Ben je opzoek naar informatie die over Toyota gaat? Lees dan snel verder!

Het is zo dat dit artikel die je nu aan het doornemen bent over Toyota gaat. Wanneer Toyota een onderwerp is dat je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Door dit inderdaad te doen kan je immers allerlei informatie te zien krijgen die over Toyota gaat. Nadat je dit artikel hebt doorgenomen zou je dan ok op een goede manier over Toyota geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie die over Toyota gaat

Ik wil nu graag nog redelijk aan het begin van dit artikel wat algemene informatie over Toyota gaan bespreken.  Het zou immers zo kunnen zijn dat je bij dit artikel terecht gekomen bent zonder echt al goed over Toyota geïnformeerd te zijn. Je weet dan dus eigenlijk (nog) niet echt waar dit artikel over gaat. Dit is verder uiteraard niet ideaal wanneer dit inderdaad het geval is.

Het is zo dat Toyota in principe een automerk / autobouwer is. Vandaar dat Toyota dus een onderneming is die een veel heeft te bieden. Auto’s zijn immers zonder twijfel dingen waar je een hele hoop aan kan hebben. Dit geldt overigens ook zeker weten voor door Toyota geproduceerde auto’s! Toyota is namelijk (niet zonder reden) een erg succesvolle autobouwer. De Toyota auto is dan ook in principe van een uitstekende kwaliteit. Deze autobouwer is hierdoor overigens over de gehele wereld bekend.

Het is zelfs zo dat Toyota behoort tot de top 5 grootste autobouwers van de wereld! Toyota produceert op de dag van vandaag jaarlijks dan ook werkelijk miljoenen auto’s. Door de jaren heen zijn er zelfs al honderden miljoenen auto’s door Toyota geproduceerd. Het is dan ook goed mogelijk dat je al wel eens door Toyota geproduceerde auto’s gezien hebt.

Oorspronkelijk is Toyota overigens afkomstig uit Japan. Inmiddels is Toyota echter zoals je net eigenlijk ook al hebt kunnen lezen een internationale autobouwer. De auto’s van Toyota zijn immers over zo goed als de hele wereld terug te vinden. Het hoofdkantoor van Toyota zit echter wel nog steeds in Japan. Op deze manier blijft Toyota dus nauw verbonden aan dit land.

De officiële volledige naam van de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Toyota auto is trouwens Toyota Motor Corporation. Er worden door de Toyota Motor Corporation overigens buiten auto’s en auto gerelateerde producten om overigens ook nog wel andere producten door deze desbetreffende onderneming geproduceerd. Bij de meeste mensen is Toyota Motor Corporation echter met name bekend vanwege zijn auto’s. Het produceren van auto’s is immers de belangrijkste bezigheid van deze onderneming. Toyota Motor Corporation is echter uitgegroeid tot zo’n enorm groot bedrijf dat deze onderneming ook buiten de auto industrie om in bepaalde markten een belangrijke speler is.

Zo is Toyota namelijk bijvoorbeeld ook een toonaangevende speler op het gebied van robotica. Verder is het overigens zo dat Toyota (gedeeltelijk) de eigenaar is van tal van andere onderneming zoals bijvoorbeeld meerdere andere autobouwers. Toyota heeft ook geïnvesteerd in ondernemingen zoals Uber en Panasonic. Kortom, Toyota Motor Corporation is dus veel meer dan alleen maar een autoproducent. Door middel van dit artikel ga ik echter wel met name focussen op de auto’s van deze onderneming. Deze website staat immers in het teken van auto’s.

Vandaar dat ik je nu dus graag wil gaan vertellen over de activiteiten van Toyota binnen de autosport! Dat Toyota inderdaad actief is binnen de autosport toont immers aan dat deze autobouwer instaat is om auto’s te produceren die goede prestaties neer kunnen zetten. Toyota heeft door de jaren heen namelijk tal van mooie resultaten weten te behalen in officiële races door middel van zijn auto’s / producten. Zo wist Toyota namelijk bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans, wat een belangrijke race is tussen de jaren 2018 en 2021 elk jaar te winnen. Het is verder overigens zo dat Toyota meerdere verschillende raceteams heeft die zich op meerdere verschillende takken van de racesport richten. Zo was Toyota met een speciaal raceteam bijvoorbeeld tussen 2002 en 2009 actief binnen de Formule 1, wat volgens vele de belangrijkste racecompetitie is. Toyota heeft echter ook nog een hoop andere raceteams die zich op ander soort autoraces richten. Buiten volledige auto’s om maakt Toyota overigens ook onderdelen voor auto’s die door andere raceteams gebruikt worden. Kortom, Toyota heeft dus tal van activiteiten binnen de racewereld.

Zoals je net al hebt kunnen lezen is het zo dat het hoofdkantoor van de Toyota Motor Corporation zich in Japan bevindt. Dit hoofdkantoor is namelijk terug te vinden in de Japanse stad met de naam Toyota, die ook wel bekend staat als Koromo. Doordat de Toyota Motor Corporation zo ontzettend belangrijk is geweest voor deze stad wordt er tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar naar deze stad verwezen als Toyota. Dit toont dus wel aan hoe groot en belangrijk deze desbetreffende onderneming is!

 

De geschiedenis van Toyota

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het verder zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van Toyota. Wanneer Toyota een automerk / onderneming is die je wel interessant vindt kan het immers leuk zijn om inderdaad meer over deze desbetreffende geschiedenis te weten te komen.

Het is verder overigens ook zo dat Toyota zeker een geschiedenis heeft weten op te bouwen waar wel het een en ander over valt te vertellen. Er zijn namelijk tal van interessante dingen voorgevallen in deze geschiedenis. De geschiedenis van Toyota gaat dan ook al vrij ver terug.

Verder is het trouwens zo dat de geschiedenis van de Toyota Motor Corporation eigenlijk begint bij een andere onderneming. In het jaar 1924 ontwierp een Japanse man met de naam Sakichi Toyoda namelijk een weefmachine die uit zichzelf stopte met weven wanneer de draad waarmee zo’n machine aan het weven was kapot ging. Dit was een doorbraak in de weefbranche, aangezien er hierdoor gelijk een stuk minder werknemers nodig waren om grote aantallen weefmachines te kunnen bedienen. Het patent van deze desbetreffende weefmachine die door Sakichi Toyoda ontwikkeld was werd vervolgens in het jaar 1929 voor een flink bedrag verkocht aan het Britse bedrijf met de naam Platt Brothers. Dit desbetreffende geld werd er vervolgens mee gebruikt om de eerste Toyota auto mee te gaan ontwikkelen.

Bij de ontwikkeling van de eerste Toyota auto vertolkte overigens met name de zoon van Sakichi Toyoda een erg belangrijke rol. De naam van deze zoon was verder trouwens Kiichiro Toyoda. Er werd trouwens zo rond 1933 en 1934 begonnen bij de onderneming die we op de dag kennen als Toyota Motor Corporation met de ontwikkeling van een auto motor. Door middel van deze motor ontwikkelde ze bij Toyota een prototype van een auto die de Toyota A1 ging heten. Voordat de Toyota A1 echt in productie ging werd er eerst nog een truck ontwikkeld en uitgebracht door Toyota. De eerste echte officiële Toyota productieauto was dus een truck. De naam van deze desbetreffende truck werd overigens G1, en deze kwam eind 1935 op de markt. Er zijn vervolgens in totaal 379 Toyota G1 trucks geproduceerd.

