martin genoodzaakt was om Bamford & Martin te verkopen in het jaar 1925 kwam deze onderneming overigens in de handen van een aantal verschillenden mensen terecht. Deze onderneming kreeg toen namelijk meerdere nieuwe eigenaren. Het is dan ook niet zo gek dat er destijds een nieuwe frisse wind ging waaien bij deze onderneming. In dit tijdperk begon het huidige Aston Martin dan ook steeds meer vorm te nemen. Zo werd de naam van Bamford & Martin in deze periode bijvoorbeeld veranderd in ‘Aston Martin Motors’. Onder deze nieuwe eigenaren heeft dit automerk dus zijn naam gekregen waaronder deze uiteindelijk echt wereldberoemd is geworden.

Twee personen die destijds erg belangrijk werden bij deze onderneming waren trouwens een meneer met de naam Augustus Cesare Bertelli en een mevrouw met de naam Dorothea Charnwood. Nadat Lionel Martin zijn aandeel in de onderneming in kwestie verkocht is de locatie van deze onderneming trouwens ook aangepast. Ook werden de producten die door deze onderneming werden gemaakt aangepast. Onder de nieuwe eigenaren van Aston Martin werd er namelijk ook een nieuwe autosoort ontwikkeld door dit automerk.

Hier was Augustus Cesare Bertelli overigens intensief bij betrokken. Augustus Cesare Bertelli was immers sowieso een persoon met ontzettend veel passie voor auto’s. Augustus Cesare Bertelli was dan ook bijvoorbeeld betrokken bij het ontwerp maar ook het bouwproces van een hoop auto’s die door Aston Martin werden geproduceerd na en in het jaar 1926. Je kan dus wel stellen dat Augustus Cesare Bertelli een erg belangrijke man is geweest in de geschiedenis van Aston Martin. Zeker aangezien de auto’s waarbij Augustus Cesare Bertelli betrokken was bij de ontwikkeling uitgroeide tot auto’s die Aston Martin veel naamsbekendheid en status opleverde. Dit waren immers erg sportieve auto’s die goede prestaties wisten te leveren. De auto’s die destijds werden gemaakt door Aston Martin waren dan ook voornamelijk vrij compacte lichte auto’s zonder dak met zitplaatsen voor maximaal 2 personen. Dit is namelijk een automodel die goed kan worden gebruikt tijdens races wegens verschillende redenen. Op een later punt van dit artikel kan je overigens nog meer gaan lezen over de connectie van Aston Martin met de autosport.

Op zich is het trouwens niet zo gek dat Aston Martin destijds sportieve auto’s ging maken, aangezien Augustus Cesare Bertelli zelf ook een vaardige autocoureur was. Augustus Cesare Bertelli heeft zelfs meerdere officiële races gereden in Aston Martin auto’s die hij zelf (deels) ontwikkelde, en heeft op deze manier trouwens zelfs een hoop indrukwekkende prestaties weten te leveren. Zo wist Augustus Cesare Bertelli bijvoorbeeld meerdere malen goede resultaten te behalen tijdens de erg legendarische race met de naam Le Mans die in Frankrijk plaats vindt. Le Mans is en was overigens zeker destijds een van de aller belangrijkste autoraces ter wereld. Vandaar dat het Aston Martin dus zeker het een en ander heeft opgeleverd dat de auto’s van deze onderneming door de jaren heen in meerdere verschillende instanties goede resultaten wisten te behalen tijdens de race van Le Mans. Er wordt verder overigens vaak naar deze race verwezen als de ’24 uur van Le Mans’.

Omdat Augustus Cesare Bertelli een persoon was die nadrukkelijk was betrokken bij het tot stand komen van Aston Martin auto’s die werden geproduceerd vanaf 1926 worden deze desbetreffende auto’s ook wel eens Bertelli auto’s genoemd, ondanks dat deze auto’s de Aston Martin naam droegen. In het jaar 1937 stopte de betrokkenheid van Augustus Cesare Bertelli bij de ontwikkeling van de auto’s van Aston Martin trouwens, waardoor de ‘de Bertelli auto’ dus een fenomeen is dat afkomstig is uit de jaren 1926 – 1937. Uiteindelijk is het echter dus wel zo dat Augustus Cesare Bertelli langer dan 10 jaar veel invloed heeft gehad op de auto’s die werden geproduceerd door Aston Martin. Het is immers dus zo dat Augustus Cesare Bertelli erg nauw betrokken is geweest bij een hoop van de Aston Martin auto’s die tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog werden geproduceerd. Hierdoor heeft Augustus Cesare Bertelli en grote en belangrijke rol voor zichzelf weten te creëren binnen de geschiedenis van het automerk met de naam Aston Martin.

Het is verder overigens niet zo dat de periode waarin Augustus Cesare Bertelli betrokken was bij Aston Martin een periode was waarin het alleen maar goed ging met deze onderneming. Zo kreeg Aston Martin in het jaar 1932  namelijk bijvoorbeeld weer opnieuw te maken met enige financiële problemen. Hierdoor waren er weer nieuwe mensen die betrokken raakte bij Aston Martin als eigenaren. Er werd in deze periode trouwens besloten om meer te gaan richten op de productie van personenauto’s in plaats van raceauto’s door Aston Martin. Dit gebeurde namelijk in het jaar 1936.  Verder begon er in dit tijdperk trouwens ook nog een veel groter (wereldwijd) probleem te ontstaan. De Tweede Wereldoorlog stond namelijk op beginnen in deze tijdsperiode. Uiteindelijk werden er dus iets van 700 personenauto’s geproduceerd door Aston Martin voordat de Tweede Wereldoorlog van start ging. Deze oorlog had verder immers natuurlijk enorme gevolgen voor de gehele wereld, en had dus ook zeker gevolgen voor Aston Martin. In deze periode ging Aston Martin zich bijvoorbeeld voornamelijk bezighouden met de productie van gevechtsvliegtuigen die gebruikt konden worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de Tweede Wereldoorlog werden er dus een tijdje geen Aston Martin auto’s meer geproduceerd.

