Ben je opzoek naar informatie die over Subaru gaat? Lees dan snel verder!

Je kan in dit artikel die je nu aan het lezen bent van alles over Subaru lezen. Wanneer Subaru een onderwerp is dat je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Nadat je dit artikel hebt doorgenomen zou je immers op een uitstekende manier over Subaru geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie die over Subaru gaat

Zoals je waarschijnlijk al wel door hebt is het zo dat ik nu graag algemene informatie over Subaru wil gaan bespreken. Op deze manier hoop ik iedereen die dit leest namelijk duidelijk te gaan maken wat Subaru nou eigenlijk echt precies voor iets is. Het is immers mogelijk dat je bij dit artikel terecht gekomen bent zonder hier al van op de hoogte te zijn.

Subaru is trouwens een automerk. Wanneer er over Subaru gesproken wordt gaat het dus in principe over auto’s. Dit zijn verder in principe prima auto’s. Subaru behoort immers zeker wel tot de succesvollere automerken die er ooit bestaan hebben. Het is dus zo dat dit het een en ander te maken heeft met het feit dat de Subaru auto eigenlijk altijd wel het een en ander te bieden heeft gehad.

Het is overigens wel zo dat de onderneming die verantwoordelijk is voor de Subaru auto veel groter is dan alleen maar zijn auto’s. De meeste mensen kennen Subaru echter voornamelijk als autobouwer. De Subaru Corporation, wat de officiële naam is van de onderneming van het bedrijf die verantwoordelijk is voor de Subaru auto richt zich echter bijvoorbeeld ook nog op andere onderdelen van de transportsector. Zo is deze onderneming bijvoorbeeld ook een grote speler wanneer het aankomt op het produceren van luchtvaart gerelateerde producten. Verder is het zo dat er zelfs dingen zoals windmolens door middel van deze onderneming geproduceerd zijn. Kortom, het bedrijf dat de Subaru auto maakt is dus meer dan alleen maar een autobouwer. Door middel van dit artikel leg ik echter wel de focus op deze auto’s. Dit zijn immers in principe de bekendste producten van deze onderneming en deze website staat verder in het teken van auto’s.

Verder is het trouwens zo dat de Subaru auto van origine een Japanse auto is. De Subaru Corporation is namelijk afkomstig uit dit desbetreffende Aziatische land. Inmiddels is de Subaru auto echter al lang over de gehele wereld bekend. Deze desbetreffende auto’s worden verder ook eigenlijk bijna overal ter wereld verkocht. Op de dag van vandaag is Subaru dus een internationaal automerk.  Het hoofdkantoor van Subaru is echter wel nog steeds in Japan te vinden. Dit hoofdkantoor bevindt zich namelijk in de Japanse stad Tokio. Op (onder andere) deze manier heeft deze desbetreffende onderneming dus nog altijd een sterke connectie met het land waar dit bedrijf oorspronkelijk vandaan komt.

De naam van Subaru is verder overigens afkomstig van een verzameling sterren. Hierbij gaat het om de verzameling sterren met de naam Zevengesternte. In het Japans worden deze sterren echter Subaru vernoemd. Hierdoor is het verder trouwens ook zo dat er sterren zijn terug te zien in het logo van Subaru.

 

De geschiedenis van Subaru

Ik wil je nu graag nog meer gaan vertellen over de geschiedenis van Subaru. Door meer over deze geschiedenis te weten te komen ga je de auto’s van Subaru en de onderneming die hierachter zit namelijk in principe steeds beter begrijpen. Vandaar dat het dus zeker leuk kan zijn om inderdaad meer over de geschiedenis van de Subaru auto en de onderneming die verantwoordelijk is voor deze auto te weten te komen!

Het is overigens zo dat de geschiedenis van de onderneming die verantwoordelijk is voor de Subaru vrij ver terug gaat. Verder is het trouwens wel zo dat het redelijk lastig is om te zeggen wanneer de geschiedenis van Subaru nou eigenlijk echt begint. Officieel wordt hier vaak het jaar 1953 voor opgegeven. Hiervoor waren er echter al een aantal dingen gebeurd die eigenlijk ook onderdeel zijn van de geschiedenis van deze onderneming.

