Ben je opzoek naar informatie die over Peugeot gaat? Lees in dat geval snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over Peugeot. Wanneer Peugeot een onderwerp is dat je wel interesseert doe je er dus in principe goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Je zou nadat je dit artikel hebt doorgenomen immers uitstekend over Peugeot geïnformeerd moeten zijn. Vandaar dat het dus de moeite waard is om dit artikel door te gaan nemen wanneer Peugeot inderdaad iets is dat je interesse wel heeft.

 

Algemene informatie over Peugeot

Ik wil je nu graag nog enigszins aan het begin van dit artikel meer gaan vertellen over wat er bedoeld wordt wanneer er (in dit artikel) over Peugeot gesproken wordt. Het is immers wel zo prettig om hiervan op de hoogte te zijn wanneer je dit nu aan het lezen bent, en het is mogelijk dat dit momenteel nog niet het geval is.

Peugeot is een automerk. Wanneer het over Peugeot gaat wordt er dus in principe over auto’s gesproken. Vandaar dat het ook niet zo gek is dat je tal van mensen hebt die Peugeot wel interessant vinden. Auto’s zijn immers producten die in tal van situaties van pas kunnen komen. Vandaar dat het niet zo gek is dat je tal van mensen hebt die in Peugeot auto’s geïnteresseerd zijn. Deze auto’s zijn immers in principe erg degelijk. Het is dus zo dat deze auto’s zeker het een en ander te bieden hebben. Daarom heb ik er ook voor gekozen om dit artikel over Peugeot en zijn auto’s te gaan schrijven.

Het automerk Peugeot is overigens oorspronkelijk afkomstig uit het Europese land Frankrijk. De auto’s van Peugeot en deze onderneming zijn inmiddels echter al ontzettend lang over de gehele wereld bekend. Zo kunnen dit soort auto’s vrijwel in elk land gevonden worden. Peugeot is dan ook een internationale autobouwer. Deze onderneming is immers eigenlijk over de gehele wereld wel actief. Het hoofdkantoor van Peugeot bevindt zich echter wel in de Franse hoofdstad Parijs. In dit opzicht behoudt Peugeot dus (onder andere) zijn connectie tot dit land.

Zoals je net al hebt kunnen lezen is het zo dat Peugeot een autobouwer is die eigenlijk over de gehele wereld actief is. Peugeot behoort dan ook tot de grotere autobouwers ter aarde. Inmiddels zijn er namelijk door de jaren heen werkelijk al tientallen miljoenen auto’s door Peugeot in elkaar gezet. Verder heeft dit automerk veel verschillende soorten auto’s uitgebracht in zijn geschiedenis. Hierdoor is het dus lastig om echt goed te zeggen wat de Peugeot auto nou echt precies voor een soort auto is. Op een later punt van dit artikel ga ik je echter nog meer vertellen over wat voor soort auto’s er door de jaren heen door Peugeot geproduceerd zijn. Zo hoop ik je toch een goed beeld bij de Peugeot auto te kunnen gaan geven door middel van dit artikel.

 

De geschiedenis van Peugeot

Nadat je net hierboven wat algemene informatie over Peugeot hebt kunnen lezen is het zo dat ik je nu graag meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van deze desbetreffende onderneming. Door meer over deze geschiedenis te weten te komen zou je de Peugeot auto namelijk in principe ook steeds beter moete kunnen gaan leren kennen en begrijpen. Kortom, het kan dus leuk zijn om inderdaad nog meer over de geschiedenis van Peugeot te weten te komen wanneer Peugeot geïnteresseerd bent!

Het is overigens zo dat Peugeot een indrukwekkende geschiedenis heeft weten op te bouwen die erg ver terug gaat. De oorsprong van deze geschiedenis ligt, zoals je eigenlijk ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen verder in het land Frankrijk. De geschiedenis van Peugeot start hier verder in principe al in het jaar 1810. In dit jaar werd de onderneming die uiteindelijk zou uitgroeien tot het huidige Peugeot namelijk gestart. In 1810 begon een man met de naam Armand Peugeot namelijk een bedrijf. Destijds werden er uiteraard echter nog geen auto’s door deze onderneming geproduceerd, aangezien de auto toen nog helemaal niet bestond.

De onderneming die Armand Peugeot startte in 1810 was namelijk in principe een staalgieterij. Door deze onderneming werden verder aanvankelijk met name gereedschappen van metaal zoals bijvoorbeeld zagen geproduceerd. Later werden er ook nog andere producten door deze onderneming gemaakt. Zo werden er rond 1840 ook koffiemolens / malers door dit bedrijf gemaakt. In 1874 kwamen hier ook pepermalers bij. Ook werden er dingen zoals (stalen) frames voor paraplu’s door deze onderneming gemaakt.

Rond het jaar 1880 begon men bij deze onderneming in kwestie verder met de productie van fietsen. In deze periode ontstonden dus de eerste Peugeot vervoersmiddelen. Peugeot kwam verder overigens al snel met meerdere verschillende soorten fietsen op de proppen. Ze hadden de smaakt dus te pakken bij Peugeot wanneer het aankwam op het produceren van voertuigen.

Niet heel lang nadat men bij Peugeot was begonnen met de productie van fietsen gingen ze zich hier dan ook richten op het maken van auto’s. Deze eerste auto werd namelijk al geproduceerd in het jaar 1889. Peugeot is dus een zeer oud automerk. In deze desbetreffende periodes waren auto’s immers echt nog helemaal niet gebruikelijk. Deze desbetreffende aller eerste auto van Peugeot die werd geproduceerd in 1889 reed trouwens door middel van stoom en was voorzien van 3 wielen. Het is dus zo dat deze auto nog erg veel afweek van de auto’s van Peugeot zoals we die op de dag van vandaag kennen. De eerste auto van Peugeot werd verder overigens ontworpen door een meneer met de naam Léon Serpollet. Van deze desbetreffende auto zijn verder trouwens 4 exemplaren gemaakt.

Na de introductie van de eerste Peugeot auto ging men bij deze desbetreffende onderneming overigens snel verder met het ontwikkelen van een nieuwe auto. In 1890 gingen ze bij Peugeot namelijk al aan de slag met de productie van een nieuwe auto, en deze had 4 wielen en een verbrandingsmotor. Deze auto leek dus al veel meer op de auto zoals we dit voertuig op de dag van vandaag kennen.

Ook in de jaren die volgden werden er volop auto’s gebouwd door Peugeot. Hier werden ze bij deze onderneming dan ook steeds beter in, waardoor ze bij Peugeot instaat waren om steeds meer auto’s te kunnen gaan produceren. Zo werden er in het jaar 1899 namelijk bijvoorbeeld al 300 Peugeot auto’s geproduceerd. Dit is vrij veel, aangezien de productieprocessen van destijds veel minder verder ontwikkeld waren dan op de dag van vandaag het geval is. Destijds was het dus lastiger en tijdrovender om auto’s te kunnen produceren dan tegenwoordig het geval is.

