Informatie over Tesla

Wil je meer weten over het Amerikaanse automerk Tesla? Lees dan snel verder! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is namelijk alles vinden over dit bijzondere automerk. Lees dus snel verder voor meer informatie over Tesla!

 

Algemene informatie over Tesla

Tesla Inc. is een Amerikaanse autobouwer die is opgericht op 1 juli in 2003. Destijds heette deze onderneming echter nog Tesla Motors. Tesla werd overigens aanvankelijk opgericht in Amerika. Tegenwoordig is Tesla echter een onderneming die over vrijwel de hele wereld actief is. Op de dag van vandaag zijn er trouwens ruim 30.000 werknemers in dienst bij Tesla.

Alle auto’s die worden geproduceerd door Tesla zijn overigens volledig elektrisch. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen zoals CO2 vrijkomen wanneer je in de auto’s van Tesla rijdt. De auto’s van Tesla hebben dus eigenlijk geen enkel negatief effect op het milieu, terwijl “traditionele” auto’s dit wel hebben. Auto’s die op benzine, diesel of gas rijden produceren namelijk wel schadelijke stoffen tijdens het rijden.

De auto’s van Tesla zijn trouwens voorzien van een aantal ontzettend handige technische snufjes en features die nog in de meeste andere auto’s ontbreken. Het hoofdkantoor van Tesla bevindt zich overigens in Palo Alto, dit is een stad die in Californië ligt. Het Europese hoofdkantoor van Tesla is sinds 2013 in Amsterdam te vinden. Het Europese distributiecentrum van Tesla bevindt zich trouwens ook in Nederland. Tilburg is namelijk sinds 2013 de thuishaven van het Europese distributiecentrum van Tesla. De auto’s van Tesla die in Europa worden verkocht worden trouwens ook in Tilburg in elkaar gezet.

 

Nikola Tesla

Tesla is overigens vernoemd naar Nikola Tesla. Nikola Tesla was een uitvinder en elektrotechnicus die leefde tussen 1856 en 1943. Nikola Tesla is trouwens misschien wel de aller grootste en belangrijkste uitvinder die ooit heeft geleefd! Er zijn namelijk ontzettend veel belangrijke uitvindingen en ontdekkingen van Nikola Tesla geweest die een grote impact hebben gehad op de manier hoe wij nu op de dag van vandaag leven.

Nikola Tesla werd trouwens geboren in het gebied dat op de dag van vandaag Kroatië heet. Tesla woonde echter een groot deel van zijn leven in de Verenigde Staten. In 1884 werd Nicola Tesla dan ook officieel een geneutraliseerde Amerikaanse staatsburger.

De ontdekkingen en uitvindingen van Nikola Tesla hebben trouwens bijvoorbeeld gezorgd voor het ontstaan van röntgenfoto’s,  radio, en op afstand bestuurbare apparaten. Nikola Tesla was ook de ontdekker van wisselstroom.

 

De geschiedenis van Tesla

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Tesla opgericht in Amerika op 1 Juli in 2003. Tesla werd destijds opgericht door Marc Tarpenning en Martin Eberhard. Tesla is dus een bedrijf dat nog niet ontzettend lang bestaat. Deze onderneming heeft in deze korte periode echter al wel een indrukwekkende en interessante geschiedenis opgebouwd.

Zo vond er bijvoorbeeld in 2004 slechts één jaar na de oprichting van deze onderneming een belangrijke gebeurtenis plaats. In dit jaar kreeg Tesla namelijk een ontzettend grote investering door Elon Musk. Elon Musk is een ondernemer die veel geld had verdiend met het oprichten van de onlinebetaaldienst PayPal. Vanaf het moment dat Musk heeft geïnvesteerd in Tesla is hij nauw bij de onderneming betrokken geweest, en heeft hij een grote rol binnen Tesla toegewezen gekregen. Zo ging Elon Musk zich bijvoorbeeld direct bezighouden met de productie van de Tesla Roadster. Dit was een sportwagen die vroeger door Tesla werd geproduceerd.