In het jaar 1915 werd er namelijk in Japan een onderneming opgericht met de naam Fuji Heavy Industries die zich bezig ging houden met luchtvaart. Vanaf het jaar 1932 ging deze onderneming verder door het leven als Nakajima Aircraft Company. Uiteindelijk werd deze onderneming een aantal later een belangrijke leverancier van (gevechts)vliegtuigen die door het Japanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werden. Na de oorlog had deze onderneming echter een aantal onderdelen over die niet meer voor vliegtuigen gebruikt zouden gaan worden waardoor er besloten werd om deze onderneming te herorganiseren waarbij de naam van dit bedrijf veranderd werd in Fuji Sangyo Co Ltd, en deze onderneming ging zich vervolgens bezig houden met het produceren van scooters.

Het is verder zo dat deze onderneming in het jaar 1950 door de Japanse overheid werd opgedeeld in meerdere verschillende onderneming. Vervolgens besloten een aantal van deze desbetreffende ondernemingen die zo op deze manier ontstaan waren om tussen de jaren 1953 en 1955 zich weer samen te gaan voegen. Eigenlijk al deze ondernemingen richtten zich verder destijds op bezigheden die van pas komen bij het ontwikkelen van auto’s. Dit is dan ook waar deze onderneming die zo op deze manier ontstaan was zich op ging richten. Deze desbetreffende onderneming heette destijds overigens nog een Subaru maar (weer) Fuji Heavy Industries. Er werd echter besloten om Subaru op te richten als een onderdeel van Fuji Heavy Industries.

Toen deze onderneming in kwestie met zijn eerste auto op de proppen kwam droeg deze dus al wel de Subaru naam. Deze desbetreffende auto kreeg namelijk de naam Subaru 1500. Het is echter overigens wel zo dat deze auto nog helemaal niet op grote schaal geproduceerd werd. Verder is zo dat je op een later punt meer over de Subaru 1500 kan lezen. Kort nadat de onderneming in kwestie de Subaru 1500 ontwikkeld had kwam deze onderneming verder echter al weer met een nieuwe auto. Dit was de Subaru 360. Van deze auto werden wel tal van exemplaren gemaakt. De Subaru 360 was dus de eerste echte productie auto van Subaru. Ook over de Subaru 360 kan je verder overigens op een later punt van dit artikel nog meer lezen. Vervolgens bleef Subaru trouwens doorgaan met het uitbrengen van nieuwe auto’s.

Ook is het zo dat een andere autobouwer met de naam Nissan[LINK] in het jaar 1968 een aandeel van ruim 20% van Fuji Heavy Industries en dus ook van Subaru aankocht. Nissan was destijds al een veel groter automerk dan Subaru waardoor het zeker handig was voor Subaru dat Nissan een belang in deze autobouwer innam. Hierdoor kon men bij Subaru namelijk leren van hoe er door Nissan auto’s geproduceerd werden. Subaru kreeg verder ook onderdelen van Nissan. Mede hierdoor kon Subaru in een rap tempo doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe auto’s. Op deze voet ging Subaru vervolgens vele jaren verder.

Vervolgens verkocht Nissan zijn aandeel in Subaru in het jaar 1999 trouwens aan General Motors. Hierdoor veranderde er echter niet per se heel erg veel bij Subaru, en ze gingen hier dus ook gewoon verder met het uitbrengen van nieuwe auto’s. General Motors zou de aandelen van Subaru die ze in 1999 bemachtigd hadden verder ook niet al te lang behouden. In 2005 werden deze namelijk al weer verkocht. Een andere Japanse autobouwer met de naam Toyota[LINK] kocht toen overigens een groot deel van deze aandelen. Op deze manier ontstond er dus een samenwerking tussen Subaru en Toyota. Deze samenwerking leek men bij Toyota wel te kunnen waarderen, want in 2008 vergrootte deze autobouwer zijn aandeel in Subaru. In de loop der jaren hebben Toyota en Subaru verder samen tal van auto’s ontwikkeld. Onder Toyota is Subaru verder uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen. Tegenwoordig is Subaru namelijk nog steeds gedeeltelijk onderdeel van Toyota.