In deze periode ging Peugeot trouwens ook door middel van zijn auto’s mee doen aan de aller eerste autoraces die rond deze periode georganiseerd begonnen te worden. Hier wist Peugeot verder uitstekende resultaten neer te zetten. De auto’s van Peugeot waren dus ook destijds al van een goede kwaliteit, en konden zich uitstekend meten met de auto’s van de competitie. Zo werd namelijk bijvoorbeeld de Paris–Rouen die georganiseerd werd in het jaar 1894, en die wel eens wordt genoemd als aller eerste officiële competitieve autorace ooit gewonnen door een auto van Peugeot. Ook tijdens andere races wisten auto’s die door Peugeot gemaakt waren goede resultaten te behalen. Op deze manier wist Peugeot door middel van het begin van de autosport zijn reputatie dus alleen nog maar te verbeteren.

Verder is het zo dat de auto’s die door Peugeot geproduceerd werden alleen nog maar werden door ontwikkeld. Zo werd bijvoorbeeld in het jaar 1896 de eerste Peugeot auto gemaakt die voorzien was van een motor die door Peugeot zelf ontwikkeld was. Hiervoor gebruikte Peugeot namelijk motoren die afkomstig waren van andere ondernemingen. Deze desbetreffende motor had overigens een vermogen van 8 PK, en werd voor het eerst geplaatst in een auto die bekend staat als de Peugeot Type 15. Wanneer je meer over deze desbetreffende auto te weten wil komen wil ik je overigens van harte aanraden om door te lezen! Ik ga je op een later punt van dit artikel namelijk nog veel meer over deze desbetreffende auto vertellen.

Vervolgens bleef Peugeot in de jaren die volgden doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe auto’s en nieuwe motoren, en ze wisten ook steeds meer van deze auto’s te verkopen. De auto was destijds immers een vervoersmiddel dat aan populariteit aan het winnen was, en Peugeot was een van de beste autobouwers van deze periode. In deze periode deden de auto’s van Peugeot ook nog wel mee aan een aantal races maar de resultaten van deze desbetreffende auto’s tijdens deze races vielen tegen waardoor men hier een tijdje mee stopte.

In het jaar 1898 introduceerde Peugeot overigens zijn eerste motorfiets. Dit gebeurde tijdens de motorshow die in het jaar 1898 in de Franse hoofdstad Parijs georganiseerd werd.  Deze desbetreffende motoren werden verder ook een belangrijk onderdeel van de Peugeot onderneming. Zo werden er in de jaren die volgden nog tal van andere motoren door Peugeot ontwikkeld. Hierdoor is het overigens zo dat Peugeot tegenwoordig de aller oudste producent van motorfietsen is die nog steeds actief is.

Ook met de productie van auto’s bleef Peugeot rustig doorgaan. Of eigenlijk, intensief doorgaan in het jaar 1903 nam Peugeot namelijk zo’n beetje de helft van de productie van alle auto’s die in dat jaar in Frankrijk geproduceerd werden tot zijn rekening. Er werden destijds dan ook meerdere verschillende modellen door deze autobouwer geproduceerd.

De auto’s die door Peugeot werden geproduceerd werden vervolgens steeds verder ontwikkeld door deze autobouwer waardoor deze auto’s ook steeds krachtiger werden. Deze auto’s werden hierdoor dus ook steeds sneller. Dit resulteerde er in dat Peugeot besloot om zich in het jaar 1912 weer te gaan focussen op racen, en dit was zeker niet zonder succes. Zo werden bijvoorbeeld de Franse Gran Prix van het jaar 1912 en de Amerikaanse Indianapolis 500 die in mei van het jaar 1913 georganiseerd werden door middel van door Peugeot geproduceerde auto’s gewonnen. Hierdoor is Peugeot overigens de aller eerste niet Amerikaanse autobouwer geweest die de Indy 500 wist te winnen. Ook in de jaren die volgden wisten ze Peugeot goede resultaten tijdens belangrijke races te behalen. Zo werd bijvoorbeeld ook de Franse Gran Prix van 1913 gewonnen, waardoor Peugeot tevens de eerste autobouwer werd die deze race 2 jaar achter elkaar wist te winnen.

Vervolgens bleven ze bij Peugeot doorgaan met races, en ondanks dat ze niet elke race waar ze aan mee deden wonnen werden hier toch nog zeker wel mooie resultaten geboekt. Verder is het zo dat de ontwikkeling van de Peugeot auto in een stroomversnelling terecht was gekomen doordat men zich bij Peugeot in deze periode zo intensief bezig hield met racen. De auto’s van Peugeot moesten namelijk steeds beter worden om hun concurrentie op de racebaan letterlijk voor te kunnen blijven.

Hierna braken er verder wat lastigere tijden aan voor Peugeot en eigenlijk bijna de gehele wereld. De Eerste Wereldoorlog brak namelijk uit, en hier was Frankrijk intensief bij betrokken.  Vandaar dat men bij Peugeot in deze periode dus ook niet echt meer kon focussen op de productie van auto’s. In deze periode werden er dan ook met name oorlog gerelateerde producten door Peugeot gemaakt. Peugeot maakte overigens wel ook oorlogsvoertuigen in deze periode. In dit opzicht konden ze bij Peugeot dus nog enigszins doorgaan met waar ze voor de oorlog mee bezig waren.

Nadat de Eerste Wereldoorlog was afgelopen pakte men bij Peugeot de draad volgens eigenlijk gelijk weer op, en gingen ze dus verder met het produceren van auto’s en racen. Hier bleef Peugeot verder goede resultaten boeken. Zo werden er meerdere belangrijke races gewonnen in de jaren nadat de Eerste Wereldoorlog net beëindigd was. In de jaren 20 van de 20ste eeuw bleef Peugeot verder dus ook gewoon steeds nieuwe productieauto’s uitbrengen.

De jaren 30 van de 20ste eeuw waren verder ook een lastige periode voor Peugeot. Er was in deze periode namelijk sprake van een economische recessie, waardoor de verkoopcijfers van Peugeot flink terug liepen. Peugeot wist deze lastige periode echter te doorstaan en ging toch gewoon nog verder met het ontwikkelen van nieuwe auto’s. Hierdoor ging het vervolgens weer een tijdje beter met Peugeot in de jaren 30 van de vorige eeuw, maar niet heel lang hierna brak ook de Tweede Wereldoorlog uit. Ondanks dat Peugeot aanvankelijk nog wel even door ging met de productie van auto’s tijdens deze periode viel deze productie uiteindelijk natuurlijk stil tijdens de oorlog. Er was in deze periode namelijk geen ruimte om je bezig te houden met het maken van auto’s.