Vervolgens groeide Tesla steeds verder na de overname van Elon Musk. In 2007 had deze onderneming bijvoorbeeld al ongeveer 260 werknemers. In 2008 kwam Tesla echter in de problemen. De kredietcrisis vond namelijk plaats, en deze raakte ook Tesla. Hierdoor ging Tesla bijna failliet. Elon Musk voorkwam dit echter door vrijwel al het geld dat hij bezat te investeren in Tesla. Er werd verder in deze periode ook nog geld opgehaald bij andere investeerders. Hierdoor kon Tesla dus blijven bestaan.

Op 29 maart van 2009 introduceerde Tesla een nieuw model genaamd de Tesla Model S. Je kan verder in dit artikel meer over deze auto lezen. In 2010 kocht Tesla trouwens een nieuwe fabriek die bij de Amerikaanse stad Fremont ligt. Fremont ligt overigens in de staat Californië. Deze nieuwe fabriek werd trouwens de Tesla fabriek genoemd. Deze fabriek heeft een oppervlakte van maar liefst 492.500 vierkante meter! Deze fabriek is verder instaat om 100.000 nieuwe auto’s per jaar te produceren.

In maart van 2016 startte trouwens de voorverkoop van een nieuw model van Tesla genaamd de Model 3. Deze auto wordt vanaf eind 2017 geproduceerd.

Het is dus erg belangrijk geweest voor Tesla dat Elon Musk destijds in 2004 in deze onderneming heeft geïnvesteerd. Wanneer dit niet was gebeurd had Tesla namelijk waarschijnlijk niet meer bestaan op de dag van vandaag. Tesla is dus misschien wel opgericht door Marc Tarpenning en Martin Eberhard, maar Elon Musk is misschien wel belangrijker geweest voor deze onderneming.

 

Auto’s van Tesla

Tesla is een onderneming die nog niet heel erg lang bestaat. In alle jaren dat Tesla bestaat heeft dit automerk toch al wel een redelijk groot aantal verschillende auto’s geproduceerd. Hieronder kan je meer informatie vinden over alle auto’s die ooit zijn geproduceerd door Tesla.

 

Huidige modellen van Tesla 

Op dit moment zijn er drie auto’s die worden geproduceerd door Tesla. Je kan hier onder meer informatie over deze auto’s vinden.

 

Tesla Model S 

De Tesla Model S is een elektrische auto die sinds 2012 wordt geproduceerd door Tesla. Tegenwoordig wordt deze auto nog steeds geproduceerd door Tesla. De Tesla Model S is overigens ook een zéér veilige auto. Deze auto scoorde bijvoorbeeld tijdens de veiligheidstest van NHTSA een perfecte score. NHTSA staat trouwens voor National Highway Traffic Safety Administration. De Tesla Model S is ook voorzien van veel airbags die letsel bij een eventueel ongeval kunnen voorkomen. Het geeft daarom een ontzettend veilig gevoel om in zo’n veilige auto als de Tesla Model S te rijden. Dit is dus een heel erg groot voordeel van de Tesla Model S.

De Tesla Model S is overigens niet alleen veilig. Deze auto is namelijk ook nog eens heel erg rap. De Tesla Model S is namelijk bijvoorbeeld instaat om binnen 2,7 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te accelereren. Hierdoor is de Tesla Model S een van de snelste auto’s in zijn klasse.

Deze auto heeft trouwens ook ontzettend veel bagageruimte. Omdat deze auto elektrisch rijdt is er namelijk geen motor nodig onder de motorkap. Hierdoor kan je zowel voor als achter in de Tesla Model S bagage kwijt.

