Bentley
Informatie over Bentley
Ben je opzoek naar informatie over de Britse autobouwer Bentley? Zoek dan niet meer verder! Je kan op deze pagina namelijk alles vinden over Bentley. Lees dus snel verder als je meer over Bentley te weten wil komen!
Algemene informatie over Bentley
Bentley Motors Limited is oorspronkelijk een Britse onderneming. Tegenwoordig is Bentley echter over de hele wereld actief. Bentley is op de dag van vandaag overigens eigendom van Volkswagen[LINK].
Het hoofdkantoor van Bentley bevindt zich trouwens in het Engelse stadje Crewe. Dit plaatsje ligt in de buurt van Londen. Er werken in totaal ongeveer 4000 mensen voor Bentley.
De auto’s die door Bentley worden geproduceerd behoren overigens tot het duurdere marktsegment van de auto industrie. Bentley is dan ook best een prestigieus automerk. De auto’s van Bentley zijn daarom ook zeer luxe.
De geschiedenis van Bentley
De geschiedenis van Bentley gaat ver terug. Bentley werd namelijk al op 18 januari in 1919 opgericht. Deze onderneming werd trouwens opgericht door een meneer die Walter Owen Bentley heette. Destijds toen Bentley werd opgericht werd deze onderneming overigens aanvankelijk Bentley Motors Ltd. genoemd.
In September van 1921 werden de eerste auto van Bentley uitgebracht. Deze auto heet de Bentley 3 Litre. Je kan verder in dit artikel meer lezen over de Bentley 3 Litre. Vervolgens ging Bentley in 1922 meedoen aan races. Tijdens deze races was Bentley succesvol, waardoor het merk naamsbekendheid en reputatie opbouwde. Deze successen waren dus zeer belangrijk voor Bentley! Hierdoor begon Bentley namelijk ook meer auto’s te verkopen.
In 1926 vond er trouwens een grote gebeurtenis plaats in de geschiedenis van Bentley. Bentley kreeg in dit jaar namelijk een nieuwe eigenaar. In dit jaar werd Bentley namelijk overgenomen door een meneer die Woolf Barnato heette. Woolf Barnato investeerde vervolgens veel geld in Bentley waardoor deze onderneming door kon blijven groeien, en er nieuwe Bentely’s konden worden ontwikkeld.
Woolf Barnato was dus erg belangrijk in de geschiedenis van Bentley. In 1931 had hij echter zoveel geld geïnvesteerd in Bentley dat waardoor hij wat krap bij kas zat. Deze tijden waren economisch gezien sowieso niet heel erg voorspoedig destijds omdat de wereld nog in de ban was van de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor was de economische situatie in 1931 dus erg slecht.
Dit resulteerde er in dat Bentley in 1931 werd overgenomen door een ander Britse automaker genaamd Rolls-Royce[LINK]. Rolls-Royces deed deze aankoop echter aanvankelijk om hun eigen merk te beschermen, en niet zo zeer om Bentley groter te laten worden. De auto’s van Bentley waren namelijk vrijwel de enige directe concurrenten van de auto’s van Rolls-Royce. Woolf Bernato bleef echter ook na de overnamen van Rolls-Royce verbonden aan Bentley.
Vervolgens brak de Tweede Wereldoorlog uit in Europa en de rest van de wereld. Hierdoor verdween de vraag naar personenauto’s vrijwel volledig. Rolls-Royce ging zich daarom tijdens de Tweede Wereldoorlog vooral bezighouden met het produceren van motoren voor vliegtuigen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er daarom nauwelijks meer Bentley auto’s geproduceerd.