Verder begonnen ze bij Peugeot niet lang nadat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen echter weer met het produceren van auto’s. Dit gebeurde namelijk in het jaar 1946. Hierna herstelde Peugeot zich verder snel, en wisten ze zelfs nieuwe verkooprecords neer te zetten. Het duurde verder dan ook niet lang voordat Peugeot alweer nieuwe auto’s op de markt bracht die succesvol waren nadat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen.

Peugeot bleef vervolgens in de jaren 50 van de vorige eeuw zichzelf verder ontwikkelen en verder groeien. Zo werden er in deze periode bijvoorbeeld nieuwe auto’s uitgebracht door Peugeot die erg populair waren. Nam in deze periode ook een andere autobouwer met de naam Chenard-Walcker over. Op deze manier werd Peugeot dus alleen nog maar groter en groter. Het is dan ook zo dat Peugeot in deze periode steeds internationaler werd. De Peugeot auto was namelijk bijvoorbeeld vanaf het jaar 1958 verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Verder is het zo dat Peugeot een deel van zijn productie naar Australië verplaatste. Op deze voet ging Peugeot eigenlijk ook verder in de jaren 60 van de 20ste eeuw. In dit decennium werden er verder ook nog een aantal races gewonnen door middel van de auto’s van Peugeot.

Uiteindelijk braken de jaren 70 van de 20ste eeuw aan. In deze periode bleef Peugeot rustig verder groeien. Zo werden er in dit decennium namelijk bijvoorbeeld andere autobouwers overgenomen door Peugeot. In het jaar 1974 kocht Peugeot immers onder andere 30% van de aandelen van de andere populaire Franse autobouwer Citroën[LINK], waarna ze in 1975 ook nog de overige 70% van deze onderneming overnamen. Hierdoor werden Peugeot en Citroën dus één geheel, maar deze beide autobouwers bleven wel nog allebei hun eigen auto’s produceren. Ook nam Peugeot een gedeelte van de Amerikaanse autobouwer Chrysler over.  Dit gebeurde namelijk in het jaar 1978, en het ging hierbij om de Europese tak van Chrysler.

Ook in de jaren 80 van de vorige eeuw bleef Peugeot zich verder ontwikkelen. Zo bracht Peugeot in deze periode bijvoorbeeld gewoon nog steeds nieuwe auto’s uit. In het jaar 1983 kwam Peugeot immers met de Peugeot 205, en dit zou uitgroeien tot een ontzettend populaire auto. Deze auto was namelijk meerdere jaren de best verkochte auto in Frankrijk en was verder overigens ook in tal van andere landen erg populair. Op een later punt van dit artikel ga ik trouwens nog meer over de Peugeot 205 vertellen. Wanneer je meer over deze auto te weten wil komen is het dus een goed idee om door te lezen.

In de jaren 90 van de 20ste eeuw werden er ook weer nieuwe auto’s op de markt gebracht door Peugeot, waarvan er tal van (erg) succesvol waren. Het is echter wel zo dat de verkoop van de auto’s van Peugeot in deze periode erg tegen viel in de regio Noord-Amerika. Dit resulteerde er in dat ze er in het jaar 1991 bij Peugeot toe besloten om na hier ruim 30 jaar actief te zijn geweest te stoppen met de verkoop van auto’s in dit desbetreffende gebied voor in ieder geval dat moment. In 1997 begon Peugeot echter wel (weer) met de verkoop van auto’s in Mexico. In de jaren 90 van de vorige eeuw breidde Peugeot zijn territorium dus ook uit.

Uiteindelijk brak de huidige eeuw aan. Ook in het begin van deze eeuw wist Peugeot een hele hoop auto’s te verkopen. Het is immers zo dat Peugeot inmiddels al miljoenen voertuigen per jaar wist te verkopen. In deze periode werden er verder ook weer nieuwe auto’s door Peugeot uitgebracht. In de 21ste eeuw trad Peugeot ook toe tot meerdere verschillende nieuwe markten. Zo bleef deze autobouwer zich dus verder ontwikkelen. Verder is het zo dat er in deze eeuw meerdere verschillende partijen zijn geweest die een aandeel in Peugeot in handen gekregen hebben. Zo kreeg deze autobouwer dus een aantal keer nieuwe eigenaren. Vervolgens is Peugeot in de laatste jaren uitgegroeid tot de autobouwer zoals we die op de dag van vandaag kennen. Het is overigens zo dat Peugeot behoort tot de aller oudste nog bestaande automerken. Op zich is dit niet zo gek, aangezien je net hebt kunnen lezen hoe ver de imposante geschiedenis van Peugeot wel niet terug gaat.

 

Door Peugeot geproduceerde auto’s

Het is goed mogelijk dat de door Peugeot geproduceerde auto’s je wel interesseren wanneer je bij dit artikel die over Peugeot gaat terecht bent gekomen. Daarom wil ik je nu ook nog meer gaan vertellen over een aantal Peugeot auto’s. Je kan dit immers dus mogelijk wel waarderen. Dat ik je niet over elke Peugeot auto ga vertellen heeft overigens met name te maken met het feit dat er door de jaren heen vele verschillende auto’s door Peugeot geproduceerd zijn. Wanneer ik deze allemaal zou gaan bespreken zou dit dus een erg lang artikel gaan worden. Vandaar dat ik hieronder dus een selectie heb gemaakt van een aantal door Peugeot geproduceerde auto’s die ik het bespreken waard vind.

 

De auto’s die nu door Peugeot geproduceerd worden

Ik wil je nu ten eerste graag meer gaan vertellen over de auto’s die op de dag van vandaag door Peugeot geproduceerd worden. Dit zijn immers in principe de meest relevante Peugeot auto’s van dit moment. Daarom vind ik het dus zeker moeite waard om een aantal van deze desbetreffende auto’s te gaan bespreken door middel van dit artikel.

 

Peugeot 208

De eerste auto die op de dag van vandaag door Peugeot geproduceerd word waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot 208. Dit is immers zeker weten een auto die wel het een en ander te bieden heeft. Vandaar dat ik je door middel van dit artikel dus op een goede manier hoop te kunnen gaan informeren over de Peugeot 208!

Het is overigens zo dat de Peugeot 208 voor het eerst aan het grote publiek vertoont werd tijdens de Autoshow van Geneve die in het jaar2012 in deze stad georganiseerd werd. Sinds dit desbetreffende jaar is de Peugeot 208 dan ook in productie. De Peugeot 208 is verder een middelgrote auto, die toch redelijk compact is.