Er zijn overigens een aantal verschillende versies van de Tesla Model S. Hierdoor is de maximale snelheid van deze auto ook afhankelijk van de versie. Er zijn namelijk uitvoeringen van de Tesla Model S die een topsnelheid van 250 kilometer per uur hebben, terwijl er ook een versie is van de Tesla Model S die een snelheid van maximaal 225 kilometer per uur kan behalen. Het maximale bereik van de Tesla Model S is ook afhankelijk van de uitvoeringen.

De Tesla Model S was trouwens pas in 2013 in Nederland beschikbaar. In 2013 werden er vervolgens in Nederland in totaal iets van 1200 exemplaren van de Tesla Model S verkocht. Nederland is trouwens een van de grootste Europese markten van de Tesla Model S. In november van 2016 bereikte de Tesla Model S overigens de grens van 150.000 verkopen wereldwijd! Hierdoor is de Tesla Model S een van de best verkopende elektrische auto’s aller tijden! Van deze 150.000 verkopen had trouwens 57% plaatsgevonden in de Verenigde Staten.

De Tesla Model S is overigens ontworpen door een ontwerper die Franz von Holzhausen heet. Deze auto heeft overigens ook een aantal prijzen gewonnen. Zo werd de Tesla Model S bijvoorbeeld door het Automobile magazine uitgeroepen tot de beste auto van 2013.

 

Tesla Model X

De Tesla Model X is een elektrische SUV die sinds 2015 wordt geproduceerd door Tesla. Deze auto wordt op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd. SUV staat trouwens voor Sports Utility Vehicle. SUV’s zijn trouwens auto’s die in staat zijn om op een aantal verschillende wegdekken goed te presteren. Zo kunnen SUV’s bijvoorbeeld er goed op asfalt rijden, maar deze auto’s kunnen ook off road prima rijden. SUV’s zijn dus zeer solide en krachtige auto’s. De meeste SUV’s zijn bijvoorbeeld voorzien van 4-wielaandrijving. Dit is bij de Tesla Model X ook het geval.

De Tesla Model X is trouwens ook net als de Tesla Model S een zeer veilige auto. Er zijn zelfs mensen die claimen dat de Tesla Model X op dit moment de aller veiligste auto is die er bestaat! Op 13 juni in 2017 maakte de NHTSA dan ook bekend dat de Tesla Model X de aller veiligste SUV was die de NHTSA ooit had getest.

De Tesla Model X is echter niet alleen de aller veiligste SUV ooit. Deze auto is namelijk op dit moment ook nog eens de aller snelste SUV  die er bestaat! Zo is de Tesla Model X bijvoorbeeld in staat om van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te versnellen in slechts 3,1 seconden.

De Tesla Model X is overigens voorzien van zogenaamde “vleugeldeuren”. Deze deuren worden in het Amerikaans aangeduid als “Falcon doors”. Deze vleugeldeuren worden gebruikt om de tweede en eventuele derde rij stoelen van de auto te bereiken. Door vleugeldeuren wordt het overigens mogelijk gemaakt om nog steeds in en uit deze auto te stappen wanneer er maar heel erg weinig ruimte is om de deur te openen. Hieronder kan je trouwens een filmpje vinden waarin de vleugeldeuren van de Tesla Model X in actie ziet.

 

 

Deze auto is overigens ook instaat om grote hoeveelheden bagage te vervoeren. Er past namelijk in totaal 2180 liter in de Tesla Model X. De Tesla Model X is trouwens net als de Tesla Model S ontworpen door Franz von Holzhausen.

Door de jaren heen zijn overigens een aantal verschillende versies van de Tesla Model X uitgebracht. Hierdoor zijn bepaalde specificaties van deze auto zoals topsnelheid of maximaal bereik verschillend per versie.

 

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is op het moment van schrijven de meest recente auto die door Tesla is uitgebracht. Deze auto wordt namelijk pas sinds 2017 geproduceerd. De Tesla Model 3 werd echter voor het eerst officieel aangekondigd op 31 maart van 2016. Omdat deze auto pas sinds 2017 wordt geproduceerd verwacht Tesla trouwens dat de Tesla Model 3 pas vanaf 2018 in Europa geleverd gaat worden. Deze auto is trouwens voorzien van zitplaatsen voor maximaal 5 volwassen personen.

