Ben je opzoek naar informatie die met de Artega auto te maken heeft? Lees dan snel verder!

Het is zo dat dit artikel die je nu aan het doornemen bent in het teken van de Artega auto staat. Wanneer deze autosoort je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier krijg je immers allerlei informatie te zien die betrekking heeft tot de Artega auto. Nadat je dit artikel hebt doorgenomen zou je dan ook op een goede manier over de Artega auto geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over Artega

Ik vind het een goed idee om je nu nog enigszins aan het begin van dit artikel meer te gaan vertellen over algemene dingen die met Artega te maken hebben. Op deze manier kan ik dit artikel die over de Artega auto gaat namelijk in principe wat mij betreft op een goede manier inleiden.

De Artega auto is overigens zeker geen doorsnee auto. Artega is immers een automerk dat zich in ieder geval tot op het heden met name richt op de productie van sportwagens. Het is dus zo dat de meeste Artega auto’s een sportief karkater hebben. Hierdoor vallen dit soort auto’s dan ook op ten opzichte van de meeste andere auto’s. Het is verder overigens ook zo dat Artega zich in de loop der jaren steeds meer is gaan specialiseren in de productie van elektrische auto’s. De volledige naam van de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Artega auto is verder trouwens ‘Artega Automobil GmbH & Co. KG’, maar er wordt meestal naar deze onderneming verwezen als Artega Automobile.

Verder is het overigens zo dat de Artega auto een autosoort is die oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Hier is de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Artega auto namelijk ooit opgericht. Je kan op een later punt van dit artikel trouwens nog meer over deze oprichting lezen wanneer ik de geschiedenis van de Artega auto uitgebreider ga bespreken. Ondanks dat Artega van origine een Duits automerk is zijn de auto’s van dit automerk overigens eigenlijk wel gewoon over de gehele wereld te verkrijgen. Het hoofdkantoor van dit automerk staat echter wel altijd nog in Duitsland. Dit desbetreffende hoofdkantoor is namelijk terug te vinden in de Duitse plaats genaamd Delbrück. Het is dus zo dat Artega inmiddels een internationaal automerk is dat nog wel altijd een sterke connectie heeft tot zijn roots.      

 

De geschiedenis van Artega

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van de Artega auto, en dus ook de onderneming die achter deze autosoort zit. Het kan immers leuk zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen wanneer de Artega auto je wel interesseert. Zo leer je deze autosoort immers in principe beter kennen.

Het is overigens zo dat de geschiedenis van Artega niet echt enorm ver terug gaat. Vandaar dat er dus ook niet uitzonderlijk veel over deze desbetreffende geschiedenis valt te vertellen. Het is echter toch zo dat het leuk en interessant kan zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen, waardoor ik deze geschiedenis nu dus inderdaad wil gaan bespreken.

De onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Artega auto is trouwens ooit in het jaar 2006 opgericht. Destijds is een meneer met de naam Klaus Dieter Frers hier verantwoordelijk voor geweest. Hiervoor had Klaus Dieter Frers overigens al jaren ervaring opgedaan als ondernemer, en hij had ook een technische achtergrond waardoor hij dus het een en ander afwist van het produceren van machines. Klaus Dieter Frers had ook al veel affiniteit met auto’s, en door middel van zijn ondernemerschap richtte hij zich bijvoorbeeld al op de productie van elektrische systemen voor auto’s. Kortom, Klaus Dieter Frers had dus al de nodige dingen gedaan om zichzelf in een situatie te brengen waarin hij in het jaar 2006 inderdaad Artega Automobile kon starten.

Vervolgens werd in het jaar 2008 trouwens voor het eerst een productieversie vertoond van de eerste Artega auto tijdens de autoshow van Genève van dit desbetreffende jaar. Het ging hierbij overigens om een versie van de Artega GT. De Artega GT is dus de eerste echte auto geweest van het automerk in kwestie. De productie van de Artega GT werd vervolgens in het jaar 2009 officieel gestart.

In het jaar 2010 werd Artega vervolgens overgenomen door een andere onderneming. Dit resulteerde erin dat de oprichter van dit automerk (wat zoals je al eerder hebt kunnen lezen een man met de naam Klaus Dieter Frers is) deze onderneming verliet. Vervolgens werden er in de jaren die volgden nog een aantal nieuwe varianten van de Artega GT op de markt gebracht. In het jaar 2012 kwam Artega echter in financieel zwaar weer terecht. Dit resulteerde erin dat Artega in ditzelfde jaar gekocht werd door een andere onderneming van Klaus Dieters Frers, waardoor dit automerk zo op deze manier dus weer in de handen van zijn oprichter terecht kwam. Hierna werden er nog een aantal andere Artega auto’s op de markt gebracht, waarna dit automerk vervolgens is uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

Artega auto’s

Ik wil je nu verder meer over Artega auto’s gaan vertellen. Dit gehele artikel staat immer in principe in het teken van dit soort desbetreffende auto’s. Vandaar dat ik het dus wel gepast vind om ook echt specifiek aandacht aan de automodellen die de Artega naam dragen te gaan besteden door middel van dit artikel. Het is immers per slot van rekening ook leuk om meer over de Artega auto te vertellen aangezien dit een bijzondere autosoort is.