Na de Tweede Wereldoorlog ging Bentley ook niet direct weer volledige auto’s verkopen. Destijds werden er echter wel de geraamtes van auto’s van Bentley verkocht. Het geraamte van een auto wordt ook wel het chassis genoemd. Het geraamte van een auto is trouwens vrijwel alles behalve de ‘body’ of het ‘lichaam’ van de auto. Je kan het geraamte van een auto dus eigenlijk het beste omschrijven als de ingewanden van de auto. Het chassis van een auto is eigenlijk ook het aller belangrijkste. Dit zorgt er namelijk voor dat de auto ook daadwerkelijk instaat is om te rijden.
Vervolgens begonnen Bentley en Rolls-Royce trouwens weer met het produceren van volledige auto’s. Hierdoor werd deze onderneming langzaam weer opnieuw opgebouwd. Rond 1970 kwam deze onderneming echter in de problemen. Rolls-Royce bouwde namelijk niet alleen auto’s, maar ook vliegtuigmotoren. Door de bouw en ontwikkeling van een van deze vliegtuigmotoren kwam Rolls-Royce, en dus ook Bentley in de financiële problemen terecht. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat het deel van Rolls-Royce dat auto’s produceerde werd afgesplitst van het deel dat vliegtuigmotoren maakte. De afdeling van Rolls-Royce die zich bekommerde om het produceren van auto’s werd vervolgens verkocht aan een onderneming genaamd Vickers plc. Bentley werd dus indirect ook aan deze onderneming verkocht. Dit was maar goed ook, want onder deze onderneming begon Bentley aan een wederopstand. De resultaten en verkopen van Bentley waren voor deze overnamen namelijk erg slecht.
In 1997 wisselde Rolls-Royce Motors en dus ook Bentley weer van eigenaar. Vickers plc. besloot in dit jaar namelijk om Rolls-Royce Motors te verkopen. Uiteindelijk werd deze onderneming verkocht aan de hoogste bieder. Deze hoogste bieder was de Duitse autobouwer Volkswagen[LINK]. Bentley en Rolls-Royce zijn dus sinds 1997 eigendom van Volkswagen. Volkswagen investeerde destijds overigens ontzettend veel geld in Bentley om dit merk verder uit te breiden. Zo werd bijvoorbeeld de fabriek waar de auto’s van Bentley werden geproduceerd vernieuwd, waardoor er meer auto’s per jaar konden worden gemaakt. Bentley draaide destijds echter erg goed, waardoor de fabriek waar de auto’s van Bentley werden gebouwd nog steeds niet instaat was om aan de vraag te voldoen. Om dit probleem te verhelpen werden er ook auto’s van Bentley geproduceerd in fabrieken van Volkswagen.
De verkopen van Bentley bleven in de jaren die volgden nog steeds stijgen. Zo werd bijvoorbeeld in 2007 voor de aller eerste keer meer dan 10.000 auto’s verkocht door Bentley! In dit jaar werden namelijk in totaal 100.014 auto’s verkocht door Bentley. Dit jaar draaide Bentley dan ook een recordwinst van maar liefst 155.000.000 euro. Na 2007 liepen de verkopen van Bentley echter een beetje terug. Hierna herstelde de verkopen van Bentley zich echter weer. Bentley is dan op de dag van vandaag ook weer een goedlopend automerk.
Auto’s van Bentley
Bentley heeft door de jaren heen veel verschillende auto’s geproduceerd. Je kan hieronder meer informatie over een aantal van deze auto’s vinden.
Huidige modellen van Bentley
Bentley Bentayga
De Bentley Bentayga is een SUV die op de dag van vandaag wordt geproduceerd door Bentley. De productie van deze auto begon aanvankelijk in 2016. SUV staat trouwens voor Sports Utility Vehicle. SUV’s zijn comfortabele sportieve personenvoertuigen die op veel ondergronden goed overweg kunnen. Zo zijn de meeste SUV’s bijvoorbeeld voorzien van off road technieken, waardoor deze auto’s ook goed kunnen rijden op plekken waar geen goede geasfalteerde wegen zijn. Dit is een groot voordeel van SUV’s.