Verder is het zo dat er inmiddels meerdere verschillende generaties van de Peugeot 208 zijn uitgebracht door Peugeot. De eerste generatie van deze auto werd namelijk geproduceerd tussen 2012 en 2019. In 2019 is verder dus de tweede generatie van deze autosoort geïntroduceerd. Deze beide generaties van de Peugeot 208 verschillen trouwens in meerdere opzichten van elkaar. Er zijn dus meerdere verschillende versies van deze auto. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er tijdens de tweede generatie van de Peugeot 208 een volledig elektrische variant van deze auto is uitgebracht. De eerste generatie van de Peugeot 208 werd verder met name door Pierre Authier ontworpen, terwijl er bij de tweede generatie van deze auto meerdere ontwerpers een grote rol gespeeld hebben.

 

Peugeot 308

Ook de Peugeot 308 is nog een auto die op het moment van het schrijven van dit artikel gebouwd wordt door Peugeot waar ik je graag nog meer over wil gaan vertellen. De Peugeot 308 is trouwens net zoals vele andere auto’s van Peugeot een vrij kleine en compacte auto die met name als familieauto bedoeld is. Je ziet deze auto hierdoor bijvoorbeeld vaak terug in steden. Hier komt de Peugeot 308 namelijk prima tot zijn recht.

Verder is het zo dat de Peugeot 308 sinds het jaar 2007 door Peugeot geïntroduceerd en geproduceerd wordt. Deze auto is inmiddels dus al een redelijke tijd in productie. Er zijn dan ook al meerdere verschillende generaties van de Peugeot 308 uitgebracht. Er namelijk 3 generaties van de Peugeot 308. De eerste generatie van deze auto werd overigens tussen 2007 en 2013 geproduceerd, de tweede generatie tussen 2013 en 2021 waarna de derde en huidige generatie van de Peugeot 308 sinds 2021 door Peugeot geproduceerd wordt. Doordat er door de jaren heen meerdere verschillende variaties van de Peugeot 308 zijn uitgebracht is het overigens lastig om je meer over de specificaties van deze auto te vertellen. Deze verschillen immers per uitvoering van de Peugeot 308.

 

Peugeot 5008

Verder is de Peugeot 5008 nog een andere auto die op dit moment door Peugeot gemaakt wordt waar ik je graag nog meer over wil gaan vertellen door middel van dit artikel. Dit is immers een auto die zeker het een en ander te bieden heeft. De Peugeot 5008 is verder een wat forsere auto. Op de dag van vandaag wordt deze auto dan ook geclassificeerd als een SUV. Toen de Peugeot 5008 in het jaar 2009 geïntroduceerd werd was het echter zo dat deze auto werd aangeduid als een MPV.

MPV staat verder overigens voor multi purpose vehicle, terwijl SUV staat voor sport utility vehicle. De Peugeot 5008 is dan ook zeker geen ‘gewone’ straatauto. SUV’s zijn immers auto’s die zich goed kunnen redden op wat ruigere terreinen en een MPV is doorgaans een auto die bijvoorbeeld van vele zitplaatsen voorzien zijn. Dit zijn beide dingen die van toepassing zijn op de Peugeot 5008. Zo bestaan er namelijk varianten van de Peugeot 5008 waar maar liefst 7 personen in passen! Dit is uiteraard iets dat erg handig kan zijn.

Er zijn inmiddels overigens 2 generaties van de Peugeot 5008 uitgebracht. De eerste generatie van de Peugeot 5008 was verder in productie tussen 2009 en 2016, waarna in 2017 de tweede generatie van deze auto werd uitgebracht. Deze desbetreffende generatie van de Peugeot 5008 is verder dus nog steeds in productie.

 

Peugeot Rifter

De Peugeot Rifter is nog een andere auto die op dit moment door Peugeot geproduceerd wordt waar ik je graag meer over wil gaan vertellen. Dit is immers een auto die in tal van situaties handig kan zijn. Het is namelijk zo dat de Peugeot Rifter een (bestel)busje is. Er kunnen dus veel dingen door middel van deze desbetreffende auto vervoerd worden.

Het is overigens zo dat de Peugeot Rifter ook nog andere namen heeft. Zo wordt deze auto in kwestie namelijk ook wel de Peugeot Partner genoemd. Verder is het zo dat de Peugeot Rifter in Italië bekend staat als de Peugeot Ranch. Er zijn dus meerdere verschillende manieren waarop er naar de auto in kwestie verwezen kan worden. Door middel van dit artikel doe ik dit echter dus door middel van de Peugeot Rifter naam.

Verder is het zo dat de Peugeot Rifter al aardig lang geproduceerd wordt. Deze auto is namelijk al in productie sinds 1997. Er zijn inmiddels dan ook al meerdere verschillende generaties van deze desbetreffende auto uitgebracht. Je hebt namelijk 3 verschillende generaties van de Peugeot Rifter. Hierdoor is het dus zo dat zeker niet elke Peugeot Rifter precies hetzelfde is.

 

De auto’s die in het verleden door Peugeot geproduceerd zijn

Verder wil ik je nu ook graag nog meer gaan vertellen over een aantal auto’s die in het verleden door Peugeot geproduceerd zijn. Het is immers zo dat deze auto’s er voor een groot deel voor hebben gezorgd dat Peugeot uiteindelijk is uitgegroeid tot de onderneming zoals we deze op de dag van vandaag kennen. Vandaar dat deze desbetreffende auto’s die vroeger door Peugeot geproduceerd werden dus zeker van belang zijn voor Peugeot! Daarom kan het dus leuk zijn om meer over deze desbetreffende auto’s te weten te komen wanneer je wel interesse in Peugeot hebt.

Peugeot 107

Ik wil je nu graag meer gaan vertellen over de Peugeot 107. Dit is immers een auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is die zeker wel waardevol kan zijn. Zo kan deze desbetreffende auto namelijk bijvoorbeeld uitstekend van pas komen in grote drukke steden. De Peugeot 107 is namelijk een kleine en compacte auto. Je kan jezelf door middel van een Peugeot 107 dus in principe uitstekend manoeuvreren in drukke straten. Verder is het overigens zo dat de Peugeot 107 mede door zijn kleine formaat ontzettend zuinig rijdt. Dit is ook zeker een voordeel van deze auto! Je hoeft namelijk dus in principe maar weinig te tanken wanneer je een Peugeot 107 rijdt. Deze desbetreffende auto staat er verder trouwens ook nog om bekend dat deze erg betrouwbaar zijn.

Verder is het overigens zo dat de Peugeot 107 tussen 2005 en 2014 geproduceerd werd door Peugeot. In deze periode zijn er werkelijk honderdduizenden exemplaren van deze auto gemaakt. In deze periode zijn verder meerdere verschillende uitvoeringen van de Peugeot 107 uitgebracht. Niet alle exemplaren van de Peugeot 107 die tussen 2005 en 2014 door deze onderneming geproduceerd zijn hebben dus allemaal dezelfde karakteristieken.

