Ben je opzoek naar informatie die over de Ariel auto gaat? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent staat eigenlijk geheel in het teken van het automerk dat bekend staat als Ariel. Wanneer je de Ariel auto wel interessant vindt zit je hier dus helemaal op de goede plek. Door dit artikel door te nemen kan je immers allerlei informatie over dit desbetreffende automerk te zien krijgen. Je zou nadat je dit artikel hebt doorgenomen dan ook op een goede manier over Ariel en zijn auto’s geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over Ariel

Ik wil nu eigenlijk echt als eerste wat algemene informatie over Ariel gaan bespreken. Op deze manier hoop ik je immers goed bekend te kunnen gaan maken met wat voor automerk Ariel nou eigenlijk is voor wanneer dit iets is waar je nog niet van op de hoogte bent.

Het is zo dat Ariel maar een zeer kleinschalig automerk is. Dit automerk produceert dus maar erg weinig voertuigen per jaar. Dit automerk is verder oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De Ariel auto is echter ook ver buiten de landsgrenzen van het Verenigd Koninkrijk te verkrijgen. Het hoofdkantoor van Ariel is overigens wel in Engeland terug te vinden. Dit hoofdkantoor staat immers in het plaatsje Crewkerne.

Verder is het overigens zo dat de Ariel auto een bijzondere autosoort is. Zo hebben deze auto’s namelijk bijvoorbeeld een erg sportief karakter. Hierdoor is het overigens wel zo dat de Ariel auto niet de meest praktische autosoort is. Zo zijn dit soort auto’s namelijk bijvoorbeeld super minimaal. De Ariel auto is immer in feite gewoon een rijdend frame. Dit soort auto’s worden dus eigenlijk compleet met het ook op prestaties ontwikkeld. Verder is het trouwens zo dat de Ariel auto ook eigenlijk geheel met de hand gebouwd wordt. Buiten auto’s om worden er trouwens ook Ariel motorfietsen gemaakt. Door middel van dit artikel ga ik mij echter alleen maar focussen op de auto’s van deze onderneming. De officiële volledige naam van de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Ariel auto is verder trouwens ‘Ariel Motor Company Ltd’.

 

De geschiedenis van Ariel

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik nu graag de geschiedenis van de Ariel auto en de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van deze auto’s uitgebreider wil gaan bespreken. Nadat je net wat algemene informatie over dit desbetreffende automerk hebt kunnen lezen vind ik het immers wel gepast om nu dan dus wat specifiekere informatie over de Ariel Motor Company en zijn auto’s te gaan benoemen. Zo hoop ik je immers nog op een betere manier over Ariel te kunnen gaan informeren. Wanneer de Ariel auto en de onderneming die deze auto maken je wel interesseren kan het verder trouwens ontzettend leuk zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze desbetreffende dingen. Je leert Ariel hierdoor immers op een betere manier kennen.

Het is verder overigens zo dat Ariel een automerk is dat nog niet zo heel erg lang bestaat. Vandaar dat er dus niet bijster veel over de geschiedenis van dit automerk valt te vertellen. Het is namelijk zo dat Ariel in het jaar 1991 is opgericht. Destijds gebeurde dit overigens wel onder een andere naam. Deze onderneming werd destijds namelijk opgericht als Solocrest Ltd. Dit gebeurde trouwens door een man met de naam Simon Saunders. Vervolgens is de naam van de onderneming in kwestie in 1999 veranderd naar Ariel.

1999 was verder ook het jaar waarin de eerste productie auto door deze onderneming werd uitgebracht. Hiervoor had dit bedrijf zich namelijk alleen nog maar bezig gehouden met het ontwikkelen van auto’s. Zo was er bijvoorbeeld een auto van deze onderneming te bewonderen tijdens de Britse autoshow van het jaar 1996. Deze desbetreffende auto stond trouwens bekend als de LSC, wat stond voor Lightweight Sports Car, oftewel lichtgewicht sport auto. In het jaar 1999 kwam dus pas echt de eerste echte Ariel auto op de markt. De naam van deze auto is trouwens de Ariel Atom, en op een later punt van dit artikel kan je nog veel meer over deze auto lezen. Wanneer deze auto je wel interesseert is het dus verstandig om door te lezen!

In de jaren die volgenden bleef men bij Ariel vervolgens verder doorgaan met het ontwikkelen van auto’s. Zo werden er bijvoorbeeld nieuwe uitvoeringen van de Ariel Atom uitgebracht in (de begin jaren van) de 21ste eeuw. Op deze manier werd de Ariel Atom dus steeds verder door ontwikkeld.