Vervolgens duurde het niet heel lang totdat de Toyota A1 doorontwikkeld werd en Toyota dus ook zijn eerste passagiers auto op de markt bracht. Dit gebeurde namelijk in het jaar 1936. Deze desbetreffende auto’s die tot op dit punt door Toyota waren uitgebracht droegen trouwens nog niet de Toyota naam. Deze voertuigen hadden namelijk nog de Toyoda naam. Dit was immers de naam van de oprichter van dit desbetreffende bedrijf. Op 28 augustus van het jaar 1937 werd de naam van deze onderneming echter officieel veranderd in Toyota.

Niet heel lang hierna braken er trouwens lastige tijden aan voor Toyota en veel andere bedrijven. De wereld raakte toen namelijk verzeild in de Tweede Wereldoorlog. Dit resulteerde erin dat onder andere Japan enorm beschadigd werd. Dit had uiteraard ook gevolgen voor Toyota. Zo raakte bijvoorbeeld de productiefaciliteiten van Toyota zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk ging Toyota overigens na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog overigens eerst weer even trucks produceren, waarna ze in 1949 weer begonnen met het maken van volledige passagiersvoertuigen.

Na de Tweede Wereldoorlog waren het ook financieel gezien echter moeilijke tijden. Dit resulteerde erin dat Toyota in financieel zwaar weer terecht kwam, wat er vervolgens weer in resulteerde dat de Japanse overheid financieel bij moest springen om Toyota overeind te houden. Vervolgens werd Toyota flink geherstructureerd, waardoor deze onderneming een stuk kleinschaliger werd dan eerst het geval was geweest. Rond het jaar 1950 werden er echter door de Amerikaanse overheid een hele hoop trucks bij Toyota besteld waardoor deze onderneming weer enigszins de weg naar boven in kon slaan. Door deze grote bestelling kwam er ook een nieuwe wisselwerking tussen Toyota en Amerika tot stand waarbij men bij Toyota het een en ander kon leren van hoe productieprocessen er in Amerika aan toe gingen.

Vervolgens ging men bij Toyota in de jaren die volgden weer verder met het ontwikkelen van nieuwe passagiers auto’s. In het jaar 1952 stierf Kiichiro Toyoda echter onverwachts, wie zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen een belangrijke rol vertolkte bij Toyota. Ook deze tegenslag wist Toyota echter te doorstaan. Na de dood van Kiichiro Toyoda nam zijn neef Eiji Toyoda verder eigenlijk als het ware zijn rol over. De Toyoda familie bleef dus wel nog steeds erg belangrijk bij Toyota.

Zo rond het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw begon Toyota zich overigens ook meer te richten op het exporteren van hun goederen naar andere landen. Op deze manier wist deze onderneming dus ook verder te blijven groeien. Het is immers zo dat Toyota er op deze manier voor zorgde dat ze langzaam maar zeker ook buiten de Japanse landsgrenzen een bekende naam werden. Dit ging echter niet zonder horten of stoten. Zo had Toyota aanvankelijk niet al te veel succes in de Verenigde Staten, wat van oudsher een erg belangrijke markt is wanneer het om de auto industrie gaat.

Op zich was het echter geen ramp dat de Toyota auto niet gelijk overal in het buitenland gewaardeerd werd. In de jaren 60 van de 20ste eeuw ging het namelijk uitstekend met de Japanse economie, waardoor de afzetmarkt van Toyota in zijn thuisland steeds (explosief) door bleef groeien. Er kwamen in Japan immers steeds meer mensen die het zichzelf konden veroorloven om een Toyota auto aan te schaffen, en veel van deze mensen besloten dit ook echt daadwerkelijk te doen.

Zo bracht Toyota in het jaar 1966 bijvoorbeeld de Toyota Corolla uit en deze auto was (onder andere in Japan) een enorm succes. De Toyota Corolla is door de jaren heen immers uitgegroeid tot de aller best verkochte auto aller tijden! Op een later punt van dit artikel ga ik overigens nog meer over deze desbetreffende auto vertellen. Wanneer je de Toyota Corolla wel een interessante auto vindt is het dus een goed idee om door te lezen.

Ook in het buitenland waren de jaren 60 van de vorige eeuw een goede periode voor Toyota. Zo wist Toyota rond de helft van dit decennium namelijk bijvoorbeeld ook successen te boeken in de Verenigde Staten. In het jaar 1967 was Toyota zelfs al het derde best verkochte automerk van Amerika. Kortom, ook hier liepen de zaken van Toyota gesmeerd. Omdat het in de jaren 60 van de vorige eeuw zo voortvarend ging bij Toyota werden er in deze periode overigens een aantal andere automerken ingelijfd. Op deze manier groeide de onderneming in kwestie dus ook steeds verder.

In de jaren 70 van de vorige eeuw kreeg de wereld trouwens te maken met een oliecrisis. Dit versterkte de positie van Toyota in landen zoals bijvoorbeeld Amerika eigenlijk alleen maar. Hier werden namelijk in grote getallen auto’s gebruikt die brandstof slurpten, terwijl de auto’s van Toyota eigenlijk al van oudsher vrij zuinig reden. Hierdoor werden de auto’s van Toyota dus steeds aantrekkelijker in deze periode in dit soort gebieden.

Verder bleef Toyota in de jaren 80 van de 20ste eeuw zichzelf ook door ontwikkelen. In deze periode maakte deze autobouwer namelijk bijvoorbeeld aanzienlijke investeringen in Noord-Amerika. Ook in de top van Toyota vonden er belangrijke ontwikkelingen plaats bij Toyota. Zo deed Eiji Toyoda in deze periode een stap terug bij dit bedrijf zodat Shoichiro Toyoda, die de zoon is van Kiichiro Toyoda de belangrijkste persoon binnen dit bedrijf werd.

Ook de andere zoon van Kiichiro Toyoda die Tatsuro Toyoda heet ging een belangrijkere rol vervullen bij Toyota in deze periode. Hij kreeg namelijk de leiding over de eerste echte Toyota productie faciliteit in de Verenigde Staten. Tijdens de jaren 80 van de vorige eeuw ging Toyota zich ook steeds meer richten op een grotere participatie binnen de autosport. In deze periode lanceerde Toyota verder ook nog het merk Lexus[LINK], waarmee Toyota een marktaandeel wist te verwerven in het wat luxere segment van de automarkt.

In de jaren 90 van de vorige eeuw ging Toyota verder overigens ook onder de Toyota naam zelf meer luxere auto’s produceren. Zo bracht Toyota in deze periode immers bijvoorbeeld een aantal sportwagens op de markt. Op deze manier bleef het merk Toyota dus ook door ontwikkelen. Hiervoor had Toyota namelijk eigenlijk alleen nog maar erg simpele auto’s uitgebracht. In de jaren 90 van de vorige eeuw wist Toyota verder overigens flinke successen te boeken binnen de autosport (onder andere door middel van hun nieuwe sportwagens), wat de faam van dit automerk ook alleen maar groter maakte. Verder is het zo dat Toyota eind jaren 90 de Toyota Prius op de markt bracht, wat de eerste echte hybride auto was die op grote schaal geproduceerd werd. Dit was ook zeker een belangrijke ontwikkeling voor Toyota en de automarkt is het algeheel. Hiermee werd namelijk als het ware een nieuwe weg ingeslagen wanneer het op de productie van auto’s aankomt. Op een later punt ga ik je trouwens nog meer vertellen over de Toyota Prius.