 

De auto’s van Subaru

Er bestaat een erg goede mogelijkheid dat de auto’s van Subaru je wel interesseren wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht gekomen bent. Vandaar dat ik je nu dus ook graag meer wil gaan vertellen over een aantal van de Subaru auto’s die er bestaan. Er bestaan immers een hele hoop verschillende Subaru auto’s. Wanneer ik letterlijk elke Subaru auto door middel van dit artikel zou gaan bespreken zou dit artikel dus zeer langdradig gaan worden. Vandaar dat ik dus een selectie gemaakt hebt van een aantal van de verschillende auto’s van Subaru waar ik je graag meer over wil gaan vertellen door middel van dit artikel.

 

Auto’s die op dit moment door Subaru geproduceerd worden

Ik wil je nu graag ten eerste meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die op de dag van vandaag door Subaru verkocht worden. Dit zijn immers in principe de meest relevante auto’s die dit automerk op dit moment van het schrijven van dit artikel gemaakt heeft.

 

Subaru XV

De eerste auto die op het moment van het schrijven van dit artikel door Subaru geproduceerd wordt waar ik je nog meer over wil gaan vertellen is de Subaru XV. Dit is immers zonder twijfel een auto die wel het een en ander te bieden heeft. Het is verder zo dat de Subaru XV in principe het beste is aan te duiden als een compacte SUV. De Subaru XV is dus eigenlijk een wat kleinere terreinwagen. Het is dus zo dat de Subaru XV een auto is die zich in principe prima staande zou moeten kunnen houden op onverharde wegen. De Subaru XV is verder tevens een hatchback. Dit is een term die gebruikt wordt om auto’s aan te duiden waarbij het passagiers gedeelte en het bagage gedeelte met elkaar in verbinding staan. Vandaar dat de Subaru XV dus ook een crossover is. Bij deze auto worden namelijk meerdere verschillende carrosserievormen met elkaar gecombineerd.

Het is verder overigens zo dat de Subaru XV voor het eerst aan het grote publiek werd vertoon tijdens de de wereldberoemde autobeurs van de Duitse stad Frankfurt die bekend staat als de IAA. Het gaat hierbij overigens over de editie van de IAA die in 2011 georganiseerd werd. De productie van de productieversie van deze desbetreffende auto is verder begonnen in 2012. Inmiddels is de Subaru XV dus al aardig lang in productie. Er zijn dan ook al tal van verschillende varianten van de Subaru XV uitgebracht. Zo zijn er namelijk inmiddels al 3 generaties van deze auto uitgebracht door Subaru. Zeker niet elke Subaru XV heeft dus exact dezelfde kenmerken.

In sommige gebieden staat de Subaru XV overigens bekend als de Subaru Crosstrek. In Europa wordt deze auto echter eigenlijk overal als de Subaru XV verkocht. Vandaar dat ik dus ook door middel van deze naam naar deze desbetreffende auto verwijs in dit artikel.

 

Subaru Forester

Verder is de Subaru Forester nog een andere auto die op dit moment door Subaru geproduceerd wordt waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen. Dit is verder overigens een auto die goed met de Subaru XV vergeleken kan worden. De Subaru Forester is namelijk net zoals de Subaru XV een compacte crossover SUV. Deze auto is dan ook voorzien van 4 wiel aandrijving en kan flinke gewichten trekken. De Subaru Forester is dus een krachtige auto die als het goed is niet al te snel vast zou horen komen te zitten wanneer deze auto op moeilijk begaanbare wegen rijdt. Verder kan de Subaru Forester juist wel weer in principe goed gebruikt worden om auto’s die vast zijn komen te zitten in bijvoorbeeld modder los te trekken.

Het is verder overigens zo dat de Subaru Forester inmiddels al lang door Subaru geproduceerd wordt. De Subaru Forester is namelijk in het jaar 1997 in productie gegaan. Vandaar dat er inmiddels al tal van verschillende varianten van deze auto zijn uitgebracht. Deze desbetreffende auto zit namelijk al in zijn 5e generatie. Hierdoor is het verder lastig om je echt gedetailleerd over de Subaru Forester te vertellen. De kenmerken van deze auto kunnen namelijk vrij verschillend zijn per uitvoering van deze desbetreffende auto. Van alle exemplaren van de Subaru Forester bij elkaar zijn inmiddels trouwens al ruim meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

 

Subaru Outback

Ook de Subaru Outback is een auto die op het moment van het schrijven van dit artikel door Subaru geproduceerd wordt waar ik je graag nog meer over wil gaan vertellen. Het is trouwens zo dat er meerdere verschillende soorten auto’s zijn uitgebracht door Subaru die de Subaru Outback naam dragen. De uitvoering van de Subaru Outback die op de dag van vandaag nog door Subaru geproduceerd wordt is verder een crossover tussen een station wagon en SUV. De andere variant van deze auto was verder een sedan. Deze crossover Subaru Outback is verder in productie sinds het jaar 2014. Inmiddels wordt de Subaru Outback dus al aardig lang geproduceerd door Subaru.