Vervolgens kwam men bij Ariel in het jaar 2014 met hun eerste motor op de proppen. In dit jaar werd namelijk de Ariel Ace uitgebracht. Hierna bleven ze niet lang stilzitten bij deze onderneming, want in 2015 bracht Ariel zijn 2e auto op de markt. In 2015 kwam men bij Ariel namelijk met de Ariel Nomad. Ook over deze auto kan je op een later punt van dit artikel trouwens nog meer lezen. Vervolgens zijn zowel de Ariel Atom en de Ariel Nomad in de afgelopen jaren nog steeds verder ontwikkeld. Uiteindelijk is Ariel zo op deze manier dus uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

Ariel auto’s

Het is zo dat dit artikel eigenlijk volledig in het teken van de Ariel auto staat. Vandaar dat ik nu dus graag de auto’s die door de Ariel Motor Company op de markt gebracht zijn uitgebreider wil gaan bespreken. Dit zijn immers ook erg bijzondere auto’s die zeker wel het een en ander te bieden hebben. Vandaar dat ik er dus voor heb gekozen om dit artikel over de Ariel auto te gaan schrijven. Hierdoor is het verder overigens tevens zo dat het niet gek is dat veel mensen wel interesse hebben in de auto’s die door de Ariel Motor Company geproduceerd zijn. Kortom, er zijn dus wat mij betreft redenen genoeg om deze desbetreffende auto’s nu nog uitgebreider te gaan bespreken!

 

Ariel Atom

De eerste Ariel auto waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Ariel Atom. Dit is immers zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen de eerste productie auto ooit geweest van dit desbetreffende automerk. Vandaar dat ik het dus wel toepasselijk vind om deze auto nu als eerste te gaan bespreken.

Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het verder trouwens zo dat Ariel auto’s als het ware erg minimale auto’s zijn. Het gaat hierbij echter met name over dat deze auto’s vrij kaal zijn. Deze auto’s zijn namelijk wel instaat om maximale prestaties kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat deze auto’s deze prestaties kunnen leveren heeft men bij Ariel er echter dus voor gekozen om bepaalde dingen die je bij vele andere auto’s wel hebt weg te laten om deze auto zo licht mogelijk te houden. De Ariel Atom is dan ook een open auto, en heeft dus geen dak. Het is zelfs zo dat er geen deuren in de Ariel Atom zitten. Wanneer je in deze auto wil stappen moet je dus over de zijkant van deze auto heen stappen. Deze auto heeft verder dan ook geen ramen. Er kunnen overigens wel 2 personen tegelijkertijd plaatsnemen in deze auto. De Atom Ariel is verder overigens ontworpen door een meneer met de naam Niki Smart. De Ariel Atom heeft zijn opmerkelijke uiterlijk dus aan deze man te danken.

Verder is het zo dat je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen dat de Ariel Atom nadat deze auto in 1999 verschenen is eigenlijk altijd is verder ontwikkeld door Ariel. Hierdoor is het zo dat er inmiddels tal van verschillende uitvoeringen van deze desbetreffende auto bestaan. Vandaar dat het dus lastig is om je over de (technische) specificaties van de Ariel Atom te vertellen. Deze verschillen immers per uitvoering van deze auto. Al deze desbetreffende uitvoeringen van de Ariel Atom zijn echter instaat om indrukwekkende dingen neer te zetten op het wegdek. Zo is het namelijk zo dat eigenlijk al deze auto’s behoren tot de snelste auto’s die er zijn.

 

Ariel Nomad

De Ariel Nomad is de 2e auto die tot op het heden door Ariel op de markt gebracht is. Zoals je misschien al wel door hebt is het verder zo dat ik je nu graag nog meer over deze desbetreffende auto wil gaan vertellen. De Ariel Nomad is immers ook zeker wel een auto die het een en ander te bieden heeft. Het is verder overigens zo dat de Ariel Nomad vergelijkbaar is aan de Ariel Atom. Deze beide auto’s zijn namelijk onder dezelfde principes ontwikkeld. De Ariel Nomad is dus ook een vrij minimale auto. Het is echter zo dat de Ariel Nomad een stuk beter geschikt is om mee op wat ruigere terreinen te rijden dan de Ariel Atom. De Ariel Nomad wordt dan ook doorgaans geclassificeerd als een zogenaamde buggy.