In de jaren 90 van de vorige eeuw vonden er ook weer verwisselingen plaats in de top van Toyota. In 1992 deed Shoichiro Toyoda namelijk een stap terug als hoofd van Toyota, waarna zijn broertje Tatsuro Toyoda deze positie overnam. Het is verder echter zo dat Tatsuro Toyoda in 1995 met pensioen ging waardoor een man met de naam Hiroshi Okuda de baas werd bij Toyota. Dit bleef Hiroshi Okuda trouwens tot het jaar 1999 waarna Fujio Cho de leiding over Toyota kreeg. Shoichiro Toyoda ging verder tevens in 1999 met pensioen. De beide Toyota broers bleven overigens nog wel verbonden aan Toyota als adviseurs. In het jaar 1999 werd Toyota trouwens verder naar de beurs gebracht. Ook dit was een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Toyota Motor Corporation

Vervolgens brak de huidige eeuw aan, waarin Toyota eigenlijk gewoon verder bleef gaan op dezelfde voet waarop ze de 20ste eeuw hadden afgesloten. Zo trad Toyota in het jaar 2002 namelijk bijvoorbeeld toe tot de Formule 1, wat zoals je mogelijk al wel weet de belangrijkste competitie is binnen de autosport. Op deze manier wist Toyota zijn naam binnen de autosport dus ook weer te vergroten. Aan het begin van de 21ste eeuw behoorde Toyota overigens verder ook al zeker tot een van de aller grootste en meest toonaangevende ondernemingen van de wereld. Verder is het trouwens zo dat Fuji Cho in het jaar 2005 een stap terug deed als hoofd van Toyota waardoor deze positie vervolgens werd ingevuld door Katsuaki Watanabe.

In de jaren hierna bleef men bij Toyota doorgaan met het ontwikkelen en uitbrengen van nieuwe auto’s die door vele gewaardeerd werden, waardoor Toyota in het begin van het jaar 2008 uitgroeide tot het best verkopende automerk van de wereld. Hierna brak de financiële crisis van 2008 echter los, en dit had zeker een negatief effect op Toyota. Hierdoor kregen veel mensen het immers financieel gezien lastig waardoor Toyota dus logischerwijs minder auto’s wist te verkopen. Vandaar dat Toyota zijn productie in deze periode ook terugschroefde. Toch bleef Toyota proberen om er het beste van te maken en gingen ze verder met het ontwikkelen van nieuwe auto’s.

Niet heel lang nadat de financiële crisis van het jaar 2008 los was gebarsten kreeg Toyota echter al weer te maken met een andere lastige situatie. In 2009 bleek er namelijk een productiefout te zijn gemaakt bij auto’s van Toyota waardoor de vloermat van dit soort auto’s soms het gaspedaal van deze auto’s indrukte waardoor deze auto’s dus door bleven accelereren. Dit is uiteraard levensgevaarlijk en Toyota moest hierdoor dan ook werkelijk miljoenen auto’s terug halen. Verder kreeg Toyota hierdoor boetes van miljarden Amerikaanse dollars opgelegd. Kortom, het einde van de jaren 00 van de 21ste eeuw waren dus niet de beste periode uit de geschiedenis van Toyota. Dit resulteerde er dan ook in dat Katsuaki Watanabe opstapte als president van dit bedrijf. Hij werd toen overigens opgevolgd door Akio Toyoda, en zoals zijn achternaam al een beetje verraad is het zo dat dit de kleinzoon was van Kiichiro Toyoda. Zo kwam er dus weer een Toyoda aan het roer bij Toyota. Dit gebeurde verder trouwens op 23 juni van het jaar 2009.

Ook het begin van de jaren 10 van deze huidige eeuw begonnen niet al te best voor Toyota. Zo kreeg Toyota in deze periode namelijk te maken met een aantal natuurrampen die de productie van vele Toyota auto’s in de war bracht. In de jaren die volgenden wist Toyota echter weer de weg naar boven in te slaan. De verkoopcijfers van de auto’s van Toyota begonnen er immers weer rooskleurig uit te zien. In het jaar 2015 begon Toyota verder met het flink investeren in artificial intelligence en robotica. Op deze manier probeert Toyota dus een bedrijf te blijven die ook in te toekomst toonaangevend is.

Verder is het zo dat Toyota de laatste paar jaren steeds behoorde tot de aller grootste autobouwers van de wereld. In 2020 was deze onderneming zelfs weer de autobouwer die wereldwijd het aller meeste auto’s had weten te verkopen. Vervolgens is Toyota in de jaren die volgenden uitgegroeid tot zijn huidige staat.

 

Auto’s die door Toyota geproduceerd worden

Ik wil je nu nog meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die door Toyota geproduceerd worden. Het is immers erg goed mogelijk dat dit soort auto’s je wel interesseren! Verder is het trouwens zo dat er inmiddels echt al een hele hoop verschillende Toyota auto’s zijn uitgebracht. Vandaar dat ik het dus geen goed idee vind om werkelijk al deze auto’s te gaan bespreken door middel van dit artikel. Door je nu hieronder meer te gaan vertellen over een selectie van de auto’s die door de jaren heen door Toyota uitgebracht zijn hoop ik je echter toch nog op een goede manier over de Toyota auto te kunnen gaan informeren door middel van dit artikel.

 

Auto’s die momenteel door Toyota geproduceerd worden

Het is zo dat ik eerst een aantal van de auto’s die op het moment van het schrijven van dit artikel door Toyota geproduceerd worden wil gaan bespreken. Dit zijn immers op dit moment immers in principe de meest relevante Toyota auto’s. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen wanneer je wel interesse in de Toyota  auto hebt.

 

Toyota Corolla

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over de Toyota Corolla. Ik wil je nu echter graag nog meer over deze auto gaan vertellen! De Toyota Corolla is immers een zeer speciale auto. De Toyota Corolla is immers zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen de meest verkochte auto aller tijden. Dit is natuurlijk veel zeggend. De Toyota Corolla zou immers nooit zijn uitgegroeid tot de best verkopende auto van altijd wanneer deze auto helemaal niets te bieden zou hebben gehad.

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het overigens zo dat de Toyota Corolla in het jaar 1996 werd uitgebracht door Toyota. Aanvankelijk gebeurde dit trouwens alleen in Japan, het thuisland van Toyota. Omdat de Toyota Corolla eigenlijk al gelijk enorm aansloeg werd deze auto echter al snel ook naar andere landen toe geëxporteerd. Mede hierdoor is het zo dat er al in 1970 het miljoenste exemplaar van de Toyota Corolla ‘over de toonbank’ ging. In het jaar 1974 was de Toyota Corolla verder de best verkopende auto wereldwijd. Verder is het zo dat de Toyota Corolla sinds toen eigenlijk altijd bij de best verkopende auto’s van de wereld gehoord heeft. Inmiddels is dit dus al zo’n 50 jaar lang het geval! Er zijn dan ook inmiddels al meer dan 50 miljoen exemplaren van de Toyota Corolla verkocht.