Ondanks dat Aston Martin voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog door lastige tijden ging wist dit automerk deze periode toch te doorstaan. Uiteindelijk is Aston Martin na de Tweede Wereldoorlog namelijk toch weer opgang gekomen. Dit is trouwens gebeurd doordat dit automerk werd overgenomen door een onderneming die zich al lang staande had weten te houden. Destijds werd Aston Martin namelijk overgenomen door een onderneming met de naam ‘David Brown Engineering Limited’ die al was opgericht in de 19e eeuw. Onder de vleugel van deze onderneming wist Aston Martin zichzelf dus weer te herpakken en opgang te komen. De persoon die destijds verantwoordelijk was van de overname van Aston Martin door David Brown Engineering Limited was trouwens David Brown zelf. Destijds stond David Brown immers aan het hoofd van David Brown Engineering Limited. Dan Brown wist overigens al vrij snel een impuls te geven aan Aston Martin, en deze autobouwer dus nog groter te maken dan deze ooit van te voren was geweest. In deze periode heeft Aston Martin dan ook meerdere auto’s geproduceerd die op de dag van vandaag nog steeds erg worden gewaardeerd door een grote groep mensen. Verder is het sowieso zo dat de onderneming die achter de productie van de Aston Martin auto’s zit ook nog eens enorm is verbeterd onder Dan Brown.

Het is dan ook zo dat Aston Martin destijds ook in meerdere verschillende opzichten is gegroeid. Deze periode na de Tweede Wereldoorlog is dan ook zeker een belangrijke periode in de geschiedenis van Aston Martin. In deze periode begon Aston Martin namelijk echt zijn huidige vorm te krijgen. Zo heeft Aston Martin na de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld echt nog een hoop verschillende personenauto’s uitgebracht waar deze autobouwer erg bekend om is geworden. In dit opzicht is Aston Martin trouwens dus op dezelfde voet verder gegaan als voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen ging dit automerk zich toen namelijk voor het eerst echt richten op het produceren van personenauto’s. Hier ging deze autobouwer dus echter mee verder nadat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen en deze onderneming onderdeel was geworden van David Brown Engineering Limited, en dit heeft Aston Martin zeker geen windeieren gelegd! Het produceren van uitstekende personenauto’s is namelijk waar Aston Martin op de dag van vandaag voornamelijk om bekendstaat.

Zo is er bijvoorbeeld begonnen met de DB serie door Aston Martin nadat deze autobouwer werd overgenomen door Dan Brown. Dit is overigens uiteindelijk een erg klassieke autoserie geworden nadat de jaren voorbij zijn gestreken. Het feit dat deze autoserie destijds is gestart kan verder zeker op het conto worden geschreven van Dan Brown, en dit is één van de vele manieren waarop deze man een belangrijke rol heeft veroverd in de geschiedenis van Aston Martin. Hieraan wordt Dan Brown dan ook echt al jaren herinnerd. Zeker aangezien deze DB serie bijvoorbeeld de initialen van Dan Brown heeft, zoals de alerte lezen misschien al wel was opgevallen. In dit opzicht is Dan Brown dan ook voor onlosmakelijk verbonden met Aston Martin!

De eerste DB Aston Martin was trouwens de Aston Martin 2-Litre Sports, die hierdoor ook wel bekendstaat als de DB1. Dit was trouwens sowieso de aller eerste nieuwe Aston Martin auto die werd geproduceerd nadat dit automerk eigendom was geworden van Dan Brown. Je kan op een later punt van dit artikel trouwens veel meer informatie vinden over de Aston Martin 2-Litre Sports. Wanneer je wel meer over deze auto te weten zou willen komen wil ik je dan ook van harte aanraden om (snel) verder te lezen! Er zijn na de Aston Martin 2-Litre Sports nog een hoop andere auto’s gemaakt die onderdeel zijn van de DB serie. Dit was immers dus een populaire autoreeks van Aston Martin.

Het is overigens ook zo dat Aston Martin vrij kort na de Tweede Wereldoorlog weer verder ging met het maken van sportwagens nadat deze onderneming werd overgenomen door David Brown Engineering Limited. Door dit automerk werden in deze periode dus weer auto’s voor op het circuit gemaakt. Deze auto’s wisten overigens in meerdere instanties prima resultaten te behalen tijdens (belangrijke) officiële races. Hierdoor werd de goede reputatie van Aston Martin alleen nog maar groter en groter dan deze destijds al was. In dit opzicht ging deze autobouwer dus ook gewoon verder met waar deze autobouwer zich voor de Tweede Wereldoorlog had bezig gehouden. Op deze manier wist Aston Martin zichzelf dan ook te herpakken na een moeilijke periode.

Toch kwam Aston Martin uiteindelijk weer in financiële problemen terecht. Dit is dus echt vaak gebeurd in de geschiedenis van dit automerk! Dit automerk wist zijn rug echter ook altijd wel weer te rechten. Het feit dat Aston Martin rond de jaren 70 van de vorige eeuw weer in financiële problemen terecht kwam had overigens met een aantal verschillende situaties te maken. Zo was er destijds namelijk bijvoorbeeld wereldwijd een vrij zware financiële crisis gaande. Aangezien Aston Martin producten maakt die niet per se noodzakelijk zijn om vaak en helemaal nieuw te kopen trof deze financiële crisis Aston Martin erg zwaar. Maar weinig mensen kochten hierdoor namelijk dus de auto’s die door Aston Martin geproduceerd werden in deze periode.

Deze financiële problemen waar Aston Martin in terecht kwam tijdens de jaren 70 van de 20ste eeuw hadden trouwens onder andere tot gevolg dat de auto’s van deze autobouwer niet meer werden verkocht in de Verenigde Staten, wat traditioneel gezien vaak een erg belangrijke markt is voor autobouwers. Ook was Aston Martin genoodzaakt om in deze periode een fabriek die dit automerk destijds had te sluiten. Aston Martin kreeg het dus zeker een tijdje lastig nadat deze autobouwer zichzelf weer verder had weten op te bouwen na de Tweede Wereldoorlog en deze autobouwer onderdeel was geworden van Dan Brown Engineering Limited. Ook deze moeilijke periode van de jaren 70 in de vorige eeuw wist Aston Martin echter uiteindelijk prima te doorstaan.