 

Peugeot 201

De Peugeot 201 is verder nog een andere auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen! Het is immers zo dat de Peugeot 201 een belangrijke auto voor Peugeot is geweest. Dit is namelijk eigenlijk de eerste echte Peugeot auto geweest die echt op grote schaal geproduceerd werd. Er zijn dus veel mensen bekend geworden met Peugeot door middel van de Peugeot 201. De Peugeot 201 was in zijn tijd dan ook een redelijk betaalbare auto. Mede hierdoor is deze auto dus vaak verkocht. Verder is het trouwens zo dat de Peugeot 201 de eerste Peugeot auto is die een naam heeft die voorzien is van een getal in de honderd met een nul als middelste cijfer. Er zijn later nog vele andere auto’s door Peugeot uitgebracht die een namen hebben die op dezelfde manier zijn opgebouwd.

Het is overigens zo dat de Peugeot 201 voor het eerst aan het grote publiek tentoon gesteld werd tijdens de autoshow van Parijs die in het jaar 1929 in de Franse hoofdstad georganiseerd werd. Deze auto is dan ook in productie geweest tussen 1929 en 1937. In deze periode zijn er verder maar liefst 142309 exemplaren van de Peugeot 201 gemaakt, wat erg veel is voor een auto uit deze periode. Deze productie vond destijds trouwens plaats in een productiefaciliteit van Peugeot die in de Franse plaats Sochaux gevestigd zat. Er zijn hier verder destijds trouwens meerdere verschillende varianten van de Peugeot 201 gemaakt.

 

Peugeot 304

Ook de Peugeot 304 is nog een voorbeeld van een auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen. Dit is immers zeker een belangrijke auto uit de geschiedenis van Peugeot. Er zijn dan ook vele exemplaren van de Peugeot 304 gemaakt. In totaal gaat het hier namelijk over maar liefst 1.178.423 exemplaren! Deze desbetreffende exemplaren van de Peugeot 304 zijn overigens tussen 1969 en 1980 geproduceerd. Dit was namelijk de periode dat deze auto in productie was. In deze periode zijn er verder overigens tal van verschillende uitvoeringen van de Peugeot 304 op de markt gebracht. De Peugeot 304 is verder een auto met middelgrote afmetingen. Dit is één van de redenen dat deze auto met name populair was als familieauto. Hier heeft deze auto immers een prima formaat voor. Op de dag van vandaag is trouwens met name de cabriolet versie van de Peugeot 304 nog aardig populair bij Peugeot fanaten.

 

Peugeot 402

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik je nu ook graag nog meer wil gaan vertellen over de Peugeot 402. Dit is immers nog (in ieder geval wat mij betreft) een andere interessante auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is. Deze desbetreffende auto werd overigens door Peugeot geproduceerd in het Franse plaatsje Sochaux tussen 1935 en 1942. Er zijn in deze periode verder zo’n 75000 exemplaren van deze desbetreffende auto geproduceerd. Een van de voornaamste redenen dat de productie van de Peugeot 402 na zo’n 7 jaar werd stopgezet in 1942 had overigens te maken met de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer deze oorlog niet was uitgebroken zouden er dus wellicht nog meer exemplaren van de Peugeot 402 gemaakt zijn. De Peugeot 402 is verder onthuld tijdens de autoshow van Parijs die hier in het jaar 1935 plaats vond.

Verder is het overigens zo dat de Peugeot 402 een redelijk prijzige auto was in de tijd dat deze auto door Peugeot geproduceerd werd. Deze auto was dan ook vrij luxe voor de periode waarin deze geproduceerd werd. De Peugeot 402 is verder tevens een redelijk grote auto. Kortom, de Peugeot 402 was dus geen auto die voor Jan Modaal bedoeld was.

 

Peugeot 108

Een andere auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd wed waar ik je nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot 108. Ook dit is immers zeker een Peugeot auto die het een en ander te bieden heeft. Het is verder zo dat de Peugeot 108 net zoals tal van andere Peugeot auto’s vrij klein en compact is. Deze auto is dan ook met name bedoeld voor gebruik in steden.

De Peugeot 108 was verder overigens voor het eerst in het jaar 2014 verkrijgbaar. Uiteindelijk werd de productie van deze auto echter stilgezet in 2021. Al met al is de Peugeot 108 dus redelijk lang in productie geweest. Een belangrijk deel van deze desbetreffende productie is trouwens altijd in het Europese land Tsjechië volbracht. De Peugeot 108 is dus een auto met een Tsjechisch tintje. Er zijn in totaal trouwens honderden duizenden exemplaren van de Peugeot 108 verkocht in de tijd dat deze auto in productie was, maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om hiermee te stoppen omdat dit niet rendabel genoeg was.

 

Peugeot 205

Verder wil ik je nu ook graag nog meer gaan vertellen over de Peugeot 205. Dit is immers zeker weten een belangrijke auto uit de geschiedenis van Peugeot! De Peugeot 205 was namelijk een auto die erg goed verkocht werd in een periode dat het bij Peugeot op zakelijk gebied niet bepaald voor de wind ging. Mede door middel van de Peugeot 205 heeft Peugeot zo dus een faillissement weten te voorkomen. De Peugeot 205 is verder overigens tevens een auto die meerdere verschillende prijzen gewonnen heeft. Dit toont uiteraard goed aan dat deze auto wel het een en ander te bieden heeft.

Het is trouwens zo dat de Peugeot 205 net zoals veel andere Peugeot auto’s redelijk klein en compact is. Deze auto is verder geproduceerd tussen de jaren 1983 en 1999. De is dus Peugeot 205 vrij lang in productie geweest, wat uiteraard niet zo gek is aangezien deze auto zoals je net ook al hebt kunnen lezen een succes was. In totaal zijn er trouwens zo’n 5.300.000 exemplaren van de Peugeot 205 gemaakt. Er zijn door de jaren heen verder overigens meerdere verschillende varianten van de Peugeot 205 geproduceerd. Zo zijn er bijvoorbeeld ook wat sportievere varianten van de Peugeot 205 uitgebracht, en deze auto’s hebben uitstekende resultaten weten te behalen tijdens tal van officiële races. Je kan dus zeker wel stellen dat de Peugeot 205 een interessante auto is die een hoop te bieden heeft. Vandaar dat ik je nu ook graag nog meer over deze auto wilde gaan vertellen door middel van dit artikel!

 

Peugeot 406

Een andere auto die vroeger door Peugeot geproduceerd werd waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot 406. Deze desbetreffende auto is trouwens voor een Peugeot auto redelijk groot, en was dan ook met name bedoeld als gezinsauto. De Peugeot 406 is verder meerdere malen in de prijzen gevallen. Zo is de Peugeot 406 onder andere door het Britse automagazine ‘What Car?’ in het jaar 1997 verkozen tot auto van het jaar. Er zijn dus aardig wat mensen met verstand van auto’s die van mening zijn dat de Peugeot 406 een auto is die bepaalde kwaliteiten heeft. De Peugeot 406 heeft verder ook in de autosport prijzen gewonnen tijdens officiële races.

