Informatie over Maserati

Wanneer je meer te weten wil komen over het oorspronkelijk Italiaanse automerk genaamd Maserati ben je hier helemaal op de goede plek! In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je namelijk van alles lezen over dit automerk. Zo ga ik in dit artikel bijvoorbeeld vele auto’s die door Maserati geproduceerd zijn bespreken. Verder ga ik het in dit artikel ook (onder andere) nog uitgebreid hebben over de geschiedenis van Maserati. Kortom, wanneer het automerk Maserati je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen!

 

Algemene informatie over Maserati

Ik wil nu eerst even wat algemene informatie over Maserati gaan bespreken. Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen zou het immers goed zo kunnen zijn dat je al het een en ander over Maserati weet, terwijl het uiteraard ook gewoon mogelijk is dat je op deze pagina terecht bent gekomen zonder al te veel over de auto’s van Maserati en de onderneming die deze auto’s produceert af te weten. Vandaar dat het mijn verstandig lijkt om wat algemene informatie over deze onderneming en de auto’s die door deze onderneming geproduceerd worden te gaan bespreken aan het begin van dit artikel, zodat iedereen die dit artikel leest in ieder geval enigszins weet waar het over gaat wanneer er over Maserati gesproken wordt.

Maserati is een autobouwer die oorspronkelijk afkomstig is uit het land Italië. Deze auto’s van deze autobouwer staan er verder om bekend dat deze doorgaans een sportief karakter hebben. Ook is het zo dat de wagens van Maserati in principe als vrij luxe beschreven kunnen worden. Kortom, de auto’s die door Maserati geproduceerd worden behoren dus tot het hogere segment van de automarkt.

Ondanks dat Maserati oorspronkelijk een Italiaans automerk is zijn de auto’s van deze onderneming inmiddels echt al vele jaren over de gehele wereld bekend. Deze auto’s worden immers bijvoorbeeld in tal van verschillende landen verkocht. Maserati heeft echter nog steeds wel een sterke connectie met Italië. Zo zit het hoofdkantoor van Maserati namelijk nog altijd in dit land gevestigd. Dit hoofdkantoor is immers terug te vinden in de Italiaanse stad Modena.

 

De geschiedenis van Maserati

Ik wil je nu graag meer gaan vertellen over de geschiedenis van Maserati. Dit is immers (volgens de meeste mensen) een geschiedenis die erg interessant en bijzonder is. Door de jaren heen heeft Maserati namelijk een uitgebreide geschiedenis weten op te bouwen. Door meer over deze geschiedenis te weten te komen ga je de auto’s van Maserati en de onderneming die hier achter zit trouwens als het goed is beter begrijpen. Vandaar dat het dus vaak zeker de moeite waard is om je (even) te verdiepen in de geschiedenis van dit automerk wanneer je geïnteresseerd bent in of in een andere vorm binding hebt met auto’s die de Maserati naam dragen.

Dat Maserati inderdaad een interessante geschiedenis heeft weten op de bouwen komt onder andere doordat deze geschiedenis al ver terug gaat. Maserati is immers opgericht op 1 December van het jaar 1914. Deze geschiedenis gaat dus al ruim 100 jaar terug! Er zijn destijds trouwens meerdere verschillende personen betrokken geweest bij het ontstaan van Maserati. Dit automerk is namelijk opgericht door een groep broers. Deze broers hadden verder eigenlijk allemaal een passie voor auto’s, wat een vervoersmiddels was dat in deze desbetreffende periode echt aan het opkomen was. Zo hielden een aantal van de Maserati broers zich rond het begin van de 20ste eeuw zich bezig met de productie van raceauto’s. Het is dan ook niet zo gek dat Maserati een autobouwer is geworden die met name bekend staat om zijn sportieve auto’s.

De namen van de Maserati broers zijn verder trouwens Alfieri Maserati, Carlo Maserati,  Ettore Maserat, Ernesto Maserati, Mario Maserati en Bindo Maserati. In totaal zijn er dus 6 Maserati broers. Al deze broers hebben in hun eigen opzicht een steentje bijgedragen bij  het ontstaan en ontwikkeling van het inmiddels befaamde automerk Maserati. Maserati was aanvankelijk dan ook een echt familiebedrijf! Een aantal van de eerste raceauto’s die door Maserati geproduceerd werden wisten overigens goede resultaten te behalen op officiële races. Zo werd bijvoorbeeld de Targa Florio, wat destijds een belangrijke autorace in Italië was gewonnen door Alferi Maserati die reed in een Maserati Tipo 26. Hierdoor wist Maserati dus zo langzaam maar zeker naamsbekendheid op te doen.