Het was echter wel zo dat het Aston Martin niet volledig zonder impulsen van buiten af lukte om deze moeilijke financiële periode te komen die deze autobouwer te voorduren kreeg rond de jaren 70 van de vorige eeuw. Er waren namelijk destijds partijen die geld in Aston Martin investeerde om ervoor te zorgen dat deze autobouwer kon blijven draaien en verder kon ontwikkelen. Zo was bijvoorbeeld Peter Sprague een meneer die in het jaar 1975 veel geld investeerde in Aston Martin om dit automerk te redden. Er waren destijds echter ook nog andere personen die een hoop geld staken in Aston Martin. Op deze manier werd deze autobouwer dus van zijn ondergang gered, en werden er bijvoorbeeld vele banen in het Verenigd Koninkrijk instant gehouden. In deze periode waren er immers al aardig veel mensen in met name Engeland die werkte bij Aston Martin. Hier had deze autobouwer namelijk al sinds zijn oprichting een fabriek staan waar de auto’s van Aston Martin werden geproduceerd. Ondanks dat Aston Martin destijds werd gekocht door meerdere mensen (waaronder Peter Sprague) die niet afkomstig waren uit het Verenigd Koninkrijk werd er bij deze overname echter wel gegarandeerd door deze investeerders om Aston Martin een autobouwer te houden die zijn werkzaamheden voornamelijk verrichte in het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks dat er destijds dus vele nieuwe mensen de touwtjes in handen kregen bij Aston Martin die persoonlijk niet per se allemaal een sterke binding hadden met het Verenigd Koninkrijk bleef Aston Martin de sterke en intensieve connectie met dit gebied echter zeker wel behouden. Een aantal van de personen die het destijds voor het zeggen kregen bij Aston Martin hadden verder overigens wel zelf ook een connectie met het Verenigd Koninkrijk. Een paar voorbeelden van dit soort personen zijn namelijk de Britse Alan Curtis, Jeremy Turner en George Flather. Op deze manier behield Aston Martin dus toch nog als het ware zijn Engelse DNA houden omdat deze net genoemde personen naar alle waarschijnlijkheid erg goed door hadden dat deze autobouwer een sterke connectie had met het Verenigd Koninkrijk.

De mensen die de touwtjes in handen kregen toen ze Aston Martin door de lastige periode hielpen door in deze autobouwer te investeren toen deze onderneming het moeilijk had tijdens de jaren 70 van de vorige eeuw waren trouwens zeker een grote positieve impuls voor dit automerk. Buiten het feit om dat deze mensen destijds veel geld in deze autobouwer stoken hadden deze personen namelijk ook belangrijke / invloedrijke posities in de maatschappij wat zeker voordelig was voor Aston Martin. Hierdoor kon de onderneming achter Aston Martin namelijk als het ware gestroomlijnd worden, terwijl de auto’s van deze onderneming steeds verder gemoderniseerd werden. Hierdoor bleef Aston Martin dus ook in tijden waarin deze onderneming het zwaar had behoren tot de betere automerken van de wereld. Aston Martin bleef dus ook in deze lastige periode een gerespecteerde autobouwer met een hoop statuur.

Toch was de manier waarop Aston Martin bestuurd werd wel een beetje rommelig nadat deze autobouwer het financiële zware weer waar deze onderneming in de jaren 70 van de 20ste eeuw in terecht was gekomen wist te doorstaan. Hierdoor was deze onderneming namelijk zoals je al hebt kunnen lezen in de handen van een hoop verschillende partijen gekomen die allemaal hun eigen belangen hadden. Er kwamen rond de jaren 80 van de vorige eeuw trouwens weer een aantal nieuwe partijen die in een belang in Aston Martin bemachtigden. Hierdoor was er dus eigenlijk niemand echt de baas bij deze onderneming.

Op zich kan je dit echter natuurlijk ook zeker wel als iets goeds zien dat er altijd wel mensen zijn geweest die geld bleven steken in Aston Martin. Wanneer er een hoop partijen te vinden zijn die bereid zijn om geld te investeren in een onderneming zegt dit namelijk een hoop. Als dit inderdaad het geval is kan je er namelijk in principe wel vanuit gaan dat zo’n onderneming een rooskleurige toekomst heeft. Anders zouden mensen natuurlijk niet zo snel geld in een onderneming steken. Verder is het ook zo dat een onderneming verder kan blijven groeien wanneer deze wordt voorzien van nieuwe investeringen. Hierdoor wist Aston Martin dan ook in de jaren 80 van de vorige eeuw te werken aan het verbeteren van de auto’s die door deze onderneming werden geproduceerd. Rond deze periode had Aston Martin bijvoorbeeld een aantal auto’s die behoorde tot de snelst rijdende auto’s van hun klassen.

Het is echter zo dat Aston Martin het ook in de jaren 80 weer redelijk lastig kreeg. Om op de lange termijn overeind te kunnen blijven had deze autobouwer namelijk meer financiële middelen nodig. Aston Martin begon namelijk steeds meer geld nodig te hebben om zaken te kunnen blijven doen. Dit had onder andere te maken met de stijging in prijzen van bepaalde grondstoffen die Aston Martin nodig had voor de productie van hun auto’s die in deze periode plaats vond. Uiteindelijk resulteerde dit er in dat een andere autobouwer genaamd Ford in het jaar 1987 de nieuwe eigenaar van Aston Martin werd.  Aanvankelijk nam Ford trouwens 75% van de aandelen van Aston Martin over, waarna Ford in 1993 alle aandelen van Aston Martin in handen had gekregen.

Vervolgens opende Aston Martin onder het bewind van Ford in 1994 een nieuwe productiefaciliteit, en werden er meer Aston Martin auto’s geproduceerd dan ooit te voren. Er werden door Ford namelijk ook nieuwe productiemethodes toegepast. Bij Ford wisten ze immers natuurlijk ook al wel het een en ander over het produceren van auto’s. In het einde van de jaren 90 en de beginjaren van 2000 ontwikkelde Aston Martin zich vervolgens verder, en groeide deze onderneming dus door.

In 2007 verwisselde Aston Martin overigens weer van eigenaar. Ford hield echter wel nog een aandeel in Aston Martin aan. Verder werden er in het begin van de 21ste eeuw ook tal nieuwe Aston Martin dealerships geopend. In deze periode ging het dus prima met dit automerk. In 2008 werden er echter wel een aantal werknemers van Aston Martin ontslagen van wegen de financiële crisis die destijds ontstaan was. Er werden echter wel nog steeds nieuwe auto’s ontwikkeld door Aston Martin. In deze periode werd er dan ook nog steeds in Aston Martin geïnvesteerd.

Vrij recentelijk kreeg Aston Martin het echter toch ook weer moeilijk. Zo waren er in de 2010’s tal van jaren waarin deze autobouwer (flink) verlies leed. Er kwamen in deze periode dan ook al weer nieuwe belanghebbers in Aston Martin. In 2017 wist deze onderneming verder echter weer een prima winst te boeken. In 2018 werd Aston Martin zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen trouwens naar de beurs gebracht. Vervolgens is deze autobouwer in de jaren die volgenden uitgegroeid tot de onderneming zoals we deze op de dag van vandaag kennen.