Verder is het trouwens zo dat de Peugeot 406 is geproduceerd tussen de jaren 1995 en 2008. Er zijn in deze periode overigens tal van verschillende variaties van de Peugeot 406 uitgebracht. Hierdoor is er voor eigenlijk iedereen die de Peugeot 406 wel een interessante auto vindt een geschikte variant van deze desbetreffende auto te vinden.

 

Peugeot 505

Ik wil nu verder nog meer gaan vertellen over de Peugeot 505. Dit is immers nog een andere belangrijke auto geweest voor Peugeot. Er zijn immers ruim een miljoen exemplaren van de Peugeot 505 gemaakt. In totaal zijn er namelijk maar liefst 1.351.254 exemplaren van de Peugeot 505 geproduceerd. Dit zou uiteraard niet zijn gebeurd wanneer de Peugeot 505 een waardeloze auto zou zijn geweest. Deze desbetreffende productie van de Peugeot 505 heeft verder overigens plaats gevonden in de periode 1978 tot 1999. In deze periode zijn er verder meerdere verschillende varianten van de Peugeot 505 uitgebracht. Verder is het overigens zo dat de Peugeot 505 een vrij grote gezinsauto is.

 

Peugeot 806

De Peugeot 806 is nog een andere auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Dit is immers een interessante auto. De Peugeot 806 is namelijk een MPV. Deze auto biedt dan ook zitplaatsen voor maar liefst 7 personen! Je kan verder ook veel goederen door middel van de Peugeot 806 vervoeren. Kortom, er zijn dus zeker situaties denkbaar waarin de Peugeot 806 een handige auto kan zijn.

Qua uiterlijk heeft de Peugeot 806 overigens veel weg van een busje. De Peugeot 806 is verder door Peugeot geproduceerd tussen 1994 en 2002. In deze periode zijn er meerdere verschillende varianten van deze auto uitgebracht.

 

Peugeot RCZ

Een andere auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot RCZ. Dit is immers een vrij bijzondere Peugeot auto. De Peugeot RCZ is immers een auto die een vrij sportief karakter heeft. Er zijn maar weinig andere Peugeot auto’s waarbij dit ook het geval is. De meeste Peugeot auto’s worden namelijk met name zo praktisch mogelijk gemaakt, en dit is iets dat doorgaans niet al te best gecombineerd kan worden met de productie van sportwagens. De Peugeot RCZ is echter dan ook geen echt zeer exotische sportwagen. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat er 4 personen in een Peugeot RCZ passen, en bij de meeste echte sportwagens heb je maar zitplaatsen voor maximaal 2 personen. Het is dus zo dat de Peugeot RCZ voor een sportieve auto dus toch nog wel aardig praktisch is.

De Peugeot RCZ werd trouwens onthuld tijdens de IAA van 2009, wat een van de bekendste en belangrijkste autoshows van de wereld is. Deze autoshow wordt verder georganiseerd in het Duitse Frankfurt. De Peugeot RCZ is verder in productie geweest tussen 2009 en 2015. In deze periode zijn er verder bijna 70.000 exemplaren van de Peugeot RCZ geproduceerd. Deze desbetreffende auto heeft in deze periode verder meerdere verschillende prijzen gewonnen. Verder is het zo dat de Peugeot RCZ door een meneer met de naam Boris Reinmöller geproduceerd is.

 

Peugeot 404

De Peugeot 404 is nog een andere auto die in het verleden door Peugeot 404 geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Het is namelijk zo dat dit een andere succesvolle Peugeot auto is. Deze auto is verder geproduceerd tussen de jaren 1960 en 1991. Al met al is de Peugeot 404 dus erg lang in productie geweest. Door de jaren heen zijn er dan ook tal van verschillende varianten van de Peugeot 404 uitgebracht. In totaal is het verder overigens zo dat er 2.885.374 exemplaren van deze desbetreffende auto gemaakt zijn. De Peugeot 404 is verder een auto die tal van verschillende races gewonnen heeft. Deze auto staat verder bekend om het feit dat deze lang mee gaat, en niet snel beschadigd raakt. Mede hierdoor is het zo dat de Peugeot 404 een populaire auto is geweest voor taxichauffeurs. Dit zijn immers karakteristieken die uitstekend van pas komen voor een taxi auto.

 

Peugeot P4

Een andere auto die in het verleden door Peugeot geproduceerd is waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot P4. Dit is immers nog een andere bijzondere auto die door Peugeot geproduceerd is. Dit is namelijk een terreinwagen die met name door het Franse leger gebruikt is. Het is dan ook zo dat Peugeot deze auto nergens anders naar toe mocht exporteren zonder toestemming van het Franse leger. Dit stond in een contract dat Peugeot gesloten had met de Franse defensie afdeling.

Verder is het overigens zo dat de Peugeot P4 erg licht is voor een terreinwagen. Deze auto heeft namelijk een gewicht van 1750 kilo. Het is verder overigens zo dat Peugeot in totaal ruim 13.000 exemplaren van de Peugeot P4 voor het Franse leger geproduceerd heeft. Peugeot begon verder in 1978 met de ontwikkeling van de Peugeot P4 en stopte vervolgens in 1985 met de productie van deze auto voor het Franse leger. In 2016 werden er trouwens door Frankrijk P4’s aan het leger van Kameroen geschonken. Het is dan ook niet zo dat de Peugeot P4 uitsluitend door het Franse leger gebruikt is. Er is namelijk bijvoorbeeld tevens nog een burgervariant van de Peugeot P4 uitgebracht, al was deze niet al te succesvol.

 

Zeldzame auto’s van Peugeot

Het is zo dat ik je nu ook graag nog meer wil gaan vertellen over een aantal zeldzame Peugeot auto’s. Deze desbetreffende auto’s hebben immers sowieso iets speciaals door hun zeldzame status. Veel mensen die de auto’s van Peugeot wel interessant vinden kunnen het daarom dus waarderen om meer over deze desbetreffende auto’s van deze autobouwer in kwestie te weten te komen.

 

Peugeot Type 15

De eerste zeldzame auto van Peugeot waar ik je nu meer over wil gaan vertellen is de Peugeot Type 15. Het is verder overigens niet zo gek dat de Peugeot Type 15 inderdaad een zeldzame auto is. Dit is namelijk een van de aller eerste auto’s die door Peugeot geproduceerd is. Deze auto is dus al heel erg lang geleden geproduceerd. De Peugeot Type 15 is namelijk in productie geweest tussen 1897 en 1901. Destijds zijn er overigens in totaal 276 exemplaren van de Peugeot Type 15 gemaakt. Hierdoor was dit destijds de meest geproduceerde auto van Peugeot. Sterker nog, er zijn destijds meer exemplaren van de Peugeot Type 15 gemaakt door Peugeot van alle andere auto’s bij elkaar die ze tot op dat punt uit hadden uitgebracht. In dit opzicht kan je dus stellen dat de Peugeot Type 15 een belangrijke auto voor Peugeot geweest is. Dit was toen deze auto werd uitgebracht namelijk een van de grootste successen van deze auto bouwer. Zeker op de dag van vandaag is de Peugeot Type 15 echter een uiterst zeldzame auto. Vandaar dat ik deze auto nu dus ook wilde gaan bespreken. Verder is het trouwens zo dat er in principe 4 mensen in deze auto passen.