Het is doordat de Toyota Corolla al zo lang in productie is trouwens niet zo vreemd dat er tal van verschillende varianten van deze desbetreffende auto zijn uitgebracht. De productietechnieken van auto’s zijn op de dag van vandaag immers veel verder ontwikkeld dan in de jaren 60 van de vorige eeuw het geval was. Daarom is het dus niet zo gek dat er door de jaren heen al 12 verschillende generaties van de Toyota Corolla zijn uitgebracht.

Doordat er inderdaad zoveel verschillende variaties van de Toyota Corolla bestaan is het overigens lastig om te zeggen wat voor soort auto dit nou eigenlijk precies is. Dit verschilt immers (heel erg) per uitvoering van deze auto. Een ding is in ieder geval zeker, eigenlijk elke variant van de Toyota Corolla is in principe een zeer degelijke auto.

 

Toyota Aygo

Een andere auto die momenteel door Toyota geproduceerd wordt waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Toyota Aygo. Ook de Toyota Aygo is immers een auto die het een en ander te bieden heeft. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Toyota Aygo een auto is die erg handig kan zijn voor mensen die in een stad wonen. Deze auto is immers erg compact. Hierdoor komen deze auto’s dus goed tot hun recht op plekken waar maar weinig ruimte is zoals bijvoorbeeld in vele steden het geval is.

Verder is het overigens zo dat de Toyota Aygo voor het eerst werd vertoont aan het publiek tijdens de Autosalon van Genève die in het jaar 2005 georganiseerd werd. Dit is verder tevens het jaar dat de Toyota Aygo in productie is gegaan. Er zijn inmiddels verder 2 verschillende generaties van de Toyota Aygo uitgebracht. Niet elke Toyota Aygo is dus exact hetzelfde. Zo is namelijk bijvoorbeeld niet elke variant van de Toyota Aygo even snel.

 

Toyota Camry

Ook de Toyota Camry is nog een auto die momenteel door Toyota Camry geproduceerd wordt waar ik je nu door middel van dit artikel graag nog meer over wil gaan vertellen! Dit is immers zeker een auto die zo zijn kwaliteiten heeft. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat de Toyota Camry al sinds het jaar 1982 geproduceerd wordt. De Toyota Camry is dus al lang in productie, en dit zou uiteraard niet het geval zijn wanneer deze auto waardeloos zou zijn geweest.

Aangezien de Toyota Camry inmiddels al vele decennia door Toyota geproduceerd wordt is het overigens natuurlijk niet zo vreemd dat er door de jaren heen meerdere verschillende generaties van deze auto zijn uitgebracht. Er bestaan op de dag van vandaag dan ook al maar liefst 8 generaties van de Toyota Camry. Al deze verschillende generaties van deze auto hebben allemaal hun eigen persoonlijke kenmerken. Zo had de Toyota Camry aanvankelijk een erg dunnen body terwijl latere varianten van deze auto wat wijder gemaakt zijn. Er zijn verder ook nog tal van andere opzichten waarin verschillende varianten van de Toyota Camry van elkaar kunnen verschillen. Hierdoor is er voor eigenlijk iedereen die de Toyota Camry wel een interessante auto vindt een geschikte uitvoering van deze auto te vinden.

 

Toyota Prius

De Toyota Prius is nog een andere auto die op de dag van vandaag (nog steeds) door Toyota wordt gemaakt waar je al eerder in dit artikel het een en ander over hebt kunnen lezen. Zo heb je bijvoorbeeld al kunnen lezen over dat de Toyota Prius eigenlijk de eerste echte hybride auto was die echt op grote schaal geproduceerd werd. In dit opzicht is de Toyota Prius dan ook een ware trendsetter geweest, aangezien er na de introductie van de Toyota Prius nog tal van andere hybride auto’s zijn uitgebracht. Dit was mogelijk nooit gebeurt wanneer Toyota de Toyota Prius niet had ontwikkeld. Door middel van de Toyota Prius heeft Toyota immers aan weten te tonen dat hybride auto’s erg goed kunnen werken. De naam van de Toyota Prius is overigens erg toepasselijk. Het woord ‘Prius’ betekent in het Latijn namelijk iets in de richting van ‘origineel’ of ‘de eerste’.

Doordat de Toyota Prius een hybride auto is heeft deze auto trouwens een positieve invloed op het milieu. Althans, de Toyota Prius is minder schadelijk voor het milieu dan een hoop andere auto’s. Dat de Toyota Prius inderdaad een hybride auto is betekent immers dat deze auto een elektromotor én een traditionele verbrandingsmotor heeft die op fossiele brandstof werkt. Doordat deze beide motoren samen kunnen werken is het zo dat de Toyota Prius dus maar heel weinig brandstof hoeft te verbranden om toch ver te kunnen rijden waardoor deze auto dus maar relatief weinig schadelijke stoffen uitstoot. Doordat de Toyota Prius zo zuinig rijdt hoef je verder ook maar weinig met zo’n auto te tanken, wat verder natuurlijk ook prettig is voor je portemonnee.

Het is overigens zo dat de Toyota Prius sinds het jaar 1997 geproduceerd wordt. Dit is verder dus op de dag van vandaag nog steeds het geval. Er zijn inmiddels dan ook vele varianten van de Toyota Prius uitgebracht. Zo heb je bijvoorbeeld 5 generaties van de Toyota Prius. De opzichten waarin verschillende varianten van de Toyota Prius van elkaar kunnen verschillen zijn verder uiteenlopend. Aanvankelijk was de Toyota Prius overigens wel alleen nog maar in Japan te verkrijgen. Sinds het jaar 2000 wordt deze auto echter over eigenlijk de gehele wereld verkocht. Door de jaren heen zijn er trouwens al miljoenen exemplaren van de Toyota Prius verkocht. De Toyota Prius is dus een groot succes geworden, wat vrij bijzonder genoemd kan worden aangezien deze auto aardig experimenteel was toen deze aanvankelijk werd uitgebracht.

 

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is net zoals vele andere auto’s (die op dit moment) door Toyota geproduceerd worden een vrij compacte auto. Hierdoor is deze auto dus ideaal wanneer je geen al te grote auto nodig hebt en op een plek woont waar niet al te veel ruimte is. Vandaar dat je de Toyota Yaris ook vak in steden terug ziet. De naam van de Toyota Yaris is trouwens afgeleid van de naam van de Griekse godin ‘Charis’ Zij wordt vaak gezien als de godin van charme en schoonheid.

Verder is het overigens zo dat de Toyota Yaris in productie is sinds het jaar 1999. De Toyota Yaris wordt inmiddels dus al een flinke poos geproduceerd. Er bestaan op de dag van vandaag dan ook tal van verschillende uitvoeringen van deze auto. Zo zijn er namelijk bijvoorbeeld 4 verschillende generaties van de Toyota Yaris. Het is dan ook zo dat zeker niet elke Toyota Yaris precies hetzelfde is. Zo bestaat er bijvoorbeeld een sportieve variant van de Toyota Yaris die tijdens bepaalde officiële races gebruikt is. Er zijn verder van al deze varianten van de Toyota Yaris door de jaren heen al werkelijk miljoenen exemplaren verkocht. Het is dus zo dat de Toyota Yaris een populaire auto is. Dit zegt uiteraard veel!