 

Auto’s van Aston Martin

Aston Martin heeft door de jaren heen een hele hoop (indrukwekkende) auto’s uitgebracht. Vandaar dat ik je nu graag meer wil gaan vertellen over een deel van de auto’s die door Aston Martin gemaakt zijn of momenteel nog worden gemaakt door deze autobouwer. Er zijn immers bijvoorbeeld in het verleden een hoop klassieke auto’s geproduceerd door Aston Martin. Verder worden er op de dag van vandaag nog steeds meerdere verschillende zeer uitstekende auto’s gemaakt door dit automerk. Vandaar dat het dus erg leuk kan zijn om meer te weten te komen over de auto’s die de Aston Martin naam dragen wanneer je hier nog niet al te veel vanaf weet. Hieronder ga ik daarom nog een hoop van deze auto’s vertellen. Wanneer je dus wel meer zou willen weten over de auto’s die door Aston Martin geproduceerd zijn of nog steeds door deze autobouwer geproduceerd worden zou ik je dan ook zeker aan willen raden om snel verder te lezen! Je zou op deze manier immers in principe van alles te weten moeten kunnen komen over de auto’s van Aston Martin.

 

Huidige auto’s van Aston Martin 

Op het moment van het schrijven zijn er een aantal verschillende auto’s die door Aston Martin worden geproduceerd. Over een aantal van deze auto’s wil ik je nu graag meer over gaan vertellen. Het is namelijk zo dat deze auto’s veel te bieden hebben. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat deze auto’s vele liefhebbers hebben. Dit is overigens al helemaal niet zo vreemd, aangezien Aston Martin er altijd bekend om heeft gestaan dat deze autobouwer auto’s maakt die erg goed zijn voor het tijdperk waarin deze worden gemaakt of gemaakt zijn. De auto’s die nu worden geproduceerd door Aston Martin zijn dan ook echt enorm moderne auto’s! Hierdoor zijn deze auto’s in de optiek en beleving van de meeste mensen erg goede / prettige auto’s om in te rijden.

 

Aston Martin DB11

Een van de auto’s die op de dag van vandaag wordt geproduceerd door Aston Martin is de Aston Martin DB11. Vandaar dat ik je nu graag meer wil gaan vertellen over de Aston Martin DB11. Zoals je misschien al was opgevallen is deze auto trouwens onderdeel van de legendarische DB serie van Aston Martin die kort na de Tweede Wereldoorlog is gestart. Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander over deze DB serie van Aston Martin kunnen lezen toen de geschiedenis van deze autobouwer is besproken.

De Aston Martin DB11 is trouwens aanvankelijk geïntroduceerd in het jaar 2016. Verder is het zo dat de Aston Martin DB11 een auto met 2 deuren is. Er zijn dus 2 deuren die ervoor gebruikt kunnen worden om in deze wagen te stappen. Mede hierdoor is het zo dat de Aston Martin DB11 een sportief uiterlijk heeft. Ondanks dat de Aston Martin DB11 maar 2 deuren heeft biedt deze auto overigens toch zitplaatsen voor 4 personen. Deze auto is dus voorzien van een achterbank.

Het is overigens ook zo dat er inmiddels meerdere verschillende varianten van de Aston Martin DB 11 zijn uitgebracht. Niet elke Aston Martin DB11 heeft dus precies dezelfde kenmerken. Zo bestaat er namelijk bijvoorbeeld een cabriolet variant van deze auto, terwijl je ook gewoon een ‘normale’ Aston Martin DB11 hebt waarvan het dak dus niet verwijderd kan worden. Ook de technische specificaties van de Aston Martin DB11 kunnen trouwens verschillend zijn per variant van deze autosoort. Zo zijn sommige varianten van de Aston Martin DB11 iets sneller dan andere varianten van deze autosoort.

 

Aston Martin V8 Vantage

De Aston Martin V8 Vantage is een andere autosoort die in de tegenwoordige tijd wordt geproduceerd door Aston Martin. Hierdoor behoort de Aston Martin V8 Vantage dus tot de meest moderne auto’s van Aston Martin. Het is verder zo dat de Aston Martin V8 Vantage een autosoort is die een hoop heeft te bieden. Hier wil ik nu graag meer over gaan vertellen!

Het is overigens zo dat de Aston Martin V8 Vantage een zeer sportieve auto is. Deze auto kan dus uitstekende prestaties leveren op de weg. Zo staat de Aston Martin V8 Vantage er bijvoorbeeld om bekend dat deze autosoort ontzettend wendbaar is. Verder is het zo dat de Aston Martin Vantage serie al lang wordt geproduceerd door Aston Martin. De eerste Aston Martin Vantage verscheen namelijk al in het jaar 2005. Door de jaren heen zijn er trouwens mede hierdoor echt al tal van verschillende variaties van de Aston Martin V8 Vantage uitgebracht. Hierdoor is het dus lastig om echt specifiek te vertellen wat dit voor een auto is. Dit kan namelijk nogal verschillen per uitgave van deze autosoort.

 

Aston Martin Rapide

Verder is de Aston Martin Rapide het laatste voorbeeld is van een auto die op het moment van het schrijven van dit artikel wordt gebouwd door Aston Martin die ik door middel van dit artikel wil gaan bespreken. De Aston Martin Rapide is immers ook een autosoort die een hoop te bieden heeft.

De Aston Martin Rapide werd overigens voor het eerst aan het publiek vertoont in 2006, waarna deze auto’s vanaf 2010 ook echt daadwerkelijk op de weg te bewonderen waren. Vervolgens zijn er door de jaren heen meerdere varianten van de Aston Martin Rapide uitgebracht. Hierdoor is er voor eigenlijk iedereen die deze auto’s wel op prijs kan stellen een geschikte variant van de Aston Martin Rapide terug te vinden.

 

Auto’s die in het verleden door Aston Martin werden geproduceerd 

Er zijn in het verleden ook echt een hoop bijzondere en indrukwekkende auto’s geproduceerd door Aston Martin. Hier heb je al eerder in dit artikel het een en ander over kunnen lezen. Er is echter nog niet echt een punt in dit artikel geweest waarop ik je echt specifieke informatie heb gegeven over (in ieder geval een groot deel) van alle auto’s die in het verleden zijn geproduceerd door Aston Martin. Vandaar dat ik nu wel graag het een en ander wil gaan vertellen over deze auto’s! Uiteindelijk zijn het namelijk de auto’s die in het verleden zijn geproduceerd door Aston Martin die de status hebben opgebouwd waar Aston Martin op de dag van vandaag van geniet. Deze auto’s hebben dus veel betekend voor Aston Martin.

