Ben je opzoek naar informatie die met Daihatsu te maken heeft? In dat geval doe je er goed aan om door te lezen!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over Daihatsu. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interessant vindt is het dus een goed idee om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Je zou nadat je dit artikel hebt doorgenomen immers op een goede manier over Daihatsu geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie die met Daihatsu te maken heeft

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu nog enigszins aan het begin van dit artikel een aantal algemene dingen over Daihatsu wil gaan vertellen. Zo hoop ik namelijk bijvoorbeeld te kunnen gaan verduidelijken wat Daihatsu voor iets is voor de mensen die dit nu lezen en hier nog niet van op de hoogte zijn.

Het is overigens zo dat het in principe over een automerk / autobouwer gaat wanneer er in dit artikel over Daihatsu gesproken wordt. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat Daihatsu een onderwerp is dat veel mensen interesseert. Auto’s kunnen immers in tal van situaties echt ontzettend handig zijn. Dit geldt verder ook zeker voor de auto’s die de Daihatsu naam dragen. Dit zijn immers in principe erg degelijke auto’s.

Verder is het overigens zo dat Daihatsu oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. Azië is dan ook al van oudsher de belangrijkste afzetmarkt voor dit automerk. Ook buiten Azië om heeft Daihatsu echter zeker wel voertuigen verkocht. Daihatsu staat verder trouwens met name bekend om de productie van kleine compacte auto’s. De Daihatsu auto wordt dus doorgaans tot het wat lagere marktsegment gerekend. Het hoofdkantoor van Daihatsu staat verder overigens in de Japanse stad Ikeda.

 

De geschiedenis van Daihatsu

Verder is het zo dat ik je nu ook graag nog meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van Daihatsu. Het kan immers leuk zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen wanneer de Daihatsu auto en de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van deze auto je wel interesseren. Op deze manier leer je deze autosoort en deze desbetreffende onderneming die hierachter zit namelijk in principe beter kennen.

De geschiedenis van Daihatsu gaat overigens al vrij ver terug. Wanneer de geschiedenis van dit automerk precies van start is gegaan is verder trouwens redelijk lastig te zeggen. Daihatsu is namelijk ontstaan uit een andere onderneming. Dit gebeurde overigens in het jaar 1951. Destijds ontstond Daihatsu verder uit een onderneming met de naam Hatsudoki. Hatsudoki was verder al in 1907 opgericht. Hatsudoki hield zich overigens met name bezig met de productie van motoren. Het ging hierbij voornamelijk om motoren die voor treinen bedoeld waren. Na de Tweede Wereldoorlog ging deze onderneming zich verder ook richten op de productie van auto’s, waarna deze onderneming in 1951 dus veranderde in Daihatsu.

Destijds richtte Daihatsu zich eigenlijk al gelijk op de productie van kleine compacte auto’s. Dit ging deze onderneming verder goed af. Vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw begon dan ook de export van de Daihatsu auto naar Europa. Hier sloegen de auto’s van dit automerk echter niet al gelijk aan.

In de jaren 60 van de 20ste eeuw vonden er verder ook nog andere belangrijke gebeurtenissen plaats in de geschiedenis van Daihatsu. In dit jaar werd een ander Japans automerk met de naam Toyota namelijk aandeelhouder van Daihatsu. Dit was belangrijk, aangezien dit altijd zo zou blijven. Uiteindelijk is Daihatsu later zelfs volledig in de handen van Toyota terecht gekomen, en dit is op de dag van vandaag nog steeds het geval. Dit ging verder beetje bij beetje. Zo verruimde Toyota namelijk bijvoorbeeld in de jaren 90 van de 20ste eeuw meerdere malen het aandeel dat ze in Daihatsu hadden, waardoor ze in 1998 51,2% van dit automerk in handen kregen. Destijds was Daihatsu dus al voor meer dan de helft onderdeel van Toyota.

