Wil je meer over Volvo te weten komen? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over Volvo. Wanneer Volvo een onderwerp is dat je wel interesseert doe je er dus goed aan om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Je zou nadat je dit artikel hebt doorgenomen immers in principe goed over Volvo geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over Volvo

Het is zo dat ik graag nog enigszins aan het begin van dit artikel algemene informatie over Volvo gaan verstrekken. Op deze manier hoop ik je immers bijvoorbeeld duidelijk te kunnen gaan maken waar er over wordt gesproken wanneer het over Volvo gaat. Het is namelijk mogelijk dat je bij dit artikel die over Volvo gaat terecht bent gekomen zonder hier al van op de hoogte te zijn. Dit is uiteraard niet ideaal wanneer dit inderdaad het geval is, aangezien je dan dus niet weet waar dit artikel over gaat. Vandaar dat ik hier nu ook verandering in hoop te kunnen gaan brengen wanneer dit daadwerkelijk het geval is.

Volvo is overigens een automerk. Het gaat dus in principe over auto’s wanneer er over Volvo gesproken wordt. Vandaar dat het niet zo gek is dat er tal van mensen zijn die wel in Volvo geïnteresseerd zijn en ik er dus voor heb gekozen om dit artikel over Volvo te gaan schrijven. Auto’s zijn immers dingen die in een hoop situaties ontzettend waardevol kunnen zijn. Dit geldt ook zeker voor de auto’s die door Volvo geproduceerd worden. Deze desbetreffende auto’s zijn namelijk in principe van een uitstekende kwaliteit. De auto’s van Volvo staan verder ook te boek als zeer veilige auto’s.

De onderneming die verantwoordelijk is voor de Volvo auto is trouwens oorspronkelijk afkomstig uit het Europese land genaamd Zweden. Inmiddels is Volvo echter al geruime tijd een onderneming die eigenlijk over de gehele wereld actief is. Tegenwoordig is Volvo dus een internationaal automerk. Het is echter wel zeker zo dat deze desbetreffende onderneming nog steeds een sterke connectie met Zweden heeft. Zo bevindt het hoofdkantoor van Volvo zich namelijk bijvoorbeeld in de Zweedse stad Göteborg.

Verder is het overigens zo dat de onderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Volvo auto zich niet alleen maar bezig houdt met het produceren van dit soort desbetreffende auto’s. Deze onderneming heeft immers ook nog andere activiteiten. Door middel van dit artikel ga ik echter focussen op de Volvo auto, aangezien deze website in het teken van auto’s staat. Auto’s zijn verder ook door de jaren heen zonder twijfel de belangrijkste producten van deze desbetreffende onderneming geweest. Volvo is dus in principe eerst en vooral een autobouwer. Volvo echter dus wel meer dan alleen maar een autobouwer.

 

De geschiedenis van Volvo

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik nu meer ga vertellen over de geschiedenis van Volvo. Het kan immers leuk zijn om meer over deze desbetreffende geschiedenis te weten te komen wanneer Volvo auto’s en de onderneming Volvo je wel interesseren. Door meer over deze geschiedenis te weten te komen leer je deze onderneming en zijn auto’s namelijk in principe beter kennen.

Het is verder trouwens zo dat de geschiedenis van Volvo  al erg ver terug gaat. Mede hierdoor vallen er dan ook meer dan genoeg interessante dingen over deze desbetreffende geschiedenis te vertellen. Er valt verder overigens wel enigszins te twisten over wanneer de geschiedenis van Volvo precies begint. Volvo komt immers eigenlijk voort uit een andere onderneming.

Volvo is namelijk ontstaan uit een Zweedse kogellager producent met de naam SKF. SKF is verder overigens opgericht in het jaar 1907, en groeide vervolgens al snel uit tot een van de aller grootste kogellager producenten van de wereld. Twee mannen genaamd Assar Gabrielsson en Gustaf Larson die werkzaam waren (geweest) bij deze onderneming gingen zich verder in het jaar 1924 bezig houden met het ontwikkelen van een auto die goed bestand was tegen de zware Zweedse omstandigheden. Niet elke auto en al helemaal niet elke auto die destijds op de markt was kon namelijk zomaar bijvoorbeeld de koude Zweedse temperaturen weerstaan. In het jaar 1915 had SKF trouwens al wel de merknaam Volvo laten registeren, wat verder overigens iets in de richting van ‘ik rol’ betekent in de Latijnse taal. Hier ligt dus de oorsprong van de Volvo naam.

Uiteindelijk werden er een aantal prototypes van auto’s gemaakt, en werd de eerste echte officiële Volvo auto geproduceerd in het jaar 1927 vanuit SKF. SKF financierde de ontwikkeling van deze desbetreffende Volvo auto’s namelijk. Volvo ging destijds echter eigenlijk al wel te werk als een zelfstandige onderneming. Deze eerste Volvo auto was verder overigens de Volvo ÖV 4, en deze auto werd in Hisingen wat bij Göteborg ligt geproduceerd. Het hoofdkantoor van Volvo zit op de dag van vandaag dus eigenlijk nog steeds op dezelfde plek waar het voor dit automerk allemaal begon. In 1927 werden er verder 280 Volvo auto’s gebouwd.