Alfieri Maserati overleed trouwens in het jaar 1932, maar een aantal van zijn broers bleven hierna nog nauw betrokken bij Maserati en zorgde er dus voor dat deze onderneming door bleef draaien. Vervolgens verkochte zij Maserati in het jaar 1937 overigens wel aan een meneer met de naam Adolfo Orsi. Zo eindigde het tijdperk van het eigenaarschap de Maserati broers bij Maserati dus. Er bleven echter nog wel een aantal Maserati broers een tijdje werken voor Maserati nadat deze autobouwer in handen was gekomen van Adolfo Orsi.  Ook onder Adolfo Orsi bleef Maserati zich trouwens verder ontwikkelen. Zo werden er nog steeds belangrijke races gewonnen door Maserati auto’s in deze periode. Hierna braken echter in Italië en ook in de rest van wereld roerige tijden aan in vorm van de Tweede Wereldoorlog, waardoor men bij Maserati zich even een tijdje niet meer kon focussen op de productie van auto’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er bij Maserati namelijk dingen geproduceerd die door Italië gebruikt werden tijdens de oorlog.

Nadat de rust weer was wedergekeerd in de wereld pakte men bij Maserati de draad echter weer op en gingen ze verder met waar ze voor de oorlog ook mee bezig waren. Zo werden er in de jaren 50 van de vorige eeuw bijvoorbeeld weer tal van prestigieuze races gewonnen door auto’s die door Maserati geproduceerd waren. In de jaren 50 van de 20ste eeuw werden er dus meerdere raceauto’s ontwikkeld door Maserati die van een uitstekende kwaliteit waren. In deze periode vond er verder ook nog een andere belangrijke ontwikkeling plaats in de geschiedenis van Maserati. Het is namelijk zo dat men zich deze periode bij Maserati ook begon te gaan richten op het produceren van straatauto’s. Eind jaren 50 van de vorige eeuw begon Maserati dus uit te groeien tot meer dan alleen maar een producent van echt pure raceauto’s. Uiteindelijk zijn de auto’s van Maserati die voor de openbare weg bedoeld zijn trouwens uitgegroeid tot het belangrijkste onderdeel van deze autobouwer. Tegenwoordig zijn dit immers de auto’s waar Maserati bij het grote publiek met name om bekend staat.

Ook in het begin van de jaren 60 werden er verder overigens nog wel raceauto’s door Maserati geproduceerd, maar de focus van deze autobouwer begon destijds wel steeds meer te verplaatsen naar de productie van straatauto’s. Op deze manier begon er dus als het ware een nieuw tijdperk voor Maserati. In deze periode bracht Maserati dan ook in een vrij rap tempo auto’s uit die bedoeld waren voor gebruik op de openbare weg.

Eind jaren 60 vond er trouwens nog een andere belangrijke gebeurtenis plaats in de geschiedenis van Maserati. In het jaar 1968 werd deze autobouwer namelijk overgenomen door Citroën[LINK]. Adolfo Orsi bleef hierna trouwens wel nog voor enige tijd in enige mate betrokken bij Maserati. Citroën werd echter dus wel de baas bij Maserati. Aangezien Citroën zelf ook een autobouwer was werd de productie van de auto’s van Maserati overigens gestroomlijnder na deze overname. Er konden hierdoor namelijk dus productietechnieken tussen de auto’s van Maserati en Citroën werden uitgewisseld. Citroën investeerde verder ook veel geld in de ontwikkeling van nieuwe Maserati modellen.

Op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe auto’s waren de beginjaren van de jaren 70 van de 20ste eeuw dan ook een goede periode voor Maserati. Het is echter zo dat de wereld in de jaren 70 in een economische crisis terecht kwam, en deze trof Citroën en ook Maserati hard. Dit resulteerde erin dat Citroën eigenlijk wel genoodzaakt was om Maserati van de hand te doen, en dit gebeurde dan ook in het jaar 1975. In dit jaar werd Maserati namelijk grotendeels eigendom van de Italiaanse staat, terwijl de rest van de aandelen van Maserati in handen kwamen van de Argentijnse ex autocoureur Alejandro de Tomaso. Onder het bewind van Alejandro de Tomaso focuste Maserati zich initieel even op de productie van wat goedkopere auto’s aangezien deze interessanter waren voor een groter publiek. Op deze manier ging Maserati dus de jaren 80 van de vorige eeuw in, en dit was niet zonder succes. Zo wist Maserati dus een moeilijke periode te overleven.

In het jaar 1984 verwierf de Amerikaanse autobouwer Chrysler trouwens een belang van 5 procent in Maserati. Dit was ook een belangrijke stap voor deze autobouwer, aangezien er hierdoor dus een samenwerking tussen Maserati en Chrysler ontstond die onder andere tot gevolg had dat Maserati toe trad tot de Amerikaanse automarkt. De Amerikaanse automarkt is verder overigens al van oudsher een van de aller grootste en dus ook belangrijkste automarkten van de wereld. In 1986 vergrootte Chrysler trouwens zijn aandeel in Maserati naar ruim 15 procent. Verder is het zo dat Maserati in de jaren 80 van de vorige eeuw ook rustig verder ging met het ontwikkelen en uitbrengen van nieuwe auto’s. Eind jaren 80 van de 20ste eeuw kwam Maserati trouwens verder nog voor een groot deel in handen van FIAT. In deze periode was Maserati dus voornamelijk eigendom van Alejandro de Tomaso en FIAT.