Verder is het zo dat Daihatsu in de jaren 80 van de 20ste eeuw steeds meer successen op de Europese markt wist te boeken. Hier bleef dit automerk vervolgens actief tot in het jaar 2013. Mede door de financiële crisis die in 2008 was losgebarsten was het namelijk niet echt meer winstgevend voor Daihatsu om zijn auto’s naar Europa te exporteren. Uiteindelijk is dit automerk dus wel meerdere decennia in Europa actief geweest.

Vervolgens is Daihatsu in het jaar 2016 trouwens volledig eigendom van Toyota geworden. Er is vervolgens door Toyota nog flink geïnvesteerd in Daihatsu. Zo is dit automerk dus uiteindelijk in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

Daihatsu auto’s

Ik wil je nu verder graag nog meer gaan vertellen over de auto’s die de Daihatsu naam dragen. Dit artikel draait immers eigenlijk geheel om deze voertuigen. Vandaar dat het mij dus wel zo gepast lijkt om deze desbetreffende auto’s in ieder geval voor een gedeelte te gaan bespreken. Aangezien er veel verschillende Daihatsu auto’s bestaan lijkt het mij verder geen al te best idee om deze allemaal te gaan bespreken door middel van dit artikel. Dit artikel zou dan immers echt ontzettend lang gaan worden. Daarom heb ik er dus voor gekozen om hieronder een selectie te maken van de Daihatsu auto’s die ik persoonlijk wel het bespreken waard vind.

Auto’s die op dit moment door Daihatsu geproduceerd worden

Ten eerste wil ik je meer gaan vertellen over Daihatsu auto’s die in ieder geval op het moment van het schrijven van dit artikel door Daihatsu geproduceerd worden. Dit zijn immers in principe op het moment de meest relevante Daihatsu auto’s. Vandaar dat het dus prettig kan zijn om nog meer over deze auto te weten komen wanneer de Daihatsu auto een autosoort is die je wel interesseert.

 

Daihatsu Terios

De eerste Daihatsu auto die op dit moment door dit desbetreffende automerk wordt geproduceerd waar ik je meer over wil gaan vertellen is de Daihatsu Terios. Zo wil ik je nu namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Daihatsu Terios een SUV is. De term SUV staat overigens voor Sport Utility Vehicle, en dit zijn auto’s die doorgaans vrij groot van stuk zijn en redelijk hoog op de weg liggen waardoor ze instaat zijn om zichzelf ook prima staande te houden op onverharde wegen.  SUV’s zijn immers vaak ook van 4 wiel aandrijving voorzien.

Verder is het overigens zo dat de Daihatsu Terios al aardig lang door Daihatsu geproduceerd wordt. De productie van deze auto is namelijk in het jaar 1997 van start gegaan. Er zijn sinds dit jaar verder al tal van verschillende uitvoeringen van de Daihatsu Terios geïntroduceerd. Zo zijn er bijvoorbeeld momenteel 3 generaties van de Daihatsu Terios uitgebracht. Niet elke Daihatsu Terios is dus exact hetzelfde. Het woord terios komt trouwens uit de oude Grieks taal en betekent iets in de richting van ‘dromen waar maken’.

 

Daihatsu Sigra

Ook de Daihatsu Sigra is nog een andere auto die op dit moment door Daihatsu geproduceerd wordt waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. De Daihatsu Sigra heeft immers zeker wel het een en ander te bieden. De Daihatsu Sigra is dan ook een MPV. Dit staat voor Multi Purpose Vehicle. Wanneer je dit vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald betekent dit iets in de richting van ‘auto met meerdere functies’. MPV’s zijn dus in principe veelzijdige auto’s. Dit geldt verder ook voor de Daihatsu Sigra. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat er maar liefst 7 personen tegelijkertijd plaats kunnen nemen in de Daihatsu Sigra. Dit is een stuk meer dan in de meeste andere personen auto’s het geval is.

Verder is het zo dat de Daihatsu Sigra sinds het jaar 2016 geproduceerd wordt. Er zijn sinds dit jaar verder meerdere verschillende uitvoeringen van de Daihatsu Sigra uitgebracht. Van al deze uitvoeringen bij elkaar zijn verder al honderdduizenden exemplaren verkocht, wat vrij veel is aangezien de Daihatsu Sigra specifiek voor de Indonesische markt ontwikkeld is. De naam van de Daihatsu Sigra is verder uit een taal die bekend staat als het Sanskriet gehaald. Het woord ‘sigra’ betekent in deze taal namelijk iets van ‘snel antwoord’.