Dit smaakte echter zonder twijfel naar meer, aangezien men bij Volvo snel doorpakte en door bleef gaan met de productie van auto’s en ook al snel een nieuwe auto uitbracht. In januari van het jaar 1928 kwamen ze namelijk op de proppen met een truck bij Volvo, en deze werd eigenlijk al gelijk een succes. Ook buiten Zweden om was deze truck namelijk populair. Op deze manier werden er dus steeds meer Volvo auto’s verkocht, waardoor deze auto langzaam maar zeker bekender werd. Het is overigens wel zo dat de aller belangrijkste markt voor Volvo destijds nog wel altijd de Zweedse markt was.

In het jaar 1935 werd Volvo trouwens naar de beurs gebracht. In dit jaar kreeg Volvo namelijk een notering aan de beurs van Stockholm. Verder begon Volvo in deze periode ook met het overnemen van andere bedrijven. In deze periode ging het dus goed met Volvo en groeide dit automerk zo op deze manier verder. Zo ging Volvo zich door middel van een van de ondernemingen die zo overnamen in 1935 verder nog bezig houden met het produceren van motoren voor boten. Verder is het zo dat men bij Volvo in deze periode ook gewoon verder ging met het ontwikkelen van nieuwe voertuigen. Zo bracht Volvo in het jaar 1934 namelijk bijvoorbeeld voor het eerst een bus op markt.

Vervolgens braken er vrij roerige tijden aan in Europa en de rest van de wereld aangezien de Tweede Wereldoorlog uitbrak. In deze periode zaten ze bij Volvo echter zeker niet stil. Zo hielden ze zich hier destijds namelijk bijvoorbeeld bezig met het produceren van tanks die in de oorlog gebruikt werden. Aan het begin van de jaren 40 van de vorige eeuw begon Volvo zich verder ook bezig te houden met het produceren van vliegtuigmotoren.

Na de Tweede Wereldoorlog begon Volvo steeds meer activiteiten in het buitenland te krijgen. In deze periode werden de auto’s van Volvo namelijk bijvoorbeeld steeds gewilder in andere landen. Zo kreeg Volvo destijds namelijk bijvoorbeeld een aardig marktaandeel in de Amerikaanse automarkt in handen. Het is verder tevens zo dat Volvo in deze periode begon met het openen van productiefaciliteiten in andere landen. Op deze manier werd Volvo dus steeds internationaler en ook groter. Ook is het namelijk zo dat Volvo in deze periode nog steeds doorging met het inlijven van andere ondernemingen. Kortom, ook na de Tweede Wereldoorlog bleef Volvo gewoon verder groeien. Dit gebeurde ook in andere sectoren buiten de auto industrie om. De auto / voertuigenindustrie bleef echter wel nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten voor Volvo. Verder is het zo dat in deze periode ook de banden van Volvo met SKF verbroken werden.

In de jaren 70 van de 20ste eeuw probeerde ze bij Volvo trouwens om samenwerkingen aan te gaan met andere autobouwers. Zo ging Volvo in deze periode namelijk bijvoorbeeld samenwerken met het Franse Renault[LINK]. Deze samenwerking eindigde verder in de jaren 90 van de vorige eeuw. In deze periode ging Volvo zich verder overigens ook weer volle bak richten op zijn activiteiten binnen de auto industrie, en verkocht deze onderneming veel van zijn onderdelen die zich op andere sectoren richtte. Verder ging Volvo in de jaren 90 van de 20ste eeuw ook nog wat samenwerkingen aan met andere bedrijven die zich bezighielden met het produceren van auto’s zoals bijvoorbeeld Mitsubishi.

Eind jaren 90 van de 20ste eeuw en in het begin van de 21ste eeuw vonden er trouwens tal van deals plaats waarbij Volvo verkocht werd aan andere autobouwers en ook juist zelf belangen in andere autobouwers en ander soort ondernemingen nam. In deze periode werden er echter wel gewoon nog steeds nieuwe Volvo voertuigen op de markt gebracht. Vervolgens is dit echter eigenlijk de gehele 21ste eeuw zo doorgegaan. Er werden namelijk bijvoorbeeld steeds onderdelen van Volvo verkocht terwijl Volvo zelf ook regelmatig onderdelen van andere ondernemingen of gehele andere ondernemingen overnam. Zo veranderde de samenstelling en eigenaar van dit bedrijf dus steeds. Uiteindelijk zijn ze bij Volvo echter dus altijd gewoon door gegaan met de productie van auto, waardoor Volvo inmiddels is uitgegroeid tot het automerk zoals we dit op de dag van vandaag kennen.