Het is verder overigens zo dat Maserati zich in de jaren 90 van de vorige eeuw weer voornamelijk ging richten op het produceren van sportwagens. In deze periode kwam Maserati verder eigenlijk ook volledig in handen van FIAT nadat Alejandro De Tomaso zijn laatste aandeel in Maserati aan deze autobouwer verkocht. Eind jaren 90 van de 20ste eeuw verkocht FIAT zijn belang in Maserati echter al weer. Deze aandelen Maserati die tot toen in handen van FIAT waren werden overigens verkocht aan Ferrari. FIAT verkocht zijn eerste deel van Maserati aandelen trouwens aan Ferrari in 1997, waarna Ferrari in 1999 ook nog de overige aandelen van Maserati van FIAT overnam.

Vervolgens brak de 21ste eeuw uit. Ook in deze eeuw werden er nog steeds nieuwe auto’s ontwikkeld en uitgebracht door Maserati. Dit waren eigenlijk ook allemaal weer sportieve auto’s, wat uiteraard niet zo gek is aangezien Ferrari destijds dus met de scepter zwaaide bij Maserati. Aan het begin van de 21ste eeuw wist Maserati dan ook weer mooie successen te behalen binnen de autosport. Deze successen werden trouwens voornamelijk behaald door middel van de Maserati MC12.

In 2005 scheidde de wegen van Ferrari en Maserati overigens weer. In deze periode werd Maserati namelijk weer onderdeel van FIAT en werd er voor gekozen om Maserati en Alfa Romeo als het ware samen te voegen. Bij Maserati ging men vervolgens vrolijk verder met het uitbrengen van nieuwe auto’s. Op deze voet is Maserati vervolgens eigenlijk gewoon rustig verder gegaan tot op de dag van vandaag aan toe. Verder wil ik wel nog even vermelden dat Maserati zich sinds de jaren 10 van de 21ste eeuw ook richt op het produceren van SUV’s. Dit is immers iets dat deze autobouwer voorheen eigenlijk nog nooit gedaan had. Op deze manier heeft Maserati dus in ieder geval enigszins een nieuwe weg ingeslagen.

 

Auto’s die door Maserati geproduceerd worden

Nu wil ik het gaan hebben over de auto’s die door Maserati geproduceerd worden, of in het verleden door deze onderneming geproduceerd zijn. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen zijn dit immers in principe zeer indrukwekkende auto’s die erg veel te bieden hebben! Vandaar dat het zeker weten de moeite waard kan zijn om meer over (een aantal van) deze auto’s die de Maserati naam dragen te weten te komen. Het is verder overigens ook sowieso erg goed mogelijk dat dit soort auto’s je wel interesseren wanneer je bij dit artikel die over Maserati gaat terecht bent gekomen.

Auto’s die momenteel door Maserati geproduceerd worden

Ik wil je nu eerst graag meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die op de dag van vandaag door Maserati geproduceerd worden. Dit zijn immers in principe in ieder geval op dit moment de meest relevantie auto’s van Maserati. Vandaar dat het dus ook leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen wanneer je wel interesse in Maserati hebt.

De Maserati MC20

De Maserati MC20 is een van de meest recente auto’s die door Maserati op de markt gebracht is. Deze auto is namelijk sinds 2020 verkrijgbaar. Verder is het zo dat de Maserati MC20 net zoals vele andere auto’s van Maserati een sportief karakter heeft. Deze auto biedt dan ook maar zitplaatsen voor 2 personen. Op deze manier kan deze auto namelijk relatief licht blijven, wat de prestaties van de Maserati MC20 ten goede komt. De Maserati MC20 weegt namelijk 1770 kilo. Deze auto is verder voorzien van een motor die maar liefst 621 PK’s levert. Door deze specificaties is de Maserati MC20 instaat om een topsnelheid van 325 kilometer per uur te kunnen behalen. De Maserati MC20 kan verder optrekken van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden.

De Maserati Levante

Het is zo dat de Maserati Levante te koop is sinds het jaar 2016. De Maserati Levante is verder een vrij bijzonere auto, aangezien dit de eerst SUV is die door Maserati is uitgebracht. In dit opzicht is de Maserati Levante dus een belangrijke auto voor Maserati. Ondanks dat de Maserati Levante een nieuw soort auto voor Maserati was is het echter zo dat deze auto wel voorzien is van het sportieve en luxe karakter dat men gewend is van de auto’s van dit desbetreffende automerk. Ook qua uiterlijk heeft de Maserati Levante veel weg van andere Maserati auto’s.

Er bestaan overigens inmiddels tal van verschillende uitvoeringen van de Maserati Levante. Hierdoor is het dus lastig om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen. De specificaties van de Maserati Levante hangen namelijk af van over welke uitvoering van deze auto het precies gaat. Het is echter zo dat de originele Maserati Levante een topsnelheid heeft van 264 kilometer per uur, en vanuit stilstand kan accelereren naar 100 kilometer per uur in 5,2 seconden.