 

Peugeot 905

Ook de Peugeot 905 is nog een andere zeldzame Peugeot auto waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen. De Peugeot 905 is verder trouwens een raceauto.  Deze auto is dus nooit geproduceerd met het oog op verkoop aan consumenten. Het doel van de productie van de Peugeot 905 is namelijk geweest om races met deze auto te kunnen gaan winnen, en dit is ook zeker gelukt! De Peugeot 905 heeft namelijk aan 17 officiële races mee gedaan en hiervan wist de Peugeot 905 er maar liefst 9 te winnen. De Peugeot 905 heeft dus meer dan de helft van de races waarbij deze auto aan de start verscheen in de wacht weten te slepen. Het is dus zo dat de Peugeot 905 een auto is die uitstekende resultaten neer kan zetten. Dit gebeurde verder tussen 1990 en 1993. In deze periode produceerde Peugeot de Peugeot 905 namelijk, en in deze periode deed deze auto dus ook mee aan officiële races.

Dat de Peugeot 905 inderdaad uitstekend kan presteren op het wegdek komt trouwens onder andere doordat deze auto voorzien is van een motor met 641 PK. Verder is het zo dat deze auto grotendeels uit koolstofvezel bestaat, waardoor de Peugeot 905 erg licht is. Deze auto heeft namelijk een gewicht van 780 kilo. Hierdoor is deze auto verder instaat om een topsnelheid van maar liefst 350 kilometer per uur te behalen! De Peugeot 905 is verder overigens ontworpen door André de Cortanze.

 

Peugeot 908

De Peugeot 908 is verder nog een andere zeldzame Peugeot auto waar ik je nu meer over wil gaan vertellen. Het is verder overigens zo dat dit net zoals de Peugeot 905 een raceauto is. Ook de Peugeot 908 is er dus voor gemaakt om goede resultaten op het circuit te kunnen behalen. Deze desbetreffende auto is namelijk ontwikkeld om deel te nemen aan een speciale categorie van de wereldberoemde Le Mans race. Tijdens de Le Mans heeft deze auto dan ook podiumplaatsen weten te behalen. De Peugeot 908 is verder overigens ook nog wel voor andere races gebruikt. Ook in deze andere races heeft de Peugeot 908 goede dingen kunnen laten zien. Zo is het immers zo dat de Peugeot 908 in totaal 5 races heeft weten te winnen.

 

Peugeot VLV

Een andere zeldzame Peugeot auto waar ik nog meer over wil gaan vertellen is de Peugeot VLV. Dit is namelijk een zeer speciale auto! De Peugeot VLV is immers een auto die al erg lang geleden geproduceerd is, maar die reed op elektriciteit. In dit opzicht was de Peugeot VLV dus echt ver voor zijn tijd. Je zien namelijk dat de huidige automarkt steeds meer aan het verschuiven is naar elektrisch aangedreven auto’s. De Peugeot VLV werd echter al in het jaar 1941 uitgebracht.

Een van de voornaamste redenen dat Peugeot de Peugeot VLV ontwikkelde was trouwens omdat de Tweede Wereldoorlog destijds aan de gang was waardoor fossiele brandstoffen voornamelijk voor andere doeleinden dan het rijden van personenauto’s gebruikt werden. Sterker nog, door Nazi Duitsland werd het verboden om fossiele brandstoffen te gebruiken voor non militaire doeleinden. Burgers konden destijds dus eigenlijk helemaal geen brandstoffen zoals benzine gebruiken. Vandaar dat de Peugeot VLV dus uitkomst bood aangezien deze auto niet op fossiele brandstoffen rijdt.

Met de batterijen waarvan de Peugeot VLV voorzien was kon deze auto trouwens zo’n 80 kilometer rijden, en deze auto was verder instaat om een topsnelheid van 36 kilometer per uur te behalen. De naam van de Peugeot VLV staat verder voor ‘Voiture Légère de Ville’, wat zo’n ongeveer ‘lichte stads auto’ betekent wanneer je dit vanuit het Frans naar het Nederlands vertaalt. Verder is het trouwens zo dat er in totaal 377 exemplaren van de Peugeot VLV geproduceerd zijn.

 

Peugeot DMA

Het is zo dat ik je nu ook nog meer over de Peugeot DMA wil gaan vertellen. De Peugeot DMA is namelijk nog een andere redelijk zeldzame en bijzondere Peugeot auto. Er zijn in totaal namelijk 11.045 exemplaren van de Peugeot DMA geproduceerd. Deze auto was echter lang geleden in productie, waardoor deze desbetreffende exemplaren zeker niet allemaal nog bestaan op de dag van vandaag. Vandaar dat je dus zeker wel kan stellen dat de Peugeot DMA een zeldzame auto is.

Deze desbetreffende auto is verder overigens geproduceerd door Peugeot tussen de jaren 1941 en 1948. Mede hierdoor is dit een bijzondere auto. De Peugeot DMA is namelijk dus (gedeeltelijk) geproduceerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook zo dat het Duitse leger de Peugeot DMA gebruikte in de tijd dat ze Frankrijk bezet hadden. De Peugeot DMA is echter ook nog een aantal jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog geproduceerd, en toen werd deze auto onder andere gebruikt door Franse brandweerlieden. De Peugeot DMA is immers een truck, die voor een auto uit zijn tijd ontzettend veel / zware goederen kon vervoeren. Deze auto is namelijk instaat om 2000 kilo met zich mee te dragen. Verder is het zo dat de Peugeot DMA instaat is om een topsnelheid van 70 kilometer per uur te behalen. De productie van de Peugeot DMA vond verder plaats in Sochaux.

 

In een Peugeot rijden

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel interesse hebt in het rijden van een door Peugeot geproduceerde auto wanneer je hier bij dit punt van dit artikel die in het teken van dit soort auto’s staat terecht bent gekomen. Daarom wil ik je nu dus graag meer gaan vertellen over hoe je dit eventueel zou kunnen realiseren! Hier zijn overigens meerdere verschillende mogelijkheden toe.

Zo is het immers bijvoorbeeld mogelijk om in een Peugeot auto te kunnen gaan rijden nadat je zo’n auto hebt aangeschaft. Wanneer je een Peugeot gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar van, waardoor je dan dus zelf in principe zelf kan bepalen of je hier in wil gaan rijden. Het kopen van een door Peugeot geproduceerde auto is dan ook een uitstekende optie om er inderdaad voor te zorgen dat je zo’n soort auto kan gaan rijden.