 

Volvo auto’s

Ik wil je nu nog meer gaan vertellen over de auto’s van Volvo. Het is immers aannemelijk dat je deze auto’s wel interessant vindt wanneer je bij dit artikel die over Volvo gaat terecht bent gekomen. Daarom vind ik het een goed idee om je inderdaad nog meer over een aantal Volvo auto’s te gaan vertellen. Het is immers zo dat er echt een hele hoop verschillende soorten Volvo auto’s bestaan. Ik vind het dus een beetje te veel om je meer over werkelijk elke Volvo te gaan vertellen. Vandaar dat ik hieronder dus een selectie gemaakt hebt van een aantal verschillende soorten Volvo auto’s die ik het bespreken wel waard vind.

 

Auto’s die op dit moment door Volvo geproduceerd worden

Ten eerste wil ik je nu meer gaan vertellen over een aantal van de auto’s die op het moment van het schrijven van dit artikel door Volvo geproduceerd worden. Dit zijn immers in principe de meest relevante Volvo auto’s op dit moment. Daarom vind ik het dus een goed idee om een aantal van deze desbetreffende auto’s te gaan bespreken door middel van dit artikel.

Volvo C40

De eerste auto die op dit moment door Volvo geproduceerd wordt waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Volvo C40. Dit is immers zeker weten een auto die wel het een en ander te bieden heeft! Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Volvo C40 een aantal prestigieuze prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Deze auto won in het jaar 2018 namelijk onder andere de prijs ‘Europese auto van het jaar’. In dit jaar werd de Volvo C40 verder ook uitgeroepen tot auto van het jaar in Japan.

Het is verder overigens zo dat de Volvo C40 in principe het beste geclassificeerd kan worden als een crossover SUV. Dit is een variant van een auto die als het ware tussen een ‘gewone’ personen auto en een terreinwagen in ligt. Zulk soort auto’s liggen dus doorgaans wat hoger op de weg, en kunnen zichzelf verder redelijk goed redden op natuurlijke ondergronden zoals zanderige wegen. Zulke auto’s zijn ook kleiner dan echte volwaardige terreinwagens. Verder is het zo dat de Volvo C40 vrij luxueus is.

De productieversie Volvo C40 werd trouwens voor het eerst onthuld in het jaar 2017. Dit is tevens het jaar dat deze auto officieel in productie ging. Inmiddels wordt de Volvo C40 dus al een aantal jaar door Volvo geproduceerd. Het is dan ook zo dat er al meerdere verschillende varianten van de Volvo C40 zijn uitgebracht. Deze auto werd namelijk eerst gewoon met een verbrandingsmotor gemaakt, waarna er later een plug in hybride variant van de Volvo C40 kwam (deze auto heeft dus een traditionele verbrandingsmotor én en elektrische motor) en nog iets later kwam er ook een volledig elektrische variant van de Volvo C40.

Het is verder overigens sowieso ook zo dat Volvo C40 sinds het jaar 2019 volledig gestopt is met de productie van auto’s die alleen maar op fossiele brandstoffen rijden. Dit automerk maakt anno nu dus alleen nog maar hybride auto’s en elektrische auto’s. Het is dus niet zo gek dat Volvo ook uiteindelijk dit soort varianten van de Volvo C40 heeft uitgebracht. Inmiddels zijn er trouwens al honderdduizenden exemplaren van de Volvo C40 verkocht wanneer je de verkoopcijfers van elke versie van deze auto bij elkaar optelt. Je kan dus wel stellen dat dit een populaire auto is. Dit zegt natuurlijk een hoop.

 

Volvo EX90

Een andere Volvo auto die op dit moment in productie is waar ik nu nog meer over wil gaan vertellen is de Volvo EX90. Ook dit is immers zeker wel een auto die dingen te bieden heeft. Het is verder overigens zo dat de Volvo EX90 een auto is die goed met de Volvo C40 vergeleken kan worden. Zo zijn dit namelijk bijvoorbeeld beide vrij luxe en compacte SUV’s.

De Volvo EX90 is verder nog een zeer nieuwe auto. Deze auto is immers pas in productie sinds het jaar 2022. Verder is het zo dat de Volvo EX90 een volledig elektrische auto is. Aangezien de Volvo EX90 inderdaad nog zo nieuw is heeft deze auto eigenlijk alle moderne technische snufjes. Mede hierdoor is het zo dat veel mensen het erg prettig vinden om in een Volvo EX90 te rijden. Vandaar dat ik je nu ook graag nog even het een en ander over deze desbetreffende auto wilde gaan vertellen!

 

Volvo 90-serie

Verder is de Volvo 90-serie nog een andere Volvo auto die op dit moment door deze autobouwer geproduceerd wordt waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Deze auto valt immers ook in de smaak bij tal van mensen. Het kan daarom dus leuk zijn om meer over de Volvo 90-serie te weten te komen wanneer je wel in Volvo auto’s geïnteresseerd bent.