Omdat deze auto nog zo nieuw is zijn er nog niet heel erg veel specificaties over deze auto bekend. Het is echter al wel bekend dat de eerste versie van de Tesla Model 3 binnen 6 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur kan accelereren. Er zullen echter hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook nog versies van de Tesla Model 3 worden uitgebracht die veel sneller van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer kunnen accelereren. Het is dus nog even wachten op wat de plannen van Tesla met de Model 3 voor de toekomst zullen zijn.

Het is echter al wel bekend dat de Tesla Model 3 de aller goedkoopste, en dus de aller voordeligste auto gaat worden die Tesla tot nu toe ooit heeft geproduceerd!

De Tesla Model 3 wordt overigens ook gebouwd om de aller veiligste auto te worden in zijn klasse. Het is alleen nog even afwachten of deze auto ook daadwerkelijk alle veiligheidstesten goed gaat doorstaan. Dit wordt als het goed is zeer snel bekend gemaakt.

 

Oude modellen van Tesla

Omdat Tesla een onderneming is die nog niet heel erg lang bestaat is er op het moment van schrijven slechts een auto van Tesla die niet meer wordt geproduceerd. Je kan hieronder meer over deze auto lezen.

 

Tesla Roadster 

De Tesla Roadster is een sportwagen die elektrisch aangedreven wordt. Deze auto werd tussen 2008 en 2012 geproduceerd door Tesla. Hierdoor is dit de aller eerste officiële productie auto die door Tesla werd uitgebracht! De Tesla Roadster werd trouwens al op 19 juli van 2006 officieel voorgesteld aan het publiek.

In de vier jaar dat deze auto werd geproduceerd zijn er in totaal 2500 exemplaren van de Tesla Roadster gemaakt. Deze 2500 exemplaren zijn in 31 verschillende landen geleverd. Zo zijn er bijvoorbeeld in Nederland in totaal 27 exemplaren van de Tesla Roadster verkocht.

Deze auto heeft trouwens volgens Tesla een topsnelheid van 201 kilometer per uur. De Tesla Roadster is overigens ook instaat om van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur te versnellen in 3,9 seconden.

Er zijn trouwens door de jaren heen een aantal verschillende versies van de Tesla Roadster uitgebracht. Niet elke Tesla Roadster heeft dus precies dezelfde specificaties. Zo is er bijvoorbeeld ook een versie van de Tesla Roadster die binnen 3,7 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer versnellen in plaats van de 3,9 seconden die de oorspronkelijke versie van de Tesla Roadster hier over doet.

Aangezien de Tesla Roadster een sportwagen is heeft deze auto trouwens zitplaatsen voor maximaal 2 (volwassen) personen.

 

Het netwerk van oplaadpunten van Tesla

Omdat de auto’s van Tesla elektrisch zijn moeten deze auto’s ook zo nu en dan worden opgeladen. Tesla heeft daarom een netwerk van oplaadpunten aangelegd waar je onderweg je Tesla kan opladen. Tegenwoordig heb je dus in Amerika en Europa op een aantal plaatsen oplaadpunten van Tesla. Bij deze oplaadpunten kan je een Tesla auto ontzettend snel opladen. Je kan een Tesla auto namelijk bijna volledig opladen binnen 30 minuten bij een oplaadpunt van Tesla. Deze oplaadpunten zijn overigens gratis!