De naam Bentayga van de Bentley Bentayga is trouwens een samenvoeging van het woord “Bentley”, en Taiga. Taiga is een van de grootste sneeuwwouden ter wereld!
De Bentley Bentayga is overigens instaat om bijzondere prestaties te leveren. Zo kan deze auto bijvoorbeeld maximale snelheden van maar liefst 300 kilometer per uur behalen! De Bentley Bentayga is verder instaat om binnen 4 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te accelereren. Hierdoor is dit een van de aller snelste SUV’s ter wereld. Dit wordt overigens allemaal mogelijk gemaakt door de zeer krachtige motor van de Bentley Bentayga. Deze auto is namelijk uitgerust met een motor die maar liefst 608 pk (pk staat voor paardenkracht) kan leveren!
Bentley heeft trouwens aangekondigd dat er in de toekomst hoogst waarschijnlijk meer versies van de Bentley Bentayga gaan worden geproduceerd. De specificaties van deze auto kunnen dus in de toekomst gaan veranderen.
Bentley Continental GT
De Bentley Continental GT is een auto die voor het eerste werd geproduceerd in 2003. Dit was overigens de eerste nieuwe Bentley die onder het bewind van Volkswagen werd uitgebracht. Er zijn sinds 2003 trouwens twee verschillende generaties van de Bentley Continental GT uitgebracht. De eerste generatie van deze auto was in productie tussen 2003 en 2011, terwijl de tweede generatie van de Bentley Continental GT in 2011 voor het eerst werd geproduceerd. De tweede generatie van de Bentley Continental GT is op de dag van vandaag trouwens nog steeds in productie. Deze tweede generatie van de Bentley Continental GT werd overigens onthuld tijdens de Paris Motor Show die in 2010 werd georganiseerd.
De productie van de Bentley Continental GT vindt trouwens plaats in een fabriek die in het Engelse plaatsje Crewe staat. De Bentley Continental GT is overigens te zien in de rampenfilm “2012” die in 2009 uitkwam.
Door de jaren heen zijn er overigens veel verschillende uitvoeringen van deze auto uitgebracht. Daarom zijn de specificaties van de Bentley Continental GT ook afhankelijk van de uitvoering van deze auto.
De Bentley Continental GT werd trouwens ontworpen door een Belgische ontwerper genaamd Dirk van Braeckel. De tweede generatie van deze auto werd ook ontworpen door Dirk van Braeckel.
Bentley Mulsanne
De Bentley Mulsanne is een auto die sinds 2010 wordt geproduceerd door Bentley. Deze auto is voorzien van 4 deuren, en biedt zitplaatsen voor maximaal 5 (volwassen) personen. De Bentley Mulsanne werd overigens voor het eerst op een groot evenement vertoont tijdens de IAA van Frankfurt die werd georganiseerd in september van 2009. De IAA van Frankfurt is overigens een Motorshow die om de 2 jaar in Frankfurt (dit is een stad in Duitsland) wordt georganiseerd.
Er zijn door de jaren heen overigens een hele hoop verschillende versies van de Bentley Mulsanne uitgebracht. Hierdoor zijn de specificaties van de Bentley Mulsanne ook verschillend per versie.
De Bentley Mulsanne is trouwens vernoemd naar een bocht van het circuit van de race de 24 uur van Le Mans. Op dit circuit bevindt zich namelijk een bocht in de buurt van het Franse plaatsje Mulsanne. De Bentley Mulsanne heeft zelf ook deelgenomen aan meerdere races. Tussen 1980 en 1992 werd er trouwens ook model geproduceerd door Bentley die de Bentley Mulsanne werd genoemd.
De Bentley Mulsanne is overigens net als de Bentley Continental GT ontworpen door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel.