De huidige Volvo 90-serie wordt trouwens sinds het jaar 2016 door Volvo geproduceerd. Hiervoor heeft deze autobouwer echter ook al wel een auto onder dezelfde naam op de markt gebracht. Deze oorspronkelijke Volvo 90 werd namelijk tussen 1997 en 1998 geproduceerd. Door middel van dit artikel ga ik mij echter met name richten op de moderne Volvo 90-serie. Het is verder overigens zo dat de Volvo 90-serie behoort tot de aller grootste en ruimste personenauto’s die op dit moment door Volvo geproduceerd wordt. Er zijn verder inmiddels al tal van verschillende varianten van de Volvo 90-serie uitgebracht, waardoor het lastig is om je meer over de specificaties en karakteristieken van deze auto te vertellen. Deze verschillen immers per uitvoering van deze auto. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld een sedan uitvoering van de Volvo 90-serie, terwijl de ook een station wagon variant van deze auto bestaat.

 

Auto’s die in het verleden door Volvo geproduceerd zijn

Verder wil ik je nu ook nog het een en ander gaan vertellen over een aantal van de auto’s die in het verleden door Volvo geproduceerd werden. Wanneer de Volvo auto je wel interesseert kan het immers leuk zijn om ook nog het een en ander over deze desbetreffende auto’s te weten te komen. Door middel van deze desbetreffende auto’s is Volvo immers in principe uitgegroeid tot het automerk zoals we deze op de dag van vandaag kennen.

 

Volvo P1800

De eerste auto die in het verleden door Volvo geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen is de Volvo P1800. Dit is immers zeker een interessante auto die wel het een en ander te bieden heeft. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Volvo P1800 een auto is met een vrij sportief karakter, en dit soort auto’s hebben over het algemeen wel veel liefhebbers. Ondanks dat de Volvo P1800 een auto is die een sportief karakter heeft kan je echter ook stellen dat deze auto tal van praktische eigenschappen heeft, en dit is iets dat bij vele (andere) sportwagens nog wel eens ontbreekt. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat er 4 personen in de Volvo P1800 passen. Bij veel andere sportwagens is er verder maar plek voor 2 personen.

De Volvo P1800 is trouwens een coupé. Dit houdt in dat het dak van de Volvo P1800 aan de achterkant afloopt. Mede hierdoor heeft deze auto een sportief uiterlijk. Het is verder overigens zo dat de Volvo P1800 dit sportieve uiterlijk van de Zweedse auto ontwerper met de naam Pelle Petterson heeft gekregen. Dit is namelijk de man die verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van de originele P1800.

Verder is het overigens zo dat de Volvo P1800 tussen de jaren 1961 en 1973 geproduceerd is. Deze auto is dus ruim 10 jaar in productie geweest. In deze periode zijn er verder tientallen duizenden exemplaren van de Volvo P1800 geproduceerd. In deze periode zijn er verder tal van verschillende varianten van de Volvo P1800 uitgebracht. Verder is het zo dat er een exemplaar van de Volvo P1800 is terug te zien in de televisieshow met de naam ‘The Saint’. Mede hierdoor wist de Volvo P1800 veel bekendheid op de doen. De Volvo P1800 kan verder ook uiterst lang mee kan gaan. Zo is het namelijk zo dat deze auto het record op zijn naam heeft staan van de meest gereden kilometers door een particuliere eigenaar. Er was namelijk een man die maar liefst ruim 3 mijl door middel van zijn Volvo P1800 heeft weten af te leggen in zijn leven!

 

Volvo 140 Series

Ik wil je nu ook graag nog meer gaan vertellen over de Volvo 140 Series. Dit zijn immers ook zeker belangrijke auto’s geweest voor Volvo. In totaal zijn er dan ook meer dan 1 miljoen exemplaren van de Volvo 140 Series gemaakt. De Volvo 140 Series is dan ook een populaire autosoort, en dit zegt natuurlijk een hoop. Hieruit kan je immers concluderen dat deze desbetreffende auto’s wel het een en ander te bieden hebben.

Er zijn door de jaren heen overigens meerdere verschillende auto’s binnen de Volvo 140 Series uitgebracht. Zo heb je namelijk bijvoorbeeld de Volvo 142, wat een sedan is met 2 deuren, de Volvo 144, wat een sedan is met 4 deuren en de Volvo 145 wat een station wagon die 4 deuren en een achterklep heeft die verbonden is met het bestuurders / passagiers gedeelte waardoor deze auto zo dus eigenlijk 5 deuren heeft. Verder is het trouwens zo dat de Volvo 140 Series in productie is geweest tussen 1966 en 1974.

 

Volvo Amazon

Ook de Volvo Amazon is nog een auto die in het verleden door Volvo geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Het is immers zo dat de Volvo Amazon zeker een belangrijke Volvo auto is. Het is dan ook zo dat de Volvo Amazon lang is geproduceerd door Volvo. Deze desbetreffende auto was namelijk in productie tussen 1956 en 1970. In totaal zijn er dus bijna 25 jaar lang exemplaren van de Volvo Amazon gemaakt. De oorspronkelijke versie van de Volvo Amazon is trouwens ontworpen door Jan Wilsgaard.