Artega GT

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander over de Artega GT kunnen lezen. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al kunnen lezen over dat dit de eerste auto is geweest die ooit door Artega in productie is genomen. Alleen in dit opzicht is de Artega GT dus een erg belangrijke autosoort geweest voor dit desbetreffende automerk. Het kan daarom leuk zijn om meer over de Artega GT te weten te komen wanneer Artega een automerk is dat je wel interesseert.

Je hebt verder overigens ook al eerder in dit artikel kunnen lezen over dat de productie van de Artega GT in het jaar 2009 van start is gegaan. Deze productie is vervolgens in 2012 ten einde gekomen, nadat Artega het financieel lastig kreeg en er dus onzekere tijden voor dit automerk aanbraken. In de periode dat de Artega GT in productie is geweest zijn er trouwens 153 exemplaren en een aantal verschillende versies van deze auto uitgebracht. Zo bestaat er namelijk bijvoorbeeld ook een volledig elektrische variant van de Artega GT.

De Artega GT is trouwens een sportauto. Vandaar dat deze auto is voorzien van 2 deuren en zitplaatsen biedt voor maximaal 2 personen tegelijkertijd. Dit zijn immers kenmerken waarvan de meeste sportwagens voorzien zijn. Op deze manier kunnen dit soort auto’s namelijk licht blijven, wat hun prestaties op de weg ten goede kan komen.

 

In een Artega auto rijden

Verder wil ik door middel van dit artikel ook nog gaan behandelen hoe je (eventueel) in een Artega auto kan gaan rijden. Het is immers goed mogelijk dat het rijden van zo’n soort auto iets is dat je wel interesseert wanneer je bij dit punt van dit artikel die in het teken van dit soort auto’s staat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik nu dus duidelijkheid hoop te kunnen verschaffen over wat voor soort mogelijkheden er zouden kunnen zijn om inderdaad in een Artega auto te kunnen gaan rijden.

Een van de manieren waarop er in een auto die de Artega naam draagt gereden kan worden is trouwens door zo’n soort desbetreffende auto aan te gaan schaffen. Nadat je een Artega auto gekocht hebt ben je hier immers in principe de eigenaar van, waardoor je dan dus zelf kan bepalen wat er met zo’n desbetreffende Artega auto gebeurt. Je kan hier dan daarom ook in gaan rijden wanneer je dit zou willen.

Verder zou je ook nog in principe in een Artega auto moeten kunnen rijden door deze te gaan huren. Wanneer je inderdaad op deze manier in een Artega auto rijdt is dit echter wel doorgaans slechts voor een korte termijn. Het is immers niet al te gebruikelijk om een auto voor een lange periode te huren. Dit is immers doorgaans financieel gezien ook nogal onvoordelig.

Je zou verder misschien mogelijk nog wel in een Artega auto kunnen gaan rijden door zo’n soort auto te gaan leasen. Het leasen van een auto is verder trouwens in principe het huren hiervan voor een langere periode. Wanneer je een auto leased krijg je deze immers in principe doorgaans wel in ieder geval meerdere weken en mogelijk zelfs meerdere jaren tot je beschikking.

Het is tevens in ieder geval in theorie mogelijk om in een Artega auto te rijden door deze van iemand te lenen. Dit is echter natuurlijk alleen wel een manier van het rijden van een Artega auto waarbij je geheel afhankelijk bent van andere mensen. Je moet dan immers iemand kennen die in het bezit is van een Artega auto en er geen problemen mee heeft om deze aan je uit te lenen.

 

Tot slot

Dit artikel die in het teken van de Artega auto staat is richting zijn einde aan het gaan. Er is inmiddels namelijk al een hele hoop over deze autosoort verteld. Op dit punt valt er dan ook voor zover ik weet niets meer over de Artega auto te vertellen dat echt nog dingen aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Vandaar dat ik het dus achterwegen ga laten om dit artikel nog heel veel langer te gaan maken.

Voordat ik dit artikel helemaal tot zijn einde laat komen wil ik je overigens wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden. Het is immers erg waarschijnlijk dat er hier op deze website ook nog wel andere artikelen zijn terug te vinden die je wel interessant vindt. Het kan daarom dus leuk zijn om meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo kan je namelijk bijvoorbeeld mogelijk het artikel die hier op deze website staat en over Porsche gaat wel op prijs stellen. Porsche is namelijk net zoals Artega een Duits automerk dat zich richt op de productie van sportieve auto’s. Deze beide automerken zijn dus goed met elkaar te vergelijken. Vandaar dat het dus ook zeker niet ondenkbaar is dat je Porsche wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen.

Ook het artikel die over Laraki gaat zou nog een ander artikel van deze website kunnen zijn die je wel op prijs kan stellen. Laraki is immers net zoals Artega een redelijk kleinschalig automerk dat zich richt op de productie van sportwagens. Deze beide automerken lijken dus op elkaar. Daarom is het ook zeker niet ondenkbaar dat je Laraki inderdaad interessant blijkt te vinden. Ik wilde je dus nu nog even attenderen op het bestaan van dit artikel die over Laraki gaat voordat ik dit artikel helemaal tot zijn einde zou laten gaan komen.

Artega GT afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je een Artega auto zien. Op deze afbeelding staat namelijk een Artega GT afbeeld. Vandaar dat ik het ook wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Artega gaat. Deze afbeelding past immers dus uitstekend bij dit artikel.