De Maserati Ghibli 

Ik wil je nu ook graag nog meer gaan vertellen over de Maserati Ghibli. Dit is immers zonder twijfel een van de aller klassiekste auto’s die ooit door Maserati is uitgebracht. Er zijn dan ook inmiddels vele varianten van de Maserati Ghibli uitgebracht. De eerste Maserati Ghibli verscheen namelijk al in het jaar 1967. Deze variant van de Maserati Ghibli die destijds op de markt werd gebracht verschilt echter in een hoop opzichten van de Maserati Ghibli die op de dag van vandaag door Maserati geproduceerd wordt. De huidige variant van de Maserati Ghibli is verder overigens al in productie sinds het jaar 2013. Inmiddels wordt deze variant van deze desbetreffende auto dus ook al een flinke poos door Maserati geproduceerd. De Maserati Ghibli is overigens een 4 deurs sedan. Het is dus zo dat de Maserati Ghibli voorzien is van een afgesloten kofferbak.

De Maserati Quattroporte

Ook de Maserati Quattroporte is een erg klassieke auto van Maserati die op de dag van vandaag (nog steeds) in productie is. De eerste generatie van de Maserati Quattroporte werd trouwens al geïntroduceerd in het jaar 1963. Inmiddels is deze auto echter dus nog steeds in productie, en inmiddels gaat het hierbij al om de zesde generatie van de Maserati Quattroporte. Deze generatie van de Maserati Quattroporte is trouwens in productie sinds het jaar 2013. Het is verder zo dat deze generatie van de Quattroporte ontworpen is door Lorenzo Ramaciotti. Inmiddels zijn er verder al ruim 4 duizend exemplaren van de zesde generatie van de Maserati Quattroporte verkocht.

De Maserati Quattroporte is overigens net zoals de Maserati Ghibli een 4 deurs sedan. Dat de Maserati Quattroporte inderdaad 4 deuren heeft geeft de naam van deze auto trouwens eigenlijk al aan. Quattroporte betekent in het Italiaans namelijk ‘4 deuren’. De Maserati Quattroporte is verder net zoals vele andere auto’s van Maserati een sportieve auto.

 

Auto’s die in het verleden door Maserati geproduceerd zijn

Ik wil je nu ook graag meer gaan vertellen over een aantal van de iconische auto’s die in het verleden door Maserati geproduceerd zijn. Het kan immers leuk zijn om nog meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen wanneer de auto’s van Maserati je wel interesseren. Deze desbetreffende auto’s hebben immers als het ware de fundering gelegd voor de auto’s die op de dag van vandaag door Maserati geproduceerd worden.

 

De Maserati A6

De aller eerste variant van de Maserati A6 is verschenen in het jaar 1947. Vervolgens is de productie van deze autosoort gestopt in het jaar 1956. De Maserati A6 is dus vrij lang in productie geweest. In deze periode zijn er overigens tal van verschillende varianten van de Maserati A6 uitgebracht. Hierdoor is het dus ingewikkeld om je echt nog veel meer over de specificaties van deze autosoort te vertellen, aangezien deze behoorlijk kunnen verschillen per uitvoering van de Maserati A6. Het is echter wel zo dat elke variant van de Maserati A6 een zogenaamde Grand Tourer was. Dit is een klasse van auto’s die ervoor bedoeld zijn om hoge snelheden te kunnen behalen maar ook op een prettige manier lange afstanden mee af te kunnen leggen. Dit zijn dus sportieve maar ook luxe auto’s. Wat dit betreft is de Maserati A6 dus een typische Maserati auto.

Verder is het overigens zo dat de A in de naam van de Maserati A6 een verwijzing is naar de eerste letter van de naam van Alfieri Maserati, wat zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen een belangrijk persoon is binnen de geschiedenis van Maserati. Alfieri was immers een van de oprichters van deze autobouwer. De 6 in de naam van de Maserati A6 verwijst verder naar het feit dat deze auto voorzien is van een 6 cilinder motor.

 

De Maserati Khamsin

Het is zo dat de Maserati Khamsin een auto is die in productie was tussen 1974 en 1982. In deze periode zijn er 435 exemplaren van deze auto geproduceerd door Maserati. Deze desbetreffende auto werd verder voor het eerst publiekelijk vertoont tijdens de autoshow van Turijn die plaats vond in het jaar 1972. Hierbij ging het echter wel nog om een concept versie. Verder is het zo dat de Maserati Khamsin werd ontworpen door Marcello Gandini. De productie versie van de Maserati Khamsin werd verder voor het eerst ten toon gesteld tijdens de Parijs Motor Show van 1973.

De Maserati Khamsin heeft verder net zoals tal van andere auto’s van Maserati een naam die verwijst naar een bepaald soort wind die wel eens waait. Khamsin is namelijk de naam van een windvlaag die een aantal dagen per jaar door onder andere de Egyptische woestijn heen blaast. Er zijn tussen 1974 en 1982 verder trouwens tal van verschillende uitvoeringen van de Maserati Khamsin uitgebracht. Het is tevens overigens zo dat de Maserati Khamsin een Grand Tourer is.

 

De Maserati Bora

De Maserati Bora is een auto die tussen de jaren 1971 en 1978 geproduceerd werd door Maserati. Tijdens deze periode zijn er overigens meerdere verschillende varianten van deze auto uitgebracht door deze autobouwer. In totaal zijn er verder 546 exemplaren van de Maserati Bora gemaakt. Ook Bora is trouwens een naam van een bepaalde wind. Dit is namelijk een wind die waait door de Italiaanse stad Trieste. De Maserati Bora is verder ontworpen door de Italiaanse auto ontwerper Giorgetto Giugiaro.