 

Aston Martin Lagonda

Een van de klassieke auto’s van Aston Martin waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Aston Martin Lagonda. Dit is immers één van de meest iconische auto’s die ooit door Aston Martin geproduceerd is! Het is dan ook zo dat deze desbetreffende auto ontzettend lang door Aston Martin geproduceerd is. De Aston Martin Lagonda is namelijk in productie geweest tussen 1974 en 1990. Tussen 1974 en 1976 werd trouwens de eerste versie van de Aston Martin Lagonda geproduceerd, waarna er tussen 1976 en 1990 over werd geschakeld op de productie van de nieuwe Aston Martin Lagonda. Deze nieuwe variant van de Aston Martin Lagonda is overigens ontworpen door de bekende ontwerper William Towns. In totaal zijn er trouwens 645 exemplaren van de luxueuze geproduceerd.

Verder is het overigens zo dat de Aston Martin Lagonda een 4 deurs saloon of sedan is. Je hebt in dit soort auto’s dus een afgesloten achterbak. De Aston Martin Lagonda is verder een auto die erom bekend staat dat deze echt ontzettend luxe is. Zeker in zijn productietijd behoorde Aston Martin Lagonda dus echt tot de meest luxueuze auto’s die er waren. Vandaar dat deze auto ook een flink prijskaartje had.

 

Aston Martin 2-Litre Sports (DB1)

De Aston Martin 2-Litre Sports is ook een auto waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Dit is trouwens een auto van Aston Martin waar je al eerder in dit artikel het een en ander over hebt kunnen lezen. Zo heb je bijvoorbeeld al kunnen lezen over het feit dat de Aston Martin 2-Litre Sports het aller eerste ‘DB’ model was die werd uitgebracht door Aston Martin. Alleen al in dit opzicht is de Aston Martin 2-Litre Sports dus al ontzettend belangrijk geweest voor Aston Martin! De BD serie is namelijk in principe verre weg de meest iconische autoreeks van Aston Martin.

Ondanks dat de Aston Martin 2-Litre Sports zo iconisch is zijn er trouwens maar 15 exemplaren van deze auto verkocht. De Aston Martin 2-Litre Sports is dan ook alleen maar in productie geweest tussen 1948 en 1950. Deze auto werd verder overigens voor het eerst vertoond aan publiek tijdens de London Motor Show van het jaar 1948.

Verder is het trouwens zo dat de Aston Martin 2-Litre Sports zoals de naam van deze auto ook al wel aangeeft een sportwagen was. De Aston Martin 2-Litre Sports heeft dan ook meerdere races gewonnen. Mede hierdoor is dit dan ook zo’n belangrijke auto geworden in de geschiedeis van Aston Martin en auto’s in zijn algeheel. Het is verder trouwens zo dat de Aston Martin 2-Litre Sports een topsnelheid kon behalen van 150 kilometer per uur, wat ontzettend snel was voor de periode waarin deze auto op de markt is gebracht. Doordat de Aston Martin 2-Litre Sports een sportwagen is heeft deze auto trouwens verder 2 zitplaatsen. Mede hierdoor is deze auto namelijk niet al te zwaar, wat zijn prestaties op de weg qua snelheid uiteraard ten goede komt.

 

Zeldzame auto’s van Aston Martin 

Aston Martin heeft door de jaren heen ook een hoop auto’s geproduceerd die echt ontzettend zeldzaam zijn (geworden). Over deze auto’s wil ik je nu ook graag meer gaan vertellen! Deze auto’s zijn immers zeker weten onderdeel van het feit dat Aston Martin een erg bijzondere en gerespecteerde autobouwer is. Deze auto’s laten immers in principe de klasse zien van de autobouwer met de naam Aston Martin.

 

Aston Martin Le Mans

Ik wil je nu graag het een en ander gaan vertellen over de Aston Martin Le Mans. Dit is namelijk zonder twijfel een erg bijzondere en zeldzame auto die is geproduceerd door Aston Martin. Het is dan nook zo dat de Aston Martin Le Mans niet al te lang in productie geweest is. Deze desbetreffende auto werd namelijk geproduceerd door Aston Martin tussen de jaren 1932 en 1934. Er zijn destijds 130 exemplaren van de Aston Martin Le Mans gemaakt. Hier zijn er op de dag van vandaag echter nog veel minder van over.

Er zijn trouwens meerdere verschillende varianten van de Aston Martin Le Mans uitgebracht. Zo heb je een variant van deze auto met 4 zitplaatsen, en een variant van deze auto die plek biedt aan 2 personen. Verder is het zo dat de Aston Martin Le Mans voor zijn tijd prima prestaties wist te leveren. Deze auto had namelijk 70 PK, waardoor deze auto instaat was om een topsnelheid van 137 kilometer per uur te behalen. De Aston Martin Le Mans was dan ook zeker voor zijn tijd een sportieve auto.

 

Aston Martin Vulcan

Wanneer het over zeldzame auto’s die de Aston Martin naam dragen kan de Aston Martin Vulcan niet ontbreken. Dit is namelijk een erg zeldzame auto van Aston Martin. Er zijn immers maar 24 exemplaren van deze desbetreffende auto gemaakt. De productie van de Aston Martin Vulcan heeft dan ook alleen maar tussen 2015 en 2016 plaats gevonden. De Aston Martin Vulcan werd overigens voor het eerst vertoond tijdens de Geneva Motor Show van 2015, en is ontworpen door Marek Reichman.

Het is overigens zo dat de Aston Martin Vulcan bedoeld is voor gebruik op het circuit. Deze auto mag dan ook niet op de openbare weg rijden. Dat de Aston Martin Vulcan inderdaad bedoeld is voor het circuit zegt verder natuurlijk een hoop over om wat voor soort auto het hier gaat. De Aston Martin Vulcan is namelijk een zeer sportieve auto. Deze auto is dan ook eigenlijk volledig ontworpen om goede resultaten neer te kunnen zetten. Hier is deze auto dan ook zeker toe instaat! De motor van de Aston Martin Vulcan kan namelijk maar liefst 820 PK leveren, waardoor deze auto instaat is om een topsnelheid van zon 335 kilometer per uur te behalen. Verder is de Aston Martin Vulcan instaat om binnen slechts 2,9 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te kunnen accelereren. Kortom, de Aston Martin Vulcan is dus een uiterst snelle auto.

 

Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie is een ander voorbeeld van een zeldzame Aston Martin auto die ik graag wil bespreken door middel van dit artikel. Het is immers zo dat de Aston Martin Valkyrie een erg bijzondere auto is. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat deze desbetreffende auto een erg bijzonder uiterlijk heeft dat veel mensen kunnen waarderen.

Het is verder overigens zo dat de Aston Martin Valkyrie niet alleen door Aston Martin ontwikkeld is. Hier zijn namelijk ook nog andere partijen bij betrokken geweest. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat Red Bull Racing ook een belangrijke rol heeft gespeeld bij het tot stand komen van de Aston Martin Valkyrie. Een persoon die erg belangrijk is geweest bij het ontwerp van de Aston Martin Valkyrie is namelijk Adrian Newey. Adrian Newey is verder iemand die werkzaam is bij Red Bull Racing.