Oude modellen van Bentley
Bentley Azure
De Bentley Azure is een auto die werd geproduceerd door Bentley tussen 1995 en 2010. In deze periode zijn er een aantal verschillende versies en uitvoeringen van de Bentley Azure uitgebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld twee verschillende generaties van de Bentley Azure uitgebracht in de periode dat deze auto in productie was. De eerste generatie van de Bentley Azure werd geproduceerd tussen 1995 en 2003. Vervolgens werd de tweede generatie van deze auto geproduceerd tussen 2006 en 2009. Tussen 2009 en 2010 werd ook nog een speciale versie van de Bentley Azure geproduceerd die de Bentley Azure T heet.
De Bentley Azure is trouwens voorzien van twee deuren. Deze auto heeft echter zitplaatsen voor maximaal 4 (volwassen) personen. De Bentley Azure is overigens een cabriolet. Je kan dus het dak van deze auto verwijderen.
Bentley Eight
De Bentley Eight werd geproduceerd tussen 1984 en 1992. Deze auto was destijds het instapmodel van Bentley. Dit betekent dat dit destijds de goedkoopste auto was die Bentley aanbood. Mede hierdoor was de Bentley Eight een auto die een groot succes werd. De Bentley Eight is overigens voorzien van 4 deuren die je kan gebruiken om in te stappen. Deze auto heeft verder een gewicht van maar liefst 2320,2 kg. Verder is de Bentley Eight instaat om een maximale snelheid van rond de 190 kilometer per uur te halen. Deze auto kan ook binnen ongeveer 11 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur accelereren.
Tussen 1984 en 1992 zijn er trouwens in totaal 1736 exemplaren van de Bentley Eight gemaakt. De productie van deze auto vond overigens plaats in het Engelse plaatsje Crewe.
Bentley T-Series
De Bentley T-Series is een auto die tussen 1965 en 1980 werd geproduceerd door Bentley. De productie van deze auto vond plaats in het Verenigd Koninkrijk. Deze auto werd trouwens voor het eerst vertoont door Bentley tijdens de motorshow die in Parijs werd georganiseerd op 5 oktober van 1965. De Bentley T-Series is trouwens een auto die zeer vergelijkbaar is met auto’s van Rolls-Royce[LINK]. Dit is natuurlijk ook niet ontzettend vreemd aangezien Bentley en Rolls-Royce een zeer sterke connectie met elkaar hebben.
Er zijn in de jaren dat de Bentley T-Serie werd geproduceerd overigens een aantal verschillende uitvoeringen van deze auto uitgebracht. Hierdoor zijn de specificaties van de Bentley T-Serie afhankelijk van de uitvoering. Wanneer je de productieaantallen van alle verschillende uitvoeringen van de Bentley T-Serie bij elkaar optelt kom je trouwens uit op 2436. Tussen 1965 en 1980 zijn er dus in totaal 2436 exemplaren van de Bentley T-Serie gemaakt.
Bentley Arnage
De Bentley Arnage is een auto die voor het eerst werd geproduceerd in 1998. De productie van deze auto stopte vervolgens in 2009. Deze auto werd overigens in elkaar gezet in het Engelse plaatsje Crewe.
In de periode dat deze auto werd geproduceerd zijn er overigens een aantal verschillende uitvoeringen van de Bentley Arnage uitgebracht door Bentley. De specificaties van de Bentley Arnage zijn daarom ook afhankelijk van de uitvoering van een desbetreffende Bentley Arnage. Elke uitvoering van de Bentley Arnage is overigens wel voorzien van vier deuren. Er werd trouwens bijvoorbeeld een uitvoering van de Bentley Arnage uitgebracht die een aantal centimeter langer is dan de oorspronkelijke uitvoering van de Bentley Arnage.
De Bentley Arnage is overigens net als de Bentley Mulsanne vernoemd naar een bocht van de 24 uur van Le Mans. De Bentley Mulsanne is dan ook de opvolger van de Bentley Arnage.