 

Tesla’s zelfsturende systeem

Tesla werkt al een tijdje aan een systeem dat instaat is om de auto’s van Tesla zelfstandig te laten rijden. Tesla is ook bezig om dit systeem in hun auto’s te integreren. De auto’s van Tesla zijn daarom ook voorzien van een autopiloot-modus. Wanneer deze wordt ingeschakeld is de desbetreffende auto eigenlijk instaat om bijna volledig zelfstandig te rijden. Als de autopilot wordt ingeschakeld is een tesla namelijk instaat om zelf de maximaal toegestane snelheid aan te houden waardoor je geen gas meer hoeft te geven, zelf te remmen en zelf in enige mate bij te sturen. Wanneer je op lange rechte stukken rijdt in een Tesla met autopilot hoef je dus eigenlijk helemaal niks meer te doen. Je moet overigens wel soms het stuur vastpakken wanneer je met autopilot rijdt, zodat de Tesla weet dat je niet in slaap bent gevallen. Het is trouwens ook niet mogelijk om met autopilot te rijden op plekken zoals rotondes en kruispunten. Hiervoor is de bestuurder namelijk wel echt nodig.

 

In een Tesla rijden

Als je graag in een Tesla wil rijden heb je een aantal opties. Al deze opties hebben hun eigen voor én nadelen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken tussen deze opties. Ik heb daarom hieronder een overzicht gemaakt van alle mogelijke opties om in een Tesla te rijden die alle voor en nadelen van deze opties tegen elkaar afweegt. Met dit overzicht kan hopelijk makkelijker een keuze maken uit alle verschillende opties die je hebt wanneer je in een Tesla wil rijden.

 

Een Tesla kopen

Het kopen van een Tesla is uiteraard de meest voor de hand liggende optie wanneer je graag in een Tesla wil rijden. Niet iedereen is alleen instaat om zomaar een Tesla aan te schaffen. Tesla’s zijn namelijk auto’s die zijn voorzien van erg moderne technieken en technische snufjes. Hierdoor zijn de auto’s van Tesla redelijk duur. Hierdoor is het niet voor iedereen weggelegd om een Tesla aan te schaffen. Het doel van Tesla is echter om elektrische auto’s te produceren die zoveel mogelijk mensen kunnen betalen. Het is dus goed mogelijk dat Tesla in de toekomst met goedkopere modellen komt waardoor de auto’s van Tesla voor meer mensen betaalbaar zullen worden.

Ben je van plan om een Tesla aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje op www.tesla.com! Dit is namelijk de officiële website van Tesla. Op deze website kan je dus ook allerlei informatie vinden over het aanschaffen van een Tesla.

 

Een Tesla leasen

Je kan natuurlijk ook een Tesla leasen. Het leasen van een auto is zelfs vaak de aller voordeligste optie om auto te rijden. Wanneer je een auto least betaal je namelijk (maandelijks) een vast bedrag aan een leasemaatschappij en in ruil hiervoor mag je gebruiken van een auto (bijvoorbeeld een Tesla) van de leasemaatschappij. Deze leaseauto wordt echter nooit volledig jouw eigendom. De leaseauto blijft namelijk altijd eigendom van de leasemaatschappij, ook wanneer de leaseovereenkomst afloopt. Omdat de leaseauto altijd eigendom van de leasemaatschappij blijft is het leasen van een auto wel zeer voordelig. Hierdoor kunnen leaseauto’s namelijk voor voordelige maandelijkse tarieven worden uitgeleend. Het leasen van een auto is dus een voordelige manier om in een nieuwe auto te kunnen rijden.

Wanneer je een auto wil leasen is het trouwens de bedoeling dat je een leasecontract afsluit bij een leasemaatschappij. De meeste leasecontracten duren 24 maanden. Er zijn echter ook leasemaatschappijen die leasecontracten van 12 maanden aanbieden.

Als je graag een Tesla wil leasen kan je dit trouwens (naar mijn mening) het beste doen via www.mijndomeinauto.nl! Wanneer je via deze website een Tesla huurt weet je namelijk zeker dat dit onder eerlijke voorwaarden gebeurd. Mijndomeinauto biedt ook allerlei voordelen aan die andere leasemaatschappijen niet aanbieden.