Ondanks dat de Maserati Bora een zeer sportieve auto is bood deze auto echter toch veel comfort en luxe voor een sportwagen uit deze desbetreffende periode. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de Maserati Bora ontzettend veel ruimte voor bagage had ten opzichten van veel van de auto’s van andere autobouwers waarmee de Maserati Bora direct concurreerde. Doordat de Maserati Bora zo’n sportieve auto is heeft deze auto overigens (maar) 2 zitplaatsen.

 

De Maserati Merak

Het is zo dat de Maserati Merak een auto is die erg veel overeenkomsten vertoont met de Maserati Bora waar je net hierboven al het een en ander over hebt kunnen lezen. Toch zijn er ook zeker wel tal van verschillen tussen deze beide auto’s. Zo biedt de Maserati Merak namelijk bijvoorbeeld zitplaatsen voor 4 personen. Verder is het overigens zo dat de Maserati Merak in een vergelijkbare periode als de Maserati Bora geproduceerd is. Deze productie was namelijk gaande tussen 1972 en 1983. In deze periode zijn er verder in totaal 1830 exemplaren van de Maserati Merak gemaakt. Dat de Maserati Merak bijvoorbeeld qua uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met de Maserati Bora is verder overigens niet zo vreemd. Het is immers zo dat de Maserati Merak net zoals de Maserati Bora is ontworpen door Giorgetto Giugiaro.

 

De Maserati Biturbo

De Maserati Biturbo is zonder twijfel een van de meest gebruikelijke auto’s van Maserati. Deze auto is immers bijvoorbeeld erg lang in productie geweest, en op vrij grote schaal geproduceerd. Er zijn verder door de jaren heen vele verschillende varianten van deze autosoort uitgebracht. Het is dan ook zo dat zeker niet elke Maserati Biturbo hetzelfde is. In totaal is de Maserati Biturbo trouwens in productie geweest tussen 1981 en 1994. Eigenlijk elke Maserati Biturbo behoort trouwens tot de Grand Tourer klasse.

Het is overigens zo dat de oorspronkelijke variant van de Maserati Biturbo ontworpen is door Pierangelo Andreani. Verder is het zo dat alle varianten van de Maserati die hierna nog zijn uitgebracht in ieder geval enigszins op dit ontwerp voortborduurde. Niet alleen op het gebied van uiterlijk verschillen de verschillende varianten van de Maserati Biturbo trouwens van elkaar. Zo zijn er door de jaren heen bijvoorbeeld meerdere verschillende motoren gebruikt in deze auto’s. Hierdoor verschillen de prestaties die de Maserati Biturbo kan leveren dus per variant van deze auto. Ook is het zo dat niet elke Maserati Biturbo plek biedt aan even veel personen. Kortom, er zijn voor tal van verschillende situaties en omstandigheden wel geschikte varianten van de Maserati Biturbo terug te vinden.

 

Zeldzame Maserati auto’s 

Ik wil nu ook nog het een en ander gaan vertellen over een aantal zeldzame Maserati auto’s. Het is immers erg goed mogelijk dat je dit soort desbetreffende auto’s wel interessant vindt wanneer je wel waardering hebt voor door Maserati geproduceerde auto’s. Dit soort desbetreffende auto’s hebben immers in principe iets speciaals door hun zeldzaamheid.

 

De Maserati MC12

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over de Maserati MC12. Zoals je misschien al wel door hebt is het echter zo dat ik je nu toch graag nog meer wil gaan vertellen over deze auto. De Maserati MC12 is immers een bijzondere en zeldzame auto. Vandaar dat ik het persoonlijk ook leuk vind om deze auto uitgebreid te gaan bespreken door middel van dit artikel!

Het is overigens zo dat je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen over hoe Maserati door middel van de Maserati MC12 goede resultaten op het circuit heeft weten te behalen. Dit zegt dus eigenlijk al alles over wat voor soort auto de Maserati MC12 is. De Maserati MC12 is immers een raceauto. Deze auto is er dus voor gemaakt om zo goed mogelijk te kunnen presteren, en dit is dan ook iets dat de Maserati MC12 uitstekend kan! Zo is de Maserati MC12 bijvoorbeeld instaat om een topsnelheid van maar liefst 330 kilometer per uur te behalen. Hierdoor is de Maserati MC12 de aller snelste auto die ooit door Maserati is geproduceerd. Verder kan deze auto vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur optrekken in 3,8 seconden. Dit alles is mogelijk doordat de Maserati MC12 voorzien is van een motor die 621 PK’s heeft. Aangezien de Maserati MC12 een racewagen is heeft deze auto verder trouwens 2 deuren en 2 zitplaatsen. Dit geldt namelijk voor de meeste raceauto’s.