Aangezien de Volvo Amazon zo lang in productie is geweest is het overigens natuurlijk niet zo vreemd dat er door de jaren heen tal van verschillende varianten van deze auto zijn uitgebracht. Zeker niet elke Volvo Amazon is dan ook hetzelfde. De Volvo Amazon is verder trouwens op tal van manieren gebruikt. Zo werd een variant van deze auto namelijk bijvoorbeeld een tijdje gebruikt door de Zweedse politie. Verder is het overigens zo dat er versies van de Volvo Amazon zijn waarmee officiële races gereden zijn. De meeste varianten van de Volvo Amazon waren echter bedoeld als vrij grote familie auto’s. Mede doordat deze auto’s groot van stuk zijn hadden deze in de tijd dat deze op de markt waren ook een redelijk hoog prijskaartje.

 

Volvo 164

Verder wil ik je nu tevens nog meer gaan vertellen over de Volvo 164 door middel van dit artikel. Ook dit is namelijk een auto die in het verleden door Volvo geproduceerd is die het een en ander te bieden heeft. Zo is de Volvo 164 namelijk een 4 deurs sedan die voor zijn tijd vrij luxe was. Deze desbetreffende auto werd verder trouwens onthuld tijdens de autoshow van Parijs die in het jaar 1968 in deze stad georganiseerd werd. De Volvo 164 was dan ook in productie tussen 1969 en 1975. In deze periode zijn er net iets meer dan 46.000 exemplaren van deze auto geproduceerd. Er zijn in deze periode verder meerdere verschillende varianten van de Volvo 164 uitgebracht. Verder is het zo dat de Volvo 164 net zoals vele andere Volvo auto’s uit het verleden door Jan Wilsgaard geproduceerd is.

 

Volvo 480

Een andere Volvo auto die in het verleden door dit automerk geproduceerd is waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is de Volvo 480. Het is namelijk zo dat er zeker mensen zijn die deze auto wel kunnen waarderen. De Volvo 480 is verder overigens een auto die een vrij sportief karakter heeft. Een andere reden dat ik je graag over de Volvo 480 wil gaan vertellen door middel van dit artikel is trouwens omdat dit een auto is met een Nederlands tintje is. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat deze auto is ontworpen door de Nederlandse John de Vries. John de Vries heeft de Volvo 480 verder als coupé ontworpen. De Volvo 480 werd verder ook in Nederland geproduceerd. Dit gebeurde namelijk tussen de jaren 1986 en 1995. Destijds gebeurde dit overigens in het plaatsje genaamd Born. Er zijn in de periode dat de Volvo 480 geproduceerd werd verder overigens meerdere uitvoeringen van deze auto uitgebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde speciale edities van de Volvo 480 geproduceerd waarvan maar een gelimiteerd aantal auto’s gemaakt zijn. Een voorbeeld hiervan is de Volvo 480 GT.

 

Volvo 850

De Volvo 850 is ook nog een andere auto die in het verleden door Volvo geproduceerd is waar ik je nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Dit is immers een van de populairdere auto’s uit de geschiedenis van deze autobouwer. Er zijn in totaal namelijk meer dan 1.35 miljoen exemplaren van de Volvo 850 gemaakt. Dit gebeurde verder tussen 1991 en 1995. In deze periode zijn er overigens tal van varianten van de Volvo 850 op de markt gebracht. De oorspronkelijke versie van de Volvo 850 is verder ontworpen door Jan Wilsgaard. Een goede manier om de Volvo 850 te omschrijven is trouwens als middenklasse familie auto. Toch is het zo dat er bepaalde versies van de Volvo 850 gebouwd zijn die mee hebben gedaan aan officiële races, en dit was zeker niet zonder succes. Meerdere van deze races werden namelijk gewonnen door coureurs die in een Volvo 850 reden.

 

Volvo C30

Verder is ook de Volvo C30 nog een auto die vroeger door Volvo gemaakt is die ik nu wil gaan bespreken. Dit is verder overigens een vrij recente auto. De Volvo C30 werd namelijk geproduceerd tussen 2006 en 2013. Er zijn in deze periode meerdere verschillende varianten van de Volvo C30 geproduceerd. In deze periode stond de Volvo C30 verder te boek als een vrij luxueuze auto. Verder is het overigens zo dat de Volvo C30 een hatchback is. Dit houdt in dat het zitgedeelte en het bagagegedeelte van deze auto eigenlijk een geheel is. Deze twee ruimtes zijn dus niet van elkaar afgesloten binnen in de Volvo C30. Er zijn verder overigens uitvoeringen van de Volvo C30 gebouwd die als raceauto gebruikt zijn. Deze auto wist verder prima resultaten te behalen tijdens een aantal van de races waaraan deze auto mee deed.