Verder is het zo dat er tevens van de Ariel Nomad nadat deze auto voor het eerst verschenen is in 2015 meerdere verschillende varianten van deze desbetreffende auto zijn uitgebracht. Vandaar dat het dus lastig is om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen. Doordat deze auto altijd is door ontwikkeld heb je immers dus veel verschillende varianten van de Ariel Nomad, waardoor niet elke Ariel Nomad dezelfde specificaties heeft. Elke variant van de Ariel Nomad is echter in ieder geval instaat om prima prestaties te leveren.

 

In een door Ariel geproduceerde auto rijden

Er bestaat een extreem grote kans dat het je (erg) leuk lijkt om een keer in een Ariel auto te kunnen gaan rijden wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over dit soort auto’s gaat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik nu ook nog meer wil gaan vertellen over hoe dit eventueel gerealiseerd zou moeten kunnen worden. Er zijn hier in theorie verder overigens meerdere verschillende mogelijkheden toe.

Zo is het immers bijvoorbeeld uiteraard mogelijk om in een Ariel auto te kunnen gaan rijden nadat je deze hebt aangeschaft. Wanneer je een Ariel auto gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar van. Je bepaalt dan dus zelf of je wel in zo’n desbetreffende auto wil gaan rijden of niet, en kan dit ook op elk moment gaan doen wanneer je dit inderdaad wel zou willen. Het is echter alleen helaas niet zo dat niet iedereen kan voldoen aan de prijs die betaald moet worden om een door Ariel Motor Company geproduceerde auto te kunnen gaan kopen. Doordat dat dit soort auto’s zo bijzonder en exclusief zijn hebben dit soort desbetreffende auto’s immers (logischerwijs) een prijskaartje dat in ieder geval voor de doorsnee persoon nogal aan de hoge kant is. Het is echter verder overigens wel weer zo dat de auto’s van Ariel niet behoren tot de aller duurste auto’s die er bestaan. Toch is het echter zo dat zeker niet iedereen deze auto’s zomaar zou kunnen gaan kopen.

Verder is het ook nog een mogelijkheid om in een door Ariel geproduceerde auto te gaan rijden door deze  te gaan huren. Wanneer je inderdaad op deze manier in een Ariel auto gaat rijden is dit echter alleen wel eigenlijk sowieso maar enorm tijdelijk. Het is immers vrij ongebruikelijk om een (Ariel) auto voor echt een lange periode te huren. Dit is namelijk over het algemeen nogal onvoordelig.

In theorie is het tevens nog mogelijk om een Ariel auto te kunnen gaan rijden door deze te gaan leasen. Het leasen van zo’n auto is verder in principe het huren hiervan voor een langere periode. Een auto die je least krijg je immers vaak zeker wel maanden en mogelijk zelfs jaren lang tot je beschikking.

Het zou ook nog eventueel mogelijk kunnen zijn om in een door de Ariel Motor Company geproduceerde auto te kunnen gaan rijden door iemand te kennen die in het bezit is van zo’n auto en er geen probleem mee heeft om je hier (een stukje) in te laten rijden. Dit is echter natuurlijk een manier van het rijden van een Ariel auto waarbij je helemaal afhankelijk bent van andere mensen. Vandaar dat dit dus ook zeker geen manier is van het rijden van een Ariel auto waar je op kan rekenen.

 

Tot slot

Dit artikel die over de Ariel auto gaat is richting zijn einde aan het gaan. Inmiddels is er namelijk al een hele hoop over deze autosoort en de onderneming die verantwoordelijk is voor deze autosoort verteld. Voor zover ik weet valt er op dit punt dus niet echt meer iets over Ariel te vertellen dat echt nog wat aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Vandaar dat ik ook begonnen ben met het afronden van dit artikel.

Ik wil je echter wel graag  eerst nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde breng! Het is immers zeer goed mogelijk dat er hier op deze website nog tal van andere artikelen staan die je wel interessant vindt. Daarom kan het dus zeker leuk zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Zo kan je namelijk bijvoorbeeld mogelijk het artikel die over Donkervoort gaat en hier op deze website staat wel op prijs stellen. Het is immers zo dat Donkervoort een automerk is dat erg goed met Ariel vergeleken kan worden. Vandaar dat het dus zeker niet ondenkbaar is dat je het leuk vindt om meer over Donkervoort te weten te komen wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

De auto’s die door Automobiles Gillet geproduceerd worden zijn verder ook nog auto’s die in ieder geval enigszins met de Ariel auto vergeleken kunnen worden. Vandaar dat ik je nu dus graag nog even wilde wijzen op het feit dat er hier op deze website een artikel staat die over Automobiles Gillet en zij auto’s gaat.

Ariel Atom afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je de Ariel Atom bewonderen. Vandaar dat ik er ook voor heb gekozen om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die in het teken van de Ariel auto staat.