Er zijn trouwens meerdere verschillende versies van de Maserati MC12 ontwikkeld door Maserati. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat er een variant van deze auto bestaat die echt specifiek voor het circuit bedoeld is, terwijl je ook een variant van de Maserati MC12 hebt die voor op de openbare weg bedoeld is. In totaal zijn er overigens 62 exemplaren van de Maserati MC12 geproduceerd, waarvan er 12 door Maserati gebruikt werden tijdens races. In totaal zijn er dus 50 exemplaren van de Maserati MC12 ‘over de toonbank’ gegaan. Kortom, de Maserati MC12 is dus zeker weten een zeldzame auto. Verder is het overigens zo dat deze auto geproduceerd werd tussen 2004 en 2005.

 

De Maserati 150 GT

Wanneer het over zeldzame auto’s van Maserati gaat kan de Maserati 150 GT niet ontbreken. Het is namelijk zo dat er maar slechts één exemplaar van deze auto geproduceerd is. Deze productie van de Maserati 150 GT heeft overigens plaats gevonden in het jaar 1957.  Aanvankelijk was het trouwens wel het plan om meerdere varianten van de Maserati 150 GT te gaan produceren. Uiteindelijk zag men hier bij Maserati van af, omdat ze van mening waren dat dit destijds niet de juiste stap zou zijn geweest voor Maserati. In plaats hiervan ging men bij Maserati daarom verder met andere projecten. Vandaar dat er dus uiteindelijk maar een exemplaar van de Maserati 150 GT gemaakt is.

De Maserati 150 GT is overigens een auto met 2 zitplaatsen en geen dak. Naar dit soort auto’s wordt ook wel eens verwezen als een Spyder auto. Verder is het zo dat de Maserati 150 GT voorzien is van een motor die 128 PK kan leveren. Deze auto heeft verder een gewicht van precies 900 kilo. Hierdoor is deze auto instaat om een topsnelheid van zo’n 200 kilometer per uur te behalen.

 

De Maserati Barchetta 

Ook de Maserati Barchetta is een ontzettend zeldzame auto van Maserati. Het is namelijk zo dat dit een auto is waarvan maar 17 exemplaren geproduceerd zijn. Deze desbetreffende exemplaren zijn verder overigens geproduceerd tussen 1991 en 1992. De Maserati Barchetta is trouwens ontworpen door Carlo Gaino.

Verder is het overigens zo dat de Maserati Barchetta een raceauto is. De Maserati Barchetta is dus bijna volledig ontwikkeld met het oog op het leveren van zo indrukwekkend mogelijke prestaties. Het is dan ook niet zo gek dat deze auto instaat is om een topsnelheid van maar liefst 290 kilometer per uur te kunnen behalen. Dit is overigens mogelijk omdat de Maserati Barchetta voorzien is van een motor die 315 PK heeft. De Maserati Barchetta weegt verder slechts 775 kilo. Vandaar dat de Maserati Barchetta dus ook een 2 deurs auto is die zitplaatsen voor 2 personen heeft.

 

De Maserati Boomerang

Er bestaat maar één exemplaar van de Maserati Boomerang. Vandaar dat je dus wel kan stellen dat dit een erg zeldzame autosoort is. Dit desbetreffende exemplaar van de Maserati Boomerang is overigens geproduceerd in het jaar 1972. Ondanks dat de Maserati Boomerang inmiddels al aardig lang geleden geproduceerd is heeft deze auto trouwens een vrij futuristisch uiterlijk. In 1972 was dit dus al helemaal het geval. De Maserati Boomerang is dan ook een auto die er bijzonder uitziet. Dit bijzondere uiterlijk heeft de Maserati Boomerang overigens te danken aan Giorgetto Giugiaro. Giorgetto Giugiaro is namelijk de persoon die deze auto ontworpen heeft.

Aanvankelijk werd de Maserati Boomerang trouwens eigenlijk alleen maar tentoon gesteld, maar uiteindelijk is deze auto in het jaar 1990 toch verkocht. Zo is de Maserati Boomerang dus in privaat bezit terecht gekomen. Vervolgens is de Maserati Boomerang in het jaar 2015 overigens tijdens een veiling weer verkocht. Destijds leverde deze auto maar liefst $3.700.000 op! Dit zegt natuurlijk een hoop over de zeldzaamheid van deze auto.

Verder is het overigens zo dat de Maserati Boomerang voorzien is van een motor die 310 PK heeft. Deze auto heeft verder een gewicht van 1400 kilo. Hierdoor is deze auto instaat om een topsnelheid van zo’n 300 kilometer per uur te behalen. Buiten dat de Maserati Boomerang een bijzonder uiterlijk heeft kan deze auto dus ook uitstekende prestaties leveren. Dit is zeker het geval voor een auto die afkomstig is uit 1972.

 

De Maserati 5000 GT

Ook de Maserati 5000 GT is een zeldzame auto van het oorspronkelijk Italiaanse automerk Maserati. Er zijn in totaal namelijk maar 34 exemplaren van de Maserati 5000 GT geproduceerd. De productie van deze auto vond verder trouwens plaats tussen de jaren 1959 en 1966. Ondanks dat de Maserati 5000 GT vrij lang geproduceerd werd door Maserati zijn er dus toch niet heel veel exemplaren van deze auto gemaakt. De Maserati 5000 GT was dus ook al in de tijd dat deze auto nog geproduceerd werd al een zeldzame en exclusieve auto. Deze auto’s hadden dan ook een vrij hoog prijskaartje, waardoor de Maserati 5000 GT veel bekende / invloedrijke eigenaren had. Verder is het zo dat de Maserati 5000 GT een 2 deurs auto is. Hoeveel exemplaren er op de dag van vandaag nog over zijn van de Maserati 5000 GT is trouwens voor zover ik weet onbekend.