 

Volvo Duett

Ook de Volvo Duett is nog een oude Volvo auto die ik graag wil gaan bespreken door middel van dit artikel! Het is immers zo dat dit een belangrijke auto uit de geschiedenis van Volvo is. Zo is het namelijk zo dat deze desbetreffende auto vrij lang door deze autobouwer geproduceerd is. De Volvo Duett was immers in productie tussen 1953 en  1969. Het is uiteraard zo dat deze auto nooit zo lang geproduceerd zou zijn wanneer deze helemaal niks te bieden zou hebben. Verder is het zo dat er in deze periode meerdere verschillende varianten van de Volvo Duett zijn uitgebracht.

De Volvo Duett is verder een auto die ervoor ontwikkeld is om werkvervoer en vrije tijdsvervoer op een goede manier met elkaar te kunnen combineren. Deze auto heeft dan ook erg veel bagage ruimte, waardoor je gemakkelijk dingen met de Volvo Duett kan vervoeren. De Volvo Duett is verder voorzien van een achterbank die gemakkelijk in en uit deze auto kan halen waardoor er in totaal dus ook 5 mensen in deze auto zouden kunnen passen. Hierdoor is het overigens zo dat de Volvo Duett met name populair was bij bezorgers. Voor dit werk was deze auto namelijk uitstekend voor geschikt. Verder is het overigens zo dat de naam van de Volvo Duett ook voorkomt uit het feit dat deze auto gebruikt kan worden als combi auto voor werk en vrije tijd. Hier doelt het Duett gedeelte van de naam van deze auto namelijk op. Tijdens een duet worden er namelijk twee dingen met elkaar gecombineerd. Hier is de Volvo Duett verder dus ook voor bedoeld.

 

Volvo C70

Zoals je misschien al wel door hebt is het zo dat ik je nu ook graag nog meer wil gaan vertellen over de Volvo C70. Dit is namelijk nog een andere auto die in het verleden door Volvo geproduceerd is die het een en ander te bieden heeft. Vandaar dat ik het dus de moeite waard vind om deze desbetreffende auto  te gaan bespreken door middel van dit artikel.

Het is verder overigens zo dat de Volvo C70 een sportieve auto is waar toch 4 mensen in passen. Deze auto is echter wel maar voorzien van 2 deuren. Verder is het trouwens zo dat de Volvo C70 vrij lang is geproduceerd door Volvo. Deze auto was namelijk in productie tussen 1996 en 2013. Er zijn in deze periode meerdere verschillende varianten van de Volvo C70 uitgebracht. Zo zijn er in deze periode namelijk bijvoorbeeld 2 verschillende generaties van de Volvo C70 ontwikkeld. De eerste generatie van de Volvo C70 was verder in productie tussen 1996 en 2005, waarna de 2e generatie van de Volvo C70 tussen 2005 en 2013 geproduceerd werd. De auto’s die tot de eerste generatie van de Volvo C70 behoren waren verder verkrijgbaar als coupé en als cabriolet met een zacht dak, terwijl de 2e generatie van deze auto alleen maar als cabrio met hard dak geproduceerd is.

 

Zeldzame Volvo auto’s

Ik wil je ook graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal zeldzame Volvo auto’s. Door hun zeldzame status hebben deze desbetreffende auto’s namelijk sowieso iets speciaals. Daarom kan het dus leuk zijn om het een en ander over deze auto’s te weten te komen.

 

Volvo ÖV 4

Je hebt al eerder in dit artikel kort over de Volvo ÖV 4 kunnen lezen. Het is namelijk zo dat je al hebt kunnen lezen over dat dit de aller eerste productie auto is die door Volvo is uitgebracht. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat de Volvo ÖV 4 een zeldzame auto is. Deze desbetreffende auto is immers dus al erg lang geleden geproduceerd. Deze auto is verder ook helemaal niet zo heel lang geproduceerd en werd ook nog eens geproduceerd in een periode waarin de productietechnieken van auto’s nog lang niet zo ver ontwikkeld waren als op de dag van vandaag het geval is, waardoor de massaproductie van auto’s destijds nog niet echt aan de orde was. De Volvo ÖV 4 is namelijk geproduceerd tussen 1927 en 1929. Er zijn in deze periode verder 996 exemplaren van deze auto geproduceerd. Hoeveel hiervan op de dag van vandaag nog over zijn is verder voor zover ik weet niet bekend. Dit getal zou echter naar alle waarschijnlijkheid aanzienlijk lager liggen. Deze desbetreffende overgebleven exemplaren zijn verder ook waarschijnlijk niet meer op de weg terug te vinden, maar er zijn wel een aantal verschillende museums waar exemplaren van de Volvo ÖV 4 te bewonderen zijn.