Bentley Turbo R
De Bentley Turbo R werd geproduceerd tussen 1985 en 1997. De Bentley Turbo R werd dus in totaal 12 jaar geproduceerd. In deze 12 jaar zijn er 7230 exemplaren van deze auto gemaakt. In 1997 ging er overigens een nieuwe uitvoering van de Bentley Turbo R in productie die de Bentley Turbo RT wordt genoemd. De Bentley Turbo RT werd vervolgens van 1997 tot 1999 geproduceerd. Van de Bentley Turbo RT werden in deze twee jaar in totaal 252 exemplaren geproduceerd. De Bentley Turbo R en de Bentley Turbo RT werden overigens, net zoals vrijwel alle auto’s van Bentley gemaakt in England.
De Bentley Turbo RT is overigens eigenlijk gewoon een verbeterde versie van de Bentley Turbo R. De Bentley Turbo RT is namelijk krachtiger dan de Bentley Turbo R. Er zijn ook minder exemplaren van de Bentley Turbo RT gemaakt in vergelijking met de Bentley Turbo R. De Bentley Turbo RT is dus zeldzamer dan de Bentley Turbo RT. De Bentley Turbo RT is overigens ook duurder dan de Bentley Turbo R. Veder zijn de Bentley Turbo R en Turbo RT wel allebei voorzien van 4 deuren die je kan gebruiken om in te stappen.
Buiten de Bentley Turbo R en Bentley RT gezien zijn er overigens ook nog een aantal andere uitvoeringen van de Bentley Turbo uitgebracht. Er is namelijk bijvoorbeeld ook een Bentley Turbo S uitgebracht door Bentley. Van de Bentley Turbo S werden in totaal 60 exemplaren gemaakt.
Bentley Brooklands
De Bentley Brooklands is een auto die tussen twee verschillende periodes werd geproduceerd door Bentley. Er werd namelijk voor het eerst een Bentley Brooklands geproduceerd in 1992. De productie van deze Bentley Brooklands stopte vervolgens weer in 1998. De eerste Bentley Brooklands werd dus geproduceerd tussen 1992 en 1998. Deze eerste Bentley Brooklands was voorzien van 4 deuren.
In 2008 kwam er echter een nieuwe tweede Bentley Brooklands op de markt. Deze tweede Bentley Brooklands werd vervolgens voor het laatst geproduceerd in 2011. Van deze tweede Bentley Brooklands werden in totaal 550 exemplaren gemaakt. Deze tweede Bentley Brooklands werd overigens voor het eerst onthult tijdens de motorshow van Genève die in 2007 werd georganiseerd. De tweede Bentley Brooklands heeft trouwens 2 deuren.
De tweede Bentley Brooklands die werd uitgebracht werd trouwens onder andere ontworpen door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel. De Bentley Brooklands die tussen 2008 en 2011 werd geproduceerd is trouwens instaat om snelheden van maar liefst 296 kilometer per uur te behalen. Deze auto kan verder van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur versnellen in 5,3 seconden. Deze tweede uitvoering van de Bentley Brooklands is instaat om dit soort prestaties te leveren omdat deze auto is voorzien van een motor die een vermogen van maar liefst 530 pk heeft. Deze auto weegt trouwens 2650,5 kilogram.
De Bentley Brooklands zijn trouwens vernoemd naar het Brooklands circuit dat in het Zuid-Oosten van England ligt. Bentley heeft namelijk een aantal successen geboekt op dit circuit. Deze successen werden voornamelijk behaald aan het begin van de vorige eeuw. Bentley was namelijk voornamelijk succesvol op dit circuit in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw.
Zeldzame en bijzondere auto’s van Bentley
Bentley 3 Litre
De Bentley 3 Litre is de aller eerste auto die werd geproduceerd door Bentley. Deze auto werd namelijk tussen 1921 en 1929 geproduceerd. In deze periode werden er in totaal 1622 exemplaren van deze auto gemaakt. Deze auto werd trouwens oorspronkelijk onthuld tijdens de Motor Show van Londen die in 1919 werd georganiseerd.