 

Verschillende manieren om in een door Maserati geproduceerde auto te kunnen rijden

Wanneer je graag in een door Maserati geproduceerde auto zou willen rijden zijn er in principe een aantal verschillende manieren waarop je dit kan bewerkstelligen. Hier wil ik je nu graag meer over gaan vertellen.  Wanneer je al tot dit punt in dit artikel gekomen bent is de kans namelijk heel erg groot dat dit iets is waar je wel in geïnteresseerd bent! Zeker aangezien Maserati erg bijzondere auto’s produceert, die zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen door vele mensen gewaardeerd worden. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om ervoor te zorgen dat je ten minste één keer in je leven in een door Maserati geproduceerde auto te rijden. Over hoe je dit mogelijk zou kunnen gaan bewerkstelligen wil ik je nu dus echter graag meer gaan vertellen.

Als je daadwerkelijk graag in een door Maserati geproduceerde auto zou willen rijden kan je dit dus op een aantal verschillende manieren regelen. Er zijn namelijk meerdere verschillende manieren waarop je in een auto kan rijden die de uit de Maserati stal komt. Zo is ht immers bijvoorbeeld mogelijk om in een Maserati auto te kunnen gaan rijden door zo’n auto aan te gaan schaffen. Dit is echter alleen helaas zeker niet voor iedereen weggelegd. Aangezien Maserati hoogstaande auto’s produceert hebben dit soort auto’s namelijk doorgaans een vrij hoog prijskaartje. Hierdoor kan dus zeker niet iedereen zomaar een Maserati auto gaan kopen.

Er bestaan echter wel tweede hands Maserati auto’s die vrij betaalbaar zijn. Het kopen van een tweede hands auto van Maserati is dus voor vele mensen een stuk realistischer dan het kopen van een nieuwe Maserati auto. Dit kan dan ook een goede optie zijn wanneer je inderdaad graag in een door Maserati geproduceerde auto zou willen gaan rijden. Bij tweede hands Maserati auto’s moet je overigens natuurlijk wel rekening houden met eventuele (hoge) onderhoudskosten.

Verder is het buiten het kopen van een Maserati auto om ook nog mogelijk om in zo’n soort auto te kunnen gaan rijden door deze te gaan leasen. Ook dit is een manier om in een Maserati auto te kunnen gaan rijden die voor veel mensen goed te betalen is. Het leasen van een auto is overigens goed te omschrijven als het voor een lange periode huren van zo’n soort desbetreffende auto. Meestal gaat het hierbij om in ieder geval meerdere maanden maar vaak ook wel 1 of meerdere jaren. Door een Maserati auto te leasen kan je dus voor een bepaald bedrag per maand in zo’n auto rijden. Een Maserati auto die je least is verder trouwens dus niet jou eigendom. Hierdoor kan je dus niet helemaal doen met zo’n soort auto wat je maar zou willen wanneer je deze inderdaad least. Het is echter wel zo dat er bepaalde leasecontracten zijn waarbij je een auto die je least hierna onder voordelige voorwaarden aan kan gaan schaffen.

Je hebt ook op meerdere plekken autoverhuurbedrijven die (onder andere) door Maserati geproduceerde auto’s verhuren. Door een Maserati auto te gaan huren kan je er dus ook voor zorgen dat je in zo’n soort auto kan gaan rijden. Wanneer je inderdaad een Maserati auto huurt kan je echter wel doorgaans maar kort in zo’n auto rijden. Het is immers zo dat het huren van een Maserati auto relatief duur is. De absolute prijs van het huren van een Maserati auto is echter verder juist wel weer zeer laag. Kortom, het huren van een door Maserati geproduceerde auto is dus met name een goede optie wanneer je slechts voor een korte periode in zo’n soort auto wil rijden.

Een andere manier om eventueel eens in een Maserati auto te kunnen gaan rijden is door iemand te kennen die in het bezit van zo’n auto is. Misschien zou je van zo’n persoon dan namelijk wel eens een stukje in zo’n desbetreffende auto mogen rijden. Dit is echter een manier om in een Maserati te kunnen gaan rijden waarbij je geheel afhankelijk bent van andere personen. Vandaar dat dit over het algemeen dus geen manier is om in een Maserati auto te kunnen gaan rijden waar je echt vanuit kan gaan.

 

Maserati in de autosport

Ik wil je nu ook graag nog meer gaan vertellen over de verbinding tussen Maserati en de autosport. De autosport is namelijk zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen iets dat erg belangrijk is voor Maserati. Hier ligt namelijk als het ware de oorsprong van deze autobouwer. Daarom vind ik het dus wel gepast om de connectie tussen Maserati en de autosport uitgebreid te gaan behandelen door middel van dit artikel!