Het is dan ook zo dat er inmiddels al tal van verschillende uitvoeringen van de Subaru Outback op de markt gebracht zijn. Zo zit deze auto tegenwoordig al in zijn 6e generatie. Kortom, zeker niet elke Subaru Outback heeft precies dezelfde kenmerken. Hierdoor is het zo dat er voor eigenlijk iedereen die de Subaru Outback wel een interessante auto vindt een geschikte uitvoering van deze auto te vinden is! Verder is het overigens zo dat er vele mensen zijn die de Subaru Outback wel een interessante auto vinden. Deze auto is sinds zijn introductie namelijk al miljoenen keren verkocht.

 

Subaru Solterra

De Subaru Solterra is nog een andere auto die op het moment van het schrijven van dit artikel door Subaru geproduceerd wordt waar ik nu nog het een en ander over wil gaan vertellen. Ook dit is immers een bijzondere auto die het een en ander te bieden heeft. Het is verder overigens zo dat de Subaru Solterra een zeer moderne auto is. Deze auto wordt namelijk pas sinds 2022 geproduceerd. Het is dan ook zo dat de Subaru Solterra zeker een auto van de dag van vandaag is. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat de Subaru Solterra volledig elektrisch is.

Verder is het overigens zo dat de Subaru Solterra een 5 deurs (waarvan 1 achterklep) SUV is, die ook voorzien is van zitplaatsen voor 5 personen. De Subaru Solterra is verder instaat om een topsnelheid van zo’n 160 kilometer per uur te kunnen halen, terwijl deze auto van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur kan accelereren in 7.7 seconden. Hier is deze auto toe instaat omdat de Subaru Solterra een vermogen kan leveren van 218 pk. Het gewicht van de Subaru Solterra bedraagt verder 2020 kilo.

Het is trouwens zo dat de naam van de Subaru Solterra een samenvoeging is van 2 verschillende Latijnse woorden. Het gaat hierbij namelijk over de woorden ‘sol’, wat in de Latijnse taal ‘zon’ beteken, en het woord ‘terra’ wat aarde betekent in het Latijns.

 

Auto’s  die in het verleden door Subaru geproduceerd werden

Het is zo dat ik je nu ook graag nog het een en ander wil gaan vertellen over een aantal van de auto’s die in het verleden door Subaru geproduceerd zijn. Door middel van deze desbetreffende auto’s is Subaru immers uitgeroeid tot het automerk dat dit in de tegenwoordige tijd is.

 

Subaru Rex

De eerste auto die vroeger door Subaru geproduceerd werd waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Subaru Rex. Het is verder overigens zo dat de Subaru Rex een erg kleine auto is. Hierdoor komt deze auto met name tot zijn recht in grote drukke steden. Op dit soort locaties kan het namelijk erg prettig zijn om in een kleine auto te rijden aangezien hier doorgaans niet al te veel ruimte is.

Er zijn trouwens tussen 1972 en 1992 exemplaren van de Subaru Rex geproduceerd. Deze auto is dus 20 jaar lang in productie geweest. In deze periode zijn er verder veel verschillende uitvoeringen van de Subaru Rex uitgebracht. Er zijn immers bijvoorbeeld in totaal 3 generaties van de Subaru Rex uitgebracht. De Subaru Rex is verder een goed verkochte auto. Er zijn namelijk veel meer dan 1 miljoen exemplaren van deze auto verkocht.

Verder is het overigens zo dat de Subaru Rex een auto is die in tal van verschillende markten verkocht werd. Deze auto werd echter niet overal onder dezelfde naam verkocht. Er zijn dus mensen die de Subaru Rex onder een andere naam kennen. In principe is Subaru Rex echter de meest bekende naam van deze auto, waardoor ik door middel van dit artikel dus ook onder deze naam naar deze desbetreffende auto verwijs.