Ondanks dat dit de eerste auto was die ooit werd gemaakt door Bentley was de Bentley 3 Litre een enorm groot succes. Door de deze auto is Bentley dan ook instaat geweest om uit te groeien tot het automerk dat we op de dag van vandaag kennen. Zo won de Bentley 3 Litre bijvoorbeeld meerdere races. Hierdoor bouwde Bentley direct een goede reputatie op. De Bentley 3 Litre is ontzettend belangrijk geweest voor Bentley. Deze auto is daarom ook enorm historisch!
De Bentley 3 Litre heeft overigens een vermogen van 70 pk. Deze auto weegt verder precies 1800 kilo. Hierdoor was deze auto instaat om snelheiden van 129 kilometer per uur te behalen. Er zijn echter ook nog een aantal andere versies van deze auto uitgebracht. Deze (nieuwere) versies konden iets hogere maximale snelheiden behalen dan de standaard versie van de Bentley 3 Litre.
De Bentley 3 Litre is overigens ontworpen door Walter Owen Bentley (de oprichter van Bentley) zelf.
Bentley State Limousine
De Bentley State Limousine is een zeer bijzondere auto. Dit is namelijk de officiële staatsauto van de Britse koningin Elizabeth II. Deze auto werd aan haar geschonken door Bentley voor haar 50 jarige jubileum als koningin.
De Bentley State Limousine wordt trouwens gebruikt door het Britse koningshuis sinds 4 juni van 2002. Deze auto heeft trouwens een vermogen van 400 pk. Hierdoor is de Bentley State Limousine instaat om snelheden van 210 kilometer per uur te behalen.
Omdat deze auto door koningin Elizabeth II wordt gebruikt zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de bouw van de Bentley State Limousine. Zo is de hele auto kogelvrij, en de banden zijn ook lekbestendig. Deze auto is verder bestand tegen gasaanvallen, en kan (de meeste) explosies goed verwerken.
Er zijn trouwens slechts twee exemplaren van de Bentley State Limousine gemaakt. Een exemplaar hiervan in momenteel in gebruik door koningin Elizabeth II, en het andere exemplaar wordt bewaart als reserve. De Bentley State Limousine is overigens geïnspireerd op de Bentley Arnage.
Bentley 4 Litre
De Bentley 4 Litre is een auto die in 1931 werd geproduceerd. In dit jaar zijn er in totaal 50 stuks van deze auto geproduceerd. Deze auto is dus zeer zeldzaam. De Bentley 4 Litre was overigens een van de laatste modellen van Bentley die werden gebouwd voor de overname van Rolls-Royce. In de tijd dat de Bentley 4 Litre werd gebouwd ging het dus financieel gezien niet goed met Bentley.
Deze auto kan overigens snelheden van maximaal 134 kilometer per uur behalen.
De Bentley 4 Litre is trouwens ontworpen door Walter Owen Bentley en Harry Ricardo. De bouw van de Bentley 4 Litre vond overigens plaats in het Engelse Circlewood, dat bij Londen ligt.
Bentley S1
De Bentley S1 is een auto die tussen 1955 en 1959 in productie was. In deze deze periode zijn er uiteindelijk in totaal 3538 stuks van de Bentley S1 geproduceerd. De Bentley werd overigens aan het eind van april in 1955 officieel aangekondigd. De productie van de Bentley S1 vond trouwens plaats in England.
Er zijn trouwens door de jaren heen een aantal verschillende versies van de Bentley S1 uitgebracht. De specificaties en statistieken van de deze auto zijn daarom afhankelijk van de uitvoering van de desbetreffende Bentley S1.
