Ben je opzoek naar informatie die met PGO te maken heeft? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over PGO. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interessant vindt is het dus zeker geen slecht idee om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen! Door dit te doen kan je immers echt allerlei informatie over PGO te zien krijgen. Na dit artikel te hebben doorgenomen zou je dan ook op een goede manier over dit desbetreffende onderwerp geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over PGO

Zoals je waarschijnlijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu op dit punt van dit artikel graag algemene dingen over PGO wil gaan vertellen. Op deze manier hoop ik je namelijk bijvoorbeeld goed over dit desbetreffende onderwerp te kunnen gaan informeren voor wanneer dit momenteel nog niet (echt) het geval is.

Het is verder overigens zo dat PGO een automerk is. Dit is verder een automerk dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. De auto’s van PGO hebben zich inmiddels echter ook al wel buiten de Franse landsgrenzen verspreid. PGO is dan ook een automerk dat al bestaat sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Inmiddels bestaat PGO dus al een flinke poos. PGO richt zich verder op de productie van auto’s die voorzien zijn van een sportief karakter.

Zoals je net al hebt kunnen lezen is PGO overigens ontstaan in de jaren 80 van de vorige eeuw. Deze onderneming is namelijk van start gegaan in het jaar 1980. Er zijn destijds trouwens 3 personen geweest die verantwoordelijk zijn geweest voor het ontstaan van PGO. Dit automerk is toen namelijk opgericht door 3 broers die allemaal een passie voor auto’s hadden. De namen van deze broers zijn verder Patrick, Gilles en Olivier. Zo is dus ook gelijk de naam PGO tot stand gekomen. De naam van dit automerk is namelijk dus ontstaan door de eerste letter van de voornamen van zijn 3 oprichters samen te voegen. Verder is het overigens zo dat de achternaam van Patrick, Gilles en Olivier Prévôt is.

Nadat PGO ontstaan was hield dit automerk zich aanvankelijk trouwens bezig met de productie van replica auto’s. Deze onderneming maakte dus auto’s na die al eerder waren uitgebracht. Uiteindelijk ging PGO echter ook zelf auto’s ontwikkelen en uitbrengen. Zo is PGO dan ook uiteindelijk uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

De geschiedenis van PGO

Verder wil ik je door middel van dit artikel ook graag nog meer over de geschiedenis van PGO gaan vertellen. Het kan immers erg leuk zijn om meer over deze geschiedenis te weten te komen wanneer dit desbetreffende automerk je wel interesseert! Verder is het goed mogelijk dat je PGO wel een interessant onderwerp vindt wanneer je dit nu aan het lezen bent.

Je hebt al eerder in dit artikel trouwens al het een en ander kunnen lezen over de geschiedenis van PGO. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al kunnen lezen over dat deze onderneming gestart is in 1980 en aanvankelijk replica’s van andere auto’s maakt. Je hebt ook kunnen lezen over dat deze onderneming later wel zijn eigen auto’s uit ging brengen. Zo werd namelijk bijvoorbeeld tijdens de editie van de autoshow van Parijs die in het jaar 2000 in deze stad georganiseerd werd de eerste echte PGO auto onthuld.

Vervolgens werd PGO in het jaar 2005 grotendeels overgenomen door de Al-Sayer Group, wat deze onderneming van een grote kapitaalinjectie voorzag. Hierdoor kon de ontwikkeling en de productie van de 2e PGO auto gerealiseerd worden. Op deze manier zag de PGO Cévennes dus het levenslicht.

In het jaar 2008 bracht PGO vervolgens ook nog een nieuwe auto genaamd de PGO Hemera uit. Tot op het heden zijn er verder nog steeds 3 PGO auto’s op de markt gebracht door dit automerk. Door middel van deze desbetreffende auto’s is dit automerk dan ook uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

PGO auto’s

Eigenlijk dit gehele artikel draait om de PGO auto. Ik vind het daarom dus een goed idee om je nu door middel van dit artikel nog meer over dit soort desbetreffende auto’s te gaan vertellen. Dit soort informatie past namelijk dus wel goed bij dit artikel. Waarschijnlijk kan je dit soort informatie ook wel op prijs stellen wanneer je tot op dit punt van dit artikel terecht bent gekomen.

PGO Speedster II

De aller eerste echte opzichzelfstaande auto die door PGO is uitgebracht is de PGO Speedster II geweest. Vandaar dat ik het dus ook wel toepasselijk vind om je nu als eerste nog meer over deze PGO auto te gaan vertellen! Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het trouwens zo dat de PGO Speedster II ooit aan het publiek is onthuld tijdens de autoshow van Parijs van het jaar 2000. Er zijn vervolgens door de jaren heen overigens meerdere verschillende varianten van de PGO Speedster II uitgebracht. Hierdoor is het dus lastig om je meer te vertellen over de specificaties van deze auto. Deze verschillen immers per uitvoering.