 

Daihatsu Ayla

Zoals je mogelijk al wel door had is het zo dat ik je nu verder tevens meer over de Daihatsu Ayla wil gaan vertellen. Dit is trouwens een vrij kleine en compacte auto. Vandaar dat de Daihatsu Ayla dus ook voornamelijk als stadsauto gebruikt wordt. Door zijn kleine formaat komt de Daihatsu Ayla namelijk uitstekend tot zijn recht in stedelijke gebieden. Verder  is het zo dat de Daihatsu Ayla sinds het jaar 2013 geproduceerd wordt. Er zijn verder inmiddels 2 generaties van de Daihatsu Ayla uitgebracht. Ook de Daihatsu Ayla is overigens een auto die voor de Indonesische markt gemaakt is. Deze auto heeft verder ook een naam uit het Sanskriet. In deze taal betekent het woord ‘ayla’ namelijk ‘licht’. Deze naam omschrijft de Daihatsu Ayla dan ook goed. Door zijn kleine afmetingen is de Daihatsu Ayla immers geen al te zware auto.

 

Daihatsu Gran Max

Verder is de Daihatsu Gran Max nog een andere autosoort die op dit moment door Daihatsu geproduceerd wordt waar ik je meer over wil gaan vertellen. De Daihatsu Gran Max is verder een autosoort die er in principe voor bedoeld is veel dingen tegelijk mee te kunnen vervoeren. Het is immers zo dat de Daihatsu Gran Max een busje is, terwijl er ook een pick up truck variant van deze auto bestaat. Vandaar dat de Daihatsu Gran Max dus een autosoort is die in tal van situaties van pas kan komen. Er zijn immers natuurlijk veel situaties denkbaar waarin het handig kan zijn om in één keer veel goederen door middel van een auto te kunnen gaan vervoeren. De productie van de Daihatsu Gran Max is verder trouwens in het jaar 2007 van start gegaan.

 

Daihatsu Boon

Een andere auto die op dit moment door Daihatsu geproduceerd wordt en waar ik je nog meer over wil gaan vertellen is de Daihatsu Boon. De Daihatsu Boon is verder een compacte auto, die al sinds het jaar 2004 door Daihatsu geproduceerd wordt. Er zijn inmiddels overigens al 3 generaties van deze desbetreffende auto uitgebracht. Er bestaan dus meerdere verschillende versies van de auto in kwestie. De naam van de Daihatsu Boon is verder afkomstig uit de Engelse taal. In deze taal betekent het woord ‘boon’ namelijk ‘zegen’.

 

Daihatsu Thor

De laatste auto die op dit moment door Daihatsu wordt geproduceerd waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is de Daihatsu Thor. Zo wil ik je nu namelijk bijvoorbeeld vertellen dat de Daihatsu Thor sinds het jaar 2016 door dit desbetreffende automerk geproduceerd wordt. Er zijn sinds dit moment meerdere verschillende uitvoeringen van de Daihatsu Thor uitgebracht. Op het moment van het schrijven van dit artikel zit deze desbetreffende auto echter wel nog in zijn 1e generatie. Verder is het zo dat de Daihatsu Thor geclassificeerd wordt als een MPV. Deze auto heeft echter ook zeker dingen weg van een busje. Er kunnen verder 5 personen tegelijkertijd plaatsnemen in de Daihatsu Thor.

 

Auto’s die in het verleden door Daihatsu geproduceerd zijn

Verder wil ik je nu ook graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de auto’s die in het verleden door Daihatsu geproduceerd zijn. Het kan namelijk ook zeker wel leuk zijn om nog meer over dit soort desbetreffende Daihatsu auto’s te weten te komen wanneer deze autosoort je wel interesseert.