Een voordeel van www.mijndomeinauto.nl is dat alle leasecontracten die via deze website worden aangeboden all inclusive zijn. Dit betekent dat de kosten voor de wegenbelasting, de verzekeringen en de eventuele onderhoudskosten van de lease auto al allemaal zijn verrekend in het tarief dat je aan de leasemaatschappij moet betalen. Hierdoor weet je dus vrijwel precies hoeveel je in totaal betaalt voor deze Tesla te leasen, en je kan hier ook rekening mee houden in je begroting.

 

Een Tesla huren

Je kan er ook voor kiezen om een Tesla te huren. Dit is vooral aan te rijden wanneer je slechts voor een korte periode in een Tesla wil rijden. Wanneer je een Tesla huurt zit je namelijk vrijwel nergens aan vast. Als je graag voor (langer dan) een aantal weken in een Tesla wil rijden kan je deze echter waarschijnlijk beter niet huren. Het huren van een auto is namelijk vaak relatief gezien de aller duurste optie. Het huren van een Tesla is daarom vaak alleen een geschikte optie voor de korte termijn. Voor de lange termijn zijn er namelijk voordeligere opties.

 

De beursgang van Tesla

Tesla is overigens ook een beursgenoteerd bedrijf. Het is dus mogelijk om aandelen van Tesla te kopen. Tesla is namelijk sinds 29 juli van 2010 beursgenoteerd. De introductiekoers van het Tesla aandeel was trouwens 17 USD (USD staat voor United States Dollar). Toen Tesla naar de beurs werd gebracht kostte één aandeel van Tesla dus 17 Amerikaanse dollar. Er werden destijds trouwens 13.300.000 aandelen door Tesla uitgegeven. Omdat de introductieprijs van het aandeel van Tesla 17 USD was heeft Tesla dus in totaal maar liefst 226.000.000 Amerikaanse dollar opgeleverd!

 

Samenwerkingen van Tesla met andere automerken

Tesla heeft door de jaren heen met verschillende automerken samengewerkt. Tesla is namelijk verreweg het grootste automerk voor elektrische auto’s. Andere automerken die graag een elektrische auto willen maken gaan daarom vaak een samenwerking aan met Tesla, omdat Tesla kan helpen met het produceren van de best mogelijk elektrische auto. Hieronder kan je een aantal automerken vinden waar Tesla mee heeft samengewerkt.

 

Daimler

Tesla heeft een aantal keren samengewerkt met het Duitse Daimler. Zo heeft Tesla bijvoorbeeld samengewerkt met Daimler om een elektrische versie van de Mercedes-Benz A-Klasse te produceren. Van deze elektrische versie van de Mercedes-Benz A-Klasse zijn in totaal 500 exemplaren gemaakt.

Tesla heeft trouwens ook samengewerkt met Daimler om een elektrische variant de Smart ForTwo te produceren. Deze samenwerking ontstond al in 2007, toen Tesla pas net een paar jaar was opgericht.

Daimler heeft overigens in 2009 ook een aandeel van ongeveer 9% van Tesla gekocht. Van deze 9% werd in Juli van 2009 echter al 40% verkocht. In oktober van 2014 verkocht Daimler zijn resterende belang in Tesla.

 

Lotus

Tesla ging in 2005 een samenwerking aan met het Britse automerk Lotus. In dit jaar sloten deze twee ondernemingen namelijk een contract met elkaar waarin stond dat Tesla 2500 exemplaren van de Lotus Elises zonder aandrijflijn zou gaan produceren. Uiteindelijk werden deze Lotus Elises in 2008 ook daadwerkelijk geproduceerd door Tesla.

 

Freightliner

Freightliner is een Amerikaanse onderneming die trucks produceert. Deze onderneming werkt ook samen met Tesla. Tesla levert namelijk batterijen aan deze onderneming die worden gebruikt voor een elektrisch busje dat wordt geproduceerd door Freightliner.