Verder is het overigens zo dat er tussen 1927 en 1929 meerdere varianten van de Volvo ÖV 4 geproduceerd zijn. De naam van de Volvo ÖV 4 staat verder trouwens in het Zweeds voor ‘Öppen Vagn 4 cylindrar’. Dit betekent ‘Open Wagen 4 cylinders’. Het is namelijk zo dat de Volvo ÖV 4 een cabriolet is, en dus een open wagen is, terwijl deze auto voorzien is van een motor met 4 cylinders. De naam van de Volvo ÖV 4 geeft dus eigenlijk precies aan wat dit voor een auto is. In de tijd dat de Volvo ÖV 4 werd uitgebracht was dit verder een vrij luxe auto, maar dit gold echter voor eigenlijk alle auto’s die destijds op de markt waren.

 

Volvo PV 36 Carioca

De Volvo PV 36 Carioca is verder nog een andere zeldzame Volvo auto waar ik je nu graag meer over wil gaan vertellen. Dit is immers zeker weten een bijzondere en zeldzame Volvo auto! Er zijn toen de Volvo PV 36 Carioca in productie was namelijk maar zo’n 500 exemplaren van deze auto geproduceerd. Deze auto was verder al in productie tussen 1935 en 1938. Op de dag van vandaag zijn er dus nog maar veel minder Volvo PV 36 Cariocas over. Verder is het overigens zo dat deze auto in zijn tijd erg luxe was. Het was dus ook de bedoeling dat de Volvo PV 36 Carioca een zeldzame auto zou worden. Maar weinig mensen konden deze auto destijds immers betalen.

De term Carioca die in de naam van de Volvo PV 36 Carioca is terug te vinden is trouwens de naam die gebruikt wordt om iemand die afkomstig is uit de Braziliaanse wereldstad Rio de Janeiro aan te duiden. Dit is verder echter ook de naam van een dans die in de tijd dat de Volvo PV 36 Carioca geproduceerd was erg populair was in Zweden. Verder is het overigens zo dat de Volvo PV 36 Carioca voorzien is van 4 deuren, en een gewicht heeft van 1660 kilo. Deze auto heeft verder een versnellingsbak met 3 versnellingen.

 

Volvo P1900

Ook de Volvo P1900 is nog een zeldzame Volvo auto die ik door middel van dit artikel wil gaan bespreken. Dit is immers zeker een uiterst zeldzame auto. Er zijn in totaal namelijk maar 68 Volvo P1900’s geproduceerd. Dit gebeurde verder tussen 1956 en 1957. Er wordt verder geschat dat er op de dag van vandaag nog zo’n 50 exemplaren van de Volvo P1900 zijn overgebleven. De Volvo P1900 is tevens een sportwagen. Deze auto heeft dus (zeker voor zijn tijd) een blits uiterlijk. Dit uiterlijk heeft deze auto verder te danken aan William Tritt. William Tritt is namelijk de persoon die het exterieur van de Volvo P1900 ontworpen heeft. Aangezien de Volvo P1900 een sportwagen is werd deze auto overigens aanvankelijk aangeduid als de Volvo Sport. Uiteindelijk is de naam van deze auto echter dus veranderd naar Volvo P1900.

 

Volvo 262c

Een andere auto uit de geschiedenis van Volvo waar ik je nu nog meer over wil gaan vertellen is de Volvo 262c. Dit is immers ook een belangrijke auto voor Volvo geweest. Zo is het immers bijvoorbeeld zo dat de Volvo 262c de aller eerste luxe coupé is die door deze autobouwer is uitgebracht. Ondanks dat de Volvo 262c een Volvo auto is heeft Volvo bij de ontwikkeling en productie van deze auto wel intensief samengewerkt met de Italiaanse onderneming Bertone. Deze auto is verder wel ontworpen door Jan Wilsgaard, wat in deze periode een van de aller belangrijkste ontwerpers bij Volvo was. Het gaat hierbij overigens over de periode 1977 en 1981. Dit is immers de periode waarin de Volvo 262c in productie was.  In deze periode zijn er verder 6622 exemplaren van de Volvo 262c geproduceerd. Het grootste gedeelte van deze exemplaren zijn destijds verder overigens in de Verenigde Staten verkocht. De Volvo 262c was dan ook een belangrijke auto voor Volvo in hun toetreden tot de Amerikaanse markt.

Volvo PV60

De Volvo PV60 is nog een andere zeldzame Volvo auto. Dat deze auto inderdaad niet veel (meer) voorkomt is verder niet zo raar. De Volvo PV60 is namelijk een erg oude auto. De Volvo PV60 is immers de eerste auto die door deze desbetreffende autobouwer op de markt werd gebracht na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook zo dat de Volvo PV60 in productie ging in het jaar 1946. De productie van deze auto eindigde verder in 1950. Aanvankelijk was het overigens wel al de bedoeling dat de Volvo PV60 al in 1940 zou verschijnen, maar dit werd door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog dus uitgesteld. Het is verder zo dat de ontwikkeling van de Volvo PV60 dus al oorspronkelijk in 1939 begon.