 

Daihatsu Charade

De eerste auto die in het verleden door Daihatsu geproduceerd werd waar ik je meer over wil gaan vertellen door middel van dit artikel is de Daihatsu Charade. De Daihatsu Charade is verder trouwens net zoals zoveel Daihatsu auto’s een kleine compacte auto. Vandaar dat deze auto dus ook vaak in stedelijke gebieden gebruikt is. Voor dit soort gebruik is de Daihatsu Charade immers prima geschikt.

Het is verder overigens zo dat de Daihatsu Charade nogal lang door Daihatsu geproduceerd is. De Daihatsu Charade is dan ook een succesvolle autosoort. Vandaar dat deze auto dus tussen 1977 en 2012 geproduceerd is. Er zijn in deze periode 4 generaties van de Daihatsu Charade uitgebracht. In deze periode zijn er verder miljoenen exemplaren van de Daihatsu Charade verkocht. Zo was deze auto namelijk bijvoorbeeld ontzettend populair in China. Alleen in China zijn er namelijk al meer dan maar liefst 1.5 miljoen exemplaren van de Daihatsu Charade verkocht.

 

Daihatsu YRV

Ook de Daihatsu YRV is nog een andere auto uit de geschiedenis van dit desbetreffende automerk waar ik je graag nog meer over wil gaan vertellen. Het is overigens zo dat de Daihatsu YRV een MPV is. Deze auto is verder tussen de jaren 2000 en 2005 geproduceerd. Hiervoor was er al een prototype van de Daihatsu YRV onthuld tijdens de autoshow van Tokio van het jaar 1999. Vanaf 2001 was de Daihatsu YRV verder ook in Nederland en België te koop.

De Daihatsu YRV was verder een auto die met name voor jonge automobilisten bedoeld was. Dit is ook enigszins af te leiden aan de naam van de Daihatsu YRV, aangezien YRV staat voor ‘Young Recreational Vehicle’. Wanneer je dit vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald betekent dit ‘jong recreatie voertuig’.

 

Daihatsu Consorte

Verder is ook de Daihatsu Consorte nog een auto die momenteel niet meer wordt geproduceerd maar waar ik je toch graag nog meer over wil gaan vertellen. Ik wil je nu namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Daihatsu Consorte een kleine 2 deurs sedan is die tussen 1969 en 1977 door Daihatsu geproduceerd werd. Er zijn in deze periode verder meerdere verschillende varianten van deze auto uitgebracht. De Daihatsu Consorte heeft overigens een Italiaanse naam. Het woord ‘consorte’ betekent in deze taal namelijk ‘partner’. De Daihatsu Consorte is immers de eerste auto geweest die in samenwerking met Toyota is ontwikkeld. Het is dus zo dat de Daihatsu Consorte samen met een partner ontwikkeld is. Vandaar dat deze desbetreffende auto deze naam heeft gekregen.

 

Daihatsu Applause

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik je nu ook nog meer over de Daihatsu Applause wil gaan vertellen. Ook dit is net zoals de meeste Daihatsu auto’s een compacte auto. Het is echter zo dat de Daihatsu Applause toch een aardig grote kofferbak heeft. Deze auto is verder tussen 1989 en het jaar 2000 door Daihatsu geproduceerd. Hiervoor was deze auto trouwens tijdens de autoshow van Genève van het jaar 1989 onthuld. In de periode dat de Daihatsu Applause in productie was zijn er verder tal van verschillende uitvoeringen van deze auto op de markt gebracht.

 

Daihatsu Compagno

De laatste Daihatsu auto waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is de Daihatsu Compagno. Deze auto is trouwens tussen 1963 en 1970 door Daihatsu geproduceerd. Vandaar dat de Daihatsu Compagno dus behoort tot een van de eerste Daihatsu modellen die ooit is uitgebracht. Vanaf 1969 werd deze auto overigens ook een tijdje in Nederland verkocht. Er zijn verder tussen 1963 en 1970 meerdere verschillende varianten van de Daihatsu Compagno uitgebracht. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld sedan versies en pick up versies van de Daihatsu Compagno. Van al deze versies van de Daihatsu Compagno bij elkaar zijn verder trouwens zo’n 120.000 exemplaren gemaakt. Ook de Daihatsu Compagno heeft trouwens een naam die uit het Italiaans afkomstig is. Het woord ‘compagno’ betekent namelijk ‘kameraad’ in deze taal.