 

 PGO Cévennes

Ook over de PGO Cévennes wil ik je graag nog meer gaan vertellen! De PGO Cévennes lijkt verder overigens in meerdere opzichten meer op zijn voorganger, de PGO Speedster II. Zo hebben deze auto’s bijvoorbeeld beide een vergelijkbaar uiterlijk. Verder is het overigens zo dat de PGO Cévennes voorzien is van een motor met een vermogen van 138 paardenkracht. Deze auto weegt verder slechts iets van 950 kilo, waardoor de PGO Cévennes instaat is om binnen iets minder dan 7 seconden naar de 100 kilometer per uur te accelereren vanuit stilstand.  De PGO Cévennes kan vervolgens verder een topsnelheid van 215 kilometer per uur behalen.

 

PGO Hemera

Verder wil ik je door middel van dit artikel ook nog meer over de PGO Hemera gaan vertellen. Er zijn trouwens inmiddels al meerdere verschillende varianten van de PGO Hemera uitgebracht nadat deze auto in 2008 voor het eerst verscheen. Hierdoor is het dus zo dat de specificaties van de PGO Hemera per uitvoering van deze auto kunnen verschillen. De originele PGO Hemera is echter voorzien van een motor met 184 pk. Deze auto weegt verder 1012 kilo. Er zijn later echter dus ook nog wel varianten van de PGO Hemera uitgebracht met betere specificaties zoals de PGO Hemera GT. In 2008 is de PGO Hemera verder overigens voor het eerst vertoond aan het grote publiek tijdens de autoshow van Parijs die in dat jaar in de Franse hoofdstad georganiseerd werd. Aan de onderkant van dit artikel is verder een afbeelding terug te vinden waarop de PGO Hemera staat afgebeeld. Wanneer deze desbetreffende auto je wel interesseert kan het dus een goed idee zijn om deze afbeelding te gaan bekijken!

 

In een PGO auto gaan rijden

Er bestaat een erg goede kans dat je wel in een PGO auto zou willen gaan rijden wanneer je bij dit artikel die over deze autosoort gaat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik nu op dit punt van dit artikel dus ook wil gaan vertellen wat voor soort dingen er eventueel mogelijk kunnen zijn wanneer het gaat over het rijden in een PGO auto.

Een manier waarop je uiteraard in een PGO auto kan gaan rijden is trouwens door zo’n auto aan te gaan schaffen. Nadat je een auto van PGO gekocht hebt ben je hier namelijk de eigenaar van waardoor je dan dus zelf kan bepalen wat er met zo’n desbetreffende auto gebeurt. Je kan hier dan dus in principe altijd in gaan rijden wanneer je dit zou willen.

Verder zou er ook nog wel in een PGO auto gereden moeten kunnen worden door zo’n soort auto te gaan huren. Op deze manier kan je in ieder geval wel voor een korte periode in een PGO auto kunnen gaan rijden. Wanneer je niet al te lang in een PGO auto zou willen rijden kan het huren hiervan dan ook echt een uitstekende optie zijn!

Tevens is het zo dat het in ieder geval in theorie mogelijk is om in een PGO auto te kunnen gaan rijden door zo’n auto te leasen. Eigenlijk is dit overigens gewoon het huren van zo’n desbetreffende auto voor een wat langere periode. Wanneer je een auto leased krijg je deze namelijk als het goed is in ieder geval wel meerdere weken tot je beschikking.

Ook is het zo dat het nog mogelijk is om in een PGO auto te gaan rijden door deze van iemand te lenen. Je bent bij deze manier van het rijden in een PGO auto echter natuurlijk wel helemaal afhankelijk van wie je allemaal kent. Om in een PGO auto te kunnen gaan rijden door deze van iemand te lenen moet je namelijk natuurlijk wel iemand kennen van wie je zo’n soort auto zou kunnen gaan lenen. Wanneer dit niet het geval is houdt het dus op wanneer het aankomt op het rijden in een PGO auto op deze manier.

 

Tot slot

Inmiddels is dit artikel die over de PGO auto gaat richting zijn einde aan het gaan. Er is inmiddels namelijk echt al een hele hoop verteld over dit automerk in dit artikel. Op dit punt valt er dus in ieder geval voor zover ik weet niets meer over PGO te vertellen dat nog wat aan dit artikel zou kunnen toevoegen. Vandaar dat ik dit artikel ook aan het beëindigen ben.

Voordat ik dit artikel echt helemaal tot zijn einde ga laten komen wil ik je echter wel graag eerst nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden. Het is namelijk zeer goed mogelijk dat er hier op deze website nog meerdere andere artikelen zijn terug te vinden die je wel interessant vindt. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om inderdaad nog meer over deze artikelen te weten te komen!

Zo is het immers bijvoorbeeld goed mogelijk dat je het artikel die over Donkervoort gaat en hier op deze website kan worden terug gevonden ook wel blijkt te waarderen. Donkervoort is namelijk een Nederlands automerk dat vergelijkbare auto’s als PGO maakt. Donkervoort maakt immers ook lichte auto’s met een sportief karakter.

Verder zou het artikel die over Alpine gaat ook goed een ander artikel van deze website kunnen zijn die je wel kan waarderen. Alpine is namelijk net zoals PGO een oorspronkelijk Frans automerk dat zich richt op de productie van sportieve auto’s.

PGO Hemera afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je een exemplaar van de PGO Hemera zien. Vandaar dat ik het dus wel gepast vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over de PGO auto gaat. Door deze afbeelding te bekijken kan je immers dus een beeld vormen bij deze desbetreffende autosoort.