 

Toyota Crown

Verder is de Toyota Crown nog een andere auto die momenteel door Toyota geproduceerd wordt waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. De Toyota Crown is immers een erg belangrijke auto voor het Toyota merk. Het is namelijk zo dat de Toyota Crown een van de aller eerste auto’s van Toyota is geweest die echt op grote schaal succesvol werd. Het is dan ook zo dat de aller eerste Toyota Crown al in het jaar 1955 te koop was. Deze auto wordt verder op de dag van vandaag dus nog steeds geproduceerd door Toyota. Dit is echt zeer bijzonder! Het is immers zeker niet gebruikelijk dat een auto voor meer dan 60 jaar in productie is.

Aangezien de Toyota Crown inderdaad al zo lang wordt geproduceerd door Toyota zijn er overigens inmiddels al 16 verschillende generaties van deze auto uitgebracht. Hierdoor is het verder zo dat er dus een hele hoop verschillende soorten varianten van de Toyota Crown bestaan. De auto’s die onderdeel zijn van de eerste generatie van de Toyota Crown zijn verder (logischerwijs) aanzienlijk anders dan de variant van de Toyota Crown die op de dag van vandaag geproduceerd wordt.

Door de jaren heen is de Toyota Crown overigens niet alleen maar als ‘gewone’ passagiers auto gebruikt. Deze auto’s zijn immers bijvoorbeeld ook gebruikt als politie auto en als taxi. Ook is de Toyota Crown een populaire bedrijfswagen. Op zich is dit helemaal niet gek, aangezien de Toyota Crown een erg betrouwbare auto is die ook nog vrij luxe is.

 

Toyota Land Cruiser

Een andere auto die op het moment van het schrijven van dit artikel door Toyota geproduceerd wordt en waar ik je meer over wil gaan vertellen is de Toyota Land Cruiser. Dit is immers zeker nog een ander voorbeeld van een Toyota auto die het een en ander te bieden heeft. Het is dan ook zo dat de Toyota Land Cruiser het automodel van Toyota is die momenteel het aller langste door deze autobouwer geproduceerd wordt. De aller eerste Toyota Land Cruiser verscheen namelijk al in het jaar 1951! Inmiddels zijn er dan ook al meer dan 10 miljoen exemplaren van de Toyota Land Cruiser verkocht. Het is dan ook niet zo gek dat er al 10 generaties van de Toyota Land Cruiser zijn uitgebracht, waardoor er dus tal van verschillende variaties van deze auto bestaan.

Verder is het overigens zo dat de naam van de Toyota Land Cruiser enigszins aangeeft wat voor auto dit is. De Toyota Land Cruiser is immers een SUV / terreinwagen. Deze auto’s kunnen zich dus in principe prima redden op wat ruigere / grovere ondergronden. Je kan de Toyota Land Cruiser er dus eigenlijk voor gebruiken om door zo’n beetje elk soort landschap te cruisen. Vandaar dat de Toyota Land Cruiser ook enorm populair is in regio’s zoals Afrika, Australië, het Midden-Oosten en Rusland. In deze gebieden heb je immers tal van onverharde wegen en gebieden die lastig begaanbaar zijn voor ‘normale’ straatauto’s. De Toyota Land Cruiser is trouwens ook een auto die wel eens in oorlogssituaties gebruikt wordt. Het is dus zo dat de Toyota Land Cruiser een auto is die wel tegen een stootje kan.

 

Toyota Proace

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat de Toyota Proace een andere auto is die op het moment van het schrijven van dit artikel door Toyota geproduceerd wordt waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Deze auto heeft immers ook bepaalde eigenschappen die van pas kunnen komen. Verder is het zo dat de Toyota Proace verschilt van vele van de andere auto’s van Toyota. Het is immers zo dat de Toyota Proace een klein busje is. Hierdoor is het dus mogelijk om bijvoorbeeld heel veel goederen (in een keer) door middel van deze auto te vervoeren. Er passen verder ook vele mensen tegelijkertijd in de Toyota Proace. Zo is het namelijk zo dat de kleinste variant van deze auto nog steeds zitplaatsen biedt voor maar liefst 7 personen. De variant van de Toyota Proace die zitplaatsen aan de meeste mensen biedt kan zelfs 9 mensen kwijt. Kortom, er zijn dus tal van situaties waarin de Toyota Proace een erg handige auto kan zijn! Verder is het overigens niet zo gek dat er inmiddels al meerdere verschillende varianten van de Toyota Proace zijn uitgebracht. Deze desbetreffende auto wordt namelijk al door Toyota produceert sinds het jaar 2013.

 

Toyota Hilux

Toyota produceert op de dag van vandaag ook de Toyota Hilux. Ook over deze auto wil ik nu graag nog meer gaan vertellen! Dit is immers tevens een auto met bepaalde kenmerken waar je in sommige situaties het een en ander aan kan hebben. De Toyota Hilux is namelijk een pickup truck. Deze auto is dus voorzien van een grote open bak aan de achterkant deze auto. Hier kan je tal van verschillende dingen uitstekend in vervoeren.

De Toyota Hilux wordt overigens al sinds het jaar 1968 door Toyota geproduceerd. Op de dag van vandaag zijn er dan ook al vele verschillende variaties van deze auto uitgebracht. De Toyota Hilux zit immers al in zijn achtste generatie. Verder is het zo dat er door de jaren heen al meer dan 17 miljoen exemplaren van de Toyota Hilux verkocht zijn. Dit is overigens zeker niet gek, aangezien de Toyota Hilux een ontzettend betrouwbare auto is die bijna niet kapot is te krijgen. Daarom is het dus logisch dat er door de jaren heen tal van mensen zijn geweest die besloten hebben om een Toyota Hilux aan te gaan schaffen. Doordat de Toyota Hilux zo lastig kapot is te krijgen is deze auto trouwens ook tijdens oorlogssituaties gebruikt.

 

Toyota Supra

Ik wil je nu ook nog meer gaan vertellen over de Toyota Supra. Dit is immers nog een andere opvallende auto die nu door Toyota geproduceerd wordt. De Toyota Supra is immers een sportwagen. Een van de belangrijkste doelen van deze auto is dus om snel te kunnen rijden. Hier worden sportwagens immers dus voor gemaakt. Verder is het overigens zo dat de Toyota Supra net zoals vele andere sportwagens een blits uiterlijk heeft. Deze auto springt dus in het oog. Dit kunnen ook vele mensen waarderen van de Toyota Supra.

De naam Supra is trouwens net zoals de namen van tal van andere Toyota auto’s afkomstig uit de Latijnse taal. Supra betekent in deze taal namelijk iets in de richting van ‘er voorbij’. Op zich is dit dus een erg toepasselijke naam voor de Toyota Supra, aangezien dit zoals je net al hebt kunnen lezen een sportwagen is. Je kan met de Toyota Supra dus in principe er gemakkelijk bij veel andere auto’s langs gaan tijdens het rijden omdat de Toyota Supra waarschijnlijk sneller is dan deze desbetreffende andere auto’s.