De Aston Martin Valkyrie is trouwens een auto die met name gebouwd is met oog op resultaten op de weg. De Aston Martin Valkyrie is dan ook een zeer snelle en sportieve auto. Het is dus zo dat de Aston Martin Valkyrie een sportwagen is. Sterker nog, de Aston Martin Valkyrie behoort tot een van de meest sportieve auto’s ooit! Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Aston Martin Valkyrie maar liefst 1160(!) PK heeft. Deze auto is verder een hybride. De Aston Martin Valkyrie is dus voorzien van een verbrandingsmotor, en een elektrische motor. De elektrische motor van deze auto is verder overigens verantwoordelijk voor het leveren van 160 PK. Het kost de Aston Martin Valkyrie verder zo’n 2,6 seconden om van complete stilstand naar 100 kilometer per uur te gaan. De aller snelste versie van de Aston Martin Valkyrie is verder instaat om een maximale snelheid van maar liefst 402 kilometer per uur te kunnen behalen. Ondanks dat de Aston Martin Valkyrie ontwikkeld is om extreem goede resultaten op het circuit te kunnen leveren mag deze auto overigens wel gewoon op de openbare weg rijden.

 

Verschillende manieren om in een auto van Aston Martin te rijden

Er zijn meerdere verschillende manieren waarop je ervoor kan zorgen dat je in een auto kan rijden die is geproduceerd door Aston Martin. Dit is iets waar ik je nu graag meer over wil gaan vertellen. Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen zou het namelijk erg goed zo kunnen zijn dat je wel geïnteresseerd bent in het rijden van een auto die Aston Martin heeft gemaakt. Het is verder natuurlijk ook niet zo gek om hierin geïnteresseerd te zijn, aangezien Aston Martin sinds zijn oprichting erg indrukwekkende auto’s heeft gemaakt die vaak worden geroemd. Het kan daarom echt een sensatie zijn om in een Aston Martin auto te rijden. Vandaar dat het dus zeker niet vreemd is dat er een hoop mensen te vinden zijn die het wel eens willen ervaren om in een Aston Martin te rijden.

Gelukkig zijn er dus zeker op de dag van vandaag meerdere verschillende manieren waarop vele mensen ervoor kunnen zorgen dat ze in ieder geval voor één keer in een Aston Martin  auto kunnen rijden. Ik ga je verder hieronder dus nog een stuk meer vertellen over deze desbetreffende verschillende manieren die (tegenwoordig) gebruikt kunnen worden om in een door Aston Martin geproduceerde auto te kunnen rijden.

 

In een Aston Martin auto rijden door deze te kopen

Ten eerste is het natuurlijk mogelijk om in een Aston Martin auto te rijden door zo’n auto te kopen. Sterker nog, wanneer je zo’n auto koopt kan je er in principe voor zorgen dat je altijd in een Aston Martin auto kan rijden wanneer je hier naar verlangt. Je wordt dan immers de eigenaar van zo’n auto. Het is echter wel zo dat het zeker niet voor iedereen is weggelegd om een auto van Aston Martin aan te schaffen. Zoals je al op meerdere eerdere punten van dit artikel hebt kunnen lezen is Aston Martin namelijk een autobouwer die vrij hoogstaande en luxe auto’s maakt. Hierdoor is het vrij logisch dat de auto’s die worden geproduceerd door Aston Martin een vrij hoog prijskaartje hebben. Het is echter wel zo dat er een hoop verschillende mogelijkheden zijn wanneer het gaat om het kopen van een Aston Martin auto. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er door de jaren heen enorm veel verschillende Aston Martin auto’s zijn uitgebracht. Over een groot deel van al deze auto’s heb je op een eerder stadium van dit artikel overigens informatie kunnen vinden.

Al deze verschillende auto’s hebben verder allemaal een persoonlijk prijskaartje (de hoogte van dit prijskaartje is overigens ook vaak voor een groot deel afhankelijk van de staat waarin een Aston Martin auto verkeert). Hierdoor zijn sommige auto’s van Aston Martin vele malen betaalbaarder en dus bereikbaarder voor de meeste mensen dan andere auto’s die door dit automerk zijn uitgebracht. Een deel van deze auto’s kosten namelijk aanzienlijk minder dan exemplaren van dure uitvoeringen van Aston Martin auto’s die nog in een piekfijne staat verkeren. Het is door deze grote prijsverschillen die zitten de verschillende auto’s die zijn geproduceerd door Aston Martin voor een groot deel van alle mensen die in Nederland of België wonen wel mogelijk is om een van de goedkopere exemplaren van een Aston Martin auto aan te schaffen die niet in de aller beste staat verkeerd. Zeker wanneer je momenteel al in het bezit bent van een auto. Deze kan je dan namelijk in principe verkopen zodat je in ieder geval al een deel van het prijskaartje van zo’n Aston Martin auto kan voldoen.

Het is dus toch voor veel mensen die in Nederland of België wonen dus toch wel mogelijk om de eigenaar te worden van een Aston Martin auto. Wanneer je écht graag vaak in een door Aston Martin geproduceerde auto zou willen rijden is dit dus vaak (financieel gezien) wel te regelen door zo’n auto te kopen voor vele mensen die dit artikel lezen. Wanneer je het financieel gezien niet al te breed hebt ga je echter geen hoogstaande Aston Martin auto kunnen aanschaffen. Hier moet je dus zeker rekening mee houden wanneer je overweegt om een Aston Martin auto te kopen ondanks dat je hier niet bijster veel geld voor beschikbaar hebt. Dit gaat dan immers in principe toch wel een vrij lastig verhaal worden.

Overigens moet je verder rekening houden met het feit dat je hoogstwaarschijnlijk wel nog met (hoge) onderhoudskosten te maken krijgt wanneer je ervoor kiest om een Aston Martin gitaar te kopen die (relatief gezien) redelijk goedkoop is voor een auto van dit merk. Je bent overigens sowieso zelf verantwoordelijk voor de onderhoud van een Aston Martin auto wanneer je besluit om zo’n auto te kopen. Wanneer je zo’n auto aanschaft ben je immers de eigenaar hiervan. Ondanks dat dit zeker voordelen heeft omdat je dan helemaal volledig zelf kan bepalen wat er met een desbetreffende Aston Martin auto gebeurd heeft het dus ook zeker nadelen om de eigenaar van een Aston Martin auto te zijn.