Bentley S2
De Bentley S2 werd tussen 1959 en 1962 geproduceerd door Bentley. Deze auto werd dus voor drie jaar geproduceerd. In deze drie jaar zijn in totaal 2308 exemplaren van de Bentley S2 gemaakt. De Bentley S2 is trouwens de opvolger van de Bentley S1. De Bentley S2 werd overigens voor het eerst aangekondigd in oktober van 1959.
Er zijn trouwens meerdere versies van de Bentley S2 ontwikkeld door Bentley. Hierdoor zijn er dus een aantal verschillende Bentley S2’s met persoonlijke specificaties.
Bentley S3
De Bentley S3 is een auto die tussen 1962 en 1965 werd geproduceerd. Deze auto werd voor het eerst aangekondigd en vertoont tijdens de Motor Show van Parijs die werd georganiseerd in oktober van 1962. De Bentley S3 was overigens de opvolger van de Bentley S2.
Er zijn tussen 1962 en 1965 trouwens een aantal verschillende versies van de Bentley S3 uitgebracht. Hierdoor verschillen de specificaties van de Bentley S3 per uitvoering van deze auto.
De Bentley S3 is overigens voorzien van 4 deuren. De hele body van de Bentley S3 is trouwens gemaakt van aluminium. In totaal zijn er overigens 1629 exemplaren van de Bentley S3 gemaakt.
Bentley in de motorsport
Bentley is al ontzettend lang in de motorsport actief. Toen deze onderneming werd opgericht werd er namelijk vrijwel al vanaf het begin meegedaan aan een aantal races. Zo deed Bentley bijvoorbeeld in 1922 al mee aan een race die de Indianapolis 500 wordt genoemd. Deze race vond slecht drie jaar nadat Bentley was opgericht plaats. Bentley presteerde tijdens deze race trouwens uitstekend, waardoor Bentley een goede reputatie opbouwde. Tijdens de Indianapolis 500 van 1922 reed overigens een Britse coureur genaamd Douglas Hawkes voor Bentley. De Indianapolis 500 is echter niet de enige race waar Bentley aan heeft mee gedaan
Bentley heeft namelijk ook vaak mee gedaan aan de 24 uur van Le Mans. Dit is een Franse race die al voor het eerst werd georganiseerd in 1923. Tegenwoordig is de 24 uur van Le Mans uitgeroeid tot een enorm sportevenement. De 24 uur van Le Mans wordt namelijk meestal door ongeveer rond de 200.000 mensen via de televisie gevolgd. Hierdoor is de 24 uur van Le Mans een van de grootste sportevenementen van Europa. Bentley heeft overigens ook een aantal successen behaald tijdens de deelname aan de 24 uur van Le Mans. Zo is de 24 uur van Le Mans in totaal 6 keer gewonnen door een auto van Bentley. In 1924, 1927, 1928, 1929, 1930 en 2003 werd deze race namelijk gewonnen door Bentley.
Op de dag van vandaag worden er trouwens nog steeds ieder jaar een hele hoop races gereden door Bentley.
In een Bentley rijden
Wanneer je in een Bentley wil rijden heb je een aantal verschillende opties. Al deze opties hebben zo hun eigen voordelen én nadelen. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen deze verschillende opties. Ik heb daarom hieronder een overzicht gemaakt dat je kan gebruiken om de bekijken wat de beste optie voor jouw persoonlijke situatie is wanneer je graag in een Bentley wil rijden.
Een Bentley kopen
De meest voor de hand liggende optie om in een Bentley te rijden is uiteraard door een Bentley aan te schaffen. Dit is echter helaas niet voor iedereen weggelegd. Het kopen van een Bentley is namelijk aardig prijzig. Niet iedereen kan het zichzelf daarom veroorloven om een Bentley te kopen.