Hoe snel de Toyota Supra precies is hangt overigens af van de uitvoering van deze auto. Door de jaren heen zijn er namelijk meerdere verschillende uitvoeringen en generaties van de Toyota Supra uitgebracht, en deze hebben zeker niet allemaal precies dezelfde specificaties. De eerste generatie van de Toyota Supra werd overigens geïntroduceerd in 1978. Vervolgens werd deze auto geproduceerd tot het jaar 2002, waarin Toyota in totaal 4 generaties van deze auto ontwikkelde. Uiteindelijk werd begin 2019 de vijfde generatie van de Toyota Supra door Toyota uitgebracht. De productie van deze desbetreffende auto heeft dus een tijdje stil gelegen.

 

Toyota Mirai

De laatste auto die nu door Toyota geproduceerd wordt waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Toyota Mirai. Dit is namelijk een erg bijzondere auto! Het is namelijk zo dat de Toyota Mirai een auto is die volledig op waterstof rijdt. De Toyota Mirai is verder een van de eerste auto’s die op grote schaal geproduceerd (en verkocht wordt) waarbij dit het geval is. Je kan dus wel stellen dat de Toyota Mirai een vooruitstrevende auto is. Dit geeft de naam van deze auto verder ook aan. Mirai betekent in het Japans namelijk ‘toekomst’. In ieder geval bij Toyota gaan ze er dus van uit dat er in de toekomst veel meer auto’s zullen gaan komen die op waterstof rijden. Auto’s die door middel van waterstof rijden zijn immers zeer schoon. Er komen hierbij namelijk niet echt schadelijke stoffen vrij. Vandaar dat het dus aannemelijk is dat er inderdaad door de jaren heen meerdere auto’s op waterstof komen, aangezien veel van de huidige auto’s vrij vervuilend zijn. In dit opzicht kan je dus stellen dat auto’s die op waterstof rijden zoals de Toyota Mirai beter zijn dan auto’s die op traditionele brandstoffen rijden.

Inmiddels zijn er trouwens al ruim 18.000 exemplaren van de Toyota Mirai verkocht. Verder is het zo dat de Toyota Mirai in productie is sinds het jaar 2014. Deze auto werd overigens voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens de Los Angeles Auto Show die in 2014 in de Amerikaanse stad Los Angeles georganiseerd werd. Er zijn verder inmiddels 2 generaties van de Toyota Mirai uitgebracht door Toyota. De 2e generatie van deze auto is namelijk sinds het jaar 2020 verkrijgbaar.

Ondanks dat de Toyota Mirai sinds 2014 wordt geproduceerd door Toyota is het overigens zo dat de ontwikkeling van deze auto eigenlijk al veel eerder begon. Bij Toyota is men namelijk al in het jaar 1992 begonnen met het ontwikkelen van een auto die op waterstof kan rijden. Vervolgens heeft dit er dus in geresulteerd dat in 2014 de productie van de Toyota Mirai van start is gegaan.

De Toyota Mirai is verder een sedan. Dit houdt in dat deze auto een bagageruimte heeft die is afgesloten van het bestuurders en passagiers gedeelte van deze auto. Wanneer je iets in of uit deze bagageruime wil halen dien je dus uit te stappen en naar de achterklep van de Toyota Mirai te lopen. Deze auto is verder voorzien van 4 deuren en zitplaatsen voor 4 of 5 personen.

 

Auto’s die in het verleden door Toyota geproduceerd werden

Verder is het zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over een aantal van de auto’s die in het verleden door Toyota geproduceerd zijn. Het is immers zo dat deze auto’s ook zeker wel interessant zijn. Deze auto’s hebben immers als het ware de fundering gelegd voor de Toyota auto’s die op de dag van vandaag geproduceerd worden. Daarom kan het dus leuk zijn om meer over deze auto’s te weten te komen wanneer de auto’s van Toyota je wel interesseren.

 

Toyota Publica 

De eerste auto die in het verleden door Toyota geproduceerd werd waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Toyota Publica. Dit is immers een klassieke auto van dit desbetreffende automerk waar zeker wel het een en ander over valt te vertellen. Vandaar dat ik dit nu dus ook wil gaan doen.

Net zoals zoveel auto’s van Toyota is het overigens zo dat de Toyota Publica maar een kleine auto is. Deze auto is dan ook maar voorzien van 2 deuren. Toch is het wel zo dat de Toyota Publica met meerdere verschillende body types is uitgebracht. De Toyota Publica is dan ook vrij lang in productie geweest. Er is dus zeker meer dan genoeg tijd geweest om meerdere verschillende varianten van de Toyota Publica te ontwikkelen. Deze desbetreffende auto werd namelijk tussen de jaren 1961 en 1978 door Toyota geproduceerd. Doordat er door de jaren heen tal van variaties van de Toyota Publica zijn uitgebracht is het overigens ingewikkeld om je nog meer te gaan vertellen over de specificaties van deze auto. Deze kunnen immers in meerdere opzichten verschillen per uitvoering van deze desbetreffende auto.

 

Toyota Starlet

Verder wil ik je nu ook nog meer gaan vertellen over de Toyota Starlet. Ook de Toyota Starlet is trouwens een kleine compacte auto. De Toyota Starlet was dan ook de opvolger van de Toyota Publica waar je net hierboven het een en ander over hebt kunnen lezen. Vandaar dat de productiejaren van de Toyota Starlet dus ook aansluiten op die van de Publica. De Toyota Starlet werd namelijk tussen de jaren 1978 tot en 1999 door Toyota geproduceerd. Deze desbetreffende auto is dus ruim 20 jaar lang in productie geweest. Er zijn in deze periode verder tal van variaties van de Toyota Starlet uitgebracht. Zo zijn er 5 verschillende generaties van de Toyota door Toyota gemaakt in deze periode. Niet elke Toyota Starlet is dus precies hetzelfde.

 

Toyota Progres

Ook de Toyota Progres is een auto die in het verleden door Toyota Progres geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. De Toyota Progres is overigens een vrij luxe auto. Deze auto biedt dus veel comfort en is voorzien van allerlei handige snufjes. Verder is het zo dat dit een sedan is. De Toyota Progres heeft dan ook net zoals de meeste sedans 4 deuren waarmee je in deze auto kan stappen.

Het is trouwens zo dat de Toyota Progres tussen de jaren 1998 en 2007 door Toyota geproduceerd werd. In deze periode zijn er verder meerdere verschillende varianten van de Toyota Progres uitgebracht. Zo is bijvoorbeeld niet elke Toyota Progres voorzien van dezelfde motor. De prestaties die de Toyota Progres op de weg kan leveren zijn dus ook verschillend per uitvoering van deze desbetreffende auto.

 

Toyota Nadia

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu ook nog meer wil gaan vertellen over de Toyota Nadia. Deze desbetreffende auto werd overigens geproduceerd tussen 1998 en 2003 door Toyota. Er zijn in deze periode verder meerdere verschillende varianten van de Toyota Nadia uitgebracht. Niet elke Toyota Nadia heeft dus precies dezelfde kenmerken.

Verder is het trouwens zo dat de Toyota Nadia geclassificeerd wordt als een zogenaamde MPV. Dit staat voor Multi Purpose Vehicle. Dit betekent dat de Toyota Nadia een auto is die voor meerdere verschillende doeleinden uitstekend gebruikt kan worden. Wanneer je Multi Purpose Vehicle van het Engels naar het Nederlands vertaalt betekent dit namelijk letterlijk ‘multifunctioneel voertuig’. Deze auto is dus als het ware een soort manusje van alles. Vandaar dat er ook tal van mensen zijn die de Toyota Nadia een interessante auto vinden. Dit soort auto’s kunnen immers dus in tal van situaties van waarde zijn.