Het is verder ook nog mogelijk om in een auto van Peugeot te kunnen gaan rijden door deze te gaan huren. Over het algemeen is dit trouwens met name een goede optie om een in een Peugeot auto te kunnen gaan rijden wanneer je slechts voor een korte periode in zo’n soort auto wil / hoeft te kunnen rijden.

Verder is het mogelijk om een Peugeot auto te rijden door deze te leasen. Ook dit kan in tal van opzichten een goede optie zijn om een door Peugeot geproduceerde auto tot je beschikking te kunnen krijgen. Het leasen van een auto is verder in principe het huren van een auto voor een langere periode. Hierbij gaat het eigenlijk sowieso wel om meerdere maanden, en regelmatig zelfs een paar jaar.

Je kan ook nog eventueel in een Peugeot auto rijden door iemand te kennen die in het bezit van zo’n soort auto is en het geen probleem vindt om deze aan je uit te lenen. Misschien vindt zo’n persoon het dan immers geen probleem dat je (wel eens) in zo’n auto gaat rijden. Dit is echter natuurlijk wel een manier van het rijden van een Peugeot auto waarbij je geheel afhankelijk bent van andere personen. Hierdoor is dit in de praktijk dus meestal (helaas) geen al te beste optie om ook echt daadwerkelijk in een Peugeot auto te kunnen gaan rijden.

 

De activiteiten van Peugeot binnen de autosport

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over de activiteiten van Peugeot binnen de autosport. Je hebt verder al eerder in dit artikel trouwens het een en ander kunnen lezen over de activiteiten van Peugeot in de autosport. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld al kunnen lezen over hoe Peugeot er eigenlijk al vanaf het begin van de autosport bij was. Ik wil je nu echter specifiek nog meer gaan vertellen over de activiteiten van Peugeot binnen de autosport. Dit is namelijk zeker weten een belangrijk onderdeel van deze onderneming en zijn auto’s. Daarom vind ik het dus belangrijk om hier flink wat aandacht aan te besteden.

Peugeot heeft verder overigens een speciale raceafdeling die Peugeot Sport heet. Verder is het trouwens zo dat Peugeot in tal van verschillende takken van de autosport actief is (geweest). Zo is Peugeot namelijk bijvoorbeeld ontzettend succesvol binnen het rally racen. Dit is een vorm van racen waarbij navigatie een erg belangrijk onderdeel is. Tijdens dit soort races zitten er dan ook meestal 2 personen in een auto, namelijk een bestuurder en een iemand die verantwoordelijk is voor de navigatie. Er zijn echter dus door de jaren heen tal van belangrijke rally’s gewonnen in auto’s die door Peugeot geproduceerd waren.

Verder is Peugeot ook nog actief binnen het endurance racen. Dit zijn races die erg lang duren. Het woord endurance is namelijk het Engelse woord voor uithoudingsvermogen. Tijdens dit soort races moeten auto’s dus instaat zijn om erg lange afstanden toch met een hoge snelheid door te kunnen komen. Ook binnen deze tak van de autosport heeft Peugeot verder uitstekende resultaten weten te behalen door middel van zijn auto’s.

Ook is het zo dat Peugeot actief is gewest binnen het circuit racen met sportwagens. Hier heeft Peugeot ook een aantal goede resultaten weten te behalen. Zo is Peugeot namelijk bijvoorbeeld succesvol geweest binnen dit onderdeel van de autosport met de Peugeot 905 waar je ook al eerder in dit artikel het een en ander over hebt kunnen lezen.

Het is verder nog zo dat Peugeot activiteiten heeft gehad binnen de Formule 1, wat volgens vele het belangrijkste onderdeel van de autosport is. Verder is het overigens zo dat Peugeot actief is geweest in de Formule 1 door middel van motoren. Het is namelijk zo dat Peugeot een aantal motoren ontwikkeld heeft voor de Formule 1 auto’s van bepaalde Formule 1 teams. Zo reed namelijk bijvoorbeeld de auto van het Formule 1 team van McLaren in het jaar 1994 op een door Peugeot geproduceerde motor. Ook andere teams hebben gebruik gemaakt van een door Peugeot geproduceerde motor. Peugeot heeft verder echter dus nooit een eigen Formule 1 team gehad.

Door middel van de motoren die door Peugeot ontwikkeld zijn hebben de teams waaraan Peugeot deze motoren leverde overigens een aantal podiumplaatsen in de Formule 1 in de wacht weten te slepen. Er is echter nooit een Formule 1 race gewonnen met een door Peugeot geleverde motor. Al met al kan je echter toch stellen dat de activiteiten van Peugeot in de Formule 1 een gematigd succes zijn geweest.

Peugeot is zelfs actief binnen het heuvel racen. De naam van dit soort races geeft eigenlijk al wel aan wat voor soort races dit zijn. Hierbij is het namelijk de bedoeling dat auto’s een steile heuvel / helling op rijden. Ondanks dat dit geen vorm van autosport is die echt bijster populair is zegt het verder toch zeker wel wat dat Peugeot hier successen heeft weten te behalen. Auto’s moeten namelijk instaat zijn om indrukwekkende prestaties te kunnen leveren om successen te boeken tijdens dit soort races.

 

Tot slot

Dit artikel die in het teken van Peugeot staat is richting zijn einde aan het gaan. Er is immers inmiddels zoals je als het goed is al hebt kunnen zien een hele hoop over Peugeot verteld. Hierdoor is er dus in ieder geval voor zover ik weet een situatie ontstaan waarin er niets meer over Peugeot en zijn auto’s valt te vertellen dat nog dingen aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Vandaar dat ik dit artikel nu ook aan het afronden ben.

Ik wil je echter wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.goedkope-lease-auto.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde ga laten komen! Het zou immers goed zo kunnen zijn dat er hier op deze website nog meerdere andere artikelen staan die je wel interessant vindt. Het kan daarom dus leuk zijn om nog het een en ander over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Zo is het namelijk bijvoorbeeld zeker goed mogelijk dat je het artikel die hier op deze website staat die in het teken van het automerk BMW staat wel blijkt te kunnen waarderen. BMW is immers net zoals Peugeot een grote en bekende autobouwer die en rijke geschiedenis heeft.

Dit geldt verder ook voor Fiat. Vandaar dat het dus goed mogelijk is dat je het artikel die over Fiat gaat en hier op deze website te vinden is op prijs blijkt te kunnen stellen wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel gekomen bent. Daarom wilde ik je nu ook graag nog even informeren over het bestaan van dit desbetreffende artikel!

Peugeot afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een Peugeot auto te zien. Vandaar dat ik het dus toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel. Dit artikel staat immers in het teken van dit soort desbetreffende auto’s.