 

Subaru 360

Verder is de Subaru 360 nog een andere auto die vroeger door Subaru geproduceerd is waar ik je nog meer over wil gaan vertellen. Je hebt overigens al eerder in dit artikel kort het een en ander kunnen lezen over deze desbetreffende auto. Zo heb je namelijk eerder in dit artikel kunnen lezen dat de Subaru 360 de eerste Subaru auto geweest is die echt op grote schaal is geproduceerd. Het is dan ook zo dat de Subaru 360 een erg oude auto is. De productie van de Subaru 360 is dan ook van start gegaan in het jaar 1958. Deze productie is vervolgens beëindigd in 1971. Het is dus zo dat de Subaru 360 vrij lang door Subaru geproduceerd is. Dit zegt natuurlijk een hoop. Hieruit kan je immers in principe opmaken dat deze auto het een en ander te bieden had, aangezien deze auto dus succesvol was. Er zij tussen 1958 en 1971 dan ook zo’n 392.000 exemplaren van de Subaru 360 gemaakt. Dit is vrij veel voor een auto uit deze periode. Het grootste gedeelte van deze exemplaren is trouwens in Japan verkocht. Hier was deze auto namelijk erg populair. Men noemde de Subaru 360 hier verder overigens ook wel ‘lieveheersbeestje’.

De Subaru 360 is verder een kleine compacte stadsauto die ook maar van 2 deuren voorzien is. In deze auto kunnen echter toch eventueel 4 personen plaatsnemen. Verder is het zo dat de Subaru 360 maar een gewicht van slechts 410 kilo heeft! Deze auto is verder ontworpen door Shinroku Momose.

 

Subaru 1000

Ook de Subaru 1000 is nog een auto die in het verleden door Subaru geproduceerd is waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. Deze auto is namelijk in bepaalde opzichten vrij bijzonder. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Subaru 1000 het eerste Subaru model is die voorzien was van een 4 wiel aandrijving. Het is tevens zo dat de Subaru 1000 de eerste Subaru auto is geweest die voorzien werd van een zogenaamde boxermotor, en dit is een soort motor die later nog in tal van andere Subaru auto’s geplaatst is. Het is zelfs zo dat de boxermotor een tijdje eigenlijk echt een van de handelsmerken van Subaru was. De Subaru 1000 is dus zeker een belangrijke auto geweest voor de algehele ontwikkeling en progressie van de Subaru auto.

Net zoals vele andere Subaru auto’s is het overigens zo dat de Subaru 1000 een compacte auto is. Deze auto is verder geproduceerd tussen de jaren 1966 en 1969. Er zijn in deze periode meerdere verschillende uitvoeringen van de Subaru 1000 uitgebracht. Niet elke Subaru 1000 is dus helemaal hetzelfde.

 

Subaru Exiga

Een andere auto die in het verleden door Subaru geproduceerd is waar ik meer over wil gaan vertellen is de Subaru Exiga. Dit is immers zeker een auto die wel dingen te bieden heeft. De Subaru Exiga is namelijk een MPV. Dit staat voor Multi Purpose Vehicle. Wanneer je dit vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalt betekent dit in principe dat de Subaru Exiga een voertuig is die voor meerdere verschillende doeleinden goed gebruikt kan worden. De Subaru Exiga is dan ook bijvoorbeeld een redelijk ruime auto. Je kan dus in principe vrij veel dingen tegelijk door middel van deze auto vervoeren, wat uiteraard in tal van situaties handig kan zijn. Verder is het ook zo dat het interieur van de Subaru Exiga zo is gemaakt dat je hier (ook zeker op de achterbank) op een fijne en comfortabele manier in kan zitten. Zo heb je op de achterbank van deze auto bijvoorbeeld kleine uitklapbare tafeltjes tot je beschikking die vergelijkbaar zijn met de tafeltjes die je ook wel eens terug vindt op de stoelen van passagiersvliegtuigen.

De Subaru Exiga werd verder overigens onthuld tijdens de autoshow van Tokio die in het jaar 2007 in deze stad georganiseerd werd. Verder was de Subaru Exiga in productie tussen juni van 2008 en februari van 2018. Deze desbetreffende auto is dus zo’n 10 jaar in productie geweest. Er zijn in deze periode een aantal verschillende uitvoeringen van deze auto uitgebracht. De naam van de Subaru Exiga is verder trouwens ontstaan door een samenvoeging te maken van de Engelse woorden ‘exciting’ en ‘active’. Deze woorden betekenen verder ‘spannend’ en ‘actief’. Dit is dus de manier waarop men bij Subaru de Subaru Exiga omschrijft.