 

In een door Daihatsu geproduceerde auto gaan rijden

Het is ontzettend goed mogelijk dat je wel in een Daihatsu auto zou willen gaan rijden wanneer je tot op dit punt van dit artikel die in het teken van deze autosoort staat terecht gekomen bent. Daarom wil ik nu dus meer gaan vertellen over wat voor soort opties er eventueel kunnen zijn om inderdaad in een auto die door Daihatsu geproduceerd is te kunnen gaan rijden.

Je hebt trouwens in ieder geval in theorie meerdere verschillende manieren waarop er in een Daihatsu auto gereden kan worden. Zo is het namelijk bijvoorbeeld mogelijk om in een Daihatsu te gaan rijden nadat je zo’n soort auto hebt aangeschaft. Je hebt dan immers dus een Daihatsu auto in bezit, waardoor je in zo’n geval zelf kan gaan bepalen wanneer je in zo’n desbetreffende auto gaat rijden.

Een andere manier waarop er nog in een Daihatsu auto gereden kan worden is door deze te gaan huren. Wanneer je zo’n soort auto inderdaad huurt krijg je deze namelijk in principe voor een bepaalde (doorgaans korte) periode tot je beschikking. Het is dan dus ook mogelijk om in zo’n desbetreffende auto te gaan rijden.

Verder is het ook nog in ieder geval in theorie mogelijk om in een Daihatsu auto te gaan rijden door zo’n soort auto te gaan leasen. Dit is verder trouwens in principe het huren van zo’n soort auto voor een langere periode. Wanneer je een (Daihatsu) auto least krijg je deze immers als het goed is sowieso wel maanden en mogelijk zelfs jaren lang tot je beschikking. Je kan dus voor een langere periode in een Daihatsu auto gaan rijden wanneer je zo’n soort auto least.

Nog een alternatieve mogelijkheid om in een door Daihatsu geproduceerde auto te kunnen gaan rijden is door iemand te kennen die in het bezit is van zo’n auto en deze wel aan je zou willen uitlenen. Dit is echter natuurlijk wel een manier van het rijden van een Daihatsu waarbij je helemaal afhankelijk bent van andere personen. Vandaar dat dit ook zeker geen manier is van het rijden van een Daihatsu auto waar je echt vanuit kan gaan.

 

Tot slot

Dit artikel die over de Daihatsu auto en de onderneming die achter deze autosoort zit gaat is richting zijn einde aan het gaan. Er is inmiddels immers al een hele hoop over deze desbetreffende onderwerpen verteld. Voor zover ik weet valt er op dit punt dus niet echt meer iets hierover te vertellen dat echt nog het een en ander aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Daarom ben ik dit artikel nu ook richting zijn einde aan het brengen.

Het is alleen wel zo dat ik graag nog even dingen wil gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease.auto.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal afsluit. Er bestaat namelijk een goede mogelijkheid dat er hier op deze website nog meerdere andere artikelen staan die je wel blijken te interesseren. Vandaar dat het dus leuk en waardevol kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo vind je namelijk bijvoorbeeld mogelijk het artikel die over Suzuki gaat en hier op deze website staat ook wel interessant. Suzuki is immers net zoals Daihatsu een Japans automerk. Het is dus zo dat Daihatsu en Suzuki onderwerpen zijn die goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Vandaar dat het zeker niet ondenkbaar is dat je Suzuki interessant vindt wanneer je dit nu nog leest.

Dit geldt verder overigens tevens nog voor het artikel die over Honda gaat. Ook Honda is namelijk een automerk dat van origine Japans is. Vandaar dat het dus goed mogelijk is dat je Honda wel een interessant onderwerp blijkt te vinden wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen. Daarom wilde ik je graag nog even wijzen op dat er hier op deze website een artikel staat die over Honda gaat.

 

Daihatsu afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een Daihatsu auto te zien. Vandaar dat ik het dus wel gepast vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Daihatsu gaat.