Het is overigens zo dat Maserati heeft deelgenomen aan meerdere verschillende aspecten van de motorsport. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat Maserati eigenlijk al sinds zijn ontstaan heeft deelgenomen aan races met zijn ‘gewone’ auto’s. Hiermee bedoel ik dat Maserati een aantal goede resultaten heeft weten te behalen met auto’s tijdens officiële races die ook gewoon op de openbare weg zijn toegestaan. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het zo dat dit een van de manieren is waarop Maserati naam voor zichzelf heeft weten te maken.

Verder is het zo dat Maserati heeft deel genomen aan de Formule 1, wat volgens vele de aller belangrijkste racecompetitie van de wereld is. Zo was Maserati namelijk bijvoorbeeld in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw actief in de Formule 1. In deze competitie heeft Maserati overigens redelijke resultaten weten neer te zetten. Zo zijn er in totaal namelijk 9 Formule 1 races door middel van een door Maserati geproduceerde Formule 1 auto gewonnen. Er zijn ook nog meerdere podiumplaatsen en pole positions door het Formule 1 team van Maserati behaald.

De laatste race in de Formule 1 van een volledig door Maserati geproduceerde auto vond trouwens plaats in 1957. Hierna trok het team van Maserati zich terug uit deze competitie omdat hier in deze periode geen geld voor was. In de jaren 60 voorzag Maserati echter wel nog een aantal Formule 1 auto’s van een motor, en door middel van deze auto’s werden ook nog twee Formule 1 races gewonnen. Vanaf 2023 gaat Maserati overigens ook deelnemen aan de Formule E. Dit een vergelijkbare competitie als de Formule 1, maar in de Formule E rijden alleen maar elektrische wagens.

 

Andere producten van Maserati

Maserati produceert niet alleen auto’s. Er worden namelijk bijvoorbeeld ook horloges door Maserati geproduceerd. Hier wil ik je nu ook graag meer over gaan vertellen. Het Maserati merk is op de dag van vandaag namelijk dus veel groter dan alleen maar auto’s.

Het is overigens zo dat Maserati zijn horloges produceert in samenwerking met een andere Italiaanse onderneming. Dit doen ze namelijk samen met een onderneming met de naam Morellato. De eerste horloges die door middel van deze samenwerking tot stand zijn gekomen werden verder aanvankelijk in het jaar 2012 uitbracht. Inmiddels zijn er trouwens al tal van verschillende Maserati horloges die het levenslicht gezien hebben. Kortom, wanneer je fan bent van Maserati is het dus goed mogelijk dat er ook wel een Maserati te vinden is dat je wel kan waarderen!

Verder is het overigens zo dat er in het verleden ook motorfietsen door Maserati geproduceerd zijn. Er werden namelijk Maserati motoren geproduceerd tussen 1947 en 1960. In deze periode zijn er verder tal van Maserati motors gemaakt. Aanvankelijk werden deze motoren trouwens goed verkocht, en werden ze zelfs naar het buitenland geëxporteerd. Uiteindelijk kreeg de Maserati motorfiets echter te maken met meer concurrentie, terwijl het financieel gezien liep het niet al te lekker bij deze desbetreffende onderneming. Vandaar dat de productie van de Maserati dus uiteindelijk werd stopgezet.

 

Tot slot

Dit artikel die in het teken staat van de Italiaanse autobouwer Maserati is richt zijn einde aan het gaan. Er is immers inmiddels al een hele hoop over Maserati verteld in dit artikel. Hierdoor is het dus zo dat er in ieder geval voor zover ik weet een punt is aangebroken waarop er niet echt meer iets over Maserati en de auto’s van deze autobouwer valt te vertellen dat echt nog wat aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Vandaar dat ik dit artikel nu ook richting zijn einde aan het brengen ben.

Ik wil je echter wel heel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel echt helemaal tot zijn einde ga laten komen! Het is namelijk erg goed mogelijk dat er hier op deze website nog meerdere andere artikelen zijn terug te vinden die je wel kan waarderen. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Zo kan je namelijk bijvoorbeeld misschien ook wel het artikel die hier op deze website staat en over Aston Martin gaat op prijs stellen.  Aston Martin is immers een autobouwer die voornamelijk auto’s maakt die goed vergeleken kunnen worden met de auto’s die door Maserati zijn uitgebracht. Vandaar dat het dus zeker mogelijk is dat je Aston Martin en zijn auto’s wel interessant blijkt te vinden wanneer je ook wel interesse in Maserati hebt.

Ook het artikel die hier op deze website is terug te vinden die in het teken van Lamborghini staat zou mogelijk nog een ander artikel van deze website kunnen zijn die je wel blijkt te kunnen waarderen. Lamborghini is immers net zoals Maserati een producent van sportieve auto’s die oorspronkelijk afkomstig is uit Italië. Het is dus zeker mogelijk dat je Lamborghini ook wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen. Deze desbetreffende autobouwer is namelijk in ieder geval op een aantal punten goed met Maserati te vergelijken.

 

Maserati afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een door Maserati geproduceerde auto te zien. Vandaar dat ik het dus wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel! Dit artikel gaat immers over de onderneming Maserati en zijn auto’s.