 

Subaru Tribeca

De Subaru Tribeca is nog een andere auto die vroeger door Subaru is geproduceerd waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. Net zoals vele andere Subaru auto’s is de Subaru Tribeca trouwens een middelgrote crossover SUV. Deze auto is verder verkocht in een versie met 5 zitplaatsen en een variant die 7 zitplaatsen heeft. Verder is het zo dat de Subaru Tribeca in productie was tussen 2005 en 2014. Deze auto is dus bijna 10 jaar lang geproduceerd door Subaru. Deze desbetreffende auto is verder vernoemd naar een wijk uit de stad New York. Verder is het zo dat de Subaru Tribeca ontworpen is door een ontwerper met de naam Andreas Zapatinas.

 

Subaru Baja

Het is zo dat de laatste auto die vroeger door Subaru geproduceerd werd waar ik nu nog meer over wil gaan vertellen de Subaru Baja is. Ook dit is immers een auto die ik het bespreken waard vind! De Subaru Baja is namelijk in ieder geval wat mij betreft een interessant voertuig die wel het een en ander te bieden heeft. Zo is het immers zo dat de Subaru Baja een auto is waarbij een normaal passagiersvoertuig gecombineerd is met een pickup truck. Er passen immers 4 personen in deze auto, terwijl deze auto ook een open achterbak heeft. Je kan dus relatief veel mensen én goederen tegelijkertijd vervoeren door middel van de Subaru Baja. Dit maakt dit een unieke auto. De meeste auto’s richten zich immers op een van de twee van deze dingen.

De Subaru Baja is verder trouwens geproduceerd tussen 2002 en 2006. Deze desbetreffende auto is verder vernoemd naar een schiereiland dat ligt in de Amerikaanse staat Californië. Er is verder ook een rally race die hier wordt georganiseerd die de Baja race heet, en tijdens deze race doen regelmatig auto’s mee die met de Subaru Baja vergeleken kunnen worden. Vandaar dat dat deze auto dus deze naam gekregen heeft.

 

Zeldzame Subaru auto’s

Verder is het zo dat ik nu graag nog even aandacht wil gaan besteden aan een aantal van de zeldzame auto’s die de Subaru naam dragen. Doordat deze desbetreffende auto’s zeldzaam zijn is het immers zo dat deze auto’s sowieso wel iets speciaals hebben. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze auto’s te weten te komen.

 

Subaru 1500

De eerste zeldzame Subaru auto waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Subaru 1500. Je hebt overigens al eerder in dit artikel het een en ander over deze desbetreffende auto kunnen lezen. Zo heb je namelijk eerder in dit artikel kunnen lezen dat de Subaru 1500 de aller eerste echte Subaru auto ooit is. Vandaar dat het ook niet zo gek is dat dit (op de dag van vandaag) een zeldzame auto is. Deze auto is namelijk al in het jaar 1954 geproduceerd. Ook toen was de Subaru 1500 echter eigenlijk al wel een zeldzame auto. Er zijn in dit desbetreffende jaar namelijk maar 20 exemplaren van de Subaru 1500 gemaakt. Er zijn destijds trouwens meerdere verschillende uitvoeringen van de Subaru 1500 gemaakt. Verder is het overigens zo dat niet eens elke Subaru 1500 verkocht is aan particulieren. 6 van de 20 exemplaren van de Subaru 1500 die in 1954 werden geproduceerd werden namelijk als taxi gebruikt.

 

Subaru STI E-RA

Ook de Subaru STI E-RA is nog een andere zeldzame Subaru auto waar ik je nu meer over wil gaan vertellen. Het is verder overigens vrij logisch dat dit een zeldzame auto is. De Subaru STI E-RA is namelijk nog nooit in productie geweest. Dit is immers in ieder geval nu nog alleen maar een concept auto. Ik wil je echter toch graag nog meer over de Subaru STI E-RA gaan vertellen! Dit is immers zeker een bijzondere auto. De Subaru STI E-RA is immers een sportwagen, en dit soort auto’s zijn eigenlijk altijd wel exclusief en bijzonder. Verder is het tevens zo dat de Subaru STI E-RA een volledig elektrische auto is. Vandaar dat de Subaru STI E-RA dus vrij speciaal is, aangezien er tot op de dag van vandaag nog niet heel erg veel volledig elektrische sportwagens gebouwd zijn. De Subaru STI E-RA werd trouwens voor het eerst vertoont tijdens de autoshow van Tokio die in januari van het jaar 2022 in deze stad georganiseerd werd. De ontwikkeling van de Subaru STI E-RA is verder overigens in 2020 van start gegaan.