 

Toyota Carina

De Toyota Carina is nog een andere auto die in het verleden door Toyota geproduceerd is waar ik nu nog even het een en ander over wil gaan vertellen. Zo wil ik je namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Toyota Carina tussen 1970 en 2001 geproduceerd werd. Deze desbetreffende auto is dus ruim 30 jaar in productie geweest, en dit zou uiteraard niet het geval zijn geweest wanneer deze auto helemaal niets te bieden zou hebben gehad. De Toyota Carina is verder een auto die een beetje een midden maat heeft. Deze auto is namelijk niet bijster klein maar ook niet uitzonderlijk groot.

Aangezien de Toyota Carina vrij lang is geproduceerd door Toyota zijn er overigens meerdere verschillende generaties van deze auto uitgebracht. In totaal heeft Toyota namelijk 7 verschillende generaties van de Toyota Carina geïntroduceerd. Vandaar dat er tal van verschillende variaties van deze auto bestaan die allemaal hun eigen kenmerken hebben.

 

Zeldzame auto’s van Toyota 

Een andere categorie van de auto’s van Toyota waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen is de categorie zeldzame Toyota auto’s. Doordat deze auto’s zeldzaam zijn hebben deze namelijk sowieso iets speciaals. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om inderdaad meer over zeldzame Toyota auto’s te weten te komen.

 

Toyota Origin

De Toyota Origin is de eerste zeldzame auto van Toyota waar  ik je nu graag meer over wil gaan vertellen door middel van dit artikel. Wanneer het over zeldzame Toyota auto’s gaat kan de Toyota Origin immers niet ontbreken. De Toyota Origin is immers een auto waarvan aanvankelijk al de bedoeling was dat deze zeldzaam zou gaan worden. Het is namelijk zo dat de Toyota Origin een limited edition was, of zoals we in het Nederlands zouden zeggen een gelimiteerde editie. Aanvankelijk was dan ook het plan om maar 1000 exemplaren van de Toyota Origin te gaan produceren. Dit zijn er uiteindelijk echter 1073 geworden. Deze 1073 exemplaren werden verder tussen 2000 en 2001 geproduceerd.

Verder is het overigens zo dat de Toyota Origin een middel grote 4 deurs sedan is. Deze auto heeft immers een lengte van 4560 millimeter, een breedte van 1745 millimeter en een hoogte van 1455 millimeter. De Toyota Origin heeft verder een gewicht van 1560 kilo. Deze auto is verder voorzien van een motor met 215 PK.

 

Toyota 2000GT

Ook de Toyota 2000GT is nog een zeldzame auto van Toyota waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Dit is immers zeker een interessante zeldzame Toyota auto. De Toyota 2000GT was er dan ook al gelijk voor bedoeld om geen gebruikelijke auto te gaan worden. De Toyota 2000GT is immers een sportwagen. Dit soort auto’s zijn eigenlijk altijd wel exclusief. Aangezien de Toyota 2000GT een sportwagen is heeft Toyota deze auto trouwens aan een aantal officiële races mee laten doen, en hier wist deze auto prima resultaten neer te zetten. De Toyota 2000GT is dus zeker een snelle auto.

Dat de Toyota 2000GT inderdaad zeldzaam is blijkt overigens goed uit het feit dat er in totaal maar 351 exemplaren van deze auto geproduceerd zijn. Hiervan waren 337 exemplaren ‘gewone’ exemplaren van de Toyota 2000GT die ook daadwerkelijk verkocht zijn. Verder is het zo dat deze desbetreffende productie van de Toyota 2000GT heeft plaats gevonden tussen 1967 en 1970. De Toyota 2000GT werd verder voor het eerst aan het grote publiek vertoont tijdens de Autoshow van Tokio die in het jaar 1965 in deze stad georganiseerd werd.

Het is verder trouwens zo dat de Toyota 2000GT een belangrijke auto is voor de Japanse auto industrie. De Toyota 2000GT is namelijk eigenlijk de eerste echte sportwagen uit dit land die gerespecteerd werd. Dit was immers de eerste echte sportwagen uit Japan die zich kon meten met de sportwagens van de grote merken uit Europa. Voordat de Toyota 2000GT werd uitgebracht waren veel mensen verder dan ook van mening dat Japanse auto’s over het algemeen vrij saai waren. De Toyota 2000GT wist hier echter dus verandering in te brengen.

Ondanks dat de Toyota 2000GT een auto van Toyota is heeft deze autobouwer deze desbetreffende auto in samenwerking met een ander Japans bedrijf genaamd Yamaha die met name bekend staat om zijn motorfietsen ontwikkeld en geproduceerd. Zo heeft Yamaha bijvoorbeeld een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van de Toyota 2000GT.

Dat de Toyota 2000GT inderdaad een zeldzame auto is blijkt trouwens goed uit de prijzen die tegenwoordig voor deze auto’s betaald worden. Deze bedragen lopen namelijk dik in de miljoenen Amerikaanse dollars. Dit soort gigantische bedragen zouden uiteraard nooit voor deze auto betaald worden wanneer er niks zeldzaams en speciaals aan de Toyota 2000GT zou zijn geweest.

De meest gebruikelijke variant van de Toyota 2000GT heeft verder overigens een motor die 150 PK kan leveren, waardoor deze auto instaat is om een topsnelheid van 217 kilometer per uur te behalen. Deze auto heeft verder een gewicht van 1120 kilo, en is net zoals de meeste sportwagens voorzien van 2 deuren en zitplaatsen voor maximaal 2 personen.

Verder is het zo dat er een Toyota 2000GT is terug te zien in de film ‘You Only Live Twice’ die verscheen in het jaar 1967 en onderdeel is van de wereldberoemde James Bond filmreeks. Deze film speelde zich verder grotendeels af in Japan, waardoor het dus niet zo gek is dat er uiteindelijk inderdaad voor is gekozen om een Toyota 2000GT in deze film te gaan gebruiken. Dat de Toyota 2000GT inderdaad in deze desbetreffende film te bewonderen is heeft de Toyota 2000GT verder echter wel zeker een hoop populariteit opgeleverd. Dit was dus zeker goede publiciteit voor de Toyota 2000GT en Toyota in het algemeen.

 

Toyota Sports 800

Ik wil je nu ook nog meer over de Toyota Sports 800 gaan vertellen. Dit is immers een zeldzame en bijzondere auto. Zoals de naam van de Toyota Sports 800 eigenlijk al een beetje weg geeft is het namelijk zo dat dit een sportwagen is. De Toyota Sports 800 is verder niet zo maar een sportwagen. Dit is immers de aller eerste sportwagen die door Toyota is uitgebracht. Deze desbetreffende auto heeft er dus voor gezorgd dat Toyota een voor hun nieuw segment van de automarkt heeft weten te betreden.