In een Aston Martin auto rijden door deze te leasen

Verder is het tegenwoordig ook mogelijk om in een Aston Martin auto te rijden door deze te leasen. Er zijn immers op een hoop verschillende plekken van de wereld wel ondernemingen te vinden die zich bezig houden met het aanbieden van door Aston Martin geproduceerde auto’s door middel van leasecontracten. Vandaar dat het op de dag van vandaag dus goed mogelijk is om in een door Aston Martin geproduceerde auto te rijden door deze auto te leasen. Dit kan overigens in verschillende opzichten een erg goede manier zijn om in zo’n auto te rijden. Het is dus niet zo gek dat er veel mensen zijn met interesse in het leasen van een Aston Martin auto. Daarom wil ik nu ook graag meer gaan vertellen over het leasen van een Aston Martin auto, en hoe je dit eventueel kan uitvoeren.

Ik wil eerst echter even gaan uitleggen wat het leasen van een auto nou eigenlijk precies inhoudt. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je op deze pagina terecht bent gekomen zonder te weten wat het leasen van een auto is. Zeker aangezien het leasen van een auto nog steeds een vrij nieuw fenomeen is, ondanks dat het steeds gebruikelijker begint te worden om een auto te leasen. Een goede manier om het leasen van een (Aston Martin) auto te omschrijven is in principe als het voor een langere periode huren van zo’n auto. Een leasecontract heeft immers eigenlijk bijna altijd de lengte van 12 of 24 maanden. Je least een (Aston Martin) auto dus vaak voor 1 of 2 jaar. Dit betekent dat je dus dat je meestal 1 of 2 jaar gebruik kan maken van een Aston Martin auto wanneer je deze least. Hierdoor kan het leasen van een Aston Martin auto trouwens dus worden gezien als een goede manier om voor een redelijk lange tijd in een Aston Martin auto te rijden.

Je moet overigens wel rekening houden met het feit dat een Aston Martin auto officieel gezien in principe nooit echt jouw persoonlijke eigendom wordt wanneer je zo’n auto least. Dit heeft een aantal gevolgen. Hierdoor kan je een Aston Martin auto namelijk bijvoorbeeld niet gebruiken als je eigen eigendom wanneer je zo’n auto least. Dit kan onder andere inhouden dat je een Aston Martin auto die je least niet zomaar aan andere mensen kan uitlenen. Er zijn namelijk een aantal leasemaatschappijen die dit niet toestaan. Het is trouwens wel zo dat sommige leasemaatschappijen je de kans geven om een desbetreffende Aston Martin gitaar te kopen nadat je deze bij zo’n leasemaatschappij geleased hebt en het leasecontract erop zit.

 

In een Aston Martin auto rijden door deze te huren

Je kan er ook voor zorgen dat je in een Aston Martin auto kan rijden door deze te huren. Er zijn immers een hoop plekken te vinden waar dit soort auto’s verhuurd worden. Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland of België woont zou het daarom zeker mogelijk moeten zijn om in een Aston Martin auto te rijden door zo’n auto te huren. Wanneer je maar een enkele keer of voor een korte tijd in een Aston Martin auto wil rijden kan het overigens een erg goed idee zijn om deze auto te huren! Vandaar dat het voor veel mensen die wel eens in een Aston Martin auto zouden willen rijden een goed idee is om zo’n auto dan te huren. Het is immers bijvoorbeeld voor veel mensen goed realiseerbaar om op deze manier in een door Aston Martin geproduceerde auto te kunnen rijden. Omdat je een auto vaak maar voor een korte periode in je bezit hebt wanneer je deze huurt is het namelijk zo dat je doorgaans geen al te hoog bedrag hoeft te betalen om op deze manier zo’n auto voor een bepaalde periode te kunnen gaan verkrijgen. Soms kan je namelijk zelfs al voor een paar tientjes per dag in een Aston Martin auto rijden wanneer je deze huurt. Kortom, dit is dus goed betaalbaar.

Ondanks dat het voor vele mensen (eventueel) is weggelegd om in een Aston Martin auto te kunnen rijden door deze te huren is het echter wel zeker zo dat er ook nadelen komen kijken bij het huren van een Aston Martin auto. Zo kan je bijvoorbeeld vaak niet al te veel doen met een gehuurde Aston Martin. Je hebt zo’n auto immers bijvoorbeeld doorgaans maar erg kort tot je beschikking. Verder zijn er vaak vele voorwaarden verbonden aan het rijden in een auto van Aston Martin die je huurt.

Verder is het overigens zo dat het vaak erg veel geld kost om in een Aston Martin auto te rijden door deze te huren wanneer je voor een redelijk lange tijd in zo’n auto zou willen rijden. Toch is het huren van een Aston Martin auto bijna altijd financieel gezien de meest voordelige manier om in zo’n auto te rijden wanneer je kijkt naar het absolute bedrag dat je hiervoor kwijt bent. Kortom, het huren van een Aston Martin auto is dus een goede optie wanneer je voor slechts een korte periode in zo’n auto wil rijden. Wanneer je voor een langere periode beschikking tot zo’n auto wil hebben is dit echter doorgaans geen al te beste optie.

 

In een Aston Martin auto rijden door middel van een kennis

Het is ook nog mogelijk om in ieder geval een enkele keer in een Aston Martin auto te kunnen gaan rijden wanneer je iemand kent die de eigenaar is van zo’n auto. Het zou dan namelijk mogelijk zo kunnen zijn dat je van deze persoon wel eens in ieder geval een stukje in deze auto zou mogen rijden. Dit is dus nog een andere alternatieve manier waarop je kan ervaren hoe het is om in een Aston Martin auto te rijden. Om op deze manier in een Aston Martin auto te kunnen rijden ben je trouwens zoals je waarschijnlijk wel begrijpt enorm afhankelijk van je sociale kringen. Je moet namelijk natuurlijk maar net de juiste persoon of personen te kennen om op deze manier in een auto van Aston Martin te kunnen rijden. Hierdoor is dit in de praktijk doorgaans dus geen al te beste optie om ook echt daadwerkelijk in een door Aston Martin geproduceerde auto te kunnen rijden.

 

Aston Martin in de motorsport

Net zoals vele autobouwers (met aanzien) heeft Aston Martin een rijke geschiedenis in de motorsport. De geschiedenis van Aston Martin in de motorsport gaat dan ook echt vele jaren terug. Mede hierdoor is Aston Martin door de jaren heen uitgegroeid tot een iconische autosoort, die veel status heeft en over de hele wereld bekend is. Het maakt voor een autobouwer namelijk doorgaans veel uit of de auto’s die door deze desbetreffende autobouwer worden gemaakt zich goed staande kunnen houden op het circuit. Op zich is dit echter natuurlijk vrij logisch, aangezien er meestal het uiterste wordt gevraagd van auto’s wanneer deze op een circuit tijdens een (officiële) race aan het rijden zijn. Vandaar dat het dus veel zegt dat Aston Martin een autobouwer is die een rijke geschiedenis heeft met de motorsport die ver terug gaat. Dat sommige auto’s van Aston Martin goede resultaten hebben weten te behalen tijdens officiële races toont immers aan dat deze auto’s van een goede kwaliteit zijn en goede prestaties kunnen leveren.