Aangezien de Subaru STI E-RA een sportauto is kan deze auto trouwens in principe indrukwekkende prestaties leveren. Hier worden sportwagens namelijk eigenlijk voor gemaakt. Deze auto heeft dan ook een vermogen van maar liefst 1100 pk! Verder is het zo dat de Subaru STI E-RA net zoals de meeste sportwagens 2 deuren heeft, en zitplekken kan bieden aan maximaal 2 personen.

 

Subaru VIZIV

Verder wil ik je nu ook nog even het een en ander gaan vertellen over Subaru VIZIV. Dit is namelijk een serie van concept auto’s van Subaru. Deze auto’s zijn dus nooit in productie geweest, waardoor deze auto’s van zichzelf sprekend erg zeldzaam zijn. Deze desbetreffende auto’s zijn echter in ieder geval wat mij betreft toch erg interessant. Zo hebben al deze auto’s in ieder geval wat mij betreft een erg indrukwekkend uiterlijk. Deze auto’s zien er immers vrij futuristisch uit. De naam VIZIV staat dan ook voor ‘vision for innovation’, wat visie voor innovatie betekent. Deze desbetreffende auto’s zijn dus door Subaru ontwikkeld om (onder andere qua uiterlijk) innovatief te zijn.

Het is verder overigens zo dat alle auto’s die tot de VIZIV serie behoren SUV’s zijn. Er zijn verder overigens door de jaren heen al 8 verschillende varianten van de Subaru VIZIV uitgebracht. Dit is dus zeker een project dat men bij Subaru serieus neemt! Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat er varianten van de Subaru VIZIV ooit daadwerkelijk geproduceerd gaan worden. Daarom vond ik het dus ook wel leuk om je nu nog meer over de Subaru VIZIV serie te gaan vertellen. De aller eerste auto die onderdeel is van de Subaru VIZIV serie is verder overigens in het jaar 2013 onthuld tijdens de autoshow die in dit jaar in de Zwitserse stad Geneve plaats vond.

 

In een door Subaru geproduceerde auto gaan rijden

Het is verder goed mogelijk dat je wel in een Subaru auto zou willen gaan rijden wanneer je bij dit artikel die over dit soort auto’s gaat terecht gekomen bent. Daarom wil ik je nu dus meer gaan vertellen over hoe je dit eventueel zou moeten kunnen gaan bewerkstelligen. Er zijn overigens meerdere verschillende manieren waarop je eventueel in een door Subaru geproduceerde auto zou kunnen gaan rijden.

Ten eerste is het mogelijk om in een Subaru auto te kunnen gaan rijden door zo’n auto aan te gaan schaffen. Nadat je een Subaru auto gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar waardoor jij dan bepaalt wat er met zo’n soort auto gebeurt. Wanneer je wel in een Subaru auto zou willen gaan rijden kan het dus een goed idee zijn om desbetreffende auto dan te gaan kopen.

Verder is het ook mogelijk om een door Subaru geproduceerde auto te gaan rijden door deze te gaan leasen. Dit kan overigens in tal van opzichten een goede optie zijn om inderdaad in een auto van Subaru te kunnen gaan rijden. Wanneer je een auto least heb je deze namelijk voor een langere periode tot je beschikking, zonder dat je te maken krijgt met alle nadelen die eventueel gepaard kunnen gaan met het bezitten van een auto. Een auto die je least is in ieder geval tijdens deze desbetreffende leaseperiode in principe geen eigendom van je.

Je kan ook nog een Subaru auto (tijdelijk) tot je beschikking krijgen door deze aan te gaan huren. Het is zo dat deze manier van het verkrijgen van zo’n soort auto trouwens met name interessant kan zijn wanneer je slecht voor een korte periode over een Subaru auto hoeft / wilt te kunnen beschikken. Over het algemeen is dit namelijk het voordeligst.