De Toyota Sports 800 werd overigens voor het eerst vertoont tijdens de Auto Show die in het jaar 1962 in het Japanse Tokio georganiseerd werd. Deze desbetreffende auto was verder officieel in productie tussen de jaren 1965 en 1969. Net zoals vele sportwagens is de Toyota Sports 800 trouwens voorzien van 2 portieren en zitplaatsen voor 2 personen zodat deze auto zo licht mogelijk kan blijven. Het gewicht van de Toyota Sports 800 bedraagt verder dan ook maar 580 kilo, wat erg licht is voor een auto. Mede door dit lichte gewicht is de Toyota Sports 800 trouwens instaat om een topsnelheid van 160 kilometer per uur te behalen. Dit is vrij snel voor een auto auto deze periode.

Zoals je al hebt kunnen lezen werd de Toyota Sports 800 tussen 1965 en 1969 door Toyota geproduceerd. In deze periode zijn er in totaal 3131 exemplaren van deze auto gemaakt. Hier zijn naar schatting op de dag van vandaag echter nog maar zo’n 300 over. Vandaar dat je dus zeker wel kan stellen dat de Toyota Sports 800 een zeldzame auto is.

 

Toyota Sera

Verder is de Toyota Sera nog een andere Toyota auto die (op de dag van vandaag) vrij zeldzaam is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Dit is immers een bijzondere auto. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Toyota Sera voorzien is van een dak dat grotendeels uit glas bestaat. Deze auto heeft ook zogenaamde ‘butterfly’ deuren. Dit zijn deuren die als het ware naar boven toe open gaan. De Toyota Sera heeft verder 2 van dit soort deuren. Er zijn echter wel zitplaatsen voor 4 personen terug te vinden in de Toyota Sera. Verder is he zo dat de Toyota Sera een sportieve auto is. Dit zie je ook terug in het uiterlijk van deze auto. Doordat je 4 mensen door middel van de Toyota Sera kan vervoeren is deze auto echter ook redelijk praktisch. Zo past er verder immers bijvoorbeeld ook flink wat bagage in de Toyota Sera. De Toyota Sera heeft dus een goede mix tussen sportiviteit en handigheid.

De Toyota Sera is trouwens geproduceerd door Toyota tussen de jaren 1990 en 1995. In deze periode zijn er verder in totaal 15941 exemplaren van deze auto gemaakt. Dit is dus nog een redelijk hoog aantal. Het is echter niet bekend hoeveel exemplaren van de Toyota Sera er tegenwoordig nog bestaan, maar dit aantal zal naar alle waarschijnlijkheid aanzienlijk lager liggen dan dit oorspronkelijke getal. Vandaar dat je dus zeker wel kan stellen dat de Toyota Sera in ieder geval op de dag van vandaag toch wel een auto is die erg zeldzaam is. Je zult deze auto dan ook niet zo snel tegenkomen.

 

In een door Toyota geproduceerde auto gaan rijden

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel in een Toyota auto zou willen gaan rijden wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over dit soort auto’s en de onderneming die deze auto’s produceert gaat terecht gekomen bent. Vandaar dat ik je nu dus ook graag nog meer wil gaan vertellen over hoe dit eventueel bewerkstelligd zou kunnen worden!

Ten eerste is het trouwens zeker mogelijk om in een door Toyota geproduceerde auto te kunnen gaan rijden door zo’n auto aan te gaan schaffen. Nadat je een Toyota auto hebt aangeschaft ben je hier immers de eigenaar van. Vandaar dat jij dan dus zelf kan bepalen wat er met zo’n auto gebeurt, waardoor je hier dan ook zeker in kan gaan rijden wanneer je dit zou willen. Je moet echter wel een flink bedrag hebben opgespaard om een Toyota auto te kunnen gaan kopen. Een auto is immers nooit een kleine aankoop, en dit geldt ook voor het kopen van een Toyota auto. Verder moet je tevens rekening houden met het feit dat je als auto eigenaar met bepaalde kosten geconfronteerd gaat worden.

Verder kan je ook nog in een Toyota auto gaan rijden door deze te huren. Dit kan in meerdere opzichten wel een goede manier zijn om inderdaad in een Toyota auto te kunnen gaan rijden. Het gaat hierbij echter in principe wel met name om situaties waarin je slechts voor een korte periode in een Toyota auto wil gaan rijden. Wanneer je een Toyota auto voor een lange periode huurt kan dit namelijk redelijk prijzig zijn. Wanneer je slechts kort in een Toyota auto wil rijden is het huren hiervan echter juist in principe financieel gezien de aller aantrekkelijkste optie.

Het is tegenwoordig tevens mogelijk om een Toyota auto te rijden door deze te leasen. Ook dit kan zeker een goede optie zijn om inderdaad in zo’n desbetreffende auto te kunnen gaan rijden! Het leasen van een Toyota auto is verder met name interessant wanneer je voor een langere periode in zo’n auto zou willen gaan rijden zonder dat je ook echt de eigenaar van zo’n auto hoeft te worden. Het leasen van een auto is immers in principe het huren van een auto voor een langere periode. Het gaat hierbij meestal sowieso wel over meerdere maanden, en regelmatig zelfs om meerdere jaren. Door een Toyota auto te leasen heb je dus wel het genot om in zo’n auto te kunnen rijden zonder de lasten die je als auto eigenaar hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud / reparatie kosten. Vandaar dat het leasen van een auto dus ook steeds populairder wordt.

Je kan ook nog eventueel in een Toyota auto rijden door iemand te kennen die in het bezit van zo’n auto is en het geen probleem vindt om deze aan jou uit te lenen. Dit is echter een manier van het rijden van een Toyota auto waarbij je helemaal afhankelijk bent van andere personen. Hierdoor is dit doorgaans dus geen al te beste optie om ook echt daadwerkelijk in een Toyota auto te kunnen gaan rijden.

 

Tot slot

Dit artikel die over de Toyota auto en de onderneming die verantwoordelijk voor deze auto is gaat is richting zijn einde aan het gaan. Er is immers inmiddels echt al een hele hoop over Toyota verteld in dit artikel. Voor zover ik weet valt er op dit punt dus niets meer over Toyota te vertellen dat nog dingen aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Vandaar dat ik dit artikel nu dus ook richting zijn einde aan het brengen ben.

Voordat ik dit huidige artikel echt helemaal tot zijn einde ga laten komen wil ik je trouwens wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden. Het zou namelijk erg goed zo kunnen zijn dat er hier op deze website nog wel meerdere andere artikelen zijn terug te vinden die je wel blijkt te kunnen waarderen. Daarom kan het dus leuk zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo is het bijvoorbeeld erg goed mogelijk dat je het artikel die over Honda gaat en hier op deze website is terug te vinden blijkt te kunnen waarderen. Honda is immers ook een Japanse auto fabrikant. In dit opzicht zijn Toyota en Honda dus vergelijkbaar aan elkaar. Vandaar dat het goed mogelijk dat je Honda wel interessant vindt wanneer je interesse in Toyota hebt.

Ook het artikel die over BMW gaat zou eventueel nog een ander artikel van deze website kunnen zijn die je wel op prijs blijkt te kunnen stellen. BMW is immers net zoals Toyota een zeer succesvolle autobouwer. Het is dus niet zo gek dat er tal van mensen zijn die deze beide automerken wel kunnen waarderen.

 

Toyota afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een Toyota auto te zien. Het gaat hierbij overigens om een Toyota Corolla. Ik vond het daarom verder een goed idee om deze desbetreffende afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Toyota gaat! Door deze afbeelding te bekijken kan je namelijk dus een product zien die door Toyota geproduceerd wordt.