Het is overigens zo dat de productie van de Volvo PV60 verder in 1946 pas langzaam opgang kwam aangezien de Tweede Wereldoorlog toen pas net was afgelopen. Vandaar dat het niet zo gek is dat het productieproces van de Volvo PV60 toen nog niet helemaal gestroomlijnd was. Het grootste gedeelte van alle exemplaren van de Volvo PV60 zijn daarom tussen 1949 en 1950 gemaakt. In totaal zijn er verder 3506 exemplaren van de Volvo PV60 geproduceerd. Hoeveel hiervan op de dag van vandaag nog over zijn is voor zover ik weet overigens niet bekend.

Het is trouwens zo dat de Volvo PV60 voorzien is van een zes cylinder motor met 90 pk. De Volvo PV60 is verder voorzien van 3 versnellingen. Verder is het zo dat de Volvo PV60 een gewicht heeft van 1630 kilo. Ook is het zo dat de Volvo PV60 een 4 deurs saloon / sedan is. Het bagagegedeelte van de Volvo PV60 is dus afgesloten van het passagiersgedeelte van deze auto.

 

In een door Volvo geproduceerde auto rijden

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel in een door Volvo geproduceerde auto zou willen gaan rijden wanneer je bij dit punt van dit artikel die in het teken van Volvo staat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik je nu dus ook graag meer wil gaan vertellen over hoe dit eventueel je realiteit zou kunnen worden!

Het is verder overigens tevens zo dat er meerdere verschillende manieren zijn waarop je eventueel in een Volvo auto zou kunnen gaan rijden. Zo is het namelijk bijvoorbeeld natuurlijk mogelijk om een Volvo auto te kunnen gaan rijden door zo’n soort auto te gaan kopen. Wanneer je inderdaad zo’n auto gekocht bent ben je hier immers in principe de eigenaar van. Jij bepaalt dan dus zelf wat er met een desbetreffende Volvo gebeurt.

Verder is het tevens nog mogelijk om in een door Volvo geproduceerde auto te kunnen gaan rijden door deze te gaan huren. Er zijn immers meerdere verschillende plekken waar dit soort desbetreffende auto’s te huren zijn. Het huren van een Volvo auto is trouwens met name een goede optie wanneer je slechts voor een korte periode over zo’n soort auto wil kunnen beschikken. Het starttarief dat je nodig hebt voor het huren van een Volvo is namelijk relatief gezien erg laag, maar wanneer je het bedrag dat het huren van een Volvo je kost over een langere periode doortrekt is dit echter juist financieel gezien niet al te voordelig.

Je kan verder ook een Volvo auto gaan rijden door deze te gaan leasen. Dit kan in tal van situaties een uitstekende manier zijn om inderdaad zo’n desbetreffende auto tot je beschikking te kunnen krijgen. Het leasen van een auto is verder trouwens in principe goed te omschrijven als het huren van zo’n auto voor een langere periode. Het gaat hierbij namelijk eigenlijk altijd wel over in ieder geval een maand, en vaak zelfs een jaar of langer. Door een Volvo auto te huren kan je dus voor een langere periode over zo’n soort auto beschikken.

Een andere manier om in een door Volvo gemaakte auto te kunnen rijden is door iemand te kennen die in het bezit van zo’n soort auto is en er geen probleem mee heeft om deze desbetreffende auto aan je uit te lenen. Dit is echter natuurlijk een manier om in een Volvo te rijden waarbij je helemaal afhankelijk bent van andere personen. Vandaar dat dit in de werkelijkheid dus ook doorgaans geen al te beste optie is om inderdaad in een Volvo auto te kunnen gaan rijden.

 

Tot slot

Dit artikel die in het teken van Volvo auto’s staat is richting zijn einde aan het gaan. Er is immers inmiddels al een hele hoop over dit soort desbetreffende auto’s verteld. Voor zover ik weet valt er op dit punt dus niets meer over Volvo en de auto’s van dit merk te vertellen dat echt nog iets aan dit artikel toe zou kunnen voegen. Dit is dus de reden dat ik dit artikel nu richting zijn einde aan het brengen ben.

Ik wil je echter wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die je hier op www.goedkope-lease-auto.com kan terug vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde laat komen. Het is immers zeer goed mogelijk dat er hier op deze website nog wel meerdere andere artikelen staan die je wel kan waarderen. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je het artikel die hier op deze website staat en over BMW gaat wel kan waarderen. BMW is immers net zoals Volvo een autobouwer die een hoop te bieden heeft. Vandaar dat het dus niet vreemd is dat je BMW je mogelijk wel kan waarderen wanneer je ook interesse in Volvo hebt. BMW en Volvo zijn immers dus (in ieder geval enigszins) vergelijkbaar aan elkaar.

Ook Alfa Romeo is misschien nog wel een andere autobouwer die je wel interessant vindt. Daarom wilde ik je nu dus graag nog even wijzen op het feit dat er hier op deze website een artikel is terug te vinden die over dit desbetreffende automerk gaat.

 

Volvo afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een door Volvo geproduceerde auto te zien. Vandaar dat ik het dus wel toepasselijk vond om deze desbetreffende afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Volvo en de Volvo auto gaat.