Een andere manier waarop je eventueel in een auto van Subaru kan gaan rijden is door iemand te kennen die de eigenaar van zo’n soort auto is. Misschien mag je van zo iemand dat wel een stukje in zo’n desbetreffende Subaru auto gaan rijden. Dit is echter dus alleen zeker geen manier om op een consistente basis in een Subaru auto te kunnen rijden. Wanneer dit iets is waar je wel behoefte aan hebt is dit dus al bij voorbaat geen al te beste optie voor jouw persoonlijke situatie om inderdaad van een Subaru auto gebruik te kunnen gaan maken.

 

Subaru in de motorsport

Ik wil je nu ook graag nog meer gaan vertellen over de activiteiten van Subaru in de motorsport. Het is immers zo dat dit een belangrijk onderdeel van deze desbetreffende autobouwer is. Er zijn door de jaren heen dan ook tal van sportieve auto’s door Subaru uitgebracht.

Het is overigens zo dat bijvoorbeeld het rally racen ontzettend belangrijk is voor Subaru. Hier is Subaru verder ook succesvol in. Zo is de World Rally Championship namelijk bijvoorbeeld meerdere malen door het rallyteam van Subaru gewonnen. Deze belangrijke rally competitie werd zelfs in de jaren 90 van de vorige eeuw 3 jaar op rij door Subaru gewonnen. Verder heeft Subaru ook activiteiten gehad in andere delen van het rally racen.

Ook in Grand Touring races heeft Subaru deelgenomen door middel van zijn auto’s. Dit zijn races waarbij het de bedoeling is dat je voor een lange periode met hoge snelheden rijdt. Ook in dit soort races heeft Subaru verder successen weten te boeken. Dit geldt verder ook voor heuvelraces.

Verder is het tevens nog zo dat Subaru een korte periode activiteiten heeft gehad binnen de Formule 1, wat volgens vele de belangrijkste tak van de motorsport is. Dit was echter geen al te groot succes. Subaru leverde namelijk tijdens de Grand Prix van het jaar 1990 motoren aan een klein Formule 1 team genaamd Coloni, maar dit team was niet al te succesvol waardoor Subaru dit seizoen niet eens afmaakte als motorleverancier van dit team. Uiteindelijk zijn er dus in totaal maar 8 Grand Prix races gereden in een Formule 1 auto die voorzien was van een Subaru motor.

 

Tot slot

Dit artikel die over Subaru gaat is richting zijn einde aan het gaan. Er is namelijk inmiddels al een hele hoop verteld over Subaru auto’s en de onderneming die deze auto’s maakt. Hierdoor is er dus op dit punt een situatie aangebroken waarin er niet echt meer iets valt te vertellen over Subaru dat echt nog wat aan dit artikel toe zou kunnen gaan voegen. Ik zie er daarom ook geen reden toe om dit artikel nog heel veel langer te gaan maken.

Voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde ga laten komen wil ik je overigens wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com terug te vinden zijn. Het is namelijk erg goed mogelijk dat er hier op deze website nog wel andere artikelen staan die je wel interesseren. Daarom kan het dus ook leuk zijn om nog het een en ander over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo zou het namelijk bijvoorbeeld erg goed zo kunnen zijn dat je het artikel die over Honda gaat en hier op deze website is terug te vinden wel blijkt te kunnen waarderen. Honda is immers net zoals Subaru een autobouwer die oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. Er zijn dus zeker overeenkomsten tussen deze beide autobouwers. Vandaar dat het dus goed mogelijk is dat je wel meer over Honda te weten zou willen komen wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

Ook het artikel die hier op deze website staat die in het teken van BMW staat zou mogelijk een ander artikel kunnen zijn die je wel kan waarderen. BMW is immers een autoproducent die auto’s produceert en geproduceerd heeft die vele mensen kunnen waarderen. Verder is het goed mogelijk dat je wel interesse in auto’s hebt wanneer je dit nu leest. Kortom, het kan dus geen kwaad om het artikel die over BMW gaat en hier op deze website staat een kans te gaan geven! Het is immers goed mogelijk dat je dit wel de moeite waard blijkt te vinden. Dit huidige artikel heeft nu verder ook echt zijn eindpunt bereikt.

 

Subaru afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je een Subaru auto zien. Vandaar dat ik het wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel. Dit artikel staat immers in het teken van dit soort auto’s.