 

Toyota 

Tesla heeft ook samengewerkt met het Japanse automerk Toyota. Deze samenwerking ontstond in mei van 2010. In deze periode kocht Toyota namelijk voor 50.000.000 aan aandelen van Tesla. Vervolgens ging Tesla Toyota helpen met het ontwikkelen van een elektrische variant van de Toyota RAV4. Er werden een aantal testversies gemaakt van een elektrische Toyota RAV4 maar tot een echte productversie kwam het nooit.

In 2014 verkocht Toyota trouwens een deel van hun aandelen in Tesla. Vervolgens besloot Toyota in aan het eind van 2016 om hun resterende aandelen van Tesla te verkopen. Toyota heeft dus tegenwoordig geen aandeel meer in Tesla, waardoor deze samenwerking eigenlijk ook ten einde is gekomen.

 

Andere samenwerkingen van Tesla

Tesla werkt niet alleen samen met andere automerken. Tesla heeft namelijk ook een aantal samenwerkingen lopen met andere ondernemingen. Hieronder kan je hier meer informatie over vinden.

 

Panasonic

Tesla werkt intensief samen met Panasonic. Panasonic is een enorm grote elektronicagigant uit Japan. Deze samenwerking werd op 7 januari van 2010 bekend gemaakt. Tesla en Panasonic gingen namelijk samenwerken om een batterij te produceren die in de elektrische auto’s van Tesla gebruikt kon worden. Panasonic en Tesla werken ook nog aan een aantal andere projecten samen met elkaar.

 

Airbnb

Airbnb heeft ook een samenwerkingsverband met Tesla. Tesla en Airbnb werken namelijk momenteel voornamelijk samen in de staat Californië in Amerika. Airbnb en Tesla zijn namelijk bezig met het plaatsen van oplaadpunten voor auto’s van Tesla bij verschillende accommodaties van Airbnb.

 

De toekomst van Tesla

Het is natuurlijk onmogelijk om de toekomst te voorspellen. Je weet namelijk nooit precies zeker wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het is dus ook onmogelijk om de toekomst van Tesla te voorspellen. De toekomst van Tesla ziet er echter in elk geval wel zeer rooskleurig uit. Alles duidt er namelijk op dat elektrisch autorijden in de toekomst de norm gaat worden. Dit is ontzettend prettig voor Tesla, want Tesla is op dit moment de aller grootste en bekendste producent van elektrische auto’s. Hierdoor beschikt Tesla ook over veel meer kennis en ervaring in het produceren van elektrische auto’s in vergelijking met elke andere autoproducent ter wereld. De kans is dus groot dat Tesla voor gaat lopen op de competitie wanneer de automarkt in grote mate overstapt naar elektrische auto’s.

Vandaar dat ik persoonlijk ook een zeer grote toekomst zie voor Tesla! Het is echter natuurlijk altijd maar de vraag of Tesla deze enorme verwachtingen ook  waar weet te maken.

 

Tot slot

In het artikel dat op deze pagina is te vinden heb je allerlei informatie over de Amerikaanse autobouwer Tesla kunnen lezen. Ik hoop heel erg dat je wat aan deze informatie hebt gehad! Tesla is namelijk een autoproducent die de auto van de toekomst produceert. Om het klimaatprobleem op te lossen is het namelijk heel erg belangrijk dat er minder broeikasgassen uitgestoten worden. Door “traditionele” auto’s die op verbrandingsmotoren rijden stoten ontzettend veel broeikasgassen uit, terwijl de auto’s van Tesla helemaal geen broeikasgassen uitstoten omdat deze auto’s volledig elektrisch zijn. Het rijden van elektrische auto’s kan dus een groot aandeel hebben in het oplossen van het wereldwijde klimaat probleem. Daarom is het ook belangrijk dat steeds meer mensen in elektrische auto’s gaan rijden. Tesla speelt een grote rol bij deze overgang omdat Tesla de grootste en bekendste autobouwer van elektrische auto’s is.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over Jagaur, Ferrari en Audi.

 

 

Tesla afbeelding

Op deze afbeelding kan je het logo van Tesla zien.