Het overigens zo dat Aston Martin op meerdere verschillende manieren invloed heeft weten uit te oefenen in de motorsport. Mede hierdoor kan je wel concluderen dat Aston Martin een grote naam is binnen de motorsportwereld. Je hebt al eerder in dit artikel trouwens het een en ander kunnen lezen over de invloed van Aston Martin in de motorsport. Zo heb je bijvoorbeeld al een aantal dingen kunnen lezen over de geschiedenis van Aston Martin in de motorsport toen de geschiedenis van deze autobouwer in een eerder stadium van dit artikel uitgebreid besproken is. Je hebt echter zeker nog niet alles over de geschiedenis van Aston Martin in de motorsport kunnen lezen. Daarom wil ik je nu graag eerst nog even wat meer gaan vertellen over de geschiedenis van Aston Martin in de autosport voordat ik meer de huidige situatie van deze autobouwer ga bespreken.

Aston Martin heeft ten eerste door middel van zijn auto’s invloed weten te hebben binnen de autosport. Een aantal van de door Aston Martin geproduceerde auto’s hebben namelijk uitstekende resultaten weten te behalen tijdens officiële races. Aston Martin heeft verder ook als leveranciers van motoren invloed in de autosport. Kortom, bij Aston Martin weten ze wel het een en ander over het produceren van dingen waarmee je successen kan behalen binnen de autosport!

Verder is het overigens zo dat Aston Martin een officieel raceteam heeft. Dit team heet Aston Martin Racing en is opgericht in het jaar 2004. Sinds zijn oprichting in 2004 heeft dit desbetreffende raceteam van Aston Martin trouwens prima resultaten weten te behalen tijdens een aantal verschillende races. Zo heeft Aston Martin Racing sinds zijn oprichting in 2004 meerdere podiumplekken weten te behalen tijdens belangrijke races met meerdere verschillende Aston Martin auto’s. In dit opzicht is er dus niks veranderd. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het immers zo dat de auto’s van Aston Martin die redelijk aan het begin van de geschiedenis van deze onderneming door deze autobouwer geproduceerd werden ook prima resultaten hebben weten te behalen tijdens een aantal (belangrijke) races.

In 1959 en 1960 deed Aston Martin overigens ook mee aan de Formule 1, wat zoals je misschien al wel weet de koningsklasse is binnen de autosport. Dit was echter geen al te groot succes, aangezien het raceteam van Aston Martin er destijds niet in slaagde om hier al te beste resultaten te realiseren. Verder heeft Aston Martin echter ook nog wel in tal van andere opzichten een (positieve) indruk achter weten te laten in de racewereld. Vandaar dat Aston Martin ook onlosmakend verbonden is aan de autosport, waardoor de autosport zeker een onderdeel is van het DNA van deze autobouwer. Vandaar dat ik je door middel van dit artikel dus ook graag nog meer wilde gaan vertellen over de rol van Aston Martin in de autosport! Het feit dat de auto’s van Aston Martin doorgaans wel instaat zijn om goede prestaties op de weg te leveren is namelijk zeker onderdeel van dit automerk.

 

Sponsoring van Aston Martin

Aston Martin is een onderneming die ook op meerdere verschillende plekken actief is als een sponsor. Dit is namelijk bijvoorbeeld in de (professionele) sportwereld het geval. Zo is Aston Martin immers onder andere de officiële sponsor van een professionele voetbalclub. Zo sponsort Aston Martin namelijk bijvoorbeeld de professionele Duitse voetbalclub 1860 Munich. Verder is Aston Martin ook nog verbonden als sponsor aan tal van andere ondernemingen. Dit is dus ook nog een andere activiteit waar Aston Martin zich mee bezig houdt. Vandaar dat ik je hier nu  graag nog even kort het een en ander over wilde vertellen.

 

Tot slot

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over Aston Martin. Ik hoop dan ook heel erg dat je door het lezen van dit artikel goed bent geïnformeerd over deze autobouwer. Het is namelijk zo dat Aston Martin zeker een automerk is die erg bijzonder is, en veel heeft te bieden. Vandaar dat het dus om meerdere verschillende redenen prettig kan zijn om het een en ander van Aston Martin af te weten. Daarom heb ik er ook voor gekozen om dit artikel over deze autobouwer te gaan schrijven.

Voordat ik dit artikel helemaal ga afsluiten zou ik je trouwens graag nog het een en ander willen gaan vertellen over een aantal andere artikelen die in het teken staan van andere automerken en die hier op www.goedkope-lease-auto.com terug te vinden zijn. Het is namelijk zo dat er op deze website zeker meerdere andere artikelen te vinden zijn die je mogelijk interessant vindt wanneer je hebt genoten van dit artikel over Aston Martin. Er zijn hier op deze website namelijk nog een hele hoop artikelen te vinden op deze website die erg vergelijkbaar zijn met dit huidige artikel, maar dan over een ander (vergelijkbaar) automerk gaan.

Een goed voorbeeld van zo’n soort artikel is namelijk bijvoorbeeld het artikel die onderdeel van deze website is en over het Duitse automerk BMW gaat. BMW en Aston Martin zijn immers beide autobouwers die voornamelijk auto’s produceren die een beetje tot hetzelfde segment behoren. Het is daarom goed mogelijk dat je BMW een interessante autobouwer vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

Verder is ook het artikel die hier op deze website is terug te vinden en over het automerk Jaguar gaat mogelijk nog wel een ander artikel die je op prijs blijkt te kunnen stellen. Ook Jaguar maakt namelijk vergelijkbare auto’s als Aston Martin. Daarom is het dus goed mogelijk dat je de auto’s van Jaguar ook wel blijkt te kunnen waarderen, en het dus ook leuk vindt om meer over deze auto’s te weten te komen.

 

Aston Martin afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een door Aston Martin geproduceerde auto te zien. Op deze afbeelding kan je namelijk de Aston Martin One 77 bewonderen. Vandaar dat ik het dus ook wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die in het teken van Aston Martin auto’s gaat. Door deze afbeelding te bekijken kan je immers een beeld vormen bij wat voor soort auto’s Aston Martin nou eigenlijk maakt.