Er komen trouwens meer kosten kijken bij het kopen van een Bentley dan alleen de aanschafkosten van de auto. Je moet namelijk ook nog bijvoorbeeld wegenbelasting betalen wanneer je een eigen auto hebt. Je moet ook nog eens betalen voor onderhoudskosten zoals een APK keuring. Het is ook verstandig om een verzekering voor bijvoorbeeld pechhulp aan te schaffen wanneer je een eigen auto hebt. Wanneer je namelijk ooit pech hebt met je auto is pechhulp namelijk zeker geen overbodige luxe.
Je kan natuurlijk ook altijd een 2e hands Bentley aanschaffen. Wanneer je een 2e hands Bentley koopt moet je echter wel zeer goed opletten. De kans op (hoge) onderhoudskosten is namelijk vele malen hoger wanneer je een 2e hands auto koopt in plaats van een nieuwe. Hierdoor kan het soms zelfs zo zijn dat je met een 2e hands auto uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je nieuwe auto aanschaf. Ik wil je daarom aanraden om alleen maar alleen maar een 2e hands Bentley aan te schaffen wanneer je zeker weet dat de verkoper hiervan in orde is. Je kan trouwens op de officiële website van Bentley meer informatie vinden over het aanschaffen van een 2e hands Bentley.
Een Bentley leasen
Het is tegenwoordig ook mogelijk om een Bentley te leasen. Dit is waarschijnlijk de aller voordeligste manier om in een Bentley te rijden. Wanneer je een Bentley least kan je namelijk in een nieuwe Bentley rijden zonder dat je hiervoor de aanschafkosten hoeft te betalen. Hierdoor kan je dus voor een stuk minder geld in een nieuwe Bentley rijden. Wanneer je een auto least betaal je namelijk (maandelijks) een vast bedrag aan een leasemaatschappij, en in ruil hiervoor mag je gebruik maken van een van hun nieuwe leaseauto’s. Deze leaseauto blijft echter wel altijd eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor is de leasemaatschappij namelijk instaat om hun leaseauto’s tegen een voordelig tarief aan te bieden.
Het leasen van een Bentley is trouwens vooral voordelig wanneer je een all inclusive leasecontract afsluit. In een all inclusive leasecontract zitten namelijk ook vrijwel alle andere kosten verwerkt die je moet betalen als auto eigenaar. In een all inclusive leasecontract zitten bijvoorbeeld de kosten voor de wegenbelasting, verzekering, pechhulp en eventule onderhoudskosten voor de leaseauto verwerkt. Wanneer je een all inclusive leasecontract afsluit hoef je dus eigenlijk buiten het tarief dat je aan de leasemaatschappij moet betalen eigenlijk alleen nog maar te betalen voor de brandstof die je verbruikt.
Het leasen van een Bentley is dus zeker een optie om te overwegen wanneer je in een Bentley wil rijden. Dit is namelijk vaak de makkelijkste en voordeligste optie wanneer je graag in een Bentley wil rijden.
Neem trouwens eens een kijkje op www.lease-spotter.nl! Via deze website is het namelijk mogelijk om een auto van Bentley te leasen tegen een zeer voordelig bedrag.
Een Bentley huren
Je kan natuurlijk ook een Bentley huren. Deze optie is echter eigenlijk alleen maar handig wanneer je slechts een zeer korte periode in een Bentley wil rijden. Het is namelijk vaak relatief gezien ontzettend prijzig om een auto te huren. Wanneer je graag voor meerdere weken in een Bentley wil rijden kan je deze dus misschien beter leasen of kopen.
Tot slot
In dit artikel heb je allerlei informatie kunnen vinden over het oorspronkelijk Britse automerk Bentley. Ik hoop heel erg dat je wat aan deze informatie hebt gehad. Bentley is namelijk een zeer elegant en luxueus automerk dat eigenlijk al sinds zijn oprichting auto’s produceert die van zeer hoge kwaliteit zijn.
Wanneer je trouwens meer van dit soort artikelen wil lezen raad ik je aan om ook eens mijn artikelen over Jaguar en Tesla